jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:184/455)

Naleśniki po chłopsku z sosem pieczarkowym 360

obiad na dwa dni bo po podgrzaniu smakują również super. Składniki: na Naleśniki ok 10 szt  : 2 szkl maki 2 szkl mleka 2 jajka 2 łyżki oliwy plus oliwa do smażenia sól Farsz do naleśników: ok 1,5 kg ziemniaków 2  cebule pieprz, sól, 3 łyżki masła oliwa do smażenia. dodatkowo;  15-20  dag sera

Swojskie jedzonko
Quiche z zielonymi szparagami 134

główką zawinąć pojedynczo w plasterki szynki. Nadzienie: 1) Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem. 2) Podsmażoną cebulę, pokrojoną dymkę, starty ser, jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Część szparagów bez główki zatopić w farszu, natomiast z główką, zawinięte w szynkę ułożyć na wierzchu. 3) Całość piec około

Fitsweet.me
Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem 1128

tarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy. Oba składniki podsmażmy na maśle. Ziemniaczany miąższ drobno kroimy i mieszamy z pieczarkami, startym serem żółtym, surowym jajkiem, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy ziemniaczane miseczki, które układamy na blaszce do pieczenia. Zapiekamy je ok. 20 minut w 200 stopniach. [caption id="attachment_7095" align="aligncenter" width="1024"] Ziemniaki

e-PrzepisyKulinarne
SMAŻONE PIEROGI NA JARZYNCE 183

niej przygotować wiele smacznych dań.Dziś przygotowałam bardzo smaczny przepis na smażane pierogi z mięsem , otulone w kapuścianej jarzynce.Zapraszam!. Ciasto: ****************** 50 dag.mąki 2 jajka sól 2 łyżki oleju Ok.1 szklanki ciepłej wody Farsz: ********************** 60 dag.mięsa z rosołu lub wieprzowego z zupy 1 sucha bułka 1 żółtko 2 cebule sól pieprz Jarzynka: ********************  1 główka kapusty słodkiej 1 pęczek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami 160

łyżki majeranku – sól,pieprz – 2 łyżki octu – 1 łyżeczka cukru Uszka : 1. ciasto : – 2 szklanki mąki – 1 jajko (opcjonalnie) -pół szklanki ciepłej wody – szczypta soli 2. farsz: – 30 g grzybów suszonych ( ewentualnie pieczarek) – 2 cebule -1 łyżka oleju – sól ,pieprz Przygotowanie: Barszcz : Warzywa obierz i pokrój na pół.Czosnek obierz

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierogi ze szpinakiem i serem 163

rzadko je robię. Dziś proponuję wersję z serem i szpinakiem - jedne z moich ulubionych zaraz po ruskich :) Sposób przygotowania: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: 400-500 g sera białego 300 g świeżego szpinaku (można zastąpić mrożonym) 1 ząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto

Kuchnia domowa Ani
Faszerowane cukinie 129

dołu na papierowym ręczniku. Poczekać ok. 15 minut, aż wycieknie sok. Osuszyć wnętrza cukinii. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, połączyć z jajkami, cebulką, czosnkiem, jogurtem i szczypiorkiem, przyprawić do smaku. Farsz nałożyć do cukinii, ułożyć je na blasze. Piec ok. 45 minut w temp. 60-180 st. Co jakiś czas wylać na blachę nieco gorącej wody. Źródło

Zielona Kuchnia
Quiche z zielonymi szparagami 147

główką zawinąć pojedynczo w plasterki szynki. Nadzienie: 1) Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem. 2) Podsmażoną cebulę, pokrojoną dymkę, starty ser, jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Część szparagów bez główki zatopić w farszu, natomiast z główką, zawinięte w szynkę ułożyć na wierzchu. 3) Całość piec około

Fitsweet.me
Quiche serowo-cebulowy 125

pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. 2) Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3) Podsmażoną cebulę, starty ser (zostawić garść sera), jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Całość piec około 40 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 15 min. przed końcem Quiche posypać pozostałym serem

Fitsweet.me
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 194

dodajemy do wystudzonego farszu. Ciasta francuskie kroimy na trzy części wzdłuż krótszych boków, rozsmarowujemy pesto i wykładamy farsz na połowie każdego paska ciasta, zamykamy nasz farsz i dokładnie zaklejamy boki, każdą paczuszkę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 215

FARSZ :  500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 3 łyżki oleju  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu  1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżka majeranku

Kulinarne Fantazje Marioli
Chinkali-pierogi gruzińskie 126

bardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną podróż. SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg. mąki np. tortowa 1 jajko 1 łyżeczka soli około 2 szkl. zimnej wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso ma być tłuste i świeże) 1 pęczek świeżej kolendry 3 cebule średnie około szklanki wody sól, pieprz świeżo

Kuchnia Beaty
Paszteciki z pieczoną i gotowaną karkówką 173

Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol 16 g drożdży sypkich Babuni  250 ml mleka 1/4 szklanki oleju jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli  Dodatkowo na farsz: karkówka 600 g pieczarki 200 g pomidor 1 szt marchew 3 szt pietruszka 3 szt bułka tarta 3 łyżki wywar z rosołu 1.1/2 szklanki

Różowa kuchnia
Galette z brzoskwiniami 144

kształcie z kruchego ciasta. Termin Gatelle określa jednak nie tylko ciasta, ale również powszechnie znane w kuchni francuskiej naleśniki z mąki gryczanej z pikantnym farszem, najczęściej pokryte tartym serem ementaler, plasterkiem szynki i jajka gotowane na galette, znany we Francji jako  galette complète . Wróćmy jednak do ciasta, to wersją prostej, szybkiej rustykalnej tarty, można użyć dowolnych owoców, śliwek

Słodki Kompromis
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I POMIDORAMI 162

kurkumy i curry mają cudowny żółty kolor i troszkę orientalny charakter. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka – 1 szkl * mleko – 2 szkl * duże jajko – 1 szt * sól, kurkuma, curry * olej do smażenia FARSZ: * filet z kurczaka – 250 g * żółte pomidory – 3 szt * duża cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbek * ser żółty

Ostra na Słodko
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 126

Wykonanie: Grzyby namaczamy w gorącej wodzie. Ryż gotujemy. Gdy się wystudzi dodajemy do mięsa. Ser ścieramy na tarce warzywnej i również dodajemy do farszu. Grzyby odsączamy i drobno je kroimy. Również umieszczamy w masie. Dodajemy jajko. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. W wodzie po grzybach ( około 400 ml ) rozprowadzamy dokładnie sos grzybowy. Zagotowujemy. Papryki faszerujemy przygotowaną masą. Naczynie

Smaki Ewy
Naleśniki kukurydziane z warzywami :) 200

pewno wyjdą mi "na zdrowie" i przydadzą się na przyszłość :) Składniki na naleśniki (4 szt.) 100 g mąki kukurydzianej (Biogo) 250 ml wody 2 jajka szczypta soli  1 łyżeczka oleju kokosowego  Składniki na farsz: quinoa czarna (Biogo) papryka zielona pomidorki koktajlowe  miks sałat  ziarna słonecznika  Przygotowanie: Składniki na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj

Zdrowie na języku :P
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 416

wodzie nieco krócej niż zwykle. Cebulę z czosnkiem drobno posiekać i zeszklić na oleju. Kapustę drobno poszatkować. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać poszatkowaną kapustę, jajko, zeszkloną cebulę z czosnkiem, ryż i przyprawy. Wyrobić farsz i formować owalne gołąbki. Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na patelni. Przełożyć do garnka, podlać bulionem tak, aby przykrywał gołąbki, dodać liść laurowy, ziele

talerz przyjemności
Muszle z brokułem i łososiem 195

Makaronowe muszle z delikatnym farszem Składniki 250 g makaronu muszle 1/2 brokuła 3 jajka 20 dkg łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Makaron ugotować w … Czytaj dalej Muszle z brokułem i łososiem

czarrna od kuchni
Podkarpackie gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami 184

odciśniętego z ziemniaków płynu zachowujemy skrobię, która po odstaniu osadzi się na dnie miski. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Kaszę, ziemniaki, skrobię, jajka i cebulę doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Farsz nakładamy do liści kapusty, zwijamy i gotowe gołąbki układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Na wierzchu gołąbków układamy pojedyncze liście. Do garnka wlewamy bulion, przykrywamy pokrywką

Trzeci talerz
Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym 257

Składniki 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju gorąca woda   farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 opakowanie mrożonych brokułów (mogą być świeże) 1 duża … Czytaj dalej Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym

czarrna od kuchni
Leśne naleśniki z mąki gryczanej 154

Składniki: ciasto naleśnikowe: 1,5 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 1,5 szklanki wody szczypta soli szczypta cukru farsz: 50 dag łopatki albo karkówki 2 garście suszonych grzybów (zalane wodą na noc) 2 średnie marchewki kawałek selera przyprawa zbójnicka  RAFEX ponadto: tłuszcz do smażenia natka pietruszki starty na tarce żółty ser do posypania Sposób przygotowania: Grzyby gotujemy do miękkości

Pobite gary Barbary
Pierogi z serem i jagodami 131

zrobić z serem i jagodami. Są bardzo smaczne, idealne dla miłośników sera i jagód. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki pszennej 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko+1 żółtko 1/4 szklanki roztopionego masła szczypta soli Farsz: 750 gram sera białego 1,5 szklanki jagód cukier do smaku cukier waniliowy Sposób przygotowania: Ser biały przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, cukier

Bajeczna Kuchnia
Gołąbki z włoskiej kapusty w sosie pomidorowym 185

gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Mięso mieszamy z ryżem. Dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, pieprz i sól. Mieszamy. Na liść nakładamy porcje farszu, boki zwijamy do środka, a potem całość zwijamy ciasno w rulon. Na dnie garnka, w którym będziemy gotować nasze gołąbki układamy, wcześniej odłożone, zewnętrzne liście

Czerwona Porzeczka
kotlet mielony drobiowy 149

Kotleciki wyszły mi bardzo soczyste. Do farszu można dodać zieloną pietruszkę. składniki: 1/2 kurczaka 1 jajko 3 - 4 łyżki bułki tartej sól,pieprz,wegeta 2 ząbki czosnku olej do smażenia Sposób przygotowania: Z kurczaka wyciągnęłam kości, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam w maszynce. Do mięska dodałam przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko i bułkę tartą oraz wodę. Dokładnie wymieszałam

Darcia w kuchni
CIASTECZKA Z JABŁKAMI I BAKALIAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 113

łyżkę miodu. Wszystko wymieszałam,dusiłam  i w miarę potrzeby podlewałam wodą. Płat ciasta francuskiego podzieliłam na części. Na każdą część nakładałam farsz. Zawijałam i formowałam ciasteczka.       Posmarowałam ciasteczka białkiem z jajka. Posypałam cukrem. Wstawiłam do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut  i piekłam w temperaturze 180 stopni. Posypałam ciasteczka startą gorzką czekoladą. Smacznego

potrawyregionalne
Ciasto z kapusta i boczkiem 104

Normal 0 21   CIASTO: Mąka pszenna – 2 szklanki Drożdże – 3,5 dag Cukier – 1 łyżka Olej – 3 łyżki Sól –1/4 łyżeczki FARSZ: Kapusta kiszona – 1 kg Śmietana 18%- 1 szklanka Jajka –3 szt Boczek wędzony- 20 dag Cebula –3 szt Sól Pieprz Słodka papryka   Normal 0 21 Mąkę wsypać   do miski. Pośrodku zrobić wgłębienie. Drożdże pokruszyć, wymieszać

Camilla w kuchni
Gołąbki z sosem pomidorowym 117

tyle, by można je zawijać. Gotową kapustę obrać z liści (uważnie, by ich nie podrzeć), wyciąć grubą część łodygi od głąba. Mięso wymieszać z ryżem, jajkami, solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Tak przygotowany farsz wykładać porcjami na liście kapusty i ciasno zawijać (ja zaczynam „od dołu”, tak by raz zawinąć mięso, potem składam boki, i dalej zawijam

Pociąg Do Kuchni
22 NAJLEPSZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI 262

Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym 11. Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa 13. Knedle z serem 14. Zupa ziemniaczana z grzybami 15. Knedle z mięsem i porem podane z szafranowym sosem 16. Sałatka "Grzybowa polana

Przepisy Aleksandry
Udka faszerowane mięsem mielonym, fetą i papryką 151

kostkę i podsmażyć). Do mięsa mielonego dodajemy przestudzone cebulę i pieczarki oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę i fetę. Całość łączymy jeszcze z dwoma jajkami, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nadziewamy udka przygotowanym farszem i podsmażamy. Następnie dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Życie zamknięte w smaku
Bazyliowe naleśniki z tuńczykiem i papryką 161

kukurydziana :) SKŁADNIKI naleśniki (ok. 8) 1/2 szklanki mąki gryczanej ( lub pszennej) 1 szklanka mleka sojowego ( lub krowiego) 1/2 pęczka bazylii 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka oleju ryżowego ( lub inego) szczypta soli farsz 1 puszka tuńczyka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 1 łyżka sosu sojowego świezy tymianek

DefinicjaSmaku
Krokiety ze szpinakiem i serem żółtym 154

wersji na słodko ( klik ) czy też w wersji makaronowej ( klik ). Ostatnio jedliśmy (chyba jedne z najlepszych ever!) krokiety z nadzieniem ze szpinaku. Ale farsz ten, nie był taki normalny - był z gotowanym jajkiem i ciągnącym się serem. Przepis dodaję do ulubionych. Polecam! Z podanego przepisu wychodzi ok 10 krokietów. 'krokiety ze szpinakiem i serem żółtym' Składniki: - 10 naleśników (usmażyłam

CookYourself
Naleśniki na drożdżach z prażonymi jabłkami i śliwkami 169

drożdżach z prażonymi jabłkami i śliwkami' Składniki (na 6-7 sztuk): * c iasto na naleśniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 2 jajka (rozm.M) - 2,5 szklanki mleka - 2 łyżeczki cukru * farsz: - 4 średniej wielkości jabłka (twarde i soczyste) - 10 śliwek - cukier i cynamon wg smaku Drożdże rozpuścić w 1/3 szklance mleka. Dodać 1 łyżkę mąki

CookYourself
Pomidorowe naleśniki z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem 166

składniki: naleśniki pomidorowe 250 g przecieru pomidorowego 1 i 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 2,5 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 jajko szczypta cukru duża szczypta soli 2 łyżki oleju farsz 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula sól,pieprz oregano 250 g przecieru pomidorowego 2 garście startego żółtego sera beszamel 2 łyżki masła

Monia miesza i gotuje
Rolada z indyka faszerowana szpinakiem 184

się rozmrozi. Gdy szpinak będzie juz rozmrożony dodać parmezan, gałkę pieprz i trochę soli ( parmezan jest słony). Wymieszać i przestudzić. Do przestudzonego szpinaku wbić jajka, dzięki temu się nie zetną i ładnie scalą farsz z mięsm. Na rozbite mięso pośrodku ułożyć szynkę, a na nią szpinak i zwinąć roladę.    Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowaneg oliwą złożeniem do dołu

Gosia gotuje
Pierożki z twarogiem na słodko 89

Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 małe jajko 1 łyżeczka roztopionego masła 1/2 szklanki ciepłej wody Farsz: 1 kostka twarogu 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego 1-2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić na bok aby odpoczęło. 2. Kiedy ciasto odpoczywa, przygotować farsz. Wszystkie składniki ze sobą połączyć za pomocą widelca

A Ty Smakuj Mnie
FASZEROWANA CUKINIA 129

zółty ser 1 pomidor A jak to zrobić : Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki, posolić i odstawić. Z mięsa, cebuli, papryki, bułki, czosnku, jajka i przypraw wyrobić jednolitą, gładką masę. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych połówek cukinii. Każdą posypać startym żółtym serem, udekorować plasterkami pomidora i posypać tymiankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 35-40 minut

Kuchnia w opałach
500 przepis na blogu: gołąbki z mięsem i razowym chlebem w sosie grzybowym 179

Jeśli sprawia nam to trudność, kapusta musi jeszcze się pogotować.   Chleb razowy miksujemy w malakserze (bez skórki) na drobne okruchy. Mieszamy z mięsem, jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.  Na każdym liściu układamy farsz, zwijamy najpierw podstawę liścia, następnie boki do środka. Duży garnek (u mnie gęsiarka) wykładamy liśćmi kapusty (tymi uszkodzonymi, żeby się nie zmarnowały, i żeby gołąbki

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi ze słodką kapustą 246

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: nieduża główka kapusty 2 cebule sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę kroimy na 4 części, wykrawamy głąba. Gotujemy do miękkości. Odlewamy z wody. Studzimy. Dobrze wyciskamy z nadmiaru wody. Drobno kroimy lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. 2. Cebulę drobno kroimy, rumienimy

Kuchnia domowa Ani
Zapiekane Naleśniki z Białym Serem i Szpinakiem 189

Naleśniki z Białym Serem i Szpinakiem -  Składniki:  (na 10 dużych naleśników) Ciasto: 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 140 ml wody 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli olej do smażenia Farsz: duża cebula 4 ząbki czosnku 350 g rozdrobnionego szpinaku  (może być mrożony) 300 g białego sera  (tłustego lub półtłustego) gałka muszkatołowa sól pieprz

Słodka Strona
Wigilijna gwiazda makowa 336

gwiazdy makowej jest pyszna i bardzo prosta :) Składniki: ciasto 560 g mąki 250 ml mleka 50 g drożdży 100 g masła 1 łyżeczka cukru farsz 250 g maku  1,5 szklanki cukru 3 jajka 80 g kandyzowanej skórki pomarańczy cukier wanilinowy płatki migdałów dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie: Drożdże z cukrem i 2 łyżeczkami ciepłego mleka zostawić dostawić

Niezły Młynek
Pierogi z gorgonzolą i gruszką 183

rozpieści wasze podniebienia. Zrobiłam te pierogi na obiad i mimo braku mięsa, wszyscy byli zadowoleni i najedzeni :) Składniki:  ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki  gorącej wody farsz 3 duże gruszki 200 g sera gorgonzoli sos 100 g sera gorgonzoli 1 łyżka masła Przygotowanie: Gruszki obieramy i pozbywamy się nasienia - tarkujemy na tarce

Niezły Młynek
Pierogi ze szpinakiem i serem włoskim 339

pomysłów. Chciałabym Wam pokazać, że stereotyp pierogów tradycyjnych można urozmaicić przeróżnymi dodatkami. Dzięki temu pokochacie pierogi jeszcze bardziej! Składniki: ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki  gorącej wody farsz 300 g szpinaku posiekanego 200 g sera typu włoskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Składniki ciasta zagniatamy

Niezły Młynek
Mini rogaliki 82

wyrośnięcia [ u mnie rosło w misce Tupperware ].Zagnieść ciasto.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze, posmarować jajkiem , pospać cukrem.Piekarnik nagrzać do 250 stopni i piec rogaliki aż będą złociste

Moje domowe kucharzenie
Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem 1147

sprawdzą się idealnie jako imprezowa przekąska. Składniki Składniki na naleśniki (ok.6 sztuk) Mąka pszenna tortowa 400g Mleko 1 szklanka Woda 1 szklanka Szpinak 400g mrożonego Jajko 2 sztuki Olej rzepakowy 4 łyżki Składniki na farsz: Twarożek 2-3 opak. […] The post Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Nadziewany kalafior 185

mielonego  dwa jajka jedna cebula  jedna sucha bułka WYKONANIE: Kalafior obgotować w  wodzie, by lekko zmiękł. Mieso przyprawić dodać jajka, podduszoną cebulkę,         namoczoną w  wodzie bułkę i wyrobić farsz. Kalafior wyjąc z wody. Położyć na talarzu do góry dołem.  Nadziewać farszem dokładnie w każdą szczelinę. Owinąć  w folię aluminiową

W kuchennym oknie Ewy
Pierogi z mięsem 186

złoty kolor na łyżce masła. Pietruszkę myjemy i szatkujemy na małe kawałki. Wrzucamy cebulkę i pietruszkę do mięsa, doprawiamy też solą i pieprzem. Dorzucamy jajko, bułkę tartą i podlewamy wodą. Jeśli chcemy bo farsz był bardziej zbity dajemy mniej wody, a więcej bułki tartej. Całość intensywnie mieszamy. Wypełniamy wcześniej przygotowane ciasto i lepimy pierogi. Wrzucamy do gotującej się wody, wyjmujemy

Kolizje Smaków
Menu sylwestrowe - propozycje 292

pewno.  A oto kilka przepisów wśród którym może znajdziecie coś dla siebie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką Pieczone pierożki z wytrawnym farszem  Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem   Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam

Pasja Smaku
Zanim skonczy sie cukinia 230

wczesniej cukinie odciskamy ze soku i podsmazamy przez okolo 3 minuty na 2 lyzkach oliwy z oliwek. Delikatnie solimy. Do podsmazonej cukini dodajemy mielone mieso, jajko, starty parmezan, posiekana pietruszke. Calosc doprawiamy sola. Przygotowanym farszem napelniamy cukiniowe rurki. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmazamy przez okolo 4 minuty nasze rurki z cukini, a nastepnie zalewamy je bulionem, pomidorami z puszki

Przysmaki Karolki
PIEROGI CHLOPSKIE Z ZIEMNIAKAMI I KIELBASA DO BARSZCZU 224

gotowanych ziemniaków, najlepszej wędzonej kiełbasy, boczku oraz podsmażonej cebulki. Pierożki te świetnie smakują podane do barszczu białego z jajkiem. Polecam i pozdrawiam pięknie K.K :)   P rzepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl  SKŁADNIKI : na farsz: 1 kg ugotowanych wystudzonych ziemniaków 300g dobrej, wędzonej kiełbasy 50g surowego, wędzonego boczku 1 posiekana cebula 2 łyżki tłuszczu(...)takie 'na raz' są najlepsze) , na każdy nakładamy porcje farszu, dokładnie zalepiamy, na koniec łączymy końce pierożków, tak aby powstały niewielkie okrągłe pierożki. Krok 4. Gotowe pierożki wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem odrobiny masła, gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi podajemy do barszczu białego z jajkiem,obficie  posypane posiekaną zieleniną lub jako samodzielne danie. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Naleśniki z botwinką i parmezanem 215

spożycia. Nie mogę wam im podać, niech zdjęcie rozpali wasze kubki smakowe :) SKŁADNIKI : 2 jajka 25 dag mąki  1 szklanka mleka  1 szklanka wody gazowanej  2 łyżki oleju  szczypta soli  1 łyżkę oleju plus masło do posmażenia całości  farsz 50 dag botwinki  1 ząbek czosnku (chyba że lubimy bardziej ostre możemy dać jeszcze(...)parmezan ok 3-4 łyżki  1 łyżkę masła  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA  Do naczynia wlać mleko, wodę, dodać jajka, mąkę , olej, szczyptę soli. Dokładnie zmiksować, wymieszać na gładkie jednolite ciasto. Odstawić na ok 15 minut. Po czym usmażyć naleśniki. Farsz    Botwinkę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzuć do wrzątku na 3 - 4 minuty. Tak przygotowane buraczki

Basia w kuchni
Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem 164

topiony kroimy w kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy delikatnie rozgniatając widelcem.  Na każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu. Składamy na pół, dociskamy brzegi. Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano  na rozgrzanej patelni  z każdej strony

VioletoweKucharzenie
BUŁECZKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 174

Składniki: ciasto:   750g mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka ciepłego mleka 125g margaryny 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 50g świeżych drożdży   farsz: 1kg kapusty kiszonej 250g pieczarek 3 średnie cebule 2 łyżki oleju sól PIEPRZ TURECKI firmy RAFEX dodatkowo:   MIESZANKA BABKI PŁESZNIK I JAJOWATEJ firmy RAFEX 2 żółtka Sposób przygotowania: ciasto: Z 1/2 szklanki mleka, cukru(...)Margarynę stapiamy na wolnym ogniu i studzimy. Do osobnej miski wsypujemy pozostałą mąkę, wbijamy jajka, dodajemy sól, przestudzoną margarynę i zaczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. Ciasto przekładamy na stolnicę i dzielimy na mniejsze części, u mnie ok. 20. farsz: Kapustę gotujemy, odcedzamy, odciskamy z wody i kroimy na drobno. Pieczarki ścieramy na tarce

Prosto i Smacznie z Anetą
KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI 152

wyczyścić trochę lodówkę - w naleśniki można zawinąć wiele, kwestia smaku, co lubicie najbardziej 😘😘😘😀 SKŁADNIKI: na ok. 12 sztuk ciasto naleśnikowe: 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżka cukru łyżka oliwy mąka pszenna mineralna woda gazowana farsz: ok. 2 litry kiszonej kapusty (wyjdzie ok. 1kg po osączeniu i obgotowaniu) 250g pieczarek (ok. 12 sztuk średnich), obranych i drobno pokrojonych(...)rzymski na czubek łyżeczki 1-2 łyżeczki soli maggi do smaku jajka i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, sól i na początek 2 szklanki wody gazowanej. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Następnie, porcjami wsypujemy mąkę pszenną, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Ciasto naleśnikowe powinno mieć

Moja Książka Kucharska
Rulon jabłcowy 182

mój przepis konkursowy dla  #gallorosso  ( Roter Hahn ). Po trzykroć pierwszy raz, a rezultat smakowity! Składniki na ciasto 250g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki ulubionej oliwy lub oleju 90ml mleka sól Składniki na farsz 2 jabłka "Szara Reneta" i 1 gruszka (razem 1kg owoców) 90g cukru 100g niesolonego masła suszona żurawina i kandyzowana skórka z pomarańczy migdały

Karczma Honorietty
PANIEROWANY CAMEMBERT FASZEROWANY SZYNKĄ I PIECZARKAMI 148

ścinamy z jednej strony wierzch, tworząc przykrywkę.  *Pieczarki kroimy w kostkę, tak samo szynkę, zrumieniamy na patelni. Doprawiamy do smaku. *Tak przygotowany farsz wkładamy do sera. Dociskamy wierzch sera jak najrówniej się da. * Panierujemy w jajku, bułce, znów w jajku, znów w bułce. Smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron

Z Majeczką w kuchni
Krokiety z mięsem 159

warzywa odstawiamy do przestygnięcia. Następnie mielimy je w maszynce do mielenia mięsa. Zmielone wraz z warzywami mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, rosół, gałkę, pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy na gładką masę. Na naleśniku układamy mięsny farsz, zawijamy boki ciasta do środka i zwijamy  naleśnik w rulonik. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdy krokiet maczamy dokładnie w rozkłóconym jajku

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki z grzybowym farszem 236

środku aromatyczny farsz grzybowy.     Składniki na farsz: -40 dkg odciśniętych gotowanych grzybów  -5 dkg grzybów suszonych -3 cebule -sól, pieprz -pieprz ziołowy -olej     Składniki na ciasto naleśnikowe: -1,5 szklanki mąki pszennej -2 szklanki mleka -1/4 łyżeczki cukru -1 łyżka oleju -2 jajka -bułka tarta    Grzyby suszone moczymy. Cebulę kroimy w grube(...)delikatnego zrumienienia.    Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Składniki miksujemy.    Smażymy placki naleśnikowe.    Nakładamy porcje farszu.    Zawijamy naleśniki.      Jeśli pozostało trochę ciasta naleśnikowego, dolewamy odrobinę mleka a jeśli nie - roztrzepujemy jajko, dodajemy 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka,  mieszamy  i przygotowujemy ciasto do panierowania    Na patelni rozgrzewamy

Maminek kulinarny
Zapiekane naleśniki 179

serem. Ale postanowiłam dzisiaj zrobić coś zupełnie innego. Jak wyszło?? Sami oceńcie i dajcie znać. Zakupy: Na ciasto naleśnikowe - mąka tortowa - mleko - 1 jajko - olej  - szczypta soli - olej do smażenia (ja smażę na kokosowym) Na farsz - pieczarki - ser żółty Na sos: - koncentrat pomidorowy - jogurt naturalny Przygotowanie: Pieczarki obieram i kroję w mniejsze kawałki i podsmażam na patelni z odrobiną(...)ścieram na tarce na dużych oczkach i przykrywam folia aluminiową, żeby nie wysechł. Teraz przepis na ciasto naleśnikowe: Składniki: - 5 czubatych łyżek mąki ( ok.200 g) - 3 łyżki oleju - 1 jajko - 1 szklanka mleka ( 250 ml) Wszystkie składniki mieszam ze sobą trzepaczką lub mikserem na niskich obrotach. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy dość mocno ponieważ patelnia musi być bardzo dobrze rozgrzana

Tanio smacznie i prosto
Kruche Marchewki 326

ciasto wychodzi około 12-15 marchewek. Składniki: Kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 1 żółtko 1 białko do posmarowania wierzchu marchewek 1/2 łyżeczki soli 1-2 łyżki gęstej śmietany 18% pieprz ziołowy, papryka słodka, curry Farsz: 100-150g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 1/2 połówki piersi z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów(...)takiej, żeby się nie zwarzyła  2 ząbki czosnku masło do smażenia sól, pieprz czarny,czosnek granulowany przyprawa do kurczaka Dodatkowo: karbowana sałata do dekoracji Ciasto: Z mąki, masła, jajka, żółtka, soli i śmietany zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby się schłodziło. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy cienko i kroimy na paski o szerokości około 2cm. Z każdego

Czerwona Porzeczka
Zwiebelkuchen z musztardą 136

prowansalskich - 1 jajko - 1 szklanka ciepłego mleka/wody - kilka łyżek oleju/oliwy  Suche składniki wymieszać, dodać jajko, wymieszać. Dolać ciepłe mleko/wodę, olej. Wyrabiać ciasto, dodając mąkę krupczatkę, tak długo, aż przestanie się kleić do rąk. Ciasto zostawić na 20 minut pod przykryciem ścierką. Farsz: - 5 średnich cebul - boczek wędzony 150 g - śmietana 12% 200 g - 1 lub 2 garści startego(...)minut. Zdjąć z gazu patelnię, dodać śmietanę, musztardy Roleski, ser żółty, wymieszać. Dodać sól, pieprz ziołowy do smaku, jajko, wymieszać wszystko. Ciasto rozwałkować na blacie oprószonym mąką, przełożyć do formy wysmarowanej jakimś tłuszczem i dopasować do niej. Na ciasto położyć równomiernie farsz. Piec w 180 stopniach 30-40 minut. Po upieczeniu lub chwilę przed skończeniem pieczenia posypać sezamem. Guten Appetit

Corner With Recipes

Proponowane wyszukiwania