jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:48/140)

Zapiekanki z kaszy jaglanej 137

odtworzę je na blogu. Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Mini burgery koreczki na dwa kęsy Przepis na zapiekanki z kaszy jaglanej Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g kaszy jaglanej 2 jajka 250 g pieczarek 1 mały, zblanszowany brokuł 2 pomidory 150 g tartego sera

Kuchnia Bazylii
Pierogi ziemniaczano ogórkowe 5 XL 150

Ciasto skład: 1 kg mąki typ 650, 2 szklanki ciepłej wody, łyżka soli, jajko, pół szkl. oleju. -- Całość mieszamy mechanicznie i potem wyrabiamy ręcznie. Gotowe ciasto chowamy do lodówki na min. 30 minut. -- Potem ciasto wałkujemy i wykrawamy koła  na prawie 20 cm średnicy. -- Nadziewamy farszem tj. robimy kule wielkości piłki do tenisa i zalepiamy pierogi.  Gotujemy

chleba naszego
Chrupiące kolorowe bagietki 146

Domowe chrupiące bułeczki nadziewane farszem jajecznym z papryką, szynką, aromatyczną cebulką z wyrazistym czosnkiem, zapieczone serem i posypane świeżym szczypiorkiem to doskonały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Składniki: 4 bagietki (długość 25cm) 4 jajka 100ml mleka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 150g szynki 1 czerwona papryka 200g żółtego sera gouda 1 łyżka masła sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora 395

Tradycyjny kotlet sporządzony z roztłuczonej piersi z kurczaka nadziewanej warzywnym farszem z delikatnie słodkiej marchewki i lekko ostrego pora, który jest wyśmienitą w smaku alternatywą dla klasycznego de vollaile’a. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 400g marchewki 100g por 1 ząbek czosnku sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Fileta pokroić

Szalona Kuchnia Eweliny
Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone 308

włożyłam na 30 min do nagrzanego do 50 stopni piekarnika. Na koniec smaruje jajkiem z mlekiem i piekę w temperaturze 180 st. przez ok. 15 minut. Należy zaczekać aż ostygną. Ubijam śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem. Tylką z okrągłą końcówką z jednej strony nadziewam bułeczki. Posypać cukrem pudrem i gotowe. SMACZNEGO

Lili w kuchni
KURCZAK NADZIEWANY WĄTRÓBKĄ + FILMIK 120

Kurczak nadziewany wątróbką i bułką jest smaczny, i pięknie się prezentuje na stole. Polecam takie danie na niedzielny obiad i nie tylko.  SKŁADNIKI :  1 kurczak 1,5 kg  30 dkg wątróbki 2 jajka 1 czerstwa bułka  2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek, majeranek, przyprawa do kurczaka ( według uznania

Kulinarne Fantazje Marioli
Francuskie sakiewki serowo - paprykowe 149

Dzisiaj polecam szybkie i proste sakiewki z ciasta francuskiego, nadziewane serami, doprawione do smaku na ostro. Idealne jako przystawka, przekąską lub kolacja. Polecam! Francuskie sakiewki serowo - paprykowe Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200g sera typu feta 100g startego sera żółtego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki Wykonanie: Ser feta kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze startym

Smak mojej kuchni
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 194

zimno. Gdy posmakujecie takich mielonych z pieczarkowym farszem staną się nr jeden. Kotlety nadziewane pieczarkami są też bardziej sycące, a ich zrobienie nie zajmie więcej czasu niż klasycznych mielonych. Polecam! Jak zrobić kotlety mielone faszerowane pieczarkami? Przygotowanie: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 łyżeczka suszonej cebuli i czosnku lub 1 cebula pokrojona drobno i 2 ząbki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ROLADKI NALEŚNIKOWE Z ŁOSOSIEM 177

łososia wędzonego pęczek natki pietruszki pęczek koperku mieszanka sałat Wykonanie: Naleśniki: W misce rozbijamy jajka. Dodajemy mleko, wodę i mieszamy mikserem. Mieszamy obie mąki i dodajemy porcjami do składników mokrych, cały czas miksując. Przyprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Nadziewanie: Natkę pietruszki i koperek myjemy, suszymy i drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na małe

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK CZEKOLADOWY Z JAGODAMI BEZ PIECZENIA 202

zrobiłam na swoje imieniny   SKŁADNIKI Biszkopt:    blaszka: 20x28 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g sera z wiaderka na sernik, 4 łyżeczki żelatyny, 1-2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada nadziewana "Złoty Orzech" Goplana Dodatkowo: galaretka owoce leśne, kuleczki czekoladowe, jagody, biszkopty podłużne, herbata

słodki bratek
NALEŚNIKOWA BABKA 220

podgrzewamy na bardzo małym ogniu lub w słabo nagrzanym90 stopni.piekarniku.Rozmrożone naleśniki  nadziewamy dowolnym farszem,podsmażamy lub zapiekamy.A dziś przygotowałam  Wam przepis na pyszną babkę z naleśników. Danie ma 270 kcal. Na naleśniki: ******************** 1 szl.mąki po 1 szkl.mleka i wody 1-2 jajka 1/2 szkl.cukru 2 jajka można dodać ulubione owoce Na nadzienie: ************************* 30 dag.sera białego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki drobiowe z suszoną żurawiną i selerem naciowym 310

skomplikowane:) I nie musi też to być pieczeń, ja proponuję małe drobiowe roladki. Nadziewane np. suszoną żurawiną, selerem naciowym i natką pietruszki. Połączenie nietypowe, ale zapewniam, że naprawdę przepyszne! ja swoje roladki upiekłam, jednak można je ugotować na parze, bądź po uprzedniej panierce w jajku i bułce tartej można je usmażyć.    Składniki:    700g filetu

Z miłości do słodkości
Roladki z camembertem i żurawiną 212

żurawiny, żurawinę można wcisnąć w serek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową . Polecam też: Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim

Monia miesza i gotuje
Kurczak pieczony z maślanym nadzieniem ziemniaczanym ze szczypiorkiem, porem i kolendrą + masterchef 199

masę. Ziemniaki przestygną dodajemy do nich drobno poszatkowane: szczypiorek, cebulę oraz pora, a także jajko. Teraz nadzienie doprawiamy do smaku obiema formami kolendry (ziarnistej jedynie odrobinę, żeby z rzadka trafiać na niespodziankę w formie orzeźwiającego, ale intensywnego smaku nasion), białym pieprzem i solą. Takim farszem nadziewamy kurczaka, a następnie go zaszywamy. Układamy mięso w brytfance. Jeżeli zostało nam jakieś nadzienie

Życie zamknięte w smaku
Croquembouche na świąteczny stół 171

żółtka z cukrem . Stopniowo wmieszać mąkę. Wlewać mleko cienką strużką do masy z jajek i energicznie  mieszać trzepaczką. Zagotować na średnim ogniu, aby się nie przypaliło. Mieszać, aż masa zgęstnieje.Odstawić do całkowitego ostygnięcia pod przykryciem.  Po ostygnięciu wmieszać z serkiem mascarpone. Otrzymanym kremem nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego ptysie. Czas na karmel: szklanka cukru 80 ml wody

AZgotuj!
Pulpety nadziewane pieczarkami 172

razem zamiast pieczarki nadziewać mięsem postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku kilka pieczarek bułka tarta jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Cytrynowe babeczki z żurawiną 170

Cytrynowe babeczki z żurawiną Uwielbiam żurawinę, w herbacie, na kanapkach i oczywiście w babeczkach. Babeczki można nadziewać dżemem żurawinowym, podawać z musem lub najprościej - dodać suszonej żurawiny do ciasta. Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka1 cytrynagarść żurawinySkładniki na lukier:5 łyżek cukru pudru1 łyżka(...)soku z cytrynySuche składniki mieszamy razem w misce. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy kilka łyżeczek soku. Razem z jajkiem, olejem, mlekiem i żurawiną (trochę zostawiamy do dekoracji) dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Zamiast skórki cytrynowej możemy dodać kilka kropel aromatu cytrynowego.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni.Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek

Ciastkozercy
Dietetyczne pączki z lukrem 222

odtłuszczonego mleka w proszku ½ łyżeczki aromatu cytrynowego Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. Jajka roztrzepujemy i ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy na muffinki. Jak użyłam silikonowej. Pieczemy w temperaturze przez 15-20 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą lub dżemem (ja użyłam truskawkowego dżemu light z Lidla). Przygotowujemy lukier. Wszystkie składniki

Mania Gotowania
Bułeczki z nutellą. 235

zewnątrz przed pieczeniem. Odlewamy 75 ml ciepłego mleka ,rozrabiamy w nim drożdże z jedną łyżką cukru i jedną mąki, odstawiamy na 20 minut. Z dwoma łyżkami cukru rozrabiamy jajko ,dodajemy gotowy rozczyn ,część mąki ,sól i wyrabiamy ciasto ,dosypując mąkę . Pod koniec wyrabiania dodajemy przestudzone masło i wyrabiamy jeśli potrzeba dodając trochę mąki.Ciasto ma być luźne ,delikatne , nie twarde(...)kilku formujemy podłużne bułeczki nadziewamy masą makową lub innym ulubionym nadzieniem i zamykamy je .Ciemne ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i zawijamy w niego bułeczkę jasną z nadzieniem.Sklejamy od spodu .Na wierzchu ostrym nożykiem robimy lekko ukośne nacięcia , tylko na tej zawiniętej z wierzchu warstwie.Wszystkie gotowe odstawiamy na kolejne 0,5 godziny ,smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach

Ladylaura.
Ptysie z jagodowym serkiem i czekoladą ruby 144

przestudzenia (etap przyśpieszam, miksując masę na wolnych obrotach), po czym dodajemy rozmieszane jajka. Miksujemy na gładką masę. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ptysie na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy na kratce, a następnie przekrawamy i nadziewamy jagodowym serkiem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy ptysie. Posypujemy je płatkami kwiatów. Smacznego

Mienta blog
Pampuchy szpinakowe z pieczarkami 167

bardziej znane w wersji na słodko. Tym razem proponuję pampuchy ze szpinakiem, nadziewane pieczarkami. Można podać z gulaszem mięsnym, ze śmietaną, jogurtem, sosem czosnkowym, lub z masłem czosnkowym. 600 g mąki pszennej około 300 ml mleka 15 g drożdży świeżych 5 dag masła 1 jajko sól, pieprz szczypta cukru 200 g mrożonego szpinaku 400 g pieczarek 1 mała cebula

Praktyczna pl
Niebiańsko pyszne muffinki z czekoladą i truskawkami. / Divinely delicious chocolate and strawberry muffins. 149

proszek do pieczenia. Dodajemy skórkę z limonki. W drugim naczyniu łączymy składniki płynne; jajka, śmietankę i masło. Łączymy wszystko razem. Powstaje lepka, jedwabista masa. Wsypujemy czekoladę i ponownie mieszamy. Ciasto umieszczamy w papilotkach i pieczemy ok. 20 minut. Upieczone muffinki umieszczamy na kratce i ciepłe nadziewamy sosem truskawkowym. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! ⃟⃟⃟⃟⃟⃟ Preparation: Preheat oven

DominikaDolci
Kluski Z Podduszoną Kapustą Kiszoną 238

Uwielbiam kluchy i kluseczki, dlatego staram się zawsze nadziewać je rożnymi farszami. Dzisiaj pyszny farsz z kapusty kiszonej :) Składniki na obiad dla 3 osób około 1 kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1  sparzona i zeszklona cebula 1 całe jajko 200-300 g maki ziemniaczanej około 200-300 g kapusty kiszonej olej do przesmażenia kapusty woda do podlewania

Gotowanie...to proste !
Bazyliowe ślimaczki 164

Bazyliowe ślimaczki z pomidorowego ciasta naleśnikowego nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej bazylii są świetnym pomysłem na wegetariańską, lekką przystawkę lub imprezową przekąskę. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 300g mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz Pesto: 50g liści świeżej bazylii 60g ziemnych orzeszków

Szalona Kuchnia Eweliny
Kibiny ze szpinakiem 254

lodówki. Po wyjęciu z lodówki wałkujemy cienko jak na pierogi, szklanką wycinamy krążki. Nadziewamy masą śliwkową , zlepiamy i układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. 2.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia 15-20 minut, aż lekko się przyrumienią. Przed pieczeniem wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Wyśmienicie smakują na gorąco i na zimno. Masa szpinakowa: 1/2 opakowania mrożonego rozdrobnionego

Apetyczna babeczka
Naleśniki z nutką kokosową, nadziewane białym serem 147

Wystarczy odrobina mleczka kokosowego aby naleśniki nabrały innego smaczku. Ja zrobiłam nadziewane twarogiem, ponieważ lubię takie naleśniki. Można je podawać na śniadanie lub kolacje a nawet na deser. Dodatkowo dałam dżemik, który robiłam latem. Składniki: około 300ml mleka 2 łyżki mleczka kokosowego 1 jajko około 5 łyżek mąki szczypta soli 200 gr twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka

Amatorka kuchenna
Kartacze lub pyzy z mięsem 214

dłoni. Mięso mieszamy z obraną, bardzo drobno posiekaną cebulą, obranym przeciśniętym czosnkiem, jajkiem i majerankiem. doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem - masa powinna być wyrazista w smaku, by po ugotowaniu nie pozostała mdła. Z ciasta odrywamy kulkę wielkości mandarynki, formujemy z niej placuszek. Nadziewamy mięsem i zlepiamy brzegi, formując w dłoniach podłużną kluskę. Brzegi spłaszczamy. Kartacze wkładamy na wrzącą

W kuchennym oknie Ewy