jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:142/455)

Tartaletki z pieczarkami 156

podane na zimno z rozgrzewającym czerwonym barszczem. Polecam! Tartaletki z pieczarkami Składniki na 10 sztuk: Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 100g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 1/4 łyżeczki soli Na farsz: 1 cebula 300g pieczarek 100g gotowanego lub grillowanego kurczaka (opcjonalnie) 2 łyżki mascarpone 1 łyżka śmietany przyprawy: sól, pieprz ziołowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Kruche

Smak mojej kuchni
Kibiny litewskie z ziemniakami 187

bryndzę. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle i chłodną wmieszać do ziemniaków. Farsz doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować. Podzielić na prostokąty, nakładać farsz i zawijać w trójkąty. Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać szczyptą papryki i piec do zarumienienia w 180 st C. Smacznego

Gaździnka warzy
Gyros ze szpinakiem w cieście francuskim 310

ciasta francuskiego kroimy wszerz na 3 części. Na połowę arkusza nakładamy warstwę gyrosa, na to warstwę szpinaku. Drugą część ciasta nacinamy w paski, nakładamy na farsz i sklejamy po drugiej stronie. Smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy sezamem. 3. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni

Szefowa kuchni
Pyzy białe z mięsem 212

stopionej słonince. Dodałam do mięsa razem ze skwarkami i tłuszczem.  Posoliłam, dodałam świeżo zmielonego pieprzu, podlałam 1/4 szklanki wywaru z gotowania i wyrobiłam farsz.   Na ciasto:   * ziemniaki ok. 1,5 kg * 1 jajko  * mąka ziemniaczana   Okrasa:   * słoninka * 1 cebula     Nie podawałam konkretnej wagi mąki i ziemniaków. Zakładamy, że ugotowałam(...)części ziemniaków wsypałam mąkę ziemniaczaną równo z wysokością pozostałych części. Wbiłam jajko i dołączyłam wcześniej odłożoną porcję ziemniaków. Wyrobiłam ciasto na gładką masę i formowałam kulki średnicy ok. 4-5 cm.   Każdą porcję ciasta rozgniatałam w dłoniach i na środek nakładałam łyżeczką farsz. Sklejałam i formowałam kulkę.   Gotowałam w osolonej wodzie do wypłynięcia

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi z grzybami i kapustą 197

Mamą rozmawiamy o tym co można zrobić, ugotować, upiec. W tym roku po raz pierwszy zrobiłyśmy wspólnie pierogi. Do przygotowania pierogów potrzebujemy: farsz: – kapusta kiszona – grzyby suszone ciasto: – 2 szklanki mąki – jajko – sól, pieprz – łyżka oliwy – ok 3/4 szklanki gorącej wody Kapustę drobno posiekać. Grzyby namoczyć w wodzie i zagotować. Przygotować ciasto(...)miski wsypać mąkę i przyprawy. Wbić jajko i całość wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Po brzegu miski powoli wlewać gorącą wodę cały czas mieszając. Potem możemy je wyrabiać rękoma. Cienko rozwałkować i wycinać szklanką koła. Nakładać łyżeczkę farszu, zawijać pierogi i formować. Gotować w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Pierogi będą gotowe po ok 5-7 minutach od ponownego zagotowania

Szybko Tanio Smacznie
Tarta z serem i szynką 143

szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 200g żółtego sera 1 łyżeczka natki pietruszki sól i pieprz Ciasto przygotowujemy zgodnie z przepisem. Upieczony spód studzimy, letni wypełniamy farszem.  Ser ścieramy na tarce, szynkę kroimy w kostkę. Jajko roztrzepujemy w mleku, dodajemy śmietanę i doprawiamy natką, solą i pieprzem.  Na spód tarty układamy starty ser i szynkę, całość zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym

Gotowanie i blogowanie
,,Gniazda makaronowe otulone pieczarkowymi pulpecikami” 136

potrawy. Efektowna i smaczna przekąska. Można dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład paprykę lub ser. Składniki: 8 gniazd makaronu wstążki 10dkg sera żółtego Składniki na farsz: 50 dkg mięsa mielonego 20 dag pieczarek jajko 1 cebula 3 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku sól, pieprz, chili, oregano, bazylia Składniki na sos: 0,5 litry śmietany 1 litr wody 3 płaskie

Podróż w kulinaria
Krokiety ze Słodką Kapustą i Pieczarkami 521

mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 duże jajka płaska łyżeczka soli olej ok. szklanka bułki tartej jajko + odrobina mleka szczypta soli  Krokiety ze Słodką Kapustą i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Farsz: Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą, dodajemy płaską łyżkę soli i gotujemy pod przykryciem do miękkości (ok. 2 h). Cebulę pokrojoną(...)Każdego naleśnika smażymy "na blado" z obu stron. Na naleśnik wykładamy ok. 2 łyżki ostudzonego farszu, składamy boki oraz dół do środka i zwijamy do góry tworząc krokieta. Tak samo postępujemy z resztą naleśników. Tak przygotowane krokiety maczamy w jajku rozbełtanym z mlekiem (ok. 2 łyżki) i niewielką ilością soli. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i od razu przekładamy

Słodka Strona
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I PESTO 328

tylko świetnym dodatkiem do makaronów , ale i naleśników. Strzał w 10! Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 4 szt ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna– 1 szkl * mleko – 2 szkl * duże jajko – 1 szt * sól * olej do smażenia FARSZ : * filet z kurczaka – ok. 500 g * pesto bazyliowe – ok. 150 g * czosnek – 2 ząbki * cebula biała – 2 szt * ser żółty np. cheddar

Ostra na Słodko
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 144

środka pozostawiając ok. 1 cm brzegu. Wycięty miąższ posiekać i wsypać na czystą rozgrzaną patelnię, dodać czosnek i smażyć ok. minutę. Następnie wymieszać z mięsem oraz jajkiem i parmezanem ( ok. 3 łyżki). Powstałym farszem (ok 2/3 części) wypełnić wgłębienia cukinii. Pozostałą część farszu wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej (można dodać jeszcze trochę parmezanu), łyżką oliwy tworząc kruchą posypkę, Posypujemy

I LOVE LIFE
KURCZAK, BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 163

FARSZ :  700 - 800 g mięsa mielonego  2 jajka  1 duża, czerstwa bułka  1 łyżka soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu  1/2 łyżeczka mielonej kolendry  1 łyżeczka majeranku 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Kulinarne Fantazje Marioli
Empanadillas z chorizo 183

warzywami pokrojonymi w kostkę. Całość doprawiamy do smaku i pozostawiamy do przestudzenia. Ciasto rozwałkowujemy i wykrajamy kółeczka (jak na pierogi lub większe). Następnie układamy na cieście farsz i sklejamy. Gotowe pierożki można posmarować jajkiem i posypać czarnym sezamem. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut

Kuchnia Bon Appetit
NALEŚNIKI Z CYNAMONOWYM TWAROGIEM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 168

Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo, zaczynając od jednej szklanki, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta na naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Odkładam ciasto na czas przygotowania farszu, po tym czasie dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Przygotowuję farsz: dokładnie rozcieram twaróg z żółtkiem i cukrem, dodaję cynamon i mieszam

JejKuchnia
NALEŚNIKI Z SEREM 187

podsmażeniu są niezwykle chrupiące. Z przepisu mojej mamy :) SKŁADNIKI Ciasto na naleśniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego Farsz z sera białego  500 g twarogu półtłustego 1 łyżka cukru waniliowego 150ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu cukier do smaku WYKONANIE Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe

Mała w garnku miesza
Naleśniki czosnkowe. 175

Szybko się robi, a smakują de luxe:) Potrzebujemy twaróg, śmietanę, czosnek, sól, pieprz,paprykę, ogórek świeży lub korniszon. Kroimy, wlewamy, kruszymy, przyprawiamy, wyciskamy .... i już jest farsz do naleśników. Ciasto robimy z mleka, jajka, szczypty soli i mąki :) rozrabiamy mikserem... Chwilę czekamy i jeszcze raz mieszamy przed użyciem. Smażymy na jasno brązowy kolor z jednej strony i na blady

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania