jajko (najlepiej większe wiejskie) 2 kostki czekolady białej z truskawkami bez cukru – u mnie z eSłoneczko cukier puder do oprószenia serniczka opcjonalnie 4-5 kandyzowanych wiśni Przygotowanie: Do miski przekładamy całą ricottę, wbijamy jajko, dodajemy budyń i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy cukier i znów mieszamy. Powinniśmy uzyskać gładką różową masę. Nasz wiśniowy serek przekładamy do naczynia/foremki do zapiekania
Słodkie okruszkiWykonanie: – Bułki pokroić w kostkę ok. 1,5×1,5 cm. – Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, sól i pieprz do smaku. – Ser żółty zetrzeć na tarce, mozzarellę pokroić w drobną kostkę i wymieszać razem z jajkami, dodać pokrojoną kostkę wędliny. – Do masy jajecznej dodać czerstwą bułkę i dokładnie(...)wymieszać. Odstawić na 10 minut. – Masę zapiekankową przełożyć do formy do zapiekania lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. – Na wierzchu położyć pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. – Piec w 180 st.C przez 40 minut
To co kochamodsączamy Żaroodporne naczynie smarujemy grubą warstwą margaryny Serek mascarpone mieszamy z jajkami i przyprawami Piecyk rozgrzewamy na termoobiegu do 160 stopni C Do naczynia wlewamy połowę porcji serka mascarpone z jajkami... ... i układamy połowę makaronu Posypujemy połową porcji posiekanych listków bazylii Na to wlewamy drugą połowę mascarpone z jajkami... układamy plasterki jednej kulki mozzarelli... i posypujemy mozzarellą - żółtym serem(...)doprawiamy Następnie układamy drugą warstwę makaronu, bazylii, plasterki mozzarelli i sera żółtego Zapiekamy 20 minut na termoobiegu, a następnie przykrywamy wierzch folią aluminiową, włączamy grzanie góra-dół, ustawiamy piecyk na 200 stopni C i pieczemy kolejne 20-25 minut Ponieważ zapiekanka jest raczej ciężkostrawna ze względu na dużą ilość sera, podajemy ją z mieszanką sałat. Można sałaty polać oliwą
Szczęśliwa kuchniapodsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż z pieczarek wyparuje woda. 3. W szklance mieszamy śmietanę i jajko. Przyprawiamy odrobiną soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Makaron, filety, cebulę, pieczarki, mozzarellę i sos mieszamy ze sobą dokładnie, przekładamy do naczynia żaroodpornego. 4. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut
Szefowa kuchnibagietek porwać na kawałeczki i dodać do farszu. Dodać garść drobno startego żółtego sera. Wymieszać. 7. Jajko rozkłócić dokładnie w miseczce, wlać je do farszu i dokładnie wszystko wymieszać. 8. Bagietki wypełnić farszem. Wierzch posypać startym żółtym serem. 9. Bułeczki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 6-7 minut. Można je zawinąć w folię i zapiekać
W mojej kuchniróżyczki. W garnku zagotuj wodę - gotuj brokuły 3 min., odcedź i ułóż na górze zapiekanki. Teraz wymieszaj jajka, ser, śmietankę i gałkę muszkatołową - zalej zapiekankę. Piekarnik nagrzej do temp. 180 °C i wstaw przykryte naczynie na 20 minut - zdejmij pokrywę i zapiekaj jeszcze 5 min. Uwaga: Jeżeli zamierzasz przygotować zapiekankę kilka godzin przed jej podaniem to sosem zalej dopiero przed
Alutka-Gotujeżaroodpornej wysmarowanej masłem. Wędliny kroimy w kostkę, posypujemy nią ziemniaki. Wierzch zapiekanki posypujemy kukurydzą. Śmietanę mieszamy z jajkami, przyprawiamy solą i pieprzem. Polewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika na 10 min w 180 stopniach. Po 10 minutach posypujemy startym na tarce serem. Zapiekamy jeszcze 10-15 minut
słodki bratekpanierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, wyjąć z patelni. Usmażyć jajka sadzone i położyć na kotletach. Górę kotletów posypać startym serem żółtym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Zapiekać do momentu aż ser żółty się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika posypać pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego
W kuchni u Monikiciastem francuskim. Nakłuć widelcem i podpiec w temp. 200st przez ok 10 minut. W tym czasie rozbełtać jajka z cukrem i serkiem. Wylać na podpieczony spód, poukładać połówki śliwek skórką do spodu. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i zapiekać jeszcze ok 20 minut. Ostudzić. Posypać cukrem pudrem
Smakołyki Asiwodzie. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do cebuli dodajemy zmiksowane pomidory i chwilę dusimy. Jajko mieszamy z jogurtem naturalnym. Wszystkie składniki prócz sera żółtego mieszamy ze sobą, przyprawiamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy w piekarniku około 20 minut
e-PrzepisyKulinarneostrą papryką, rozbełtać widelcem, tak aby żółtko i białko się połączyło. Gdy pieczarki się przyrumienią wlać jajka na patelnię, wymieszać z pieczarkami i smażyć aż spód będzie lekko przyrumieniony, następnie wstawić patelnię pod górną grzałkę piekarnika lub pod grilla i zapiekać przez chwilę, aż wierzch frittaty się zetnie i ładnie przyrumieni. Natychmiast podawać. Smacznego
Codzienne GotowanieDzisiaj na obiad proponuję proste a zarazem pyszne danie ,naleśnik ze serem zapiekane pod śmietanową pierzynką . Zapraszam :) Naleśniki podałam na porcelanie Bogucice http://www.porcelanabogucice.pl/ . Składniki : 1, 5 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżki oleju 1 szklanka mąki 2 kostki po 250 g sera białego śmietankowego
Sama słodycz i szczypta chilipomocą mątewki. Masą taką zalewamy odcedzony makaron i dobrze mieszamy aż cały makaron połączy się z jajkami. 2. Formę do tarty o śr. ok 20 cm smarujemy tłuszczem (margaryną) i wylewamy masę jajeczno- makaronową. Na wierzch układamy plasterki sera mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 15-20 minut
Kuchnia w czekoladzieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernikowa owsianka z jagodami zapiekana w piekarniku ostatnio króluje u mnie na śniadania :-D. Jest przepyszna, w
Marta Gotujesera mielonego ~jajko ~40ml mleka + 20g budyniu waniliowego, rozmieszać ~cukier/stevia do smaku W garnku wymieszać ser i jajko, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń i gotować do zgęstnienia. Dosłodzić do smaku. Lekko ostudzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok. 30-40 minut w 180*C, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na noc. Smacznego
breakfast of dreamsMięso myjemy, kroimy, rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Solimy, pieprzymy. 2. Mięso panierujemy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Na gotowe kotlety wykładamy po plasterku ananasa i posypujemy tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż ser się rozpuści. Smacznego
Kuchnia domowa AniBrokułowa zapiekana z fetą i schabem SKŁADNIKI: 1 brokuł 1 pomidor kawałki schabu lub innej wędliny ser feta śmietana 2 ząbki czosnku ser żółty 2 jajka słonecznik lub płatki migdałowe sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka Brokuł umyć i podzielić na różyczki. Podgotować na parze. Ser feta, schab i pomidor kroimy w kostkę. Następnie zrobić sos ze śmietany
MarciochaKucharzytarce o średnich oczkach. W miseczce mieszamy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie, karkówkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Usmażoną układamy na blaszce, przykrywamy pieczarkami z cebulką, posypujemy serem i pokrojonymi w plasterki pomidorkami i kabanosem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia się sera
VioletoweKucharzenieukładamy połowę makaronu Posypujemy połową porcji posiekanych listków bazylii Na to wlewamy drugą połowę mascarpone z jajkami... układamy plasterki jednej kulki mozzarelli... i posypujemy mozzarellą - żółtym serem i doprawiamy Następnie układamy drugą warstwę makaronu, bazylii, plasterki mozzarelli i sera żółtego Zapiekamy 20 minut na termoobiegu, a następnie przykrywamy wierzch folią aluminiową, włączamy grzanie góra-dół, ustawiamy piecyk na 200 stopni
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comociekły. W tym czasie podsmażamy na patelni boczek i cebulę pokrojone w kostkę.Do ziemniaków dodajemy jajka, mąkę, przyprawy, podsmażony boczek z cebulą, zmiażdżone ząbki czosnku i wszystko razem dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i zapiekamy w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C. Sos:Ogórki konserwowe trzemy na tarce na małych
Smakowity Blog KulinarnyTarta ze szparagami czyli pyszne szparagi zapiekane z boczkiem:)SKŁADNIKI500g zielonych szparagów1 płat ciasta francuskiego 100g wędzonego boczku w cienkich plasterkach 1 czerwona cebula2 ząbki czosnku4 jajka ugotowane na twardoduża garść świeżego oregano200g śmietany 30%1 jajko100g sera żółtego - najlepiej ostrego 2 łyżki oliwysól, pieprzPRZYGOTOWANIE Szparagi czyścimy i odłamujemy zdrewniałe końce(najlepiej po prostu wygiąć
Moje Kuchenne RewelacjeMakarony lubimy pod każdą postacią. Zarówno w wersji gotowanej jak i zapiekanej. Dzisiaj chcę Wam zaproponować spaghetti w sosie pomidorowym z klopsikami. Składniki: 0,5 kg makaron spaghetti 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis 2 łyżki bułki tartej Do smaku pieprz kolorowy Kamis sól morska Kamis suszone pomidory z czosnkiem
Ala piecze i gotujetygodniu szukałam pomysłów z czym zestawić cukinię. A ponieważ zimą chętniej sięgamy po bardziej kaloryczne dania chciałabym zaproponować Wam markaron zapiekany z cukinią. Nie jest to może danie najlżejsze i najłatwiejsze do strawienia. Ale za to bardzo smaczne i można przemycić w nim sporo cukini i zjeść ją ze smakiem. A to przecież warzywo. Potrzebne nam będą (porcja(...)pokrojonych w plasterki). W osobnej misce wymieszać : jajko, śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać nasz makaron z warzywami. Całość przypudrować gałką muszkatułową. Włożyć do piekarnika na 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika można udekorować listkami bazyli. Podawać na ciepło. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata Makaron zapiekany z cukinią. is a post from: moda
MODA NA BIOChodziła za mną … chodziła … i wychodziła!Dziś mam dla Was przepis na jedną ze swoich ulubionych wytrawnych tart – tartę porową.Fantastyczne kruche ciasto
Ostra na SłodkoMoje ukochane pulpety tym razem zapiekane w pysznym, aromatycznym sosie bolońskim. Mało pracy - a efekt w pełni zadowolił nasze kubki smakowe 👌 Proste i bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Polecam! Składniki: 600 g mięsa mielonego z indyka 2 jajka 1 kajzerka 1 cebula sól pieprz koperek 2 ząbki czosnku Na sos boloński: 2 puszki pomidorów w sosie własnym(...)minut. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy pulpety. Delikatnie zalewamy je sosem. Przykrywamy naczynie i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Zapiekane pulpety podajemy z makaronem lub ziemniakami posypane koperkiem
Walijskie Pichcenietakie zapiekane torty. Zapewniam że zniknie szybko. Na drugi dzień też jest dobry na zimno. 400 g makaronu spaghetti Barilla 300 g sosu Arrabiatta Barilla pomidorowo paprykowy 15 dkg sera żółtego warstwa łososiowa: 40 dkg filetu z łososia 125 g szpinaku 1 ząbek czosnku 1 cebula sól, pieprz przyprawa do ryb 200 g śmietany gęstej 18 % 2 jajka sól(...)Doprawiam solą, pieprzem. Do miski wbijam dwa jajka, dodaję śmietanę gęstą, koper pokrojony, łososia, sól, pieprz, i czosnek sprasowany, drugą połowę makaronu. Wykładam połowę makaronu rybnego, na niego szpinak i resztę makaronu z łososiem. Na wierzchu układam plastry mozzarelli i połówki pomidorków. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół i zapiekam 40-45 minut. Można torcik przykryć
wesoła kuchnia