jajka zapiekane - 3168 przepisów (strona:112/212)

Drożdżówka z owocami 163

ilości cukru, ciasto będzie szybciej się z wierzchu zapiekać, należy pilnować i ewentualnie przykryć z wierzchu papierem do pieczenia. Jestem ciekawa czy lubicie ciasto drożdżowe i z czym je przygotowujecie? Składniki: (Forma 23 cm x 33 cm x 7 cm lub nieco większa) 680 g (4 szklanki) mąki pszennej 3 jajka  100 g masła  250 ml mleka

Kuchcik gotuje
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z KIEŁBASĄ 187

siekam.  Przygotowuję sos: śmietanę łączę z jajkiem, serem żółtym oraz przyprawami (gałką, solą, pieprzem, majerankiem, rozmarynem i bazylią).  Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem (najlepiej masłem), układam warstwę ziemniaków, wylewam odrobinę sosu, posypuję 1/2 szczypiorku, wykładam kiełbasę. Układam kolejną warstwę ziemniaków, szczypiorek i kiełbasę. Zalewam pozostałym sosem, posypuję koperkiem.  Całość zapiekam około 30 minut w 170-180 stopniach

JejKuchnia
Tagliatelle zapiekane w sosie pomidorowym z warzywami i pulpecikami 246

posiekany czosnek, bułkę tartą, przyprawy i wbić jajko. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formować małe pulpeciki.  Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy.  Obsmażyć pulpeciki z obu stron na lekko złoty kolor. Ugotowany makaron wymieszać z sosem pomidorowym z warzywami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.  Ułożyć na wierzchu pulpeciki. Posypać startą mozzarella. Zapiekać do rozpuszczenia sera ok. 20 minut

Fabryka pomysłów
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 144

szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami   Magdalena   Ciasteczkowy shake bananowy   Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami    Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi  Marta Sałatk a z rukolą , kurczakiem i żółtymi pomidorkami koktajlowymi   Marzena Owsianka z owocami  Małgosia   Jajka dekorowane

Magiczne Życie Marty
Sernik gruszkowy 143

mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajko wbijamy do miski i ubijając wlewamy odrobinę gorącej wody. Dalej ubijając stopniowo wsypujemy cukier do momentu, kiedy masa zacznie gęstnieć. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, do niej wylewamy ciasto i zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C. Ciasto wyjmujemy

R'n'G Kitchen
Pizza omletowa z fasolą gotowaną na parze bonduelle 180

Szczypiorek Łyżka masła klarowanego 1 łyżka oleju Wykonanie: Jajka roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z masłem i olejem smażymy omleta– podczas smażenia podnosimy lekko brzegi aby masa jajeczna dostała się na patelnię i się ścięła. Po usmażeniu omleta, przekładamy ( zsuwamy ) go na blaszkę ( foremkę )do zapiekania. Na omlecie układamy fasolę gotowaną parze , pokrojoną w słupki

Smaki Ewy
"Tort" a'la gołąbki 236

również Zupie gołąbkowej  oraz ich wersji zapiekanej jako "tort".  Pięknie się prezentuje i ma gołąbkowe walory smakowe. Spróbujcie sami kochani :) Moi domownicy takiego tortu nie o dmawiają :) Skła dniki:   nie duża główka kapusty 0,5kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego duża cebula czerstwa bułka 100g ryżu ząbek czosnku jajko bazylia, oregano, zioła prowansalskie przyprawa do mięsa mielonego

ChilliJemy
Smażony ser camembert na sałacie 209

sałacie Ser smarzony Składniki na ser camembert zapiekany na sałacie dla 4 osób: 16 pomidorków cherry oliwa z oliwek ocet balsamiczny 1 opakowanie mix’u sałat: rukoli, roszponki itp. (100g) 4 okrągłe serki camembert z bazylią średnicy ok. 10 cm jeden średni zielony ogórek świeżo mielony czarny pieprz 2 jajka 5 dkg bułki tartej Wykonanie: Umytą i porwaną

Anielskie Smaki
JAJKO NA POMIDORACH ZE SZPINAKIEM 137

książki o hiszpańskim Tapas. Trochę zmodyfikowałam, bo nie zapiekałam w piekarniku, ale i tak było smacznie i aromatycznie. Polecam szczególnie na "leniwe" poranki. SKŁADNIKI: oliwa z oliwek do smażenia 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 garść świeżego szpinaku 1 mięsisty pomidor 1 łyżka startego ostrego sera żółtego  sól pieprz 1 jajko A jak to zrobić: Cebulę i czosnek pokroić

Kuchnia w opałach
Bakłażan zapiekany z kaszą krakowską i boczkiem 186

Baklazan zapiekany "po polsku",poniewaz uzylam do zapiekania drobnej krakowskiej kaszy jeczmiennej i boczku.Zostala mi ugotowana torebka kaszy z poprzedniego dnia,a maz dorzucil po mysl z boczkiem.Wyszlo smacznie.Skladniki:2 baklazany1 torebka ugotowanej kaszki krakowskiej150 g boczku surowego10-12 czarnych oliwek1/2 papryczki chilli1 jajkodowolne ziola-u mnie oregano i tymianekpieprzewentualnie sol1 cebula 1 zabek czosnku1 lyzka masla gheeser mozarella(...)kosteczke cebule,zabek czosnku i pokrojony boczek.Smazyc ,az boczek straci surowy charakter,ale go nie przypiekac na brazowokasze polaczyc z zawartoscia patelni,dodac pokrojone oliwki,ziola, papryczke chilli ,jajko oraz pieprz.Dokladnie wymieszac.farszem wypelnic polowki baklazanow,ulozyc na blaszce .Ulozyc na gorze plasterki mozarelli lub innego sera.Zapiekac okolo 20 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
598. Naleśniki zapieczone w kremówce. 277

naleśniki z serem, duszonym jabłkiem i rodzynkami zapieczone pod śmietankąTe naczynko jest idealne wielkością właśnie do takich zapiekanych naleśników.To teraz sprzątanie czas zacząć, jednak

More food, love and dreams
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 120

wręcz przeciwnie, czy jaglana, która może zawierać elementy goryczki). Chętnie chłonie aromaty innych składników, z którymi znajdzie się w jednym garnku. Wreszcie znakomicie nadaje się do gotowania, duszenia i zapiekania. Jak zaraz się przekonacie można z niego robić naprawdę niesamowite potrawy. Tak jak w naszym menu w tym tygodniu. Jeśli w Waszym menu jest mało kaszy lub nie ma wcale(...)zrobić pęczotto, gdyż właściwie było gotowe. Wystarczyło je doprawić. Fritatta też nie wymagała specjalnie zachodu: kasza została wymieszana z mrożoną marchewką i groszkiem, co ją przestudziło. Następnie kaszę zalaliśmy jajkami wymieszanymi z jogurtem i mozzarellą, a następnie zapiekanka trafiła do piekarnika. Zrobienie burgerów to też była bułka z masłem: wystarczy zmiksować pęczak, połączyć z mięsem, przyprawić i usmażyć. Trzeba dodać

Niedzielny kucharz
Torta della Nonna kruche ciasto cytrynowe 117

cytrynowe wypełnione kremem budyniowym, zapiekane z orzeszkami piniowymi. Course Desery Cuisine Italian Keyword budyń, cytryna Prep Time 30 minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour 20 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na kruche ciasto 300 g mąki pszennej tortowa 150 g mąki Krupczatka 200 g masła zimne 2 średnie jajka skórka otarta z cytryny

SprawdzonaKuchnia.pl
Kurczak w liściach kapusty 110

liści kapusty włoskiej ·        1 filet z kurczaka ·        20 dag pieczarek ·        2 jajka ·        2 łyżki bułki tartej ·        Sól ·        Pieprz(...)obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju. 6.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 7.    Również doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.    Do naczynia wbijamy jajka. 9.    Dodajemy bułkę tartą. 10.                     Przekładamy pieczarki i dokładnie

Kulinarna Chwila
Pomidorowa tarta z zielonymi szparagami 304

odłamać stwardniałe końce. Ricottę rozmieszać trzepaczką z jajkami, koncentratem pomidorowym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane nadzienie wlać do podpieczonego ciasta. Ułożyć szparagi, najlepiej po skosie, docinając je do wielkości foremki i lekko wciskając w nadzienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekać około 40 min. Po upieczeniu tartę odstawić na około

https:KKuchniaMniam
Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami 192

miski doprawić solą pieprzem. Dodać jedno jajko, drobno posiekaną cebulę oraz 2 pełne łyżki pokruszonych płatków kukurydzianych (tutaj również możemy zastąpić bułką tartą). Z masy mięsnej uformować małe klopsiki i obtoczyć je w płatkach. Tak przygotowane pulpety poukładać na masie ziemniaczanej. Całość posypać wiórkami z masła. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez

Pomysłowa kuchnia
Pyszna zapiekanka z młodą kapustą 199

fileta z kurczaka mała główka kapusty 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku gęsty sok pomidorowy lub  2 czubate łyżki koncentratu rozpuszczonego w szkl. wody 2 jajka 2 woreczki ryżu sól, pieprz, papryka słodka i ostra 1 łyżka oliwy z oliwek vegeta WYKONANIE: filet zmielić na grubych oczkach, kapustę pociąć na cztery części, wyciąć głąb, gotować w wodzie z dodatkiem(...)mięsem mielonym, cebulą i czosnkiem i rozkłóconym jajkiem, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, na dno naczynia wlać 1/2 szkl soku pomidorowego, wyłożyć część liści kapusty(te twardsze), położyć grubą warstwę masy mięsno-ryżowej(może następnym razem zrobię 2 cienkie warstwy), na masę kładziemy liście kapusty, polewamy resztą soku i zapiekamy w 180 stopniach około 45min

Kuchnia Beaty
Tarta na pełnoziarnistym spodzie ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi 236

umyć i przekroić na pół. Do miski wbić jajka, rozbełtać, dodać śmietanę i doprawić całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na podpieczonym spodzie wyłożyć część szynki, następnie szparagi i pozostałą szynkę. Całość posypać rozdrobnioną mozzarellą, poukładać rozcięciem do góry równomiernie pomidorki i zalać masą jajeczno-śmietanową. Włożyć do piekarnika i zapiekać 30 minut

Passions hobbies life
Jak połączyć posiłki, żeby były zdrowe? 212

migdałów, warzywa na ciepło: gotowane, zapiekane, na parze. Np. brokuł z prażonym sezamem . 🍎   Dodałam zdrowe tłuszcze w postaci oleju kokosowego i domowej roboty masła klarowanego . Zwiększyłam ilość warzyw i owoców. Nawet bardzo! 🍎   Sery? Tak, ale nie żółte tylko kozie, które uwielbiam! Mleko kozie też jest smaczne. 🍎   Więcej jem jajek, a czasem zastępuję je nasionami chia

Szczęśliwa kuchnia
Zapiekane okienka chlebowe 191

siekamy. Dodajemy do nich posiekaną paprykę,cebulę, jajka, przygotowany chleb i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy i dodajemy ok 1/4 do farszu.  2. Przygotowanym farszem wypełniamy chlebowe okienka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na ok 15 minut, po tym czasie posypujemy pozostałym serem i zapiekamy ponownie ok 3 minuty. Podajemy z ketchupem

Kuchnia w czekoladzie
Bakłażan zapiekany z pomidorem i serem 192

szczyptę soli.  Plastry bakłażana panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pomidora kroimy w plasterki. Bakłażanowe kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem. Na każdego kotleta kładziemy plaster pomidora, a na samą górę plasterek sera żółtego. Zapiekamy w 180 stopniach 15-20 minut. Podajemy

Czerwona Porzeczka
Gołąbki bez zawijania 197

Wymieszać ze sobą kapustę, ryż, grzyby, mięso i jajka. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Jeśli masa jest zbyt wilgotna dodać bułkę tartą i wymieszać. Z masy formować niewielkie kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju przez 4 - 5 minut z każdej strony. Usmażone kotleciki ułożyć w naczyniu do zapiekania. Przygotować sos: Do garnka wlać bulion i przecier

Mama Gotuje
Omlet z zapiekanymi szparagami 144

Potrzebne składniki: 2 jajka 0,5 pęczka szparagów ( u mnie białe i zielone) 0,5 pęczka szczypiorku 1 łyżka oleju kokosowego 0,5 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej pieprz, sól 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego Przygotowanie: Szparagi obieramy i dokładnie myjemy. Przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać, dodajemy olej kokosowy, gałkę muszkatołową, pieprz, sól

Łycha smaków
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami + niespodzianka 168

przygotować zalewę - do dużego kubka wlać śmietanę, wbić jajko, dodać koncentrat pomidorowy i garść startego żółtego sera, doprawić solą i pieprzem, po czym wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej widelcem. Przesmażoną kiełbasę i pieczarki wymieszać z makaronem, zalać śmietaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem, poprószyć słodką papryką i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Codzienne Gotowanie
Dorsz, migdały, parmezan i aioli 268

typowy letni obiad. Polecam również dorsza zapiekanego ze szparagami , smażonego dorsza z boczkiem i karmelizowaną kapustą oraz dorsza z kalafiorowym puree Dorsz panierowany w migdałach i parmezanie Składniki: 4 porcje 600 g fileta z dorsza 150 g zmielonych migdałów 50 utartego parmezanu sól i pieprz do smaku 1 rozmącone jajko Podziel rybę na 4 porcje. Dopraw solą i pieprzem

codojedzenia
Tarta na oleju z białą kiełbasą 157

piórka i podsmażyć na oleju. W misce połączyć jajka, śmietanę, chrzan, doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę gotować 20 minut z dodatkiem 2 listków laurowych, czosnku i majeranku. Dno wypieczonego ciasta wyłożyć cebulą, na to ułożyć podgotowaną białą kiełbasę i wszystko zalać masą jajeczną. Na tartę zetrzeć ser i obficie posypać majerankiem. Zapiekać około 30-40 minut w temperaturze 190 stopni

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania