jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:54/140)

Placki ziemniaczane z nadzieniem 184

zetrzeć ,(u mnie w blenderze ),na tarce.Do masy ziemniaczanej dodać jajka ,mąkę i ser żółty starty .Całość dokładnie wymieszać .Rozgrzać patelnie, smażyć duże placki ziemniaczane.Na każdy placek,złożony na pół , na połówce ułożyć farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki

w mojej kuchni
15 przepisów na dania z boczkiem 255

BOCZKIEM przepis na OSCYPEK PIECZONY W BOCZKU przepis na PSTRĄG NADZIEWANY BOCZKIEM przepis na MAKARON ZE SZPARAGAMI I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I BROKUŁAMI przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I SOSEM ŚMIETANOWYM przepis na SPAGHETTI Z BOCZKIEM I JAJKIEM W KOSZULCE przepis na SZASZŁYKI Z WARZYWAMI I BOCZKIEM przepis

nietylkopasta.pl
JAJKA FASZEROWANE PASTĄ WARZYWNĄ Z NUTĄ GRZYBÓW LEŚNYCH 134

łyżek pasty warzywnej z nutą grzybów leśnych * szczypta soli Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić je wzdłuż na pół. Z każdej połówki wyjąć żółtko. W miseczce rozgnieść widelcem żółtka, wymieszać je z majonezem i szczyptą soli. Na końcu dodać pastę warzywną, wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać połówki białek jaja

Zrób to smacznie
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 228

Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka

karmelowy
Jajka faszerowane tuńczykiem 191

uważając aby nie rozerwać białka. Małą łyżeczką wyjmujemy z połówek jajek żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka i wszystko rozgniatamy razem widelcem. Dodajemy majonez sól i pieprz - mieszamy.  Szczypiorek siekamy drobno - połowę dodajemy do masy, połowę zostawiamy do posypania na wierzch. Białka nadziewamy przygotowaną masą. Wierzch posypujemy szczypiorkiem.  Smacznego

Taste Therapy
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 178

postaci , pieczone , gotowane, smażone. Często na święta przygotowuję pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane z serem. Są naprawdę pyszne, do pieczarek podałam  Remuladę Duńską Folwark . Może przygotujecie taką przystawkę na święta :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 300 g mielonego z indyka około 300 g mielonego z szynki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki mleka 2 ząbki czosnku

Sama słodycz i szczypta chili
Filet z kurczaka nadziewany cukinią i pieczarkami 267

Kolejny odmieniony, nadziewany filet z kurczaka. Lubię trochę poeksperymentować. Cukinia wprowadza delikatną chrupkość a pieczarki aromat. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: Filet z kurczaka, dowolna ilość ( ja miałam 1 pojedynczy, duży ) Kawałek cukinii Kilka pieczarek Kawałek fety Sól Pieprz Mąka Jajko Bułka tarta olej Wykonanie: Fileta kroimy na plastry ( ja zrobiłam trzy ). Delikatnie rozbijamy pod folią

Smaki Ewy
cytrynowe gałganki 180

zgęstnieje i wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem.  Krem cytrynowy: Jajka, żółtka i cukier wymieszać w rondelku o grubym dnie i ustawić na małym ogniu, dodać sok i skórkę z cytryny oraz masło. Gotować powoli cały czas mieszając aż zgęstnieje jak budyń. Wystudzić.  Do szprycy z końcówką do nadziewania nałożyć krem budyniowy i nadziać ptysie do połowy. Następnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem 165

muszą być nudne. Mięso mielone jest tak uniwersalne, że można nadziewać je czym tylko chcemy. Ja zrobiłam je w ciut zdrowszej wersji- nadziane szpinakiem i opanierowane w otrębach. Doskonale sprawdzą się jako główne danie obiadowe lub na przyjęcia na ciepło lub zimno.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1/2 główki cebuli ząbek czosnku sól

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piersi z serkiem topionym 250

Piersi z kurczaka nadziewane serkiem topionym... Do środka piersi możemy włożyć praktycznie każde nadzienie u mnie był to serek topiony, ale wiem że teraz na pewno zrobię z pieczarkami.  Dla 2 osób potrzebne będą: jedna podwójna pierś z kurczaka serek topiony  jajko mąka bułka tarta sól, pieprz ser (opcjonalnie) Podwójną pierś przecinamy na pół, połówki przycinamy jakby

Pelusiowa Kuchnia
Pączki 195

mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 3 małe jajka 100 g masła, roztopionego 70 g cukru z prawdziwą wanilią pół łyżeczki soli 2 łyżki rumu 250 ml letniego mleka 20 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych olej, do smażenia konfitura lub krem budyniowy, do nadziewania Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn*). Dodać

Motylkowa Kuchnia
Mini pączki 173

tradycyjnego pączka, więc można więcej zjeść. Ja ich nie nadziewałam, tak na prawdę z tego względu, że domownicy nie mogli się już doczekać jedzenia. Wyszły pyszne Składniki: - 30 g drożdży - szklanka mleka; - 3 łyżki cukru; - 0,5 kg mąki pszennej (ja użyłam typ 550); - 2 żółtka, jedno jajko; - opakowanie cukru wanilinowego; - 6 łyżek oleju; - łyżka spirytusu; - smalec lub olej

dom-agi.pl
Pierogi drożdżowe gotowane 213

dodałam do przesianej mąki z dodatkiem cukru, soli, i całych jajek. Zagniatając, stopniowo dolewałam ciepłe mleko. Dolałam tyle, aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Uformowałam kulę. Nie musimy czekać, aby ciasto wyrosło, od razu lepimy pierogi. One same, dosłownie rosną w rękach. Odrywałam po kawałku, rozpłaszczałam na dłoni, nadziewałam borówkami z cukrem i zlepiałam brzegi. Gotowe pierogi wkładałam do wrzącej

mojewypiekiinietylko
Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami 235

kakaem , solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami. Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Kwiaty cukinii, dyni nadziewane twarogiem, smażone w cieście - fiori di zucca ripieni di ricotta 259

Faszerowane kwiaty Kwiaty cukinii lub dyni, nadziewane twarogiem i wędzonym serem , smażone w cieście ( fiori di zucchini o zucca ripieni e fritti ) SKLADNIKI15 kwiatów cukinii lub dyni150 g twarogu (najlepiej typu ricotta )70 g wędzonego sera ( provola affumicata )szczypta gałki muszkatalowej1 jajkopieprzolej do smażenia(...)kwiatów usunąć preciki wraz z wystajacymi  listkami i opłukać  pod bieżącą wodą. Osuszyć bardzo delikatnie i ułożyć na talerzu.W jednym pojemniku wymieszać dokładnie twaróg, wędzony ser, jajko, sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatalowej, Nadziewac delikatnie kwiaty cukinii łyżeczką.Teraz kolej na ciasto Mąkę wymieszać z solą, dodać wodę gazowaną . Dokładnie wymieszać.  Powinno mieć

zielonacukinka
Drożdżówki z jabłkami Sądeckimi 209

się czym pochwalić!. Jako mieszkanka tych terenów polecam pyszne drożdżówki nadziewać Polskimi jabłkami i śliwkami.  Składniki na ciasto, na 12 dużych drożdżówek: 90 dag mąki pszennej 6 - 7 dag świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka, 250 ml 15 dag roztopionej margaryny lub masła 10 dag cukru kryształu 4 jajka 1. Przygotowujemy rozczyn rozcierając drożdże z łyżką cukru i kilkoma

Apetyczna babeczka
Ulubieńcy miesiąca MARZEC 144

oknem dopisuje. Uwielbiam stragany ze świeżymi owocami, wiejskimi jajkami oraz różnymi szpargałami potrzebnymi do zdjęć na blog.  KOSMETYK Znowu zapach i to ten urodzinowy czyli Mexx Pure. Jest delikatny, wiosenny. Taki idealny dla mnie. SKŁADNIK Szpinak do makaronu, sałatek, niezastąpiony w koktajlach wiosennych oraz idealny do nadziewania dosłownie wszystkiego. Uwielbiam!  zdjęcia pochodzą z Google grafika

Magiczne Życie Marty
Proste i zdrowe przystawki na Sylwestra / karnawał 7348

fritatę w piekarniku, by otrzymać nietuzinkową przystawkę. Jako dodatki użyłam papryki, szynki i fety, ale oczywiście możemy wykorzystać dowolne warzywa. Blachę (23×23) wykładamy papierem i smarujemy/spyskujemy oliwą. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Wlewamy do formy. Posypujemy posiekanymi w kostkę paprykami oraz pokrojoną szynką (jeśli używamy). Na wierzchu rozkruszamy fetę. Zapiekamy w 200°C przez ok. 20 minut(...)ciecierzycą, pieprzem i czarnuszką, szpinak lub rukola. Zwykłe naleśniki posmarowane smacznym farszem mogą być hitem wieczoru. Naleśniki można usmażyć sobie dzień wcześniej. Wystarczy pokroić je na plastry i delikatnie nadziewać na wykałaczki. Ja użyłam treściwej pasty na bazie ciecierzycy – tak przygotowane naleśniki mogą nawet stanowić osobne, kolacyjne danie. Naleśniki smarujemy pastą warzywną z ciecierzycą, pieprzem i czarnuszką. Rozkładamy szpinak

Poezja smaku
Bomboloni - Włoskie pączki 157

Włoskie pączki są nadziewane nadzwyczajnie pysznym crème pâtissière, lub inaczej mówiąc budyniem. Dzięki temu nadzieniu smakują wyjątkowo dobrze. Inne przepisy na tłusty czwartek TUTAJ . Bomboloni - przepis na ok. 15 pączków: Olej do smażenia Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 25 g świeżych drożdży 50 g cukru (1/4 szklanki) 3 jajka Skórka otarta z 1 cytryny(...)powrotem do garnka i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gładki krem. Pod koniec dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy pod przykryciem do przestygnięcia. Smażenie, obtoczenie, nadziewanie: Wyrośnięte ciasto krótko wyrabiamy i wałkujemy na mocno podsypanej mąką stolnicy na blat o grubości ok. 2-2,5 cm. Wycinamy krążki o średnicy 6-8 cm (ja użyłem szklanki). Krążki

Kuchnia Łukasza
Sekrety kuchni perskiej i francuskiej. Podróże kulinarne. 157

obóz, zapalali ognisko, pod nóż szło kilka sztuk zwierzyny. Wojownicy nadziewali kawałki mięsa na miecze i podsmażali w ogniu. Z wierzchu jeszcze posypywali tradycyjną przyprawą perską tzw sumakiem (lub sumor) . Wchłania ona część tłuszczu, co obniża poziom cholesterolu w organizmie. Do tego ryż basmati, do którego podawano świeże żółtko jajka (surowe). To pewnie za jego zasługą starożytni Persowie słynęli

MODA NA BIO
Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami 278

spotkania ze znajomymi. Można ją nadziewać tym, co lubicie najbardziej lub, tak jak ja, tym co macie akurat w domu :)   Składniki:    3 cukinie,  500g filetu z piersi kurczaka,  2 pomidory,  3 łyżki groszku z puszki,  mała marchewka,  1/3 papryki w dowolnym kolorze,  2 małe jajka,  sól, pieprz,  50ml mleka

Z miłości do słodkości
ciasto tygrysek 286

czasie z pozostałej części ciasta wykrawamy ok. 20 szt. krążków, nadziewamy je masą makową i zlepiamy pierożki. Podpieczone ciasto kruche smarujemy powidłem śliwkowym układamy na nim pierożki i pieczemy na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na roladę: 150 g mąki orkiszowej 150 g cukru 4 jajka (osobno białka i żółtka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki z mąki ryżowej z twarożkiem , syropem klonowym i ziarenkami . 216

Witajcie :) dzisiaj coś na szybko czyli Naleśniki z mąki ryżowej nadziewane twarożkiem i polane syropem klonowym . Do smażenia naleśników użyłam Oleju kokosowego firmy Olejowy Raj . Do posypania użyłam ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa                                   Zapraszam :)  Składniki na ciasto naleśnikowe : 2 szklanki mleka(...)szklanki maki ryżowej  1 łyżeczka ksylitolu  2 jajka  1 laska wanilii Masa twarogowa : 250 g sera białego pół tłustego  1 laska wanilii 1,5 łyżki ksylitolu  2 łyżki jogurtu naturalnego  syrop klonowy do polania naleśników   Olej kokosowy  do smażenia  2 łyżki ziarenek Migdałowy Przylądek   Wykonanie : Do miski wlać mleko dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Boczek rolowany nadziewany mięsem mielonym 304

Dziś mięsko na kanapkę. Zrolowany boczuś nadziałam mięskiem mielonym z cebulką. Wędlinka palce lizać.składniki:1, 5 kg chudego boczku bez skóry650 g mięsa mielonego z

Monia miesza i gotuje
BAŁKAŃSKIE KOTLECIKI MIELONE 169

paprykapapryczka chili3 łyżki bułki tartej1 jajkoWykonanie:Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i papryką chili. Dokładnie mieszemy, wyrabiamy. Nabieramy trochę mięsa na dłoń , spłaszczamy, nakładamy kostkę sera feta, formujemy kulę, tak postępujemy z każdą porcją mięsa. Gotowe pulpety każdy nadziewamy na zmoczone patyczki szaszłykowe, układamy na ruszcie w piekarniku, zapiekamy

Z Majeczką w kuchni
Rogaliki drożdżowe z musem jagodowym i kokosowym lukrem 217

tortowej * ulubione nadzienie - u mnie mus jagodowy Lukier : * białko jajka * 6 łyżek cukru pudru * 3 łyżki wiórków kokosowych     Przygotowanie : Drożdże rozetrzeć w wodzie z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać , dodać pokrojoną w kostkę margarynę oraz drożdże i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto , wykroić trójkąty , nadziewać dżemem , budyniem , czekoladą i piec na złoty kolor. Polukrować

Magiczne Życie Marty
Domowa biała kiełbasa z jajkiem 411

przykrywając z wierzchu papierem śniadaniowym. Po tym czasie dodaliśmy ponownie zimną wodę – ok. 1/3 szklanki. Następnie mięso bardzo dokładnie mieszamy (długo i dokładnie wyrabiamy mięso) i przechodzimy do nadziewania jelit wieprzowych. Przy użyciu nadziewarki napełniamy jelita wieprzowe nadzieniem mięsnym, skręcając je co ok. 15 cm. Nadziane kiełbasy wieszamy na hakach na co najmniej kilka godzin w suchym i chłodnym(...)wrzenia. Biała kiełbasa jest gotowa. Jest pyszna taka gorąca zaraz po sparzeniu. Idealnie komponuje się z chrzanem. Wyśmienita jest także smażona – w żurku, albo z sadzonym jajkiem (zdjęcie poniżej

OstryKęs
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 178

przy tym zaoszczędzonej pracy i brak nieprzyjemnego, tzw. zapachu smażonego Moje poglądy z wiekiem się zmieniły. Po pierwsze pączki z konfiturą robi się bardzo szybko, ciasto szybko wyrasta, nadziewanie zajmuje kilka minut, a ten zapach „smażonego” da się w ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz(...)około 15 sztuk: 50 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 1 łyżka + 4 łyżki cukru 2 łyżki + 500 g mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 3 jajka 50 g roztopionego masła lub margaryny Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy 1 łyżkę cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy pod przykryciem, w ciepłe miejsce na około

Made By Mom And Son
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4237

pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane w cieście francuskim Kolorowe jajka z majonezem

Kulinarne Przeboje
Sałatka z makaronem błyskawicznym 252

Znane nam nie od dziś zupki instant to szybki i prosty sposób na zrobienie zupy. Otóż wystarczy zalać wrzątkiem makaron i dodać przyprawy. Sałatka z makaronem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 204

przygotowała dla nas przepis na: Pierogi lub uszka nadziewane Pastą z ciecierzycy Sokołów „Z gruntu dobre”  ze smażoną cebulą i młodymi liśćmi szpinaku Składniki: • 200 g Pasty warzywnej z ciecierzycy Sokołów „Z gruntu dobre” (1 opakowanie) • 50 g cebuli • 100 g młodych liści szpinaku • 250 g mąki • 1 jajko • 100 ml wody • 50 g masła • 1 łyżka oleju

AZgotuj!
GOLABKI Z ZIEMNIAKAMI--Cavolo farcito con patate 187

pokroić i podsmażyc na tłuszczu .Wszystko razem wymieszać z jajkiem i przyprawami.Z kapusty wyjąć głąb i zanurzac w garnku z wrzącą wodą i zdjąc wierzchnie liście .Kolejno zdejmowac liście i dalej zanurzac we wrzątku,aż wszystkie liście będą gotowe.. Po osączeniu ściąć twarde części głąbów.Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu . Zawijac jak gołąbki

w mojej kuchni
No to klops! Ale z cukinią w środku :) 181

podsmażamy na oleju. Mięso mielone mieszamy z 2 jajkami, odrobiną bułki tartej, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie mieszamy. Cukinii odcinamy końcówki i przy pomocy noża i łyżeczki wydrążamy miąższ. (Miąższ cukinii możemy wykorzystać do omletu). Następnie mieszankę warzywną mieszamy z białkiem i nadziewamy nimi cukinię. Do formy wykładamy połowę mięsa, układamy

Bon Appetit Małgorzaty
Rogaliki z serem feta i rozmarynem 200

Rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane fetą i bardzo aromatyczne - bo z dodatkiem rozmarynu - jeśli ktoś nie lubi rozmarynu można zastąpić go świeżym tymiankiem :)   SKŁADNIKI(...)płat ciasta francuskiego 1 opakowanie fety -270g 1 łyżka śmietany 2-3 gałązki świeżego rozmarynu pieprz kolorowy  żółtko jajka PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy na 8 części -każdą z nich na 2 trójkąty. Fetę mieszamy w misce ze śmietaną. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekane listki rozmarynu. Nakładamy na każdy trójkąt łyżkę sera z rozmarynem i zwijamy rogaliki. Smarujemy żółtkiem

Moje Kuchenne Rewelacje