obiad na dwa dni bo po podgrzaniu smakują również super. Składniki: na Naleśniki ok 10 szt : 2 szkl maki 2 szkl mleka 2 jajka 2 łyżki oliwy plus oliwa do smażenia sól Farsz do naleśników: ok 1,5 kg ziemniaków 2 cebule pieprz, sól, 3 łyżki masła oliwa do smażenia. dodatkowo; 15-20 dag sera
Swojskie jedzonkogłówką zawinąć pojedynczo w plasterki szynki. Nadzienie: 1) Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem. 2) Podsmażoną cebulę, pokrojoną dymkę, starty ser, jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Część szparagów bez główki zatopić w farszu, natomiast z główką, zawinięte w szynkę ułożyć na wierzchu. 3) Całość piec około
Fitsweet.metarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy. Oba składniki podsmażmy na maśle. Ziemniaczany miąższ drobno kroimy i mieszamy z pieczarkami, startym serem żółtym, surowym jajkiem, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy ziemniaczane miseczki, które układamy na blaszce do pieczenia. Zapiekamy je ok. 20 minut w 200 stopniach. [caption id="attachment_7095" align="aligncenter" width="1024"] Ziemniaki
e-PrzepisyKulinarneniej przygotować wiele smacznych dań.Dziś przygotowałam bardzo smaczny przepis na smażane pierogi z mięsem , otulone w kapuścianej jarzynce.Zapraszam!. Ciasto: ****************** 50 dag.mąki 2 jajka sól 2 łyżki oleju Ok.1 szklanki ciepłej wody Farsz: ********************** 60 dag.mięsa z rosołu lub wieprzowego z zupy 1 sucha bułka 1 żółtko 2 cebule sól pieprz Jarzynka: ******************** 1 główka kapusty słodkiej 1 pęczek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżki majeranku – sól,pieprz – 2 łyżki octu – 1 łyżeczka cukru Uszka : 1. ciasto : – 2 szklanki mąki – 1 jajko (opcjonalnie) -pół szklanki ciepłej wody – szczypta soli 2. farsz: – 30 g grzybów suszonych ( ewentualnie pieczarek) – 2 cebule -1 łyżka oleju – sól ,pieprz Przygotowanie: Barszcz : Warzywa obierz i pokrój na pół.Czosnek obierz
Oka w rosole czyli KaFka gotujerzadko je robię. Dziś proponuję wersję z serem i szpinakiem - jedne z moich ulubionych zaraz po ruskich :) Sposób przygotowania: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: 400-500 g sera białego 300 g świeżego szpinaku (można zastąpić mrożonym) 1 ząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto
Kuchnia domowa Anidołu na papierowym ręczniku. Poczekać ok. 15 minut, aż wycieknie sok. Osuszyć wnętrza cukinii. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, połączyć z jajkami, cebulką, czosnkiem, jogurtem i szczypiorkiem, przyprawić do smaku. Farsz nałożyć do cukinii, ułożyć je na blasze. Piec ok. 45 minut w temp. 60-180 st. Co jakiś czas wylać na blachę nieco gorącej wody. Źródło
Zielona Kuchniagłówką zawinąć pojedynczo w plasterki szynki. Nadzienie: 1) Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem. 2) Podsmażoną cebulę, pokrojoną dymkę, starty ser, jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Część szparagów bez główki zatopić w farszu, natomiast z główką, zawinięte w szynkę ułożyć na wierzchu. 3) Całość piec około
Fitsweet.mepokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. 2) Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3) Podsmażoną cebulę, starty ser (zostawić garść sera), jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Całość piec około 40 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 15 min. przed końcem Quiche posypać pozostałym serem
Fitsweet.medodajemy do wystudzonego farszu. Ciasta francuskie kroimy na trzy części wzdłuż krótszych boków, rozsmarowujemy pesto i wykładamy farsz na połowie każdego paska ciasta, zamykamy nasz farsz i dokładnie zaklejamy boki, każdą paczuszkę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieFARSZ : 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku
Kulinarne Fantazje Mariolibardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną podróż. SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg. mąki np. tortowa 1 jajko 1 łyżeczka soli około 2 szkl. zimnej wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso ma być tłuste i świeże) 1 pęczek świeżej kolendry 3 cebule średnie około szklanki wody sól, pieprz świeżo
Kuchnia BeatySkładniki na ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol 16 g drożdży sypkich Babuni 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Dodatkowo na farsz: karkówka 600 g pieczarki 200 g pomidor 1 szt marchew 3 szt pietruszka 3 szt bułka tarta 3 łyżki wywar z rosołu 1.1/2 szklanki
Różowa kuchniakształcie z kruchego ciasta. Termin Gatelle określa jednak nie tylko ciasta, ale również powszechnie znane w kuchni francuskiej naleśniki z mąki gryczanej z pikantnym farszem, najczęściej pokryte tartym serem ementaler, plasterkiem szynki i jajka gotowane na galette, znany we Francji jako galette complète . Wróćmy jednak do ciasta, to wersją prostej, szybkiej rustykalnej tarty, można użyć dowolnych owoców, śliwek
Słodki Kompromiskurkumy i curry mają cudowny żółty kolor i troszkę orientalny charakter. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka – 1 szkl * mleko – 2 szkl * duże jajko – 1 szt * sól, kurkuma, curry * olej do smażenia FARSZ: * filet z kurczaka – 250 g * żółte pomidory – 3 szt * duża cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbek * ser żółty
Ostra na SłodkoWykonanie: Grzyby namaczamy w gorącej wodzie. Ryż gotujemy. Gdy się wystudzi dodajemy do mięsa. Ser ścieramy na tarce warzywnej i również dodajemy do farszu. Grzyby odsączamy i drobno je kroimy. Również umieszczamy w masie. Dodajemy jajko. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. W wodzie po grzybach ( około 400 ml ) rozprowadzamy dokładnie sos grzybowy. Zagotowujemy. Papryki faszerujemy przygotowaną masą. Naczynie
Smaki Ewypewno wyjdą mi "na zdrowie" i przydadzą się na przyszłość :) Składniki na naleśniki (4 szt.) 100 g mąki kukurydzianej (Biogo) 250 ml wody 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego Składniki na farsz: quinoa czarna (Biogo) papryka zielona pomidorki koktajlowe miks sałat ziarna słonecznika Przygotowanie: Składniki na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj
Zdrowie na języku :Pwodzie nieco krócej niż zwykle. Cebulę z czosnkiem drobno posiekać i zeszklić na oleju. Kapustę drobno poszatkować. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać poszatkowaną kapustę, jajko, zeszkloną cebulę z czosnkiem, ryż i przyprawy. Wyrobić farsz i formować owalne gołąbki. Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na patelni. Przełożyć do garnka, podlać bulionem tak, aby przykrywał gołąbki, dodać liść laurowy, ziele
talerz przyjemnościMakaronowe muszle z delikatnym farszem Składniki 250 g makaronu muszle 1/2 brokuła 3 jajka 20 dkg łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Makaron ugotować w … Czytaj dalej Muszle z brokułem i łososiem
czarrna od kuchniodciśniętego z ziemniaków płynu zachowujemy skrobię, która po odstaniu osadzi się na dnie miski. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Kaszę, ziemniaki, skrobię, jajka i cebulę doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Farsz nakładamy do liści kapusty, zwijamy i gotowe gołąbki układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Na wierzchu gołąbków układamy pojedyncze liście. Do garnka wlewamy bulion, przykrywamy pokrywką
Trzeci talerzSkładniki 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju gorąca woda farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 opakowanie mrożonych brokułów (mogą być świeże) 1 duża … Czytaj dalej Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym
czarrna od kuchniSkładniki: ciasto naleśnikowe: 1,5 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 1,5 szklanki wody szczypta soli szczypta cukru farsz: 50 dag łopatki albo karkówki 2 garście suszonych grzybów (zalane wodą na noc) 2 średnie marchewki kawałek selera przyprawa zbójnicka RAFEX ponadto: tłuszcz do smażenia natka pietruszki starty na tarce żółty ser do posypania Sposób przygotowania: Grzyby gotujemy do miękkości
Pobite gary Barbaryzrobić z serem i jagodami. Są bardzo smaczne, idealne dla miłośników sera i jagód. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki pszennej 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko+1 żółtko 1/4 szklanki roztopionego masła szczypta soli Farsz: 750 gram sera białego 1,5 szklanki jagód cukier do smaku cukier waniliowy Sposób przygotowania: Ser biały przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, cukier
Bajeczna Kuchniagotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Mięso mieszamy z ryżem. Dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, pieprz i sól. Mieszamy. Na liść nakładamy porcje farszu, boki zwijamy do środka, a potem całość zwijamy ciasno w rulon. Na dnie garnka, w którym będziemy gotować nasze gołąbki układamy, wcześniej odłożone, zewnętrzne liście
Czerwona PorzeczkaKotleciki wyszły mi bardzo soczyste. Do farszu można dodać zieloną pietruszkę. składniki: 1/2 kurczaka 1 jajko 3 - 4 łyżki bułki tartej sól,pieprz,wegeta 2 ząbki czosnku olej do smażenia Sposób przygotowania: Z kurczaka wyciągnęłam kości, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam w maszynce. Do mięska dodałam przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko i bułkę tartą oraz wodę. Dokładnie wymieszałam
Darcia w kuchniłyżkę miodu. Wszystko wymieszałam,dusiłam i w miarę potrzeby podlewałam wodą. Płat ciasta francuskiego podzieliłam na części. Na każdą część nakładałam farsz. Zawijałam i formowałam ciasteczka. Posmarowałam ciasteczka białkiem z jajka. Posypałam cukrem. Wstawiłam do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut i piekłam w temperaturze 180 stopni. Posypałam ciasteczka startą gorzką czekoladą. Smacznego
potrawyregionalneNormal 0 21 CIASTO: Mąka pszenna – 2 szklanki Drożdże – 3,5 dag Cukier – 1 łyżka Olej – 3 łyżki Sól –1/4 łyżeczki FARSZ: Kapusta kiszona – 1 kg Śmietana 18%- 1 szklanka Jajka –3 szt Boczek wędzony- 20 dag Cebula –3 szt Sól Pieprz Słodka papryka Normal 0 21 Mąkę wsypać do miski. Pośrodku zrobić wgłębienie. Drożdże pokruszyć, wymieszać
Camilla w kuchnityle, by można je zawijać. Gotową kapustę obrać z liści (uważnie, by ich nie podrzeć), wyciąć grubą część łodygi od głąba. Mięso wymieszać z ryżem, jajkami, solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Tak przygotowany farsz wykładać porcjami na liście kapusty i ciasno zawijać (ja zaczynam „od dołu”, tak by raz zawinąć mięso, potem składam boki, i dalej zawijam
Pociąg Do KuchniZupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym 11. Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa 13. Knedle z serem 14. Zupa ziemniaczana z grzybami 15. Knedle z mięsem i porem podane z szafranowym sosem 16. Sałatka "Grzybowa polana
Przepisy Aleksandrykostkę i podsmażyć). Do mięsa mielonego dodajemy przestudzone cebulę i pieczarki oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę i fetę. Całość łączymy jeszcze z dwoma jajkami, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nadziewamy udka przygotowanym farszem i podsmażamy. Następnie dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakukukurydziana :) SKŁADNIKI naleśniki (ok. 8) 1/2 szklanki mąki gryczanej ( lub pszennej) 1 szklanka mleka sojowego ( lub krowiego) 1/2 pęczka bazylii 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka oleju ryżowego ( lub inego) szczypta soli farsz 1 puszka tuńczyka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 1 łyżka sosu sojowego świezy tymianek
DefinicjaSmakuwersji na słodko ( klik ) czy też w wersji makaronowej ( klik ). Ostatnio jedliśmy (chyba jedne z najlepszych ever!) krokiety z nadzieniem ze szpinaku. Ale farsz ten, nie był taki normalny - był z gotowanym jajkiem i ciągnącym się serem. Przepis dodaję do ulubionych. Polecam! Z podanego przepisu wychodzi ok 10 krokietów. 'krokiety ze szpinakiem i serem żółtym' Składniki: - 10 naleśników (usmażyłam
CookYourselfdrożdżach z prażonymi jabłkami i śliwkami' Składniki (na 6-7 sztuk): * c iasto na naleśniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 2 jajka (rozm.M) - 2,5 szklanki mleka - 2 łyżeczki cukru * farsz: - 4 średniej wielkości jabłka (twarde i soczyste) - 10 śliwek - cukier i cynamon wg smaku Drożdże rozpuścić w 1/3 szklance mleka. Dodać 1 łyżkę mąki
CookYourselfskładniki: naleśniki pomidorowe 250 g przecieru pomidorowego 1 i 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 2,5 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 jajko szczypta cukru duża szczypta soli 2 łyżki oleju farsz 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula sól,pieprz oregano 250 g przecieru pomidorowego 2 garście startego żółtego sera beszamel 2 łyżki masła
Monia miesza i gotujesię rozmrozi. Gdy szpinak będzie juz rozmrożony dodać parmezan, gałkę pieprz i trochę soli ( parmezan jest słony). Wymieszać i przestudzić. Do przestudzonego szpinaku wbić jajka, dzięki temu się nie zetną i ładnie scalą farsz z mięsm. Na rozbite mięso pośrodku ułożyć szynkę, a na nią szpinak i zwinąć roladę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowaneg oliwą złożeniem do dołu
Gosia gotujeSkładniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 małe jajko 1 łyżeczka roztopionego masła 1/2 szklanki ciepłej wody Farsz: 1 kostka twarogu 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego 1-2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić na bok aby odpoczęło. 2. Kiedy ciasto odpoczywa, przygotować farsz. Wszystkie składniki ze sobą połączyć za pomocą widelca
A Ty Smakuj Mniezółty ser 1 pomidor A jak to zrobić : Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki, posolić i odstawić. Z mięsa, cebuli, papryki, bułki, czosnku, jajka i przypraw wyrobić jednolitą, gładką masę. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych połówek cukinii. Każdą posypać startym żółtym serem, udekorować plasterkami pomidora i posypać tymiankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 35-40 minut
Kuchnia w opałachJeśli sprawia nam to trudność, kapusta musi jeszcze się pogotować. Chleb razowy miksujemy w malakserze (bez skórki) na drobne okruchy. Mieszamy z mięsem, jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym liściu układamy farsz, zwijamy najpierw podstawę liścia, następnie boki do środka. Duży garnek (u mnie gęsiarka) wykładamy liśćmi kapusty (tymi uszkodzonymi, żeby się nie zmarnowały, i żeby gołąbki
Bon Appetit MałgorzatySkładniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: nieduża główka kapusty 2 cebule sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę kroimy na 4 części, wykrawamy głąba. Gotujemy do miękkości. Odlewamy z wody. Studzimy. Dobrze wyciskamy z nadmiaru wody. Drobno kroimy lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. 2. Cebulę drobno kroimy, rumienimy
Kuchnia domowa AniNaleśniki z Białym Serem i Szpinakiem - Składniki: (na 10 dużych naleśników) Ciasto: 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 140 ml wody 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli olej do smażenia Farsz: duża cebula 4 ząbki czosnku 350 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony) 300 g białego sera (tłustego lub półtłustego) gałka muszkatołowa sól pieprz
Słodka Stronagwiazdy makowej jest pyszna i bardzo prosta :) Składniki: ciasto 560 g mąki 250 ml mleka 50 g drożdży 100 g masła 1 łyżeczka cukru farsz 250 g maku 1,5 szklanki cukru 3 jajka 80 g kandyzowanej skórki pomarańczy cukier wanilinowy płatki migdałów dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie: Drożdże z cukrem i 2 łyżeczkami ciepłego mleka zostawić dostawić
Niezły Młynekrozpieści wasze podniebienia. Zrobiłam te pierogi na obiad i mimo braku mięsa, wszyscy byli zadowoleni i najedzeni :) Składniki: ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki gorącej wody farsz 3 duże gruszki 200 g sera gorgonzoli sos 100 g sera gorgonzoli 1 łyżka masła Przygotowanie: Gruszki obieramy i pozbywamy się nasienia - tarkujemy na tarce
Niezły Młynekpomysłów. Chciałabym Wam pokazać, że stereotyp pierogów tradycyjnych można urozmaicić przeróżnymi dodatkami. Dzięki temu pokochacie pierogi jeszcze bardziej! Składniki: ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki gorącej wody farsz 300 g szpinaku posiekanego 200 g sera typu włoskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Składniki ciasta zagniatamy
Niezły Młynekwyrośnięcia [ u mnie rosło w misce Tupperware ].Zagnieść ciasto.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze, posmarować jajkiem , pospać cukrem.Piekarnik nagrzać do 250 stopni i piec rogaliki aż będą złociste
Moje domowe kucharzeniesprawdzą się idealnie jako imprezowa przekąska. Składniki Składniki na naleśniki (ok.6 sztuk) Mąka pszenna tortowa 400g Mleko 1 szklanka Woda 1 szklanka Szpinak 400g mrożonego Jajko 2 sztuki Olej rzepakowy 4 łyżki Składniki na farsz: Twarożek 2-3 opak. […] The post Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemielonego dwa jajka jedna cebula jedna sucha bułka WYKONANIE: Kalafior obgotować w wodzie, by lekko zmiękł. Mieso przyprawić dodać jajka, podduszoną cebulkę, namoczoną w wodzie bułkę i wyrobić farsz. Kalafior wyjąc z wody. Położyć na talarzu do góry dołem. Nadziewać farszem dokładnie w każdą szczelinę. Owinąć w folię aluminiową
W kuchennym oknie Ewyzłoty kolor na łyżce masła. Pietruszkę myjemy i szatkujemy na małe kawałki. Wrzucamy cebulkę i pietruszkę do mięsa, doprawiamy też solą i pieprzem. Dorzucamy jajko, bułkę tartą i podlewamy wodą. Jeśli chcemy bo farsz był bardziej zbity dajemy mniej wody, a więcej bułki tartej. Całość intensywnie mieszamy. Wypełniamy wcześniej przygotowane ciasto i lepimy pierogi. Wrzucamy do gotującej się wody, wyjmujemy
Kolizje Smakówpewno. A oto kilka przepisów wśród którym może znajdziecie coś dla siebie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką Pieczone pierożki z wytrawnym farszem Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam
Pasja Smakuwczesniej cukinie odciskamy ze soku i podsmazamy przez okolo 3 minuty na 2 lyzkach oliwy z oliwek. Delikatnie solimy. Do podsmazonej cukini dodajemy mielone mieso, jajko, starty parmezan, posiekana pietruszke. Calosc doprawiamy sola. Przygotowanym farszem napelniamy cukiniowe rurki. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmazamy przez okolo 4 minuty nasze rurki z cukini, a nastepnie zalewamy je bulionem, pomidorami z puszki
Przysmaki Karolkigotowanych ziemniaków, najlepszej wędzonej kiełbasy, boczku oraz podsmażonej cebulki. Pierożki te świetnie smakują podane do barszczu białego z jajkiem. Polecam i pozdrawiam pięknie K.K :) P rzepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl SKŁADNIKI : na farsz: 1 kg ugotowanych wystudzonych ziemniaków 300g dobrej, wędzonej kiełbasy 50g surowego, wędzonego boczku 1 posiekana cebula 2 łyżki tłuszczu(...)takie 'na raz' są najlepsze) , na każdy nakładamy porcje farszu, dokładnie zalepiamy, na koniec łączymy końce pierożków, tak aby powstały niewielkie okrągłe pierożki. Krok 4. Gotowe pierożki wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem odrobiny masła, gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi podajemy do barszczu białego z jajkiem,obficie posypane posiekaną zieleniną lub jako samodzielne danie. Smacznego
Moja Książka Kucharskaspożycia. Nie mogę wam im podać, niech zdjęcie rozpali wasze kubki smakowe :) SKŁADNIKI : 2 jajka 25 dag mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki oleju szczypta soli 1 łyżkę oleju plus masło do posmażenia całości farsz 50 dag botwinki 1 ząbek czosnku (chyba że lubimy bardziej ostre możemy dać jeszcze(...)parmezan ok 3-4 łyżki 1 łyżkę masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do naczynia wlać mleko, wodę, dodać jajka, mąkę , olej, szczyptę soli. Dokładnie zmiksować, wymieszać na gładkie jednolite ciasto. Odstawić na ok 15 minut. Po czym usmażyć naleśniki. Farsz Botwinkę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzuć do wrzątku na 3 - 4 minuty. Tak przygotowane buraczki
Basia w kuchnitopiony kroimy w kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy delikatnie rozgniatając widelcem. Na każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu. Składamy na pół, dociskamy brzegi. Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z każdej strony
VioletoweKucharzenieSkładniki: ciasto: 750g mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka ciepłego mleka 125g margaryny 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 50g świeżych drożdży farsz: 1kg kapusty kiszonej 250g pieczarek 3 średnie cebule 2 łyżki oleju sól PIEPRZ TURECKI firmy RAFEX dodatkowo: MIESZANKA BABKI PŁESZNIK I JAJOWATEJ firmy RAFEX 2 żółtka Sposób przygotowania: ciasto: Z 1/2 szklanki mleka, cukru(...)Margarynę stapiamy na wolnym ogniu i studzimy. Do osobnej miski wsypujemy pozostałą mąkę, wbijamy jajka, dodajemy sól, przestudzoną margarynę i zaczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. Ciasto przekładamy na stolnicę i dzielimy na mniejsze części, u mnie ok. 20. farsz: Kapustę gotujemy, odcedzamy, odciskamy z wody i kroimy na drobno. Pieczarki ścieramy na tarce
Prosto i Smacznie z Anetąwyczyścić trochę lodówkę - w naleśniki można zawinąć wiele, kwestia smaku, co lubicie najbardziej 😘😘😘😀 SKŁADNIKI: na ok. 12 sztuk ciasto naleśnikowe: 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżka cukru łyżka oliwy mąka pszenna mineralna woda gazowana farsz: ok. 2 litry kiszonej kapusty (wyjdzie ok. 1kg po osączeniu i obgotowaniu) 250g pieczarek (ok. 12 sztuk średnich), obranych i drobno pokrojonych(...)rzymski na czubek łyżeczki 1-2 łyżeczki soli maggi do smaku jajka i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, sól i na początek 2 szklanki wody gazowanej. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Następnie, porcjami wsypujemy mąkę pszenną, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Ciasto naleśnikowe powinno mieć
Moja Książka Kucharskamój przepis konkursowy dla #gallorosso ( Roter Hahn ). Po trzykroć pierwszy raz, a rezultat smakowity! Składniki na ciasto 250g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki ulubionej oliwy lub oleju 90ml mleka sól Składniki na farsz 2 jabłka "Szara Reneta" i 1 gruszka (razem 1kg owoców) 90g cukru 100g niesolonego masła suszona żurawina i kandyzowana skórka z pomarańczy migdały
Karczma Honoriettyścinamy z jednej strony wierzch, tworząc przykrywkę. *Pieczarki kroimy w kostkę, tak samo szynkę, zrumieniamy na patelni. Doprawiamy do smaku. *Tak przygotowany farsz wkładamy do sera. Dociskamy wierzch sera jak najrówniej się da. * Panierujemy w jajku, bułce, znów w jajku, znów w bułce. Smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron
Z Majeczką w kuchniwarzywa odstawiamy do przestygnięcia. Następnie mielimy je w maszynce do mielenia mięsa. Zmielone wraz z warzywami mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, rosół, gałkę, pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy na gładką masę. Na naleśniku układamy mięsny farsz, zawijamy boki ciasta do środka i zwijamy naleśnik w rulonik. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdy krokiet maczamy dokładnie w rozkłóconym jajku
Kulinarne przygody Gatityśrodku aromatyczny farsz grzybowy. Składniki na farsz: -40 dkg odciśniętych gotowanych grzybów -5 dkg grzybów suszonych -3 cebule -sól, pieprz -pieprz ziołowy -olej Składniki na ciasto naleśnikowe: -1,5 szklanki mąki pszennej -2 szklanki mleka -1/4 łyżeczki cukru -1 łyżka oleju -2 jajka -bułka tarta Grzyby suszone moczymy. Cebulę kroimy w grube(...)delikatnego zrumienienia. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Składniki miksujemy. Smażymy placki naleśnikowe. Nakładamy porcje farszu. Zawijamy naleśniki. Jeśli pozostało trochę ciasta naleśnikowego, dolewamy odrobinę mleka a jeśli nie - roztrzepujemy jajko, dodajemy 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka, mieszamy i przygotowujemy ciasto do panierowania Na patelni rozgrzewamy
Maminek kulinarnyserem. Ale postanowiłam dzisiaj zrobić coś zupełnie innego. Jak wyszło?? Sami oceńcie i dajcie znać. Zakupy: Na ciasto naleśnikowe - mąka tortowa - mleko - 1 jajko - olej - szczypta soli - olej do smażenia (ja smażę na kokosowym) Na farsz - pieczarki - ser żółty Na sos: - koncentrat pomidorowy - jogurt naturalny Przygotowanie: Pieczarki obieram i kroję w mniejsze kawałki i podsmażam na patelni z odrobiną(...)ścieram na tarce na dużych oczkach i przykrywam folia aluminiową, żeby nie wysechł. Teraz przepis na ciasto naleśnikowe: Składniki: - 5 czubatych łyżek mąki ( ok.200 g) - 3 łyżki oleju - 1 jajko - 1 szklanka mleka ( 250 ml) Wszystkie składniki mieszam ze sobą trzepaczką lub mikserem na niskich obrotach. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy dość mocno ponieważ patelnia musi być bardzo dobrze rozgrzana
Tanio smacznie i prostociasto wychodzi około 12-15 marchewek. Składniki: Kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 1 żółtko 1 białko do posmarowania wierzchu marchewek 1/2 łyżeczki soli 1-2 łyżki gęstej śmietany 18% pieprz ziołowy, papryka słodka, curry Farsz: 100-150g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 1/2 połówki piersi z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów(...)takiej, żeby się nie zwarzyła 2 ząbki czosnku masło do smażenia sól, pieprz czarny,czosnek granulowany przyprawa do kurczaka Dodatkowo: karbowana sałata do dekoracji Ciasto: Z mąki, masła, jajka, żółtka, soli i śmietany zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby się schłodziło. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy cienko i kroimy na paski o szerokości około 2cm. Z każdego
Czerwona Porzeczkaprowansalskich - 1 jajko - 1 szklanka ciepłego mleka/wody - kilka łyżek oleju/oliwy Suche składniki wymieszać, dodać jajko, wymieszać. Dolać ciepłe mleko/wodę, olej. Wyrabiać ciasto, dodając mąkę krupczatkę, tak długo, aż przestanie się kleić do rąk. Ciasto zostawić na 20 minut pod przykryciem ścierką. Farsz: - 5 średnich cebul - boczek wędzony 150 g - śmietana 12% 200 g - 1 lub 2 garści startego(...)minut. Zdjąć z gazu patelnię, dodać śmietanę, musztardy Roleski, ser żółty, wymieszać. Dodać sól, pieprz ziołowy do smaku, jajko, wymieszać wszystko. Ciasto rozwałkować na blacie oprószonym mąką, przełożyć do formy wysmarowanej jakimś tłuszczem i dopasować do niej. Na ciasto położyć równomiernie farsz. Piec w 180 stopniach 30-40 minut. Po upieczeniu lub chwilę przed skończeniem pieczenia posypać sezamem. Guten Appetit
Corner With Recipes