jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:147/455)

Koreczki naleśnikowe 168

następnych dniach dodam resztę przepisów na przekąski z mojego sylwestrowego stołu. Składniki na ciasto naleśnikowe:  1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 jajko szczypta soli szczypta cukru Składniki na farsz: 2 opakowania serka śniadaniowego naturalnego np "Delikate" lub "NaTurek" Kilka do kilkunastu ogórków korniszonych sól, pieprz Wykonanie:  Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem ze sobą

Justa próbuje gotować
Pasztetowa swojska-wędzona 309

mielimy na drobnym sitku 2-3 mm dwa trzy razy lub po zmieleniu jednorazowym posiłkujemy się blenderem. Po zmieleniu składników zabieramy się za przyprawianie oraz dodanie jajek. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Ja dolałem 250 mil. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztetowa ma być smarowna. Jelita dokładnie wypłukać. Teraz napełniamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasta z awokado i makreli -pasta do chleba 222

Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki.  Doskonała pasta nie tylko na kanapki, to doskonały farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek. To że smaczna to jedno, dodatkowo zdrowa, tłuszcz omega 3 i omega 6, zawarty w makreli i awokado jest bardzo potrzebny dla naszego zdrowia

Takie tam pichcenie
Pierogi ze szpinakiem 217

Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko szczypta soli 300 ml ciepłej wody Farsz: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (400-450g) 2 ząbki czosnku 1 kostka twarogu półtłustego (200-250g) 150g wędzonego boczku sól, pieprz 1/2 kostki masła 1 cebula Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 2. Szpinak przełożyć do patelni i na wolnym ogniu odmrozić

A Ty Smakuj Mnie
Kotleciki „dzikuski” z chrupiącymi frytkami i pieczoną papryką 281

duże papryki (żółta i czerwona) oliwa Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy i razem z obraną cebulą drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Jajka wraz z pozostałymi składnikami dołączamy do farszu i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kotlety (jak spłaszczone mielone) i wykładamy na rozgrzaną patelnię (smażymy z każdej strony) lub do piekarnika na około 25-30 minut

ChilliJemy
Dyniowa tarta na pochmurne poniedziałki i inne dni tygodnia 134

wyrazista zarazem na pewno zachwyci także Wasze podniebienia! Dyniowa tarta z groszkiem i cebulką na szpinakowym spodzie Potrzebujesz: Ciasto 120g zimnego masła/ margaryny 220g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 150g mrożonego szpinaku Farsz: 400g dynii 1 średnia cebula 3 łyżki zielonego groszku ( u mnie z puszki) 2 jaja 1/3 szklanki mleka 3/4 łyżeczki otartej gałki muszkatołowej 3/4 łyżeczki pieprzu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Papryka faszerowana kaszą orkiszową i wędzonym boczkiem 154

miski. Na tłuszczu wytopionym po boczku podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przestygniętego boczku dodajemy kaszę, podsmażoną cebulę z czosnkiem, roztrzepane jajko, posiekaną drobniutko natkę pietruszki oraz olej. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz pieprzem świeżo mielonym dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz wkładamy do środka papryki, układamy jedną obok drugiej w naczyniu żaroodpornym zalewamy 3/4 litra

kgwjanczewo
Pierogi z żółtym serem+ film 151

podniebienie, polane roztopionym masłem zaspokoją głód na długie godziny.   Składniki na około 30 pierogów : ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 żółtko szklanka gorącej wody sól farsz 300 g ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów Przepis : Do miski ścieramy na tarce o małych oczkach żółty

Smakowite Dania
Pierogi z żółtym serem+ film 222

pszennej 1 żółtko szklanka gorącej wody sól                            farsz 300 g ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów przepis Do miski ścieramy na tarce o małych oczkach żółty

Smakowite Dania
pyszne pierogi rozmarynowe z soczewicą po rusku.... 188

Składniki: CIASTO: mąka tortowa 700 gram, woda ciepła 3/4 litra/+_, olej rzepakowy 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, rozmaryn suszony 1 łyżka FARSZ: soczewica zielona 25 dag, ziemniaki ugotowane 1 szklanka, twaróg 20 dag, majeranek 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pietruszka 3/4 łyżeczki, cebula podsmażona 4 łyżki DODATKI: cebula 7 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, masło 1 łyżeczka

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowy z pieczarkami inaczej 159

mała zmiana a warto. Już nie wspomnę że luby ten sos dodaje do wszystkiego. Składniki (na 5 schaboszczaków) 5 kawałków schabowego (przynajmniej na tyle starczyło mi farszu) sól, pieprz, papryka słodka 2 małe jajka bułka tarta olej Na wierzch 250 g pieczarek (najlepiej małych) 1-2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka soli 2 łyżki sosu

Piekielna Kuchnia Pati
Naleśniki z kapustą 204

Naleśniki z kapustą   Proste, a sycące i pyszne :) Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju farsz: 1/2 niedużej … Czytaj dalej Naleśniki z kapustą

czarrna od kuchni
PIEROGI ZE ŚLIWKAMI SUSZONYMI I MARCEPANEM 146

jest naprawdę świetny.Myślę , że wielu z Was ten przepis doda do swego odświętnego menu na stałe.Zapraszam!.   Ciasto: *********************** 30 dag.mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szkl.ciepłej wody   Farsz: ********************** śliwki suszone wędzone lub kalifornijskie 5 dag.marcepanu ***************************** Z podanych składników  Zagnieść elastyczne ciasto.Rozwałkować na cienki placek.Wycinać spore krążki i nadzorować ŚLIWKAMI.Zlepić w sakiewkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierogi z młodą kapustą 138

czerwonym barszczykiem będą pyszną propozycją obiadową. Pierogi podałam na głębokim talerzu Porcelana Bogucice "Antonio" , barszczyk w kubku "Filona" . Ciasto: 1 kg mąki 2 łyżki oleju jajko szczypta soli ok 1 szkl gorącej wody Farsz: 1 główka młodej kapusty 20 dag kiełbasy wiejskiej 3 łyżki oleju cebulka + szczypior sól, pieprz Farsz: najlepiej przygotować go dzień wcześniej. W dużym garnku ugotować drobno

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania