jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:179/455)

Sajgonki ze świeżym szpinakiem i grzybami 120

zawsze mają ochotę .U mnie szybko znikają – musiałam się uwijać , żeby zrobić dla Was zdjęcie  Będziemy potrzebować : Papier ryżowy ok. 15 sztuk Farsz; Woreczek ryżu 50g suszonych grzybów mun 2 cebule 2 ząbki czosnku Jajko Świeży szpinak (według uznania ) Pieprz, sól ,oliwa Grzyby zalewany gorącą wodą żeby zmiękły , następnie drobno je kroimy .Na patelnie dajemy 2-3 łyżki oliwy(...)miedzy czasie gotujemy ryż i kroimy liście szpinaku .Do poduszonych grzybów dodajemy jajko , ryż , szpinak oraz przyprawy – wszystko razem podsmażamy na patelni przez 3-4 minuty .Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie przez 2-3 sekundy i kiedy daje się swobodnie formować nakładamy nasz grzybowo - szpinakowy farsz .Gotowe sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu .  Smacznego

Anioły w kuchni
Jajka faszerowane pastą szpinakową 232

Dziś pędzę do Was z kolejnym pysznym, bardzo prostym i smacznym przepisem na faszerowane jajka, który będziecie mogli przygotować na nadchodzące święta wielkanocne. Do zrobienia farszu wykorzystałam mrożony szpinak, który następnie zblendowałam z żółtkami i serkiem. Efekt jaki uzyskałam to pyszna i wiosenna pasta. Pamiętajcie tylko, żeby szpinak przed zblendowaniem dokładnie odparować i odcisnąć, w przeciwnym razie masa do faszerowania

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety z serem i pieczarkami 195

masłem . Smażymy. Pod koniec dodajemy oregano, sól oraz pieprz. Odstawiamy do ostygnięcia . Przygotowujemy naleśniki - klik Następnie starty ser mieszamy z pieczarkami. Gotowy farsz dzielimy na porcje i zawijamy w naleśnik .  Tak przygotowane "zawijańce" obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.  Polecam jeść prosto zdjęte z patelni, kiedy ser jest

Kolejny blog o gotowaniu
JAJKA FASZEROWANE SAŁATKĄ 126

nóżka) 1 mała cebulka 3-4 kawałki papryki konserwowej 4 mniejsze ogórki korniszony  sól,pieprz 2 łyżki majonezu 2-3 pomidorki koktajlowe  2 gałązki koperku  Jajka włożyć do garnka,zalać zimną wodą,posolić i ugotować na twardo. Odcedzić wodę,zalać zimną wodą i odstawić do wystygnięcia. Obrać,przekroić na pół,wyjąć żółtka i pokroić je w kostkę(...)Umyty koperek osuszyć na papierowym ręczniku i drobno posiekać. Połowę koperku dodać do sałatki i wszystko dokładnie wymieszać. Do białek włożyć po jednej łyżeczce farszu. Pomidorki umyć i pokroić w w małą kostkę.  Nafaszerowane jajka posypać pomidorkami i resztą posiekanego koperku. Jeśli zostanie Wam sałatki możecie użyć jej jako pasty do chleba

Niespełnione zdolności kulinarne
Aromatyczna tarta z burakami 171

zapas czarnuszki. W ten sposób zrodził się pomysł na tartę :) Składniki (na formę o średnicy ok. 26 cm): Ciasto 200 g mąki krupczatki 2 jajka łyżka (ok. 40 g) oleju kokosowego pół łyżeczki soli Farsz ok. 300 g buraków startych na tarce o grubych oczkach pomarańcza ok. 150 g sera z niebieską pleśnią 2 łyżki tartego chrzanu (może być(...)sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Składniki na ciasto wyrobić na gładko. Sugeruję dodać olej kokosowy na końcu - ma on posłużyć do całkowitego zlepienia ciasta, jego ilość zależy od wielkości jajek. Może się okazać, że trzeba go dodać więcej lub mniej. Ciasto rozwałkować najpierw szklanką lub małym wałkiem wewnątrz formy na tartę, a potem jeszcze formować palcami, by uzyskać rant wysoki

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotleciki ruskie, czyli pierogi inaczej 158

wyszło dowiemy się dopiero, kiedy otrzymamy w czasie gotowania wspaniałą paćkę z wypływającego farszu. Jest na to jednak sposób. Poniżej przedstawiam Wam sposób na ruskie pierogi inaczej, czyli w sumie "Ruskie Kotlety". Składniki: 1kg ziemniaków 250g twarogu 1 duża cebula wafle (zwykłe prostokątne, "andruty") 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. Odlane(...)nasiąknęły nieco, należy pamiętać by nie zostawiać brzegów bez farszu, bo suchy wafel będzie nam później nie pękał. Kiedy wafle z farszem nam zmiękną, zwijamy je delikatnie w rulon. Kroimy na dość grube plastry. Maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem i surówką

Gotuj z Rumcajsem
Bazyliowe naleśniki z ciekawym farszem 148

Składniki na naleśniki: 5 jajek 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody 5 listków bazylii - drobno posiekanej 1 pełna szklanka mąki 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Składniki na farsz: 500 g pieczarek 1 duża cebula 1/2 łyżki masła 300-400 g fasolki szparagowej 5 ziemniaków 1 pęczek młodego szczypiorku 3 różyczki brokuła 1 jajko 2 łyżka masła Składniki(...)mieszamy razem tak aby uzyskać jednolitą masę. Na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię nakładamy 1 chochelkę masy ( 1 chochelka = 1 naleśnik). Gotowe naleśniki kładziemy jeden na drugim i odkładamy. Przygotowanie farszu: Pieczarki myjemy i kroimy na kawałki - plasterki. Drobno siekamy cebulę. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pieczarki z cebulą. Smażymy kilka minut. Zawartość patelni przekładamy do sitka by pozbyć się

ClauditteMissCooking
Wiejskie kieszonki naleśnikowe 127

ciasto naleśnikowe: 1 szklanka wody – 250 ml pół szklanki mleka – 125 ml 2 średnie jajka 1 szklanka mąki pszennej – ok. 160 g szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego do ciasta + olej do smażenia Wiejskie kieszonki – Składniki na farsz: 250 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 małe cebule – ok. 160 g 150 g boczku wędzonego(...)pieprzem. Smażyć całość jeszcze przez ok. 5 minut. Na połowę każdego naleśnika nałożyć 1/4 farszu, a następnie rozsmarować. Złożyć każdy naleśnik najpierw na pół, a potem jeszcze raz na pół – tak by powstały trójkąty. Każdy naleśnikowy trójkąt otoczyć najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć wiejskie kieszonki

Kulinarne Przeboje
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 127

Moje dzisiejsze cannelloni jest z farszem drobiowym z warzywami w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 14 rurek cannelloni  0,5 kg fileta z kurczaka 20 dag.sera żółtego 10 dag. świeżych leśnych grzybów lub kilka suszonych 1/2 papryki czerwonej 1 szalotka kilka pomidorków koktajlowych około 10 cm. pora białego 100ml śmietany 18% sól, pieprz,  1 jajko suszony lubczyk, oregano 1 łyżka(...)warzywa,  przesmażyć około 5 min. warzywa zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu usmażyć mięso z przyprawami, mięso połączyć z warzywami, dodać jajko i 1/2 startego na dużych oczkach sera, nadziać rurki gotowym farszem, odłożyć około 2 łyżek, aby dodać do sosu, grzyby obgotować, pokroić w drobną kostkę, usmażyć z szalotką, dodać śmietanę, gotować do zredukowania sosu

Kuchnia Beaty
Krokiety z pieczarkami i łososiem 202

pieczarek 2 cebule 100 g wędzonego łososia 2 łyżeczki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Do panierki: 2 jajka Bułka tarta Krokiety: W misce miksujemy mąkę, mleko i jajka. Doprawiamy szczyptą soli. Smażymy naleśniki  (dość cienkie, na rumiano z każdej strony). Z podanej porcji wyszło mi 6 placków. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju(...)plasterki, dodajemy do cebuli. Wszystko dusimy do miękkości. Przesmażone studzimy, doprawiamy solą i pieprzem. Do zimnych pieczarek dodajemy kawałki wędzonego łososia, mieszamy. Przygotowany farsz układamy na każdym naleśniku i zwijamy w kopertę. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rumiano na patelni

VioletoweKucharzenie
Tarta serowa z suszonymi pomidorami, awokado i szynką parmeńską 124

gram sera: Camembert, z niebieską pleśnią i Bryndzy 1 awokado 10-11 suszonych pomidorów z oleju 6-7 plastrów szynki parmeńskiej 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 12% lub 18% 3 jajka szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta papryki wędzonej Składniki na ciasto kruche zagniatamy szybko, ciasto owijamy folią i umieszczamy na minimum 30 minut w lodówce. Po tym czasie wałkujemy(...)awokado kroimy w kostkę. Szynkę dzielimy na mniejsze kawałki, pomidory suszone kroimy w paski. W misce mieszamy śmietanę z jajkami i przyprawami. Dodajemy resztę składników i całość dokładnie mieszamy tak długo aż składniki połączą się równomiernie. Spód tarty wypełniamy farszem i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na 45 minut. Po upieczeniu wyciągamy tartę z formy i od razu

Mango Papaja
Razowe pierogi z jarmużem i wędzonym twarogiem 218

wędzonym twarogiem. Na wigilię proponuję pierogi bez boczku, a w karnawale można poszaleć! Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki razowej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli niepełna szklanka ciepłej wody 2 łyżki oliwy lub oleju Farsz: 1 woreczek jarmużu 250 g wędzonego twarogu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku łyżka włoskich ziół 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu sól(...)Mąkę wsypać do miski, dodać sól i jajko. Dolewać porcjami wodę, zagnieść dość wilgotne ciasto. Wyłożyć na blat kuchenny lub stolnicę. Na dłonie wylać olej i wyrabiać ciasto aż stanie się gładkie i elastyczne. Podsypać blat mąką, rozwałkować je na grubość ok. 2 milimetrów. Ciasto wykrawać szeroką szklanką, nakładać po kopiatej łyżeczce farszu, składać na pół i zlepiać brzegi. Gotować

Czerwień i błękit
Cukinia faszerowana pieczarkami i mięsem z kruszonką 153

łyżka przyprawy do mięsa Kruszonka: 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 6 łyżek startego parmezanu Sposób przygotowania: Cukinię umyć przekroić wzdłuż na połowę, miąższ z nasionkami wydrążyć, odrzucić,  środek cukinii obsypać jarzynką lub solą oraz pieprzem, ułożyć na blasze, włożyć do nagrzanego  do 180*c piekarnika na czas przygotowania farszu . Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić(...)patelnię z masłem, zeszklić, dodać mięso, oprószyć solą lub przyprawą do mięsa oraz pieprzem, smażyć całość 10 minut. Kruszonka: Jajko rozkłócić widelcem, wsypać bułkę tartą, dodać starty parmezan, wymieszać palcami, kruszonka ma być sypka. Podpieczoną cukinię wyjąć, nałożyć farsz, posypać kruszonką i zapiekać w nagrzanym piekarniku około 45-50 minut w zależności od tego jak twarda jest cukinia. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Žemaičių blynai-Żmudzkie bliny. 266

najczęściej farszem wołowym lub baranim, ale może to być także farsz drobiowy, lub wieprzowy.  Nasza rodzina bardzo lubi te pyszne placuszki, ale robimy je dość rzadko, bo ich przygotowanie jest dość czasochłonne. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tych pysznych placuszków. Składniki: 1 kg ziemniaków 9 łyżek mąki jajko 400 g-owa pierś z kurczaka lub inne mięso 1 cebula(...)kroimy w mniejsze kawałeczki i mielimy w maszynce do mielenia na grudkowaty farsz. Dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną cebulkę, solimy, pieprzymy i wyrabiamy rękoma na bardziej gładką masę.   We wrzącej wodzie gotujemy oczyszczone i w mniejsze kawałeczki pokrojone ziemniaki. Po ugotowaniu tłuczkiem mielimy ziemniaki, dodajemy jajko, mąkę, sól, pieprz i zagniatamy miękkie ciasto, ciasto będzie się przylepiało do rąk

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania