gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Mięso mieszamy z ryżem. Dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, pieprz i sól. Mieszamy. Na liść nakładamy porcje farszu, boki zwijamy do środka, a potem całość zwijamy ciasno w rulon. Na dnie garnka, w którym będziemy gotować nasze gołąbki układamy, wcześniej odłożone, zewnętrzne liście
Czerwona PorzeczkaKotleciki wyszły mi bardzo soczyste. Do farszu można dodać zieloną pietruszkę. składniki: 1/2 kurczaka 1 jajko 3 - 4 łyżki bułki tartej sól,pieprz,wegeta 2 ząbki czosnku olej do smażenia Sposób przygotowania: Z kurczaka wyciągnęłam kości, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam w maszynce. Do mięska dodałam przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko i bułkę tartą oraz wodę. Dokładnie wymieszałam
Darcia w kuchniłyżkę miodu. Wszystko wymieszałam,dusiłam i w miarę potrzeby podlewałam wodą. Płat ciasta francuskiego podzieliłam na części. Na każdą część nakładałam farsz. Zawijałam i formowałam ciasteczka. Posmarowałam ciasteczka białkiem z jajka. Posypałam cukrem. Wstawiłam do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut i piekłam w temperaturze 180 stopni. Posypałam ciasteczka startą gorzką czekoladą. Smacznego
potrawyregionalneNormal 0 21 CIASTO: Mąka pszenna – 2 szklanki Drożdże – 3,5 dag Cukier – 1 łyżka Olej – 3 łyżki Sól –1/4 łyżeczki FARSZ: Kapusta kiszona – 1 kg Śmietana 18%- 1 szklanka Jajka –3 szt Boczek wędzony- 20 dag Cebula –3 szt Sól Pieprz Słodka papryka Normal 0 21 Mąkę wsypać do miski. Pośrodku zrobić wgłębienie. Drożdże pokruszyć, wymieszać
Camilla w kuchnityle, by można je zawijać. Gotową kapustę obrać z liści (uważnie, by ich nie podrzeć), wyciąć grubą część łodygi od głąba. Mięso wymieszać z ryżem, jajkami, solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Tak przygotowany farsz wykładać porcjami na liście kapusty i ciasno zawijać (ja zaczynam „od dołu”, tak by raz zawinąć mięso, potem składam boki, i dalej zawijam
Pociąg Do KuchniZupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym 11. Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa 13. Knedle z serem 14. Zupa ziemniaczana z grzybami 15. Knedle z mięsem i porem podane z szafranowym sosem 16. Sałatka "Grzybowa polana
Przepisy Aleksandrykostkę i podsmażyć). Do mięsa mielonego dodajemy przestudzone cebulę i pieczarki oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę i fetę. Całość łączymy jeszcze z dwoma jajkami, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nadziewamy udka przygotowanym farszem i podsmażamy. Następnie dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakukukurydziana :) SKŁADNIKI naleśniki (ok. 8) 1/2 szklanki mąki gryczanej ( lub pszennej) 1 szklanka mleka sojowego ( lub krowiego) 1/2 pęczka bazylii 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka oleju ryżowego ( lub inego) szczypta soli farsz 1 puszka tuńczyka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 1 łyżka sosu sojowego świezy tymianek
DefinicjaSmakuwersji na słodko ( klik ) czy też w wersji makaronowej ( klik ). Ostatnio jedliśmy (chyba jedne z najlepszych ever!) krokiety z nadzieniem ze szpinaku. Ale farsz ten, nie był taki normalny - był z gotowanym jajkiem i ciągnącym się serem. Przepis dodaję do ulubionych. Polecam! Z podanego przepisu wychodzi ok 10 krokietów. 'krokiety ze szpinakiem i serem żółtym' Składniki: - 10 naleśników (usmażyłam
CookYourselfdrożdżach z prażonymi jabłkami i śliwkami' Składniki (na 6-7 sztuk): * c iasto na naleśniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 2 jajka (rozm.M) - 2,5 szklanki mleka - 2 łyżeczki cukru * farsz: - 4 średniej wielkości jabłka (twarde i soczyste) - 10 śliwek - cukier i cynamon wg smaku Drożdże rozpuścić w 1/3 szklance mleka. Dodać 1 łyżkę mąki
CookYourselfskładniki: naleśniki pomidorowe 250 g przecieru pomidorowego 1 i 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 2,5 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 jajko szczypta cukru duża szczypta soli 2 łyżki oleju farsz 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula sól,pieprz oregano 250 g przecieru pomidorowego 2 garście startego żółtego sera beszamel 2 łyżki masła
Monia miesza i gotujesię rozmrozi. Gdy szpinak będzie juz rozmrożony dodać parmezan, gałkę pieprz i trochę soli ( parmezan jest słony). Wymieszać i przestudzić. Do przestudzonego szpinaku wbić jajka, dzięki temu się nie zetną i ładnie scalą farsz z mięsm. Na rozbite mięso pośrodku ułożyć szynkę, a na nią szpinak i zwinąć roladę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowaneg oliwą złożeniem do dołu
Gosia gotujeSkładniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 małe jajko 1 łyżeczka roztopionego masła 1/2 szklanki ciepłej wody Farsz: 1 kostka twarogu 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego 1-2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić na bok aby odpoczęło. 2. Kiedy ciasto odpoczywa, przygotować farsz. Wszystkie składniki ze sobą połączyć za pomocą widelca
A Ty Smakuj Mniezółty ser 1 pomidor A jak to zrobić : Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki, posolić i odstawić. Z mięsa, cebuli, papryki, bułki, czosnku, jajka i przypraw wyrobić jednolitą, gładką masę. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych połówek cukinii. Każdą posypać startym żółtym serem, udekorować plasterkami pomidora i posypać tymiankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 35-40 minut
Kuchnia w opałachJeśli sprawia nam to trudność, kapusta musi jeszcze się pogotować. Chleb razowy miksujemy w malakserze (bez skórki) na drobne okruchy. Mieszamy z mięsem, jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym liściu układamy farsz, zwijamy najpierw podstawę liścia, następnie boki do środka. Duży garnek (u mnie gęsiarka) wykładamy liśćmi kapusty (tymi uszkodzonymi, żeby się nie zmarnowały, i żeby gołąbki
Bon Appetit Małgorzaty