jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:359/455)

Ravioli czekoladowe z owocowym serkiem i sosem czereśniowym 146

oliwy  woda  serek Almette Fruit jagoda-malina Mąkę i kakao wymieszać i przesiać. Na stolnicy lub w misce wsypać mąkę i uformować kopiec. Do środka kopca wbić jajka, wlać oliwę. Zagniatać ciasto, dolewając w razie konieczności niewielką ilość wody. Ciasto zagniatać, aż stanie się jednolite i sprężyste. Odłożyć ciasto na min. 20 min pod przykrycie, np pod miskę(...)gotowania dodać rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować. Ciasto wałkować na cienki placek. Na połowie placka ułożyć po 1/2 łyżeczki serka, w niedużych odstępach. Nakryć ciasto z farszem, pozostałym ciastem. Dokładnie docisnąć ciasto między nadzieniem. Kroić w kwadraty. Ravioli gotować w lekko osolonej wodzie, około 4-5 minut od wypłynięcia. Podawać z z gorącym sosem czereśniowym. Smacznego

kolorowotorcikowo
Prosiaczek w koronie #1 170

Karkówka po królewsku płaty karkówki bez kości  przyprawy (sól, pieprz, czosnek) bułka tarta roztrzepane jajko oliwa Karkówkę umyłam, obiłam tłuczkiem. Płaty mięsa natarłam przyprawami, a następnie panierowałam w jajku i bułce tartej. Smażyłam na oliwie. W międzyczasie przygotowałam sobie warzywny dodatek, który ma urozmaicić nasze "nudne" mięsiwo ;) Może on być dowolny- pieczarki, kurki, papryka, ogórek kiszony... czego dusza zapragnie(...)żółtego sera. Zmniejszyłam nieco ogień i pod przykryciem smażyłam jeszcze 5-10min. do rozpuszczenia sera.  Oczywiście nie jest to jedyna wersja tak przyrządzonej karkówki. Ja już wspomniałam farsz może stanowić, co tylko nam się podoba. A całość na koniec można zapiec, aby ser był zarumieniony i chrupiący.  Niestety karkówka do najchudszych mięs nie należy. Swój tłuszczyk wytapia

bastalena
Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym 188

przygotowane roladki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Smakuje na cieplo, jak i na zimno. Składniki: Szpinak mrożony 30 dag Jajka 3 szt. Mąka tortowa 3 łyżki Mleko 2 łyżki Masło 1 łyżka Sól do smaku Składniki na nadzienie: Ziemniaki ugotowane ½ kg Twaróg 20 dag Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Tłuszcz(...)stopni na 20 minut. W międzyczasie przysmażyć  na oleju posiekaną cebulę i wymieszać z ziemniakami, zmielonym serem i przyprawami do smaku. Upieczone ciasto szpinakowe posmarować przygotowanym farszem i szybko zwinąć

Tradycyjna Kuchnia
Papryka faszerowana mięsem wołowym 219

jeszcze wspaniale się prezentuje na talerzu. Przygotowanie takiego posiłku nie zajmuje bardzo dużo czasu, trzeba tylko zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso wołowe i mięsistą, o grubych ściankach paprykę. Farsz przygotowałam ze zdrowszego mięsa mielonego wołowego, ale mięso może być również wieprzowe lub drobiowe. Pieczona papryka faszerowana jest bardzo aromatyczna i powinna zachwycić zarówno smakiem jak i apetycznym wyglądem. Papryki(...)dużych czerwonych papryk 1 pęczek natki pietruszki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku lub rozmarynu (świeżego więcej)  1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczka pieprzu 1 jajko 1/2 bułeczki kajzerki 1/3 szklanki mleka 2 płaskie łyżeczki soli oliwa z oliwek do posmarowania papryki Przygotowanie: Bułeczkę rozdrobnić i namoczyć w mleku. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić

Kuchcik gotuje
Chałka z kruszonką 124

sobotni poranek? Ciepła chałka ze szklanką mleka to rozkosz dla podniebienia bez dwóch zdań. W sumie kiedyś próbowałam robić taką z innego przepisu, ale pod wpływem zbyt dużej ilości farszu (bo chciałam mieć duuuuuużo nadzienia, jak się okazało zbyt dużo) trochę mi się zdeformowała i niestety za smaczna to ona nie była. Ten przepis jest genialny, mam na komputerze mnóstwo(...)proponowała autorka, chociaż według mnie lepiej jest zmniejszyć proporcje, bo ta ilość jest przynajmniej jak dla mnie aż za duża, ale przynajmniej obdarowałam też babcię :)   Składniki : 2 jajka 100 g drożdży - cała kostka 2 garści cukru zapach do ciasta (ja dałam migdałowy) 1/2 kostki margaryny 3,5  szkl ciepłego mleka ok. 1 kg mąki (musiałam dodawać więcej

charlotte gotuje
Paszteciki a'la szczecińskie z parówką (drożdżowe, smażone) 146

Dlaczego a'la? Ponieważ tradycyjne paszteciki szczecińskie wypełnione są farszem mięsnym, czy też kapustą z grzybami, serem i pieczarkami, a nawet twarogiem z bakaliami. I robi to maszyna... Ja użyłam parówek, których dokładnie nie oblepiałam ciastem, a natomiast owinęłam. I aby nie było zbędnych komentarzy... parówka parówce nie równa, nie musi składać się z samej chemii oraz śladowej ilości mięsa(...)nawet już ostygnięte. Polecam. (Około 10 sztuk w zależności od wielkości) 500g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 30g drożdży (świeżych) 250 ml ciepłego mleka/wody  2 jajka 60 roztopionego tłuszczu Dodatkowo: około 10 parówek (mnie z szynki Henryka Kani ) Ponadto: olej do głębokiego smażenia Drożdże pokruszyć do miski, dodać 1 łyżeczkę cukru (przyśpieszy fermentację), około

Di gotuje
Hamburger wołowy 154

smażenia 4 liście sałaty masłowej 2 plastry cebuli 4 – 6 korniszonów (u mnie pikantne z chilli) 4 łyżki musztardy delikatesowej Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem i przyprawami. Ser pokroić w 4 grubsze plastry (5 cm x 5 cm) Mięso podzielić na 8 części. Pomiędzy 2 części mięsa włożyć plaster sera (krok(...)każdą kładziemy gorące mięso, cebulę i ogórka. Całość przykrywamy liściem sałaty i drugą połową bułki. Krok po kroku: 1. Wymieszać wszystkie składniki na farsz 2. Podzielić farsz na 8 części 3. Na część mięsa wyłożyć plaster sera 4. Przykryć drugą częścią mięsa i uformować sznycle 5. Usmażyć mięso 6. Przekroić bułki

KuchniaWeDwoje.pl
Ravioli z kremowym nadzieniem 264

kilka gałązek oregano sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z chili 200 ml przecieru pomidorowego 1 białko do smarowania Wykonanie: Na stolnicę przesiać mąkę, do mąki wbić jajko i dodać żółtko oraz szczyptę soli, w razie potrzeby dodać też wody. Zagnieść ciasto, podsypać mąką i przykryć miseczką lub ściereczką i pozostawić, by odpoczęło.  W tym czasie pomidory(...)dodać serek Apetina. Odstawić do ostudzenia. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na cienki prostokąt, a jedną część posmarować białkiem. Ułożyć na niej co 2-3 cm porcje farszu i przykryć suchą połową ciasta. Docisnąć przestrzenie wkoło farszu i za pomocą radełka lub noża wyciąć ravioli.  Gotowe pierożki gotować w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty

Pasja Smaku
Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) 274

zwykłych, gotowanych pierogów.  Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) PRZEPIS Temperatura: 190 o C | Czas pieczenia: ok. 25 min. Ciasto  (źródło: przepisymajki.bloog.pl ) 2 szkl mąki pszennej 2 całe jajka 2 łyżki roztopionego masła szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru gorąca woda Nadzienie 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 250 g szpinaku (użyłam mrożonego) suszone pomidorki z zalewy(...)posiekany czosnek, następnie szpinak, fetę (~1 plasterek) i suszone pomidorki. Chwilę wszystko podsmażyć, aż szpinak będzie mięciutki Ciasto należy cieniutko rozwałkować, wykrawać koła o średnicy ok. 7 cm., nałożyć farsz na środek i zlepiać pierożki. Piec w temperaturze 190 o C przez ok. 25-30 min. (do zezłocenia). Sos jogurtowy. Wymieszać składniki sosu jogurtowego i podawać z lekko ciepłymi pierogami

coolinarnastrefa.blogspot.com
Naleśniki z jagodami 106

Jagody jako farsz do tych naleśników nie są surowe, lecz poddane krótkiej obróbce termicznej. Gotowałam je naprawdę króciutko, aby nie straciły cennych właściwości zdrowotnych:  działają korzystnie na wzrok, na układ krążenia, wraz z żelazem biorą udział w tworzeniu czerwonych ciałek krwi – czyli przeciwdziałają anemii, obniżają poziom złego cholesterolu i podwyższają poziom dobrego, pomagają na zaparcia (na biegunki używa się(...)serka śmietankowego i oprószone cukrem pudrem to po prostu niebo w gębie :) Naleśniki z jagodami Ciasto (składniki ciasta na podstawie przepisu Asi z Kwestii Smaku) 225 g mąki 3 jajka 360 ml mleka 4 łyżki stopionego masła lub oleju ¼ łyżeczki soli Nadzienie 300 g leśnych czarnych jagód 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ciasto

Posadzone i zjedzone
Chaczapuri "3 sery" z miętą 171

ogromnie. Korzystając z wolnego czasu, odkurzam stare przepisy, porządkuję zdjęcia. Te placuszki z serowym nadzieniem to propozycja na chwile, kiedy w lodówce zbyt wiele zapasów nie ma. Nie ma jajek, zostały jakieś resztki serów,  pół paczki drożdży, na wpół uschnięta mięta na oknie... Wychodzi więc to, co na załączonym obrazku. Bieda placek albo jak kto woli "chaczapuri" :) ciasto(...)pieprz i wyrabiamy elastyczne ciasto. W razie potrzeby, gdy ciasto jest zbyt gęste - dodajemy trochę mleka, gdy zbyt rzadkie - trochę mąki. Odstawiamy na kolejne 10 minut do wyrośnięcia.  farsz: 2 małe ugotowane ziemniaki 1 mała cukinia 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy. Cukinię kroimy

bistro mama
Naleśniki z serem, bakaliami i sosem czekoladowym 129

uznania, np. roztopić tylko samą czekoladę. Ja swój skomponowałam w oparciu o składniki, które akurat miałam pod ręką (czyli tzw. resztki;)) Porcja na około 20 naleśników Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody 3 - 3,5 szklanki mąki  szczypta soli Ser: 600 g  białego sera rodzynki (wcześniej sparzone) posiekane orzechy starta skórka(...)łyżki śmietany. Słodzimy wedle własnego uznania. Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Gotowe naleśniki przekładamy farszem serowym i podajemy z gorącym sosem czekoladowym.  Naleśniki dodaję do akcji

My simple kitchen
PIZZA NA MĄCE ORKISZOWEJ - NAJLEPSZA 184

    Dzieci uwielbiają pizzę , a jeszcze jak mogą stworzyć ją sami - swą własną, ulubioną , to już po prostu spełnienie marzeń. Ponieważ staramy się nie jadać

Smaczne Zdrowe
Jak zrobić naleśniki 225

Wiele osób poszukuje przepisu na szybkie i pyszne ciasto naleśnikowe. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić naleśniki. To będzie najbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAŚLANE DROŻDŻÓWKI Z SEREM, TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 193

mąką ziemniaczaną i jajkiem. Jajko można pominąć. Ja użyłam jajek z chowu ekologicznego, stąd taki żółty kolor serka J 3.ROZCZYN Z MLEKA I JAJKA W miseczce wymieszać dokładnie rózgą jajko z mlekiem 4.TRUSKAWKI Truskawki dobrze oczyścić, osuszyć i pokroić na plasterki. Wyrośnięte ciasto wybrać z misy na stolnicę, podsypać delikatnie mąką i zrobić podłużny rulon.  Podzielić nożem(...)się ona do ciasta. Do wgłębień włożyć po ok.  2 łyżeczki sera i po jednym plasterku truskawki (jeśli są duże) lub kilka, jeśli są mniejsze. Boki drożdżówek wokół farszu posmarować za pomocą pędzelka żółtkiem rozmieszanym z 2 łyżkami mleka i każdą bułeczkę posypać rozdrobnioną w palcach kruszonką. Zostawić na blasze, przykryć ściereczką i pozostawić ok. 25 minut do kolejnego

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania