jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:87/455)

Naleśniki serowo bananowe z sosem pomelo i chia 173

bananami ,do tego słodko gorzkawy sos z naszego ulubionego cytrusa i chia. Składniki Naleśniki: 500-600 ml mleka kilka łyżek mąki łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia jajko olej kokosowy do smażenia szczypta soli Farsz: 250 g tłustego twarogu 2 banany 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos: dojrzałe pomelo 2 łyżki miodu 2 łyżki chia(...)Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Naleśniki: Mleko dokładnie mieszamy z mąką ,proszkiem ,jajkiem i odrobiną soli. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym. Farsz: Ser razem z bananami przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Śmietanę ubijamy z ksylitolem ,dodajemy do masy serowej razem z ekstraktem waniliowym. Składniki dokładnie mieszamy. Sos: Pomelo obieramy ,wyciągamy miąższ

R'n'G Kitchen
Pierogi ruskie. 290

przede wszystkim muszą mieć dużo farszu, gdyż lubię go czuć. Składniki:  (na 25 pierogów)   1. Ciasto: 400g mąki pszennej ( ja dałam tortową), 1 jajko, szczypta soli, 270ml wody (wrzątek).   2. Farsz: 700g obranych ziemniaków, 1 duża cebula, 250g twarogu tłustego, sól, pieprz, olej do podsmażenia. 3. Ponadto: 1 duża cebula, olej do podsmażenia. Przygotowanie: Ziemniaki ugotować(...)początku łyżką by się nie poparzyć. Po chwili dodać jajko i wyrabiać ciasto. Dosypywać mąki w razie potrzeby - gdyby ciasto się za mocno kleiło do rąk.   Wyrobione ciasto podzielić na pół. Podsypać blat mąką by ciasto się nie przykleiło. Rozwałkować pierwszą część. Szklanką wykroić koła. Z farszu uformować dość spore kulki i położyć na wyciętych kołach

W kuchni u Moniki
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym 332

gładka masę połowę opakowania sera sałatkowego, żółtka, majonez i chrzan. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pstrąga i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy. Do każdej połówki jajka wkładamy 1,5 łyżeczki farszu.  Ogórek kroimy w drobna kostkę. Na półmisku układamy kiełki brokułu (w kształt gniazdek). Do środka każdego gniazdka wrzucamy pokrojonego w kostkę ogórka. Następnie na niego układamy jajka

IMPRESJA SMAKU
Krokiety w waflach z mięsem mielonym 344

najlepsze są zaraz po usmażeniu, gdy dłużej poleżą robią się gumowe. Smakiem nie odbiegają od zwykłych krokietów zawijanych w naleśnikach. Polecam!!! SKŁADNIKI: Farsz: 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: 1 opakowanie wafli kwadratowych, 2 jajka, bułka tarta, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroję w piórka i szklę(...)Dokładnie mieszam masę. Wafle przekrawam na pół i przykrywam wilgotną ściereczką. Odstawiam na 5 minut, aby zmiękły. Na środek każdego z wafli nakładam porcję farszu mięsnego. Zwijam w krokiety. Przygotowane krokiety maczam w rozkłóconych jajkach i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rumiano na rozgrzanej oliwie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierogi drożdżowe z kaszą gryczaną i serem 200

Pierożki drożdżowe pyszne na ciepło jak i na zimno, polecam. Składniki: 500 g mąki 200 ml mleka 40 g drożdży 1 jajko 3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli  farsz szklanka kaszy gryczanej 300 g sera białego 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz dodatkowo jajko do posmarowania Wykonanie: Mleko podgrzać by było letnie. Do miski wrzucamy(...)mniejsze kawałki i każdą rozwałkowujemy, na grubość ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinamy kółka za pomocą szklanki. Na każdy krążek układamy farsz i zlepiamy brzegi pierożków. Pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 ° przez 15 minut, aż pierożki będą miały ładny złoty kolor. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Paszteciki z kapustą i grzybami 216

Składniki na paszteciki z kapustą i grzybami (około 30 dużych sztuk): 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: 400 g kiszonej kapusty 1 duża cebula 250 g pieczarek 20 g suszonych grzybów po kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych sól, pieprz do smaku(...)dusimy na patelni do momentu, aż nadmiar płynu wyparuje. Farsz odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy ciasto. Drożdże rozkruszamy i mieszamy z cukrem, łyżką mąki i 1/4 szklanki ciepłego (ale nie gorącego) mleka. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do dużej miski przekładamy mąkę, jajko, sól, olej, i resztę ciepłego mleka. Dodajemy rozczyn

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z kapustą i mięsem 232

rzepakowym Rapso, ciasto wyszło mięciutkie, a pierożki rewelacyjne, zapraszam:) Pierogi z kapustą i mięsem SKŁADNIKI: CIASTO 1/2 kg mąka 2 łyżki olej  (RAPSO) 1 szt jajko 1 szkl woda ciepła sól FARSZ 3 sztuki duże cebula 1/2 kg mięso ugotowane wieprzowe 1,40 kg kapusta kwaszona pieprz sól tłuszcz boczek wędzony - 150 g PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Na stolnicę wysypać(...)mąkę, dodać szczyptę soli, olej, jajko i wodę, zagnieść elastyczne ciasto. Pokroić ciasto na kawałki, rozwałkować ciasto na niezbyt cienkie placki. Za pomocą szklanki, lub specjalnej foremki do pierogów, wykrawać krążki.  FARSZ  Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu, opłukać, ugotować. Mięso zmielić w maszynce, kapustę posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć

Kuchnia Danusi
Pierogi z bobem i z chorizo 216

ogrodzie ;) Te pierogi to strzał w dziesiątkę, są lepsze niż moje ukochane ruskie. Składniki: Ciasto:   2 szklanki mąki  1 jajko  ½ szklanki mleka  1 łyżka oleju  ¼ szklanki gorącej wody  szczypta soli Farsz 300 g ugotowanego bobu (najlepiej obranego, ale może być także w łupinach) 1 cebula 1 pęto kiełbasy - chorizo sól, pieprz Ponadto(...)doprawiamy solą i pieprzem. Chorizo i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie odcedzamy z nadmiaru tłuszczu i dodajemy do bobu. Mieszamy. Farsz jest już gotowy. Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto dodając wodę oliwę i sól. Ciasto partiami rozwałkować, wykrawać krążki np. szklanką, na każde kółeczko nakładać porcję farszu. Następnie zalepić. Pierogi

Bon Appetit Małgorzaty
Calzone bolognese 264

mąki 30 g drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) oryginalnie powinien być rosół pół łyżeczki soli jajko do posmarowania ciasta Składniki na farsz: 0,5 kg mielonej wołowiny 1 puszka pomidorów  2 łyżki przecieru pomidorowego ok. 10 pieczarek świeże oregano lub suszone sól, pieprz 2 ząbki czosnku 100 g mozzarelli(...)Wyciąć koła np. przy pomocy miski o średnicy 21-22 cm. Na ciasto nakładamy z jednej strony farsz i ser mozzarellę albo zwykłą goudę. Brzegi ciasta smarujemy żółtkiem. Składamy pieróg w pół i dociskamy brzegi widelcem. Całość pieroga smarujemy białkiem od jajka. pieczemy w 220 stopniach ok. 20 minut. Najlepiej obserwować nasz pieróg w trakcie pieczenia. brzegi ciasta

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi jagodowe 207

efekt naszej jagodowej pierogowej pracy. Ilość porcji: około 100 pierogów Składniki: Ciasto : 2 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżka oleju Gorąca woda ( ale nie wrzątek) Farsz : 1 litr jagód ½ szklanki cukru Z mąki, jajka, oleju i wody wyrabiamy jednolite ciasto na pierogi. Wody dodajemy tyle ile wchłonie mąka. Następnie wyrobione ciasto dzielimy na kilka części. Jedną z nich odkładamy

Kolizje Smaków
Tarta porowa z sosem serowym 209

rewelacyjną całość , która jest świetnym pomysłem zarówno na obiad , jak i kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: - mąka – 2 szkl - masło – 100 g - jajko – 1 szt - sól – 1 łyżeczka FARSZ: - pory – 3 szt - wędlina – 150 g - masło – 50 g - sól – do smaku - pieprz – do smaku - cebula(...)piekarniku nagrzanym do 180C. FARSZ: Na patelni roztapiamy masło , dodajemy drobno posiekaną cebulkę i pokrojone w talarki pory. Dusimy razem kilka minut. Dorzucamy drobno pokrojoną wędlinę , dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku i jeszcze chwilkę razem dusimy. SOS: Ser żółty trzemy na tarce. Pleśniowy drobno kroimy. Mieszamy ze śmietaną i jajkiem. Doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną gałki muszkatałowej. CAŁOŚĆ : Nadzienie wyciągamy

Ostra na Słodko
Nadziewane pieczarki i runningmap.com 210

bułka tarta do smażenia: masło lub olej Odkrój trzonki pieczarek. Zblenduj je (lub drobno posiekaj) z czosnkiem i cebulą. Dodaj serek, sól, pieprz i wymieszaj. Nadziewaj farszem kapelusze pieczarek, obtaczaj w jajku i bułce tartej i smaż na złoto. Podawaj ciepłe. Sprawdź ile przebiegłeś Źródło/Source: www. polskabiega.sport.pl Jeśli też lubisz biegać, to polecam stronę http://www.runningmap.com/ (po angielsku). Sprawdzisz

Qlinarnie i Qlinarnie
Krokiety z serem i ziemniakami 191

niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki i ser łączymy, dodajemy zioła, przeciśnięty czosnek, przestudzoną cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką. Smarujemy cienką warstwą farszu naleśnik, boki zaginamy do środka i rolujemy. Tak postępujemy z każdym naleśnikiem. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Ja smażę(...)patelni i krokiety przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Krokiety można mrozić i po rozmrożeniu podgrzać w piekarniku. Jeśli zostanie wam farsz, to możecie na drugi dzień dodać do niego jajko i odrobinę mąki i usmażyć placuszki. Krokiety proponuję podać z barszczem na zakwasie. Przepis na zakwas znajdziecie tutaj . Przepis na najlepszy barszcz jest

ladykitchen
PIEROGI PEŁNOZIARNISTE ZE SZPINAKIEM I SEREM BIAŁYM 192

Składniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku olej rzepakowy sól pieprz koperek  Sposób przygotowania: Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól.  Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto

Prosto i Smacznie z Anetą
Paszteciki do czerwonego barszczu 231

każdego dnia tak samo smakowity. Paszteciki Ciasto: 3 szkl. mąki krupczatki 150g zimnego masła 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% Farsz: 1 udziec z indyka 2 nóżki z kurczaka kawałek wołowiny rosołowej warzywa do rosołu bułka tarta przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa, curry, papryka ostra i słodka) Mąkę wymieszać(...)proszkiem i solą, dodać masło i posiekać na drobno, dodać żółtka, jajka i śmietanę, po czym zagnieść gładkie ciasto. Umieścić je w misce i wstawić do lodówki (im dłużej tam pozostanie tym lepiej, ja trzymałam je ok. 5 godzin). W międzyczasie przygotować rosół. Zmielić mięso w maszynce, raz z warzywami wyjętymi z rosołu. Powstałą w ten sposób mięsną masę wymieszać

Przepysznik - BLW i nie tylko