małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż warzywa puszczą dużo soku i zmiękną (około godziny). Do miękkich warzyw dodać pokrojone w kostkę jabłko i liście selera, związane sznureczkiem. Gotować jeszcze około pół godziny, aż jabłka zmiękną. Jeśli nie chcemy, aby aromat selera był za bardzo wyczuwalny, wyjmujemy go szybciej (jak dla mnie wystarczyło go potrzymać około 10 minut
My simple kitchenSkładniki 3 jabłka 600gr mąki pszennej 1- 2 łyżki miodu 3 jajka całe 150 gr masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu szczypta soli 1 łyżeczka imbiru w proszku ,lub 2 cm świeżego startego drobno-opcjonalnie Wykonanie(...)Piec nagrzać do 180 ° C. Jajka rozbić trzepaczką z solą ,dodać miód i masło. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Do masy dodać proszek z mąką ,cynamon i imbir. Obrane jabłka pokrojone w drobna kostkę dodać do ciasta.Całość dokładnie wymieszać ... Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Łyżka nakładać kawałki ciasta na blaszkę pozostawiając odległości pomiędzy ciasteczkami. Piec
w mojej kuchnibiałka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Kurczaki pochodzą z wolnego wybiegu, a ryby i kryl są wolne od zanieczyszczeń. JABŁKA I WARZYWA Z karmą psiak zjada średnio jedno jabłko, zawierające ok. 30 witamin, wiele minerałów i błonnik dziennie co wpływa świetnie na jego metabolizm. Dietę uzupełniają buraki, groszek, marchew oraz... EKOLOGICZNE ZIOŁA I OLEJE Specjalnie dobrane, wyselekcjonowane(...)m.in koper włoski, krwawnik pospolity, oregano, lucernę, miętę czy natkę pietruszki. GMO FREE 100 % ekologiczne zioła 100% ekologiczny olej rzepakowy Receptura mistrza świata Kryl i małże nowozelandzkie Jedno jabłko dziennie Lokalne składniki Rodzinna produkcja Niska wilgotność Zero barwników i wzmacniaczy smaków Certyfikat ISO 22000 Wyprodukowane w Danii Do wyboru są 4 karmy: Dla szczeniaka i matki FREJA
Czarnawisienkakurczaka lub ok 200 g szynki konserwowej ewentualnie innej chudej, mało aromatycznej wędliny 1/2 torebki ryżu brązowego - ten składnik można sobie darować ale dobrze dopełnia całości 1 duże jabłko, najlepiej winne 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 mała cebula - cukrowa, szalotka lub czerwona sól, pieprz, czosnek granulowany, tymianek, olej Pierś z kurczaka pokroić na plastry, posypać solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem(...)zamarynowania i obsmażyć na patelni na złoto, używając jak najmniej tłuszczu. Wystudzić. Ryż ugotować wcześniej i wystudzić. Tak jak pisałam, składnik ten można pominąć. Ogórki pokroić w niewielką kostkę. Jabłko obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w drobne piórka. Do miski wrzucić obrany bób. Dodać pokrojone ogórki, jabłko i cebulkę oraz, ewentualnie, ryż. Dodać pierś
Ze smakiem bez glutenuPyszna surówka do obiadu tym razem z czerwoną kapustką.Dodałam do niej marchewkę,jabłko i natkę pietruszki.Wyszła pyszna :). SKŁADNIKI 1/2czerwonej kapusty 3 jabłka 3 marchewki sok z cytryny natka pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu WYKONANIE Kapustę cienko szatkujemy,marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.Natk
Mała w garnku mieszakakao 6%. Maracuja&Coconut: daktyle 68%, kokos 27%, sok zagęszczony z marakui 5%. Apricot&Cashew: daktyle 42%, orzechy nerkowca 33%, morele 25%. Apple&Cinnamon: daktyle 64%, jabłka 35%, cynamon 1%. Masa netto: 50g Wartości odżywcze: Cacao&Cocoa beans: 100g/ 375kcal, tłuszcz – 11g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6g, węglowodany – 66g w tym cukry – 47g, błonnik(...)zbyt intensywny i odpychający zapach. Jest gładki i plastyczny czym wyróżnia się wśród innych wariantów. W smaku wyraźnie obecne są te trzy użyte składniki czyli karmelowość daktyli, słodko-kwaśne jabłka oraz (co nas bardzo cieszy) bardzo dobrze wyważona ilość cynamonu, co sprawia, że batonik posiada nieco pikanterii. Całość jest bardzo słodka i mile widziane byłyby dodatki np. w postaci
Candy Pandasczynienia w jednym z nich dominuje banan w drugim jabłko. Smak: Puree jabłkowe: Dość zwarta konsystencja z drobnymi grudkami płatków. W pierwszym momencie czujemy kwaskowatość soczystych i lekko słodkich jabłek przechodząca w posmak również lekko kwaśnych śliwek. Jeżeli truskawki miałyby być tutaj wyczuwalne to jednak według nas giną gdzieś w tłumie. Obok owocowych smaków do głosu dochodzi naturalny jogurt
Candy Pandaspołowy cytryny marcepan - 50 g startego na dobnej tarce migdały - 100 g posiekanych skrobia kukurydziana - 1/2 łyżki kwaśna śmietana - 100 g dżem owocowy - 50 g jabłka - 3 szt Etap I - Ciasto Wszystkie składniki na ciasto posiekać i szybko zagnieść . Wylepić małe foremki do tart (w naszym przypadku była to blaszka jak na muffinki) Etap II - Nadzienie Jajka(...)migdały, skrobię i śmietanę. Etap III - Pieczenie Wyjmujemy foremki do tarty z lodówki na spód dodajemy po łyżeczce dżemu, następnie wlewamy krem. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki jabłka. Pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach. Studio The plate zachwyca od wejścia jest bardzo nowoczesne ale przytulne i z bardzo dobrym sprzętem, organizują bardzo
Wylizany Rondelgodzinach, czyli akurat wtedy , kiedy jej potrzebowałem, była gorąca. Natomiast godzina też by wystarczyła. Składniki: - boczniaki - cebula - kwaśne jabłka - majeranek - mąka - ciasto francuskie Wykonanie: Boczniaki kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy na podobne kawałki. Cebulę też obieramy, ale idealnie, przynajmniej dla mnie, będą tu półplatserki. Wszystko razem podsmażamy i dodajemy majeranku. Dosypujemy mąki, zasmażamy i dolewamy trochę
Kryzysowa Książka Kucharskaproponuje dodatek owoców (żurawin, brusznicy itp.). U mnie borówki już "wyszły" z piwnicy, a kolejnych konfitur jeszcze zrobić nie można, więc posiłkowałam się moim kulinarnym eksperymentem - konfiturą z aronii, jabłek i pigwowców . Składniki (na ok. 20 klopsików): 400 g mięsa mielonego (masa po zmieleniu); dałam z indyka(...)robiłam dla dzieci, ale może być wieprzowe łyżka koperku sól pieprz pół łyżeczki kminku mielonego łyżka konfitury z owoców jagodowych (z brusznicy, żurawin; użyłam swojej konfitury z aronii i jabłek ) czubata łyżka śmietany łyżka oleju do smażenia Mięso wymieszać dobrze z koperkiem, solą i pieprzem. Mokrymi rękoma uformować z mięsnej masy malutkie (ok. 2 cm średnicy) klopsiki. Odstawić
Weekendy w domu i ogrodziezrobiony wyciskarką wolnoobrotową CR 4117 CAMRY PREMIUM. Składniki: 2 buraki czerwone 2 jabłka 1 marchewka Przygotowanie: Buraki umyć, cieniutko obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Marchewkę umyć, cieniutko obrać i również pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wkładać powoli do otworu sokowirówki i tak powstaje
Ala piecze i gotujegram cukru kokosowego - 300 gram mąki jaglanej - 50 gram mąki owsianej - 125 ml mleka - 15 gram drożdży - 70 gram oleju kokosowego - 2 jajka Mus - 3 jabłka - cynamon Jabłka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do rondelka i prużymy. Na koniec dodajemy cynamon. Całość blendujemy na jednolitą masę. Wykonanie Do miseczki wkładamy pokruszone drożdże, które zalewamy połową porcji
Health-Fit-LifeSkładniki: woda 1 szklanka, mleko 2 szklanki, kasza manna 1 szklanka, cukier 1 łyżka, sól - szczypta, woda 2,5 ltra, truskawki 3/4 kg, sok z cytryny 1 łyżka, jabłka 2 sztuki, cukier 3/4 szklanki, mięta liście - ile potrzeba, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, śmietana gęsta - ile potrzeba wodę zagotować z mlekiem, wsypać kaszkę manną mieszając, wsypać cukier i sól(...)gotować z do zagęszczenia kaszy mnannej mieszając, aby się nie przypaliła, można od razu przelać porcje do misek czy innych naczyń, kaszę manną wystudzić umyte truskawki pokrojone w kostkę jabłka bez skórki zalać wodą i zagotować z sokiem z cytryny, owoce będą jędrne wsypać cukier, włożyć z dwie gałązki mięty z liśćmi, gotować na średnim ogniu z 10 minut
W Mojej Kuchni Lubiężółtka 1 jajko 15 g drożdży 6 łyżek cukru szczypta soli 500 g mąki pszennej 1 łyżka masła (rozpuszczonego ) 1 łyżka śmietany nadzienie: 1 słoik jabłek 3/4 l (wystarcz na 2 strucle ) 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru 2 łyżki Amaretto Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku dodać 1 łyżkę cukru(...)puszystą masę . Następnie dodać wyrośnięty rozczyn i mąkę. Dobrze wyrobić ciasto (można robotem). Na koniec wyrabiania ciasta dodać roztopione masło i chwilę wyrabiać. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Jabłka połączyć z podanymi składnikami. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę, dzielimy na dwie części. Każdą część rozwałkować w długi prostokąt, posmarować roztrzepanym białkiem, na ciasto rozprowadzamy nadzienie jabłkowe
kgwjanczewogram, drożdże świeże 5 dag, mleko 3,2% 1/2 szklanki/zimne, cukier 1/2 szklanki, jajka 2 sztuki "L", aromat rumowy 3 krople, kefir 3/4 szklanki/gęsty, dżem 1 słoiczek, jabłka 1 duże, cukier puder - ile potrzeba w misie robota hakiem połączyć zimną margarynę z mąką tortową zimne mleko, gęsty kefir, cukier, aromat rumowy, jajka rózgą blendera dobrze roztrzepać roztrzepaną masę(...)ciasta a trzy w osobnych woreczkach zamroziłam na podsypanej mąką desce każdą kulę rozwałkować do 0,5 cm, podzielić nożem na cztery części, na każdej położyć kawałek obranego jabłka , łyżeczkę dżemu jaki się lubi, układać na blaszce z papierem do pieczenia, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut
W Mojej Kuchni Lubię