składnikibiszkopt jasny*6 jajek*3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki pszennej*1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia*2 łyżeczki soku z cytrynybiszkoptowe czekoladowe* 4 białka* 2/3 szklanki cukru* 1/2 szklanki mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 budyń czekoladowy* 1/3 szklanki mielonych migdałów* 1/4 szklanki olejukrem kokosowy* 1 szklanka wiórek kokosowych* 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej* 1 szklanka cukru
Mix smakuskładniki* 1 szklanka maku mielonego na sucho lub gotowego* 1 niepełna szklanka cukru* 1/2 kostki margaryny* 3 jajka* 3 łyżki kaszy manny* 70 dag jabłek* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* olejek migdałowySposób wykonaniaJabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.W misce zmiksować margarynę z żółtkami. Dodać cukier i dalej miksować aż powstanie puszysta masa. białka ubić na sztywną pianę
Mix smakuskładniki* 250 g margaryny* 6 jajek* 2 szklanki mąki* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 cukier wanilinowy* 1/2 szklanki oleju* 1 kisiel wiśniowy* 1 kisiel jabłkowy lub inny (zielony lub żółty)* 2 łyżki kakao* 3 łyżki makuSposób wykonaniaMiękką margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami na jednolitą puszystą masę.Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.Do masy
Mix smakuskładniki biszkopt* 6 jajka* 3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki pszennej* 1 niepełna łyżeczki proszku do pieczenia* 3 łyżeczka soku z cytrynymasa* 5 pomarańczy* 4 żółtka* 100 g cukru* 4 łyżeczki żelatyny* 200 ml śmietany kremówkipolewa owocowa na wierzch* 500 g dowolnych owoców* 1/2 opakowania żelfixu 3:1 lub 2:1* 160 g cukruSposób wykonaniaOddzielić białka jaj od żółtek
Mix smakuskładniki* 50 dag mąki pszennej* 15 dag masła* 10 dag smalcu* 12,5 dag cukru pudru* 1 jajko* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia* dowolny olejek zapachowy (dopasowany do tego czym będziemy napełniać)Sposób wykonaniaPrzesiać mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę, najpierw zagnieść z samym tłuszczem, a następnie dodać pozostałe składniki. Z ciasta uformować kulę i wstawić do lodówki
Mix smakuskładnikiciasto* 2 jajka* 1/3 szklanki mąki pszennej* 3 łyżki proszku budyniu śmietankowego* 1/3 szklanki cukru* 1 łyżeczka octu* 1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 3 w dowolnym smaku galaretki* 1 kg jabłekmasa cappuccino* 500 ml śmietany kremówki 36%* 3-4 łyżki cukru pudru* 1 opakowanie kawy cappuccino śmietankowego* 5 łyżek żelatyny* tarta czekoladaSposób przygotowaniaciastoOddzielić żółtka od białek.Białka ubić
Mix smakuskładniki* 6 jajek* 250 g masła lub margaryny (kasia)* 250 g mąki pszennej* 70 g mąki ziemniaczanej* 1 szklanka cukru pudru* 1 cukier wanilinowy* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany* 3 łyżki soku z cytryny* puszka masy makowej z bakaliami (850 g)Sposób wykonaniaMąkę pszenną przesiać razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć
Mix smakuskładniki* 250 g margaryny* 6 jajek* 1 i 1/2 cukru pudru* 1 cukier wanilinowy* 2 szklanki mąki pszennej* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1/2 szklanki oleju* 1 kisiel brzoskwiniowy* 1 kisiel wiśniowy (i opcjonalnie nieco czerwonego barwnika)* 1 łyżka kakaoSposób wykonaniaMargarynę o temperaturze pokojowej utrzeć na puch, następnie dodawać kolejno 6 żółtek ciągle ucierając, dodać cukier i cukier wanilinowy
Mix smakuoczyszczonej * 2 łyżki przypraw korzennych do piernikaSposób wykonaniaMiód podgrzać z cukrem i przyprawą, aby był płynny. Ostudzić.Mąkę przesiać z sodą na stolnicę, zrobić zagłębienie, wlać miód, dodać jajko i miękkie masło, zagnieść ciasto na jednolitą gładką masę, zawinąć w folię spożywczą i dołożyć w chłodne miejsce na 1-2 dni lub nieco dłużej.Następnie ciasto wyrobić ,aby znów
Mix smakuskładnikiciasto* 4 jajka* 100 g cukru* 1 cukier wanilinowy* 7 łyżek mąki pszennej* 7 łyżek mąki ziemniaczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa* 500 g serka mascarpone* 4 żółtka* 2 białka* 3 łyżeczki żelatyny* 100g cukru pudrudodatki* kakao* kilka pasków biszkoptu lub paczka podłużnych biszkoptów* likier amaretto* cukier puderSposób wykonaniaciastoOddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania
Mix smakuskładniki* 4 jajka* 10 dag cukru* 1 cukier wanilinowy* 7 łyżek maki ziemniaczanej* 7 łyżek mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 puszka gotowej masy makowej* 12,5 dag czekolady mlecznej lub deserowej* 6 dag cukru pudru* 15 dag masła lub margarynySposób wykonaniaBiałka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania dospać cukier i cukier wanilinowy.Następnie
Mix smakuskładnikiciasto* 5 jajek* 3/4 szklanki cukru* 1/2 szklanki oleju* 1/2 szklanki wody* 2 szklanki mąki pszennej* 2 i 1/2 łyżki kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa serowa* 500 g sera na serniki (president)* 1 budyń waniliowy* 1/2 szklanki cukru* olejek waniliowySposób wykonaniamasa serowaSer, cukier, budyń i olejek zmiksować na gładką masę.ciastoOddzielić białka od żółtek.Białka ubić z połową cukru
Mix smakuskładnikimokre* 2 jajka* 125 ml mleka* 1/3 szklanki olejusuche* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej* 3 łyżki kakao* 1 łyżeczka sody oczyszczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 2/3 szklanki cukrumasa serowa* 150 g sera białego * 2 łyżki śmietany* 3 łyżki cukru* 1 łyżka budyniu wiśniowegoSposób wykonaniamasa serowaWszystkie składniki masy serowej zmiksować na gładko.ciastoW jednym naczyniu zmieszać
Mix smakuskładniki* 250 g margaryny* 3 łyżki kakao* 1/2 szklanki mleka* 1 i 1/2 szklanki cukru* 4 jajka* 1 i 3/4 szklanki mąki* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 100 g suszonych moreli* 10-15 orzechów laskowychSposób wykonaniaDo garnka dodać margarynę, kakao, cukier, mleko, rozpuścić, zagotować, odlać 1/2 szklanki masy na polewę, resztę wystudzić w garnku.Do chłodnej masy dodać żółtka, zmiksować, dodać
Mix smakuskładnikiskładniki suche* 2 szklanki mąki pszennej* 1/2 szklanki cukru* 1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaskładniki mokre* 2/3 szklanki mleka* 1/2 szklanki oleju* 2 jajkadodatkowo* 2 owoce
Mix smaku