Kolejny raz jogurt i kandyzowane mango! Całość delikatnie wymieszaj. Dodaj kiwi ..i smacznego. Gwarantuję , że jest to idealny start każdego dnia..oraz znakomita przekąska! Smacznego ! Ach....nie zapominajmy o...jabłku
Z Kuchni Do Kuchnimiędzy posiłkami, co zrobić? Co zrobić? Trzeba temu zaradzić w sposób neutralny aczkolwiek smaczny. Składniki -płatki kukurydziane -musli Sante -śliwki suszone sante -daktyle- mama przywiozła z Izraela -jogurt owocowy -jabłko, musi być Wymieszałam płatki z musli i śliwkami, wkroiłam daktyle, wymieszałam z jogurtem. Pokroiłam jabłuszko na cząstki i ...smacznego, zdrowego popołudnia
Z Kuchni Do Kuchniprzedmiotu ! Klasyczna sałatka jarzynowa Składniki: 400 g ziemniaków 260 g marchewki 150 g pietruszki 130 g selera 150 g ogórków konserwowych 200 g groszku konserwowego 80 g jabłka 1 cebula 4 łyżki majonezu 3 łyżki oleju rzepakowy tłoczonego na zimno 1 łyżka francuskiej musztardy sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy, zostawiamy w mundurkach
Kulinarne przygody Gatitycukru 1 łyżeczka imbiru 3/4 łyżeczki mielonych goździków Wykonanie: Wszystkie pomarańcze dokładnie myjemy i parzymy wrzątkiem. Obieramy je dokładnie ze skóry, tym razem posłużyłam się nożem jak przy obieraniu jabłka i poszło mi zdecydowanie lepiej, niż poprzednio. Obrane skórki z 3 pomarańczy odkładamy na bok, a resztę skórek chowamy, żeby później zrobić z niej przetwory. Obrane pomarańcze dzielimy
Kulinarne przygody Gatityzdrowa surówka z tego kolorowego warzywa, które jest smaczne i dostępne przez cały rok. Surówka z czerwonej kapusty Składniki: 1 kg czerwonej kapusty 1 cebula 1 duże jabłko sok z cytryny sól cukier Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i delikatnie oprószamy solą, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie cebulę kroimy drobną kosteczkę, jabłko obieramy i ścieramy
Kulinarne przygody Gatitypolewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Sernik na zimno z musem truskawkowym Ciasto buraczkowe Sernik dyniowy Tarta Rafaello Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu będzie krótka przypominajka na temat przetworów. Sezon przetworowy w pełni, więc kto się jeszcze nie wziął za szykowanie zapasów
Kulinarne przygody Gatitydrożdżowe. Uwielbiam je wyrabiać, uwielbiam je piec no i oczywiście uwielbiam je potem jeść. Przygotowuję je na różne sposoby, piekę je z różnymi owocami, z malinami , z jabłkami , z gruszkami i pomarańczą , z borówkami , a także z karmelizowanym rabarbarem , z dynią czy cynamonem , ale na początku jesieni zawsze je robię
Kulinarne przygody Gatityroku, we wrześniu uruchamiam moją suszarkę do grzybów i owoców. Suszyłam już jabłka , teraz przyszła pora na grzyby. Tym razem suszyłam podgrzybki. Z kilograma świeżych grzybów uzyskuję około 120- 125 g suszu grzybowego. Będą jak znalazł do jesiennych gulaszy czy do krupnika, a w grudniu wykorzystam je do tradycyjnych dań świątecznych
Kulinarne przygody Gatityoglądana 10.. Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniałe ciasto z dodatkiem jabłek, rodzynek i orzechów. Wierzch polałam dodatkowo roztopioną czekoladą. Jest miękkie, puszyste i wilgotne w środku. Jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i nie potrzebujemy do jego zrobienia nawet miksera. Często gości na moim stole. Polecam. Post Ciasto jabłkowe z bakaliami pojawił się poraz
Marta Gotujeserdecznie pozdrawiam Patrycję , ponieważ oba materiały przygotowałyśmy wspólnie :-). W zeszycie przepisów znajdziecie też kilka moich sprawdzonych jesiennych przepisów. A co więcej? Obowiązkowo artykuł o sezonowych produktach, grzybobraniu oraz jabłkach, przepisy w jednym kolorze, dekoracje stołu, jesienne przeziębienie, lawenda, czarny bez, krakowskie foodtrucki, JEdynie, podróż do Zalipia i Maroka, oczywiście obszerny zeszyt przepisów jak zawsze na koniec oraz wiele
Pora coś zjeśćgłód był nawet przyjemny, bo cokolwiek nie zjadłam aby go zaspokoić, bardzo mi smakowało. I tym sposobem polubiłam gotowane wędliny drobiowe, które wcześniej omijałam szerokim łukiem, pieczone rozklapciane jabłka, i krupnik. A krupnikiem "katowana" byłam od dziecka. Tak się czułam jak byłam mała bo wolę pizze, hamburgery, sałatkę Cezar, frytki .... Ale dawno nic nie smakowało tak dobrze jak lekki
Matka ŻywicielkaSkładniki: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant ok 250 ml mleka 0,5 szklanki cukru 100 g masła szczypta soli 2 jajka 1 żółtko śliwki, jabłka kruszonka: 60 g mąki 40 g masła 30 g cukru Wykonanie: Mąkę przesiać do miski. Zrobić wgłębienie. Wrzucić drożdże, zalać odrobiną letniego mleka, dodać łyżkę cukru
Sto kolorów kuchnisezon na dynię. Dzisiaj prezentuję przepis na krem z dyni z imbirem i curry - rozgrzewająca zupa na jesienne chłody :) SKŁADNIKI 1 kg dyni 1 cebula 2 ziemniaki 1 jabłko 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 2 łyżeczki curry sól, pieprz 4 łyżki łuskanych pestek z dyni 3/4l bulionu warzywnego olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Cebulę siekamy w piórka lub kostkę(...)szklimy w garnku na oleju. Dynię kroimy na mniejsze kawałki - obieramy ze skóry i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w dość dużą kostkę. Podobnie ziemniaki i jabłko. Wrzucamy do garnka, dodajemy curry i imbir. Przykrywamy i dusimy 3-4 minuty na małym ogniu. Dolewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez około 20 minut, aż dynia
Moje Kuchenne Rewelacje