jabłka - 25490 przepisów (strona:1255/1700)

Koktajl bananowo-ananasowy 163

dolej pół szklanki mleka i jeszcze raz wszystko zmiksuj. Spróbuj także: Bombowy fit koktajl bananowo-kakaowy banan kakao jogurt Mango koktajl mango jogurt Karotka, koktajl marchewkowo - owocowy marchew pomarańcz jabłko banan

Fit&Fast Kitchen
Sałatka śledziowa z buraczkami / Beetroot herring salad 452

down for recipe in English Sałatka śledziowa z buraczkami (4-6 porcji) Składniki: 500 g filetów śledziowych z oleju, pokrojonych w grubszą kostkę 1/2 łyżki mielonego pieprzu 1 kwaśne jabłko, obrane i pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w kosteczkę 2 łyżki soku z cytryny 1 duży ogórek kiszony, pokrojony w kosteczkę 3 większe ziemniaki, ugotowane, obrane i pokrojone

karmelowy
Restauracja Jasna - powrót Tomasza Hartmana do korzeni 170

kozim i olejem szczypiorkowym Kuskus jerozolimski z kalafiorem, pestkami dyni i olejem rydzowym   Tradycyjna śląska rolada wołowa z kapustą czerwoną. Kluski szare w jasnym sosie  Pieczone jabłko z sosem cytrusowym  Makówka - tradycyjny śląski deser z maku * Restauracja Jasna ul. Włodkowica 18 Wrocław

Food Square
Koktajl ze spiruliną - cudowna moc z morskich głębin 160

jedzenia łyżeczką. Smak? Nie ma rybiego posmaku jak czytałam w internetowych opisach, jest dość specyficzny, ale przyjemny i bliżej mu do neutralnego. Składniki: około 1 szklanki wody mineralnej 1 jabłko 1 pomarańcza 1 banan 1 łyżeczka spiruliny 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie Przygotowanie:  owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” - część 2 160

winnica Rappenhof Świetny Riesling klasy Grand Cru (Großes Gewächs) z parceli Herrenberg. Kremowa mineralność typowa dla wapiennego terroir. W bukiecie dominują brzoskwinia, mirabelka oraz ananas. Na języku dojrzałe jabłko i lekko pikantne nuty. Wino o doskonałej równowadze między kwasowością i słodyczą. Białe, zwarte i jędrne mięso turbota ma z reguły delikatny smak, więc elementami potrawy decydującymi o doborze wina były

królestwo garów
Makowiec w cieście półfrancuskim 164

Świeżą pigwę należy skarmelizować w syropie cukrowym (w proporcjach 1:1 jeśli chodzi o ilości cukru i wody) do miękkości, aż stanie się słodka. Możemy użyć zamiast pigwy starte jabłko, gruszkę lub żurawinę świeżą, którą również należy karmelizować w syropie cukrowym o takich samych proporcjach. Jeśli korzystasz z pigwy z nalewki lub z kompotu należy ją tylko drobno posiekać. Przygotowuję

Mango Papaja
Smalec domowy 4-smakowy 115

dań dietetycznych nie będzie”. Jedno smażenie – 4 smaki domowego smalcu. Składniki: • 1 kg słoniny Śliwkowy • 100 g śliwek suszonych • 1 mała cebula • 1 łyżeczka majeranku Jabłkowy • 1 jabłko • 3 łyżki czubate nasion słonecznika • 1/2 łyżeczki tymianku suszonego Cebulowy • 1 duża cebula • 2 liście laurowe • 3 łyżki czubate posiekanych pistacji • 1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego Czosnkowy • 4 ząbki czosnku

To co kocham
Surówka z marchewki i brzoskwini 147

Ulubiona surówka z dzieciństwa większości z nas to tarta marchewka z jabłkiem. Pełna witamin i zdrowia. Istnieje również jej inna wersja – marchewka z brzoskwinią. Pachnąca, soczysta i wilgotna. Składniki: • 1 kg marchewki • 1 puszka brzoskwiń • sok z 1 cytryny • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki • sól do smaku Wykonanie: • Marchew obrać

To co kocham
Nalewka figowa – Figówka 144

której celem jest uzyskanie pysznej nalewki. Sezon figowy jeszcze trwa, jest to więc ostatni dzwonek na przetwory z fig. Składniki: • 750 g świeżych fig • 1 jabłko • 1 gruszka • 250 g cukru • 1 litr wódki Wykonanie: • Owoce umyć i pokroić na kawałki, po czym włożyć do szklanego słoja. • Zasypać cukrem i odstawić

To co kocham
Mazurek a’la Snickers 124

rodzinnym domu nie piekło się mazurków. Kiedyś zapytałam dlaczego i usłyszałam, że nie będziemy jeść byle jakich, zwykłych ciast na święta. A że niedaleko pada jabłko od jabłoni, ja też nigdy nie piekłam i tym bardziej nie kupowałam gotowych, traktując mazurki jako ciasta drugiej kategorii. Zawsze na święta Wielkanocne królowały

To co kocham
Mus jabłkowy z kaszy jaglanej 154

Bardzo szybki deser, gdy w domu nie mam nic słodkiego, a koniecznie trzeba podnieść poziom glukozy we krwi. Ja mam często już

To co kocham
Ciasto jabłkowo-malinowe 130

Na straganach jeszcze można spotkać maliny, zapraszam więc na błyskawiczne ciasto malinowe na bazie musu jabłkowego, aromatyczne i wilgotne. Kiedyś po południu

To co kocham
Szarlotka jaglana z żurawiną 159

Zdrowe słodkości na zdrowej kaszy jaglanej z marmoladką jabłkową domowej roboty. Ciasto pachnie cynamonem, jest kwaskowe i chrupiące żurawiną. Składniki: • 1 szklanka kaszy

To co kocham
Muffiny marchewkowe z granolą 150

cynamonu 1/2 szklanki oleju pistacjowego z olejem rzepakowym Oliwier lub rzepakowego 2 jajka 1/2 szklanki granoli  przepis  +dodatkowo do posypania muffinek 1 szklanka startej marchewki 1 starte jabłko Przygotowanie: W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i granolę. W drugim naczyniu mieszamy lekko roztrzepane jajko z olejem. Łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania