bardzo smaczną surówkę , być może znajdzie swoich zwolenników . Składniki ( dla 4 osób ) Pół główki kapusty białej 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 jabłko 2 buraki gotowane 1 łyżeczka cukru Sól Pieprz czarny 1 mała papryka chilli bez ziaren 5 łyżek oliwy Wykonanie Kapustę kroimy cienko, następnie wszystkie warzywa
Mój SmakSurówka z kiszonej kapusty – chyba każdemu kojarzy się ze smakami dzieciństwa :) Niektórzy do tej surówki poza wymienionymi przeze mnie poniżej składnikami dodają jeszcze jabłko i cebulkę – ja jednak najbardziej lubię wersję minimalistyczną :) Surówka z kiszonej kapusty – Składniki: 240 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka (150g) szczypta soli pieprz czarny do smaku […] The post Surówka z kiszonej
Kulinarne Przebojezawierają dużą ilość przeciwutleniaczy, dzięki czemu walczą z wolnymi rodnikami i skutecznie opóźniają proces starzenia. Spróbuj także: Owsianka na mleku mleko płatki owisane żurawina Owsianka owocowo-migdałowa płatki owsiane jabłko banan
Fit&Fast Kitchenprzetworów. Bez przetwarzania nie da się chyba jej zjeść, gdyż jest bardzo twarda i cierpka. No, może pokrojona w cieniutkie plasterki i włożona do herbaty zamiast cytryny. Gryźć jak jabłko bym nie próbowała. O właściwościach dobroczynnych pigwy (nazywanej polską cytryną) nie trzeba chyba wspominać? Już nasze praprababcie wiedziały, że to skarbnica witaminy C (15 mg na 100 g pigwy
Codzienna kuchnia niecodziennawszystkie smaki i zapachy nie wydostają się na zewnątrz i nie będzie wysuszona. Do naczynia żaroodpornego gdzie jet kaczka dodać garść grzybków suszonych, włożyć 1/2 pomarańczy do środka kaczki, jabłko pokroić w cienkie plasterki i porozrzucać naokoło. Wlać 1/4- 1/2 szklanki wody na dno naczynia, zamknąć. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę
Kuchnia Pokoleńorganizm szybko się rozbudza i jednocześnie rozgrzewa, więc szybko staniemy na nogi. Naturalne witaminy Od dziecka wmawiano, że najwięcej witamin mają owoce i warzywa. Otóż to, bo zjadając średnie jabłko lub czerwoną paprykę dostarczamy dla naszego organizmu mnóstwo witamin. Zdrowe tłuszcze w tabletkach W sezonie jesienno-zimowym zaleca się korzystanie z witaminy D lub Omega 3 w tabletkach, gdyż
Truskawkowa Fiestamuszę koniecznie powtórzyć. Mam nadzieję, że lista Wam się przyda. Miłego dnia i nie dajcie się tej okropnej pogodzie :) Proteinowy dyniowo - orzechowy omlet Kawowe ciasto z dynią i jabłkiem Dyniowe pączki Piernikowe babeczki z dynią Dyniowy pudding z drożdżówki Dyniowa polenta (kaszka kukurydziana) Cynamonowe pancakes z dynią Piernikowy sernik z dynią Dynia w wegańskim cieście sezamowym Dyniowe donuty
Poranek na słodkoDżem o wyjątkowo przepysznym smaku. Dynia z gruszką tworzą idealne połączenie, które subtelnie podkreśla cynamon. Dodatek soku z cytryny sprawia, że konfitura przypomina nieco pieczone jabłko. Składniki 1 kg dyni bez skórki 500 g gruszek 1/3 szkl wody 1 szkl … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatystewią Organic 3S Do podania: proteinowy miks prażonych ziaren z owocami bio Snack Mix batonik musli ze stewią i pomarańczą Sweet Switch bio ciastko z jabłkiem bez cukru 2 łyżeczki dżemu truskawkowego ze stewią Sweet Switch kostka belgijskiej mlecznej czekolady z bananami bio Green Dream Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki ryżowe. Dodać szczyptę
Poranek na słodkoKasza jaglana z waniliowym jogurtem ze sproszkowanym koralowcem Sango , prażonymi płatkami kokosa, pestkami granatu i jabłkiem Sango ... co to takiego? Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów. Ja używam sproszkowanego koralowca firmy
Poranek na słodkocukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka bio oliwy z oliwek extra virgin płaska łyżka konfitury malinowej bio + dowolny jogurt i owoce oraz ekologiczne chipsy owocowe jabłko - czarna jagoda Wszystkie składniki oprócz oliwy zmiksować na gładką masę. Odstawić na 10 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić, wylać doń masę i smażyć na małym (!) ogniu około 5 minut
Poranek na słodkoładnie się smaży. Później przysmażałam jeszcze kopytka, smażyłam kotlety i jajka, no i znów nie miałam się do czego przyczepić :) Kolejną próbą, były placuszki owsiane z jabłkiem, które dotychczas przywierały do wszystkich patelni i się rozpadały, a każdą próbę ich usmażenia musiałam zakończyć w piekarniku. Myślałam, że z tym wyzwaniem patelnia sobie nie poradzi i tylko później spędzę
Cynamonowe szczęścieSurówka z marchewki z jabłkiem to chyba najpopularniejszy w Polsce dodatek obiadowy. Ja jednak wolę nieco inną wersje surówki z marchewki. Dodaje się do niej seler i odrobinę kwaśnej śmietany. Dzięki temu surówka ma łagodny, słodki, kremowy smak. Polecam od czasu do czasu odmienić sobie smak obiadu :) Przepis jak najbardziej podkarpacki. Taką surówkę przygotowywano w domu rodzinnym mojej koleżanki
Trzeci talerzrozmrażać na wolnym ogniu. Puree może służyć jako półprodukt do wykonania ciasta, placków czy nadzienia pierogów oraz jako danie – doprawione puree to doskonały mus do zjedzenia np. z jabłkiem, dodatkiem nasion chia i posypanych prażonymi migdałami. Puree z dyni ma wiele zastosowań i nadaje się w zasadzie do każdego typu dyni. Jeśli używamy dyni odmiany hokkaido, nie musimy
Mieszam w Garnkudodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi
Moja smaczna kuchnia