jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:36/140)

Jak przyrządzić tani obiad 140

przypraw i innych dodatków do farszu. Moje krokiety zawsze są dobrze doprawione i smaczne. Lubicie krokiety czyli naleśniki nadziewane farszem, panierowane w bułce i smażone na maśle? Krokiety na obiad 8 dużych Składniki: Ciasto naleśnikowe 150 g pszennej mąki 3 jajka ½ l mleka 1½ łyżeczki soli masło do smażenia Nadzienie do krokietów około ½ kg mięso z małego i gotowanego

codojedzenia
Ptysie z kremem budyniowym 166

Taty i dzień Świętego Józefa zgodnie z włoską tradycją przygotowuje się zeppole di San Giuseppe. Są to ptysie nadziewane kremem budyniowym z pyszną wisienką na górze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI NA PTYSIE 150 g mąki 00 250 g wody 4 jajka 50 g masła szczypta soli papier do pieczenia woreczek cukierniczy z ozdobną końcówką (1,2 cm)lub ewentualnie

zielonacukinka
MUFFINKI KAKAOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ (na maślance) 147

mnie najprostsze muffinki bez szczególnych dodatków i dekoracji, takie na szybko do codziennej kawki ☕...kakaowe na maślance, nadziewane białą czekoladą. Jestem pewna, że nikt im się nie oprze! Składniki: (porcja na ok. 12 muffinek) 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki kakao 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju 2-3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Kuchnia MagdaLeny
Cannelloni z mięsem mielonym, cukinią i cyklanterą 188

przykryciem aż mięso nie będzie surowe, zestawić z ognia, doprawić do smaku ziołami, solą oraz pieprzem. Wbić jajko, dodać starty ser i wymieszać.  W naczyniu żaroodpornym na dnie wyłożyć sos pomidorowy do spaghetti, równomiernie rozprowadzić. Suche rurki do cannelloni nadziewać przygotowanym farszem, ułożyć na sosie pomidorowym każdą obok siebie. Przygotować beszamel: Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę i energicznie

Wanilia i Kardamon
Muszle makaronowe z wołowiną 152

dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone wołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem formie. Ułożone muszle polewamy odrobinką słodkiej śmietanki, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową

Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film 220

ognia. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą, surowe jajko, bułkę tartą oraz posiekaną natkę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek. Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180st

Smakowite Dania
Pierniki z konfiturą pomarańczową 181

zlepiają się same podczas pieczenia. Przepis ten jest zdecydowanie wart wypróbowania! Z poniższych składników wyszło mi około 65 nadziewanych pierniczków: Ciasto: 500g mąki 200g miodu naturalnego 1 opakowanie przyprawy do piernika (przepis na domową przyprawę TUTAJ ) pół kostki masła 2 jajka pół szklanki cukru 100g kwaśnej śmietany 2 płaskie łyżeczki sody Nadzienie: konfitura pomarańczowa Normal 0 21 false false

Wrzosowa Polana
Rolada schabowa nadziewana mieloną wołowiną z pieczarkami 144

pierwsza na blogu i nie ostatnia. 3 przepisy na schab w tym guście przedstawiłam już TUTAJ . ROLADA SCHABOWA NADZIEWANA MIELONĄ WOŁOWINĄ Z PIECZARKAMI Składniki: - 2 kilogramy schabu - 500 gram mielonej wołowiny - 1 pęczek pietruszki - 400 gram pieczarek - 1 cebula - 1 jajko - sól - pieprz - papryka słodka oraz ostra - olej - kilka plasterków boczku Przygotowanie: Schab rozkrawamy na roladę. Pieczarki i cebulę

Życie zamknięte w smaku
Orzeszki z masą z płatkami owsianymi 317

ciasto na orzeszki zaczerpnięty stąd [ja zrobiłam z podwójnej porcji, dałam mniej masła...], takie orzeszki można nadziewać dowolną masą , tym razem skorzystałam z   tego pzepisu. . 125 g masła rozpuszczonego i ostudzonego [ nie rozpuszczałam]   220 g mąki tortowej 1 jajko, roztrzepane 50 g cukru pudru 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli Z podanych

Moje domowe kucharzenie
Karp nadziewany z pieczarkami. 160

Karp nadziewany z pieczarkami. Składniki : Farsz : 20 dkg filetów rybnych 15 dkg pieczarek świeżych włoszczyzna 2 średnie cebule 4 łyżki kaszy manny 1 jajko 2 łyżki masła ziele angielskie sól przyprawa ziołowa pieprz czarny Karp : 1 karp ( około 1,5 kg ) 3 łyżki żelatyny folia aluminiowa Sposób wykonania : Farsz : Włoszczyznę obrać,opłukać,zalać około 2 litrami zimnej wody.Następnie

Przepisy i porady kulinarne
Pierniczki nadziewane 570

powideł śliwkowych. Z poniższego przepisu upiekłam około 60 sztuk, średnica każdego pierniczka to około 4-4,5cm. Pierniczki nadziewane Składniki: 300g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 75g masła 75g miodu 75g cukru pudru 60g (3 łyżki) kwaśnej śmietany 18% 1 jajko 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 200g powideł śliwkowych Wykonanie

Smakołyki Bereniki
Szaszłyki z mięsnych kuleczek i pieczarek 188

skropienia pieczarek Pieczarki skropić olejem i oprószyć przyprawą grill ziołowy, odstawić. Mięso mielone dokładnie wymieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekanym szczypiorkiem. Do smaku doprawić przyprawą do hamburgerów. Następnie z mięsnej masy uformować małe kulki wielkości pieczarek. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian pieczarki i kulki mięsne lekko dociskając aby mięso dobrze się trzymało. Szaszłyczki grillować z obu stron

Monia miesza i gotuje
Faszerowana papryka mięsem, kaszą i fetą 300

wszystkich nadziewanych warzyw! Pyszna jest pieczona papryka, a z dodatkiem mięsa i kaszy smakuje jeszcze lepiej. Dziś zrobiłam trochę inne połączenie...zamiast ryżu dodałam kaszę jęczmienną a do farszu dodałam jeszcze fetę. Spróbujcie i oceńcie sami.  Składniki: 6 papryk 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 1/2 bułki 1 jajko 1 cebula 1 pomidor(...)cebulka się zeszkli dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem, pomidorami z puszki i odciśniętą bułką. Ugotowaną i ostudzoną kaszę dodajemy do mięsa i przyprawiamy. Wszystko dobrze wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do farszu. Lekko musimy wymieszać żeby ser się nie rozgniótł za bardzo. Paprykę nadziewamy farszem, układamy po plasterku pomidora i pieczemy

Olikowa kuchnia
Myślał indyk o niedzieli... 193

których korzystałam, bo było ich tyle, że już ich nawet nie pamiętam ;)  Pieczony indyk  w całości solanka indyk (ok. 6,5kg) 300g mięsa mielonego garść rodzynek 1 jajko bułka tarta 1/2 cebuli 1/4 startej brukwi 1 główka czosnku 1 pomarańcza 2 marchewki przyprawy (zioła prowansalskie, majeranek, słodka i ostra papryka) oliwa Solanka (tudzież marynata) Można się bez niej(...)kotlety mielone, czyli mięso wymieszałam z jajkiem, 1/2 startej cebuli, 1 startym ząbkiem czosnku, przyprawami, bułką tartą. Niestandardowo dodałam 1/2 startej brukwi i garść rodzynek (uprzednio wymoczonych we wrzątku, tak 5-10min.). Wszystko dobrze wymieszałam i odstawiłam na chwilę.  A teraz akcja powiększania piersi... bo mnie nadziewanie indyka mniej więcej z tym się skojarzyło. Ptaszysko ułożyłam na pleckach

bastalena