jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:62/140)

nadziewane jabłka w murzynku 163

nowy pomysł. Nasze ulubione nadziewane jabłka upiekłam nie jak zawsze w płaszczykach z ciasta drożdżowego ale zatopiłam je w mocno kakaowym murzynku. Jabłka zmiękły, nabrały konsystencji musu więc ciasto łatwo je się widelczykiem. Murzynek jest wilgotny a nadzienie bogate w smaku więc całość jest po prostu idealna! *tortownica 21 cm: na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Faszerowane pieczarki 151

wsadzamy do miski,wbijamy dwa jajka,dodajemy bułkę ,posiekaną drobno pietruszkę wyciśnięty na prasie czosnek,majeranek,pieprz,sól i cebulę .Cebule obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy i pozosatwaimy w lodówce na minimum godzinę. Zabieramy się za nasze pieczarki. Myjemy i obieramy staramy się wybrać cały środek. Smarujemy blachę oliwą i nadziewamy naszym mięsnym farszem pieczaki

Viola cooks with passion
Naleśniki na krokiety 214

naprawdę zapiekane naleśniki nadziewane farszem. Krokiety mogą być podawane jako danie główne, mogą być dodatkiem do czerwonego barszczu, krokiety można przygotować na wiele sposobów. Jednak podstawą każdego rodzaju krokieta jest właściwe ciasto. Przedstawiam świetny przepis na naleśniki na krokiety. Ciasto na naleśniki 300g mąki 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mleka 3 jajka szczypta soli szczypta pieprzu Nalesniki

Naleśniki
TORTELLINI Z SEREM I SOSEM KARMELOWYM 220

stolnicę, dodajemy sól, jajko, łyżeczkę miękkiego masła i wyrabiamy ciasto dolewając powoli ciepłą wodę. Jeśli ciasto jest zbyt suche – zwiększamy ilość wody, jeśli zbyt kleiste – dodajemy mąki. Gładkie, elastyczne ciasto zawijamy w folię spożywcza i odstawiamy na ok. 20 minut, by odpoczęło. Po tym czasie rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi i nadziewamy zwijając malutkie pierożki. Gotujemy

Ostra na Słodko
Rurki z masą budyniową 198

koło foremki do rurek. Jajko roztrzepać ze śmietanką , smarować każdą nie upieczoną rurkę i obsypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Połowę mleka zagotować z masłem , w drugiej połowie rozpuścić budynie, żółtko i likier.Wlać do gotującego mleka, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do przestygnięcia. Rękaw cukierniczy napełnić kremem i nadziewać rurki

Moje domowe kucharzenie
Sajgonki ze świeżym szpinakiem i grzybami 146

Sajgonki  można nadziewać w różny sposób – łatwo wtedy przemycić dzieciom szpinak i inne warzywa na , które nie zawsze mają ochotę .U mnie szybko znikają – musiałam się uwijać , żeby zrobić dla Was zdjęcie  Będziemy potrzebować : Papier ryżowy ok. 15 sztuk Farsz; Woreczek ryżu 50g suszonych grzybów mun 2 cebule 2 ząbki czosnku Jajko Świeży szpinak (według uznania ) Pieprz, sól

Anioły w kuchni
Drożdżowe rogaliki z truskawkami 444

Tłustym Czwartku. Zazwyczaj nadziewam je dżemem, tym razem jednak postanowiłam wykorzystać zamrożone truskawki . rogaliki z dodatkiem całych owoców okazały się chyba nawet bardziej smaczne niż te z konfiturą:) Całość oczywiście wieńczy lukier i sam cukier puder... Składniki: 40g świeżych drożdży,  5 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  3/4 szklanki mleka,  150g masła,  2 jajka,  6 łyżek

Z miłości do słodkości
Pączki pieczone 321

miejsce na 10 minut. Rozczyn powinien wyjść dobrze spieniony. 2. Do większej miski przesiać mąkę, dodać cukier, sól i wymieszać. Następnie wlać rozczyn z drożdży i wymieszać. Dodawać stopniowo jajka mieszając składniki drewnianą łyżką. Następnie wyrabiać ręką przez ok. 10 minut lub przez 7 minut za pomocą haka miksera (na 4 poziomie). Na koniec ciasto ma być gładkie(...)sposób kulkę włożyć łączeniem do dołu do papilotki. Powtórzyć z resztą ciasta. Na koniec wycinki z ciasta zebrać w jedną kulkę i też wykorzystać.  Można pominąć nadziewanie pączków przed włożeniem do piekarnika, a zrobić to po upieczeniu  - za pomocą szprycy. 5. Papilotki z pączkami układać na blaszce z wyposażenia piekarnika z zachowaniem odstępów (zmieści się połowa pączków, resztę

Domowa Cookierenka Agi
Buchty z nadzieniem 151

Buchty to puszyste drożdżowe bułeczki, które pieczemy w formie. Dzięki temu, że są sklejone, nie obsychają tak bardzo jak tradycyjne drożdżówki. Jest to wypiek typowo śniadaniowy – buchty nadziewa się dżemem, powidłami lub kremem czekoladowym, a te puste – po prostu smaruje się świeżym masłem. W smaku przypominają chałkę. Idealne na karnawałowy weekend. Choć najpulchniejsze są od razu po upieczeniu(...)mąki 30 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka (250 ml) 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/4 kostki masła (50 g) + do posmarowania 2 żółtka (można też użyć 1 całego jajka, ale na żółtkach są smaczniejsze) do nadziania: powidła, dżem, nutella, świeże truskawki (można też upiec puste) cukier puder do posypania Do dużej miski wsypujemy mąkę. Robimy w niej dołek, rozkruszamy

Poezja smaku
Nadziewane zrazy z mięsa mielonego 230

Dziś światowy dzień pizzy więc celebrujcie pizze :) A ja dziś zapraszam na klasyk. Zrazy z mięsa mielonego to wspomnienie mojego dzieciństwa. To chyba była jedyna postać

Kuchnia domowa Ani
Pierogi z jagodami 215

olej, wodę, mleko i jajko. Dodać do mąki i zagnieść elastyczne ciasto. Ponieważ używam mąki Basia tortowej zawsze zwiększam o odrobinę ilość wody, bo mąka bardzo ją chłonie. Rozwałkować starając się nie podsypywać za dużo mąki, żeby ciasto nie było za twarde i szklanką wykrawać krążki. Jagody wymieszać z cukrem (ilość wedle uznania) i nadziewać krążki z ciasta pierogowego. Gotować

Pieguskowa Kuchnia
Bułeczki z leśnymi jagodami i szwedzki stól 194

mleko i cukier. Wbijamy jajka, przestudzoną margarynę, szczyptę soli i wyrośnięty rozczyn. Ciasto wyrabiamy przez ok. 15-20 minut, aż będzie gładkie. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30-40 minut, aby ciasto podwoiło swoją objętość. 3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na małe kawałki wielkości piłeczki do ping ponga, wałkujemy na kształt liścia, nacinamy po bokach,  nadziewamy jagodami i zawijamy równomiernie

Apetyczna babeczka
Bezglutenowe placuszki gryczane z bananami i polewą truskawkową 200

Bezglutenowa wersja placuszków nadziewanych bananami. Zdrowo i fit, a to głównie dzięki zawartości mąki gryczanej. Placuszki można jeść również na zimno. Mój mąż stwierdził nawet, że wersja na zimno bardziej mu smakuje (zostało nam kilka sztuk z obiadu). SKŁADNIKI Placuszki: 220 g mąki gryczanej 110 g mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru trzcinowego 2 jajka 340 ml maślanki

Passions hobbies life
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 139

Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a  Masełko z kremówki   Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami   Magdalena   Ciasteczkowy shake bananowy   Monika Placki z zielonej(...)Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi  Marta Sałatk a z rukolą , kurczakiem i żółtymi pomidorkami koktajlowymi   Marzena Owsianka z owocami  Małgosia   Jajka dekorowane na śniadanie Dziękujemy za kolejne przepisy i zapraszamy za tydzień

Magiczne Życie Marty
Corn dogi i wiele innych pyszności w smażonych w cieście 204

suche składniki mieszamy, dodajemy jajka mi mleko i dokładnie miksujemy żeby nie było grudek. Powinno mieć gęstą konsystencję, moje z powyższych składników miało taką sobie ale i tak wszystko wyszło fajnie, jak wypróbuję oryginalny przepis odrazu podzielę się obserwacjami . Ja swoje parówki podzieliłam na pół i to samo uczyniłam z patyczkami od szaszłyków, Parówki nadziewamy na patyczki. Frytkownicę rozgrzewamy

Piekielna Kuchnia Pati
Cordon bleu – klasyka kotleta 170

panierowany kotlet „na bogato” nadziewany szynką i serem, najczęściej cielęcy. Z braku cielęciny ( z rzadka jest ona dostępna, chyba, że ją gdzieś zamówię lub zdobędę ) zrobiłam go z piersi kurczaka. Taka wersja też jest dopuszczalna. Więc do działa - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej Wykonanie

Smaki Ewy
Pełnoziarniste pierogi z jagodami 212

mąkę, szczyptę soli, wbijamy jajko i po woli wlewamy maślankę jednocześnie mieszając. Ciasto wyrabiamy około 10 minut. Po osiągnięciu odpowiedniej formy rozwałkujemy na cienki, ale nie zbyt gruby placek. Robimy kółka. Do przygotowania farszu będę nam potrzebne jagody. Ilość jest według własnego uznania (około 1 szklanki). Owoce posypujemy jedną łyżką cukru i delikatnie mieszamy. Nadziewamy pierogi średnią ilością farszu

Truskawkowa Fiesta
Bułeczki z nadzieniem 224

Mięciutkie i puszyste bułeczki nadziewane w środku serem, kiełbasą i kukurydzą. Na górze przyprawa do pizzy więc smakują jak małe pizzerinki. Z pewnością dzieciaki je polubią. Źródło z małymi modyfikacjami z Anyżkowo . Składniki: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 10g suszonych drożdży 1/3 szklanki oleju rzepakowego Rapso 1 łyżeczka soli 1 jajko 4 łyżki kukurydzy

Ala piecze i gotuje
Pączki ze śmietaną 170

się na pączki nadziewane śmietaną. Moje wyglądają nieco jak UFO, ale za to są przepyszne. Wbrew pozorom pączki przygotowuje się bardzo łatwo, więc i Was zachęcam do przygotowania ich w domu. SKŁADNIKI Pączki: 250 ml mleka 50 g drożdży 500 g mąki pszennej typ 500 100 g masła 80 g cukru szczypta soli 1 jajko 3 żółtka 1 łyżka

Passions hobbies life
ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MARMOLADĄ 151

ciasta francuskiego nadziewane marmoladą. W sam raz dla niespodziewanych gości, potrzebne tylko 3 składniki i pół godziny pracy łącznie z pieczeniem. Rogaliki zrobiłam dziś tak spontanicznie, naszła mnie ochota na coś słodkiego ;) A Wy jak radzicie sobie z nagłymi napadami na słodkie? Składniki: * 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego * marmolada wieloowocowa (użyłam  Orzech ) * 1 jajko * opcjonalnie cukier puder

Zrób to smacznie
Ziemniaczane pączki z posypką cynamonowo-pomarańczową 154

przepadam za nadziewanymi pączkami, więc postanowiłam podać je z cukrową posypką o smaku cynamonu i pomarańczy. Mieliśmy gości na degustację i każdemu bardzo smakowały. A Wy jakie słodkości wybieracie na tłusty czwartek? :) pączki 16-18 sztuk: ok. 300 g ziemniaków 330 g mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru trzcinowego 1 jajko 1 żółtko 80 g masła

Mienta blog
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 151

Zazwyczaj tak robię, że nadziewam ciasto francuskie dosłownie na chwilkę przed przyjściem gości. Pieczenie trwa chwilkę, więc podaję jeszcze gorące z ciągnącym się serem:) PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO FARSZ pierś z kurczaka kolorowa papryka pieczarki mała cebula starty ser mozzarella przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, czosnek, ew.czubryca 2 łyżki masła DODATKOWO ciasto francuskie jajko czarnuszka Pierś w kurczaka

Pieguskowa Kuchnia
Pączki serowe na drożdżach 150

zachowują świeżość. Pączki możemy nadziewać dowolnym nadzieniem, możemy je dekorować lukrem lub cukrem pudrem. Dodatek skórki pomarańczowej nadaje im wspaniałego aromatu. Polecam! Pączki serowe na drożdżach Składniki na 20 małych pączków: 2-2,5 szklanek mąki krupczatki 300g półtłustego twarogu, zmielonego dwukrotnie 3 łyżki cukru pół szklanki mleka 60g miękkiego masła 30g drożdży 2 całe jajka 2 żółtka skórka otarta

Smak mojej kuchni
Kwiaty cukinii z fetą 154

były kwiaty cukinii nadziewane ricottą, które bez litości smażono w głębokim starym tłuszczu. Kwiaty cukinii są jednak tak pyszne, że nawet to im nie szkodziło, ale dużo lepszą wersję można sobie zrobić w domu.   Składniki: po 3 kwiaty cukinii na osobę łyżka fety na każdy kwiat 3 listki mięty posiekane drobno świeżo zmielony pieprz jajko   Przygotowanie kwiatów

Ugotowane pozamiatane
Kalafior nadziewany mięsem mielonym 260

Mój ulubiony przepis na szybki, zdrowy i smaczny obiad - czyli pora na kalafiora ;) SKŁADNIKI kalafior 500g mielonego mięsa wieprzowego + ulubione przyprawy np sól czosnkowa, szczypta gałki

zielonacukinka
mięciutkie domowe nadziewane pierniczki 3559

składniki: 150 g maki pszennej 150 g mąki żytniej 45 g cukru 125 g miodu 2 łyżki mleka 50 g masła 1 jajko 1 łyża kakao

Domowy Smak Jedzenia
Brownie z malinami 198

nadziewania użyłam mrożonych malin, które miałam jeszcze z zeszłego sezonu i właśnie takie wkładałam do środka, czyniąc brownie lekko kwaskowym w środku. Zobacz również inne przepisy na -----> BROWNIE Brownie z malinami - przepis: Składniki: (na 20 muffinek) 250 g gorzkiej czekolady 250 g masła 300 g cukru 50 g cukru pudru 4 jajka 32 g cukru waniliowego

Moje Qulinaria
Krokiety nadziewane serem, szynką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym 211

Bardzo fajne danie na obiad lub podwieczorek. Składniki: Proporcje są proste. Na jeden naleśnik przypada: 1 średniej wielkości pieczarka 2 plasterki żółtego serca (ewentualnie ser

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Roladki nadziewane pomidorami i mozzarellą 387

nadziewane serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami . Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :) Składniki ; 2, 3 piersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju  sól selerowa Skworcu    Bazylia suszona Skworcu Pieprz zielony Skworcu  Czosnek granulowany Mozzarella  bułka tarta jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Uszka z grzybami do barszczu 351

uszka do barszczu, nadziewane farszem z borowików, kozaków i pogrzybków. Smakują wybornie, a w Wigilię w czerwonym barszczu przeważnie podawane są jako pierwsze danie w Polskich domach. Lepienie czas zacząć! Ciasto na uszka robimy podobnie jak na pierogi ale w mniejszych ilościach. Składniki na ciasto; 2 szklanki mąki pszennej typ 500 lub 550 1 jajko sól  woda

Apetyczna babeczka
Ciasteczka zbożowe 178

Kruche kwiatki migdałowe nadziewane (kruche ciasteczka migdałowe) albo Kruche ciasteczka czekoladowe , czy też Ciasteczka kruche z orzechami . Wszystkie te ciasteczka są delikatne, kruche, pyszne. Przepis na 16 sporej wielkości ciasteczek zbożowych: 1 szkl. mąki 1/2 szkl musli z rodzynkami 1/2 szkl. otrąb granulowanych z truskawkami 1/2 szkl. cukru 50 g masła lub margaryny 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka jaglane 255

Kruche kwiatki migdałowe nadziewane (kruche ciasteczka migdałowe) albo Kruche ciasteczka czekoladowe , czy też Ciasteczka kruche z orzechami . Wszystkie te ciasteczka są delikatne, kruche, pyszne. Ciasteczka jaglane z żurawiną i migdałami: Przepis na 16 sporej wielkości ciasteczek jaglanych: 1 szklanka płatków jaglanych 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki cukru 1 kopiasta masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię