 Placki ziemniaczane z nadzieniem 204
Placki ziemniaczane z nadzieniem 204zetrzeć ,(u mnie w blenderze ),na tarce.Do masy ziemniaczanej dodać jajka ,mąkę i ser żółty starty .Całość dokładnie wymieszać .Rozgrzać patelnie, smażyć duże placki ziemniaczane.Na każdy placek,złożony na pół , na połówce ułożyć farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki
mojej kuchni Placki ziemniaczane z nadzieniem 206
Placki ziemniaczane z nadzieniem 206zetrzeć ,(u mnie w blenderze ),na tarce.Do masy ziemniaczanej dodać jajka ,mąkę i ser żółty starty .Całość dokładnie wymieszać .Rozgrzać patelnie, smażyć duże placki ziemniaczane.Na każdy placek,złożony na pół , na połówce ułożyć farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki
w mojej kuchni 15 przepisów na dania z boczkiem 293
15 przepisów na dania z boczkiem 293BOCZKIEM przepis na OSCYPEK PIECZONY W BOCZKU przepis na PSTRĄG NADZIEWANY BOCZKIEM przepis na MAKARON ZE SZPARAGAMI I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I BROKUŁAMI przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I SOSEM ŚMIETANOWYM przepis na SPAGHETTI Z BOCZKIEM I JAJKIEM W KOSZULCE przepis na SZASZŁYKI Z WARZYWAMI I BOCZKIEM przepis
nietylkopasta.pl JAJKA FASZEROWANE PASTĄ WARZYWNĄ Z NUTĄ GRZYBÓW LEŚNYCH 156
JAJKA FASZEROWANE PASTĄ WARZYWNĄ Z NUTĄ GRZYBÓW LEŚNYCH 156łyżek pasty warzywnej z nutą grzybów leśnych * szczypta soli Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić je wzdłuż na pół. Z każdej połówki wyjąć żółtko. W miseczce rozgnieść widelcem żółtka, wymieszać je z majonezem i szczyptą soli. Na końcu dodać pastę warzywną, wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać połówki białek jaja
Zrób to smacznie Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 261
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 261Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka
karmelowy Jajka faszerowane tuńczykiem 225
Jajka faszerowane tuńczykiem 225uważając aby nie rozerwać białka. Małą łyżeczką wyjmujemy z połówek jajek żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka i wszystko rozgniatamy razem widelcem. Dodajemy majonez sól i pieprz - mieszamy. Szczypiorek siekamy drobno - połowę dodajemy do masy, połowę zostawiamy do posypania na wierzch. Białka nadziewamy przygotowaną masą. Wierzch posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Taste Therapy Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 203
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 203postaci , pieczone , gotowane, smażone. Często na święta przygotowuję pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane z serem. Są naprawdę pyszne, do pieczarek podałam Remuladę Duńską Folwark . Może przygotujecie taką przystawkę na święta :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 300 g mielonego z indyka około 300 g mielonego z szynki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki mleka 2 ząbki czosnku
Sama słodycz i szczypta chili Filet z kurczaka nadziewany cukinią i pieczarkami 294
Filet z kurczaka nadziewany cukinią i pieczarkami 294Kolejny odmieniony, nadziewany filet z kurczaka. Lubię trochę poeksperymentować. Cukinia wprowadza delikatną chrupkość a pieczarki aromat. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: Filet z kurczaka, dowolna ilość ( ja miałam 1 pojedynczy, duży ) Kawałek cukinii Kilka pieczarek Kawałek fety Sól Pieprz Mąka Jajko Bułka tarta olej Wykonanie: Fileta kroimy na plastry ( ja zrobiłam trzy ). Delikatnie rozbijamy pod folią
Smaki Ewy cytrynowe gałganki 200
cytrynowe gałganki 200zgęstnieje i wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. Krem cytrynowy: Jajka, żółtka i cukier wymieszać w rondelku o grubym dnie i ustawić na małym ogniu, dodać sok i skórkę z cytryny oraz masło. Gotować powoli cały czas mieszając aż zgęstnieje jak budyń. Wystudzić. Do szprycy z końcówką do nadziewania nałożyć krem budyniowy i nadziać ptysie do połowy. Następnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem 196
mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem 196muszą być nudne. Mięso mielone jest tak uniwersalne, że można nadziewać je czym tylko chcemy. Ja zrobiłam je w ciut zdrowszej wersji- nadziane szpinakiem i opanierowane w otrębach. Doskonale sprawdzą się jako główne danie obiadowe lub na przyjęcia na ciepło lub zimno. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1/2 główki cebuli ząbek czosnku sól
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia Piersi z serkiem topionym 277
Piersi z serkiem topionym 277Piersi z kurczaka nadziewane serkiem topionym... Do środka piersi możemy włożyć praktycznie każde nadzienie u mnie był to serek topiony, ale wiem że teraz na pewno zrobię z pieczarkami. Dla 2 osób potrzebne będą: jedna podwójna pierś z kurczaka serek topiony jajko mąka bułka tarta sól, pieprz ser (opcjonalnie) Podwójną pierś przecinamy na pół, połówki przycinamy jakby
Pelusiowa Kuchnia Pączki 218
Pączki 218mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 3 małe jajka 100 g masła, roztopionego 70 g cukru z prawdziwą wanilią pół łyżeczki soli 2 łyżki rumu 250 ml letniego mleka 20 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych olej, do smażenia konfitura lub krem budyniowy, do nadziewania Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn*). Dodać
Motylkowa Kuchnia Mini pączki 200
Mini pączki 200tradycyjnego pączka, więc można więcej zjeść. Ja ich nie nadziewałam, tak na prawdę z tego względu, że domownicy nie mogli się już doczekać jedzenia. Wyszły pyszne Składniki: - 30 g drożdży - szklanka mleka; - 3 łyżki cukru; - 0,5 kg mąki pszennej (ja użyłam typ 550); - 2 żółtka, jedno jajko; - opakowanie cukru wanilinowego; - 6 łyżek oleju; - łyżka spirytusu; - smalec lub olej
dom-agi.pl Pierogi drożdżowe gotowane 268
Pierogi drożdżowe gotowane 268dodałam do przesianej mąki z dodatkiem cukru, soli, i całych jajek. Zagniatając, stopniowo dolewałam ciepłe mleko. Dolałam tyle, aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Uformowałam kulę. Nie musimy czekać, aby ciasto wyrosło, od razu lepimy pierogi. One same, dosłownie rosną w rękach. Odrywałam po kawałku, rozpłaszczałam na dłoni, nadziewałam borówkami z cukrem i zlepiałam brzegi. Gotowe pierogi wkładałam do wrzącej
mojewypiekiinietylko Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami 278
Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami 278kakaem , solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami. Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodko