Pieczarki nadziewane serem camembert to pyszna przystawka na domowe imprezy, znakomity dodatek do obiadu lub ciekawy pomysł na ciepłą kolację. Takie pieczarki zachwycą smakiem każdego amatora sera camembert, można je również przygotować na grillu. Jak większość przystawek robi się je naprawdę szybko. składniki na 10 sztuk 10 pieczarek 1 duża lub 2 małe cebule 1 jajko(...)bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, jajko i wszystko jeszcze raz delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek a na wierzchu umieszczamy kawałeczki sera camembert. Pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st C i zapiekamy około 20-30 minut. Artykuł Pieczarki nadziewane serem camembert + film pochodzi
Smakowite Daniapodsypania 1 szklanka mleka 4 duże jajka 2 żółtka 100 g roztopionego masła 100 g cukru 3 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli ROZCZYN ZE ŚWIEŻYCH DROŻDŻY: 30 g drożdży 3 łyżki mąki (odebrać mąkę z ilości przeznaczonej do wykonania ciasta) 2 łyżki cukru 1/4 szklanki letniego mleka DO NADZIEWANIA PĄCZKÓW: Do wypełnienia pączków możemy wykorzystać taką konfiturę(...)było grudek. Odkładamy rozczyn w ciepłe miejsce np. przy piecu, aby wyrosły. Wystarczy odłożyć rozczyn na 30 minut. 3. Do miski z mąką dodajemy resztę składników: mleko, jajka, żółtka, cukier, sok z cytryny oraz sól. 4. Po wyrośnięciu rozczynu dodajemy go do wcześniej połączonych składników. Następnie rozpuszczamy masło. 5. Wyrabiamy ciasto. Miskę obsypujemy mąką, następnie przekładamy ciasto
Serce zamknięte w formie pysznościskładniki: 600 g piersi z kurczaka 100 g fety 2 łyżki majeranku 1 jajko 700 g marchewki 150 g margaryny 2 łyżki mąki pszennej do panierowania
Monia miesza i gotujeniedzielne jesienne przedpołudnie, gdy mąż pojechał do pracy, a ja mam w końcu dzień wolny od pracy postanowiłam zrobić bułeczki nadziewane pieczarkami. Jeżeli nie zjemy ich dziś, będą wspaniałą opcją „na wynos” i pójdą z nami jutro do pracy. Przyznam, że w nadzieniu miała być jeszcze szynka, ale tak się spieszyłam, że zapomniałam Składniki na podstawowe cisto(...)sito mąkę, dodać sól i wbić jajka. Po upływie 20 minut dodać również rozczyn drożdżowy. Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na kolejne 15-20 minut. Kiedy ciasto spokojnie wyrasta – przygotować farsz. Na patelnie wrzucam pokrojoną cebulę, pieczarki, kolejno wyciskamy ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto kładę na dłoń, nadziewam pieczarkami, zlepiam i wstawiam do piekarnika nagrzanego
Kocham Czekoladęmoże zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:) Składniki: * 5 jajek * 100 g wędzonego łososia * 2-3 łyżki majonezu kieleckiego * 1-2 łyżeczek chrzanu * 1 łyżka jogurtu greckiego * pieprz * zielona cebulka Jajka ugotowałam na twardo, dobrze wystudziłam, obrałam, przecięłam na pół i wyciągnęłam z nich żółtka do miseczki. Białka ułożyłam na półmisku. Łososia, oprócz jednego plasterka, pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Żółtka(...)bardzo wykwintne. Ja na dzisiejszą imprezę nadziewam tylko sałatką warzywną :) mopswkuchni 2011/04/09 18:10:38 Na Wielkanoc takie na pewno też zrobię, bo wyglądają bardzo smacznie! sowa_nie_sowa 2011/04/09 18:36:41 Smaczne są i na Wielkanoc w sam raz, tylko chrzan koniecznie, bo fajnie zaostrza smaki:) A jajka z sałatką też super:) Gość: bułeczka z makiem, aebu213.neoplus.adsl.tpnet.pl 2011/04/11
Zdrowa Kuchnia SowyDziś mam dla Was pyszną weekendową propozycję: delikatne mini ptysie, nadziewane bitą śmietaną w pysznej polewie z Nutelli! Ja jestem ich absolutną fanką :) Z podanych składników zrobiłam 2 pełne blachy ptysiów czyli 40 sztuk. Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 4 jajka szczypta soli Skadniki na krem 330 ml śmietany kremówki 1 saszetka utrwalacza(...)wodą. Wsypujemy mąkę z solą i mieszamy podgrzewając na małym ogniu aż powstanie zwarta kluska. Kiedy ciasto nie jest już bardzo gorące przekładamy je do miski, dodajemy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskamy kółka o średnicy ok. 3 cm. Wyrównujemy wierzch ciasteczek palcem zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez
Ciastkozercyłatwością w przygotowaniu. Nadziewane konfiturą różaną i posypane cukrem pudrem. Czyli klasyka. Doskonały pomysł na tłusty czwartek! Składniki: 60 dag mąki pszennej 40 dag gotowanych ziemniaków ¾ szklanki ciepłego mleka 50 g drożdży świeżych 10 dag roztopionego masła 7 łyżek cukru 1 mała torebka cukru z prawdziwą wanilią -16 g Duża szczypta soli 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki(...)mleko oraz zaczyn jajka ubijamy z cukrem i żółtkiem na puszysta pianę, wlewamy do miski, dodajemy rum oraz masę z ziemniakami i całość wyrabiamy dokładnie ręką-ciasto będzie dość kleiste ale nie podsypujemy więcej mąki!, wyrobione przykrywamy ściereczka odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto wykładamy na stolnicę, wałkujemy na grubość 1 cm, szklanką wykrawamy kółka, nadziewamy ½ łyżeczki marmolady różanej
Wanilia i KardamonRoladki schabowe, nadziewane szpinakiem,są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przygotować je na obiad, smaczne są na ciepło i zimno. SKŁADNIKI : 1 kg schabu sól, pieprz 2 jajka mąka do panierowania tymianek do smaku 3 duże cebule 250 ml śmietany 30% 250 ml wody 1 łyżka mąki 100 g żółtego, tartego sera
Kulinarne Fantazje Mariolitrzemy na drobnych oczkach tarki. Suszone pomidory osączamy z zalewy. Drobno kroimy. Szczypiorek drobno siekamy. Do jajek dodajemy serek kanapkowy, pomidory suszone oraz większość szczypiorku (część odkładamy do dekoracji). Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Muszle nadziewamy przygotowanym farszem (mniej więcej po 1 pełnej łyżeczce na 1 muszlę). Posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Źródło
Smaki Na Talerzujedynie do temperatury pokojowej), mieszamy z cukrem i drożdżami. Odstawiamy na 10 minut. Do rozczynu dodajemy jajko i olej. Całość dodajemy do mąki i zagniatamy na gładkie ciasto. Odstawiamy je do podwojenia objętości (około 30 minut). Z wyrośniętego ciasta formujemy kuleczki, które nadziewamy jagodami. W moim garnku mieszczą się po 4 bułki. Każdą serię gotujemy na parze 8 minut. Podajemy
Mienta blogsurową albo pieczoną papryką, z selerem naciowym… I świetnie sprawdza się jako nadzienie do jajek na twardo! SKŁADNIKI 300g sardynek (waga po odsączeniu) w pomidorach lub oleju 2 małe szalotki 5-6 połówek suszonych pomidorów 15 oliwek, bez pestek, nie nadziewanych papryka słodka wędzona papryka ostra wędzona sól pieprz opcjonalnie : oliwa z oliwek Zapisz Zapisz
Karo in the KitchenŚwięta już za pasem, więc najwyższa pora pomyśleć o pierniczkach. Dziś polecam takie nadziewane. Są wyjątkowo smaczne. Mięciutkie za sprawą nadzienia, po prostu rozpływają się w ustach. Składniki; 30 dag mąki pszennej 10 dag mąki żytniej pełnoziarnistej 2 duże jajka 130 g cukru pudru 10 dag masła, roztopionego i lekko przestudzonego 10 dag miodu 1 łyżka przyprawy
Radość kipiąca uśmiechem.składników, bez użycia drożdży. A że zostało mi sosu meksykańskiego z poprzedniego dnia, postanowiłam zrobić pitę nadziewaną. Pyszna przekąska, której nikt się nie oprze 😋 Składniki: Pita: 1 i 2/3 szklanki mąki 50 ml oliwy z oliwek 1/3 szklanki wody sól Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki wody 1 łyżka oliwy tymianek Nadzienie: Sos meksykański ⇒ przepis Wykonanie: Pita: Do miski
Kuchnia MagdaLenyKotlet schabowy nadziewany szynką, żółtym serem i korniszonem. Składniki: 3 plastry schabu 3 plastry szynki 3 plastry sera żółtego 3 plastry ogórka korniszon sól i pieprz do smaku jajko, mąka i, bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób wykonania: Kotlety schabowe rozbić oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek schabu położyć plaster szynki, ser żółty i plaster
Darcia w kuchnimąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszać . Gdy zapazona mąka trochę ostygnie dodać kolejno jajka cały czas mieszając . Gdy ciasto będzie gładkie ,kłaśc łyżką na posmarowaną blachę kulki ciasta . Piec w temperaturze 180 stopni 1/2 godziny . Ostudzone ptysie przekroić i nadziewać je tatarem . Smaczna i wygodna przystawka
Eli Gotowaniedodajemy majonez tak, by składniki się połączyły. Odstawiamy. Dla nadzienia z pastą jajeczną: ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojoną szynkę, posiekaną natkę pietruszki, łączymy majonezem. Jak łatwo się domyślić, skoro mamy 32 babeczki i 4 nadzienia, to każdego rodzaju będzie po 8 :) Zaczynamy nadziewanie, tzn. do środka babeczek wkładamy po prostu łyżeczką ostrożnie i delikatnie nadzienie. Nadzienie powinno lekko
Pociąg Do Kuchniłyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę mąki. Do pozostałej mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, a następnie ubite jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Wszystko wyrabiamy i wlewamy roztopioną schłodzoną margarynę. Nadal wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia. Z gotowego już ciasta formujemy placuszki, nadziewamy je jagodami z cukrem i lepimy kulki, które wkładamy do papierowych foremek. Pieczemy je w temperaturze
Salonik smakówbułka będzie miękka, następnie dobrze odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulkę, jajko, bułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki, nadziewamy kawałkiem sera. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z każdej ze stron
kgwjanczewocytryny.Z przestudzonych pieczarek odcinamy trzonki. Ogórek myjemy kroimy w grubsze plastry układamy na półmisku. Obrane jajka, trzony pieczarek oraz szczypiorek kroimy w drobniutką kosteczkę. Mieszamy w misce wszystkie pokrojone składniki ze serkiem oraz kiełkami, przyprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Nadziewamy kapelusze pieczarek układamy na ogórku posypujemy posiekanym koperkiem lub prażonym słonecznikiem. Smacznego
kgwjanczewoDODATKOWO : * czekolada – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę , proszek , sól , mleko , olej i jajka dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. Odkładamy w ciepłe miejsce. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy pokrojone truskawki i cukier. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowanym musem nadziewamy naleśniki , zwijamy w roladki , polewamy roztopioną czekoladą. Zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodko