pewno nie zrezygnuję, ale pozwolę sobie na taką przyjemność tylko w weekend 😊 A tym czasem zapraszam na słodki koktajl 😊 Składniki: melon 1/4 szt, banan 1 szt, kiwi 1 szt, jabłko 1 szt, woda 1,5 szklanki, Sposób przygotowania: Wszystkie owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wkładamy owoce do miksera. Dodajemy wodę i miksujemy aż konsystencja koktajlu będzie
kulinarne odsłony patizasypianiu! SKŁADNIKI (na 1 dużą porcję - 144 kcal) sok z połowy cytryny mały pęczek natki pietruszki 2 garście mieszanych liści (szpinaku, jarmużu i boćwiny) 3 łodygi selera naciowego 1 jabłko PRZYGOTOWANIE Myjemy składniki, obieramy co potrzeba i miksujemy razem :) Uzupełniamy wodą do otrzymania pożądanej konsystencji. Na zdrowie! Pomysł na koktajl pochodzi z książki "Juiceman" od Wydawnictwa Buchmann, którą możecie
Moje Kuchenne RewelacjeJARZYNOWĄ, świetna jako dodatek do obiadu - niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba :) SKŁADNIKI: 1 seler średniej wielkości 1/2 białej części pora 1 jabłko 1 marchewka sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 łyżeczki tartego chrzanu (może być ze słoiczka) sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Wszystkie składniki na sos łączymy, dokładnie
Moja Książka Kucharskabędzie wtedy sztywniejsza. 5. Balonik odwracamy do góry nogami aby nadmiar żelatyny nie zastygł na jego czubku. Będzie wtedy gładki i idealnie okrągły. 6. Wykałaczkę wbijamy w kawałek styropianu, jabłko lub coś, co utrzyma ciężar. Zostawiamy na około 12 godzin do wyschnięcia. Z podanej porcji powinno wyjść około 6-8 sztuk. Nie polecam robienia większej ilości od razu, ponieważ żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytrzymając go za końcówkę z wykałaczką. Czynność możemy powtórzyć. 12. Balonik odwracamy do góry nogami aby nadmiar żelatyny nie zastygł na jego czubku. 13. Wykałaczkę wbijamy w kawałek styropianu, jabłko lub coś co utrzyma ciężar. 14. Z podanej porcji powinno wyjść około 6-8 sztuk. Nie polecam robienia podwójnej ilości od razu, ponieważ żelatyna szybko zastyga. 15. Baloniki zostawiamy
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyproszku do pieczenia Karpatka: 80 g masła 125 ml wody 70 g mąki pszennej 3 jajka szczypta soli i proszku do pieczenia Budyń na soku: 1l soku marchew-banan-jabłko Smaki Victorii 3 budynie śmietankowe (b/c na 0,5 l mleka) Krem budyniowy: 750 ml mleka 8 łyżek cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 żółtka 80 g mąki ziemniaczanej
Ala piecze i gotujekoneserów śledzika polecam pyszną sałatkę śledziową z pieczarkami marynowanymi i kwaszonymi ogórkami. Dla uzyskania słodszego smaku sałatkę można wzbogacić o jabłko. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, szybka i prosta :) Sałatka śledziowa Składniki: 4 płaty śledziowe z zalewy 4 ugotowane na twardo jajka 3 duże ogórki kwaszone mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 cebula kilka łyżek
Smak mojej kuchnitych bułeczek - sticky (lepkie). Całość obsypana jest chrupiącymi orzechami. Bułeczki w środku wypełnione są cynamonem, co nadaje im wspaniałego aromatu. Dodatkowo do nadzienia można dodać pokrojone w kostkę jabłko. Bułeczki po upieczeniu odrywamy od całości jedna po drugiej. Przepis można również wykorzystać na Walentynki, takie "ociekające" (dosłownie!) słodyczą bułeczki na pewno podbiją serca Naszych drugich połówek. Polecam
Smak mojej kuchniMój ulubiony dodatek do mięsa. Buraczki zasmażane. Na blogu jest już propozycja buraczków zasmażanych z jabłkiem, a dzisiaj polecam buraczki z cukinią. Łagodne w smaku, można je również przygotować w wersji do słoików na zimę. Polecam! Buraczki zasmażane cukinią Składniki: 4 buraki, ugotowane w mundurkach 1 mała cukinia 1 cebula płaska łyżka mąki łyżeczka cukru przyprawy: sól, pieprz
Smak mojej kuchnizdrowych napojach nie może zabraknąć też buraka – prawdziwego bogactwa żelaza i witamin. Wprawdzie odchudzające koktajle nie powinny zawierać cukru, a co za tym idzie – owoców, jednak jedno jabłko, gruszka czy pomarańcza będą stanowić kwaśny i orzeźwiający akcent. 3 koktajle warzywne na płaski brzuch Jeden z najprostszych przepisów na koktajl, który uwielbiam, zawiera szpinak oraz bazę cytrusową
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jabłko, gruszka czy pietruszka? U mnie wygrała i pietruszka i gruszka:) Powiem szczerze, że nie byłam do końca przekonana co do takiego połączenia smaków. Okazało się, że moje obawy były niepotrzebne. Krem z pietruszki wyszedł rewelacyjny w smaku. Gruszka i rozmaryn nadaje zupie niesamowitego, słodkawego smaku. Zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna. Tym postem zaczynam także serię (mam nadzieję) przepisów
Pobite gary Barbaryzagotowałam, do gotującego się sosu włożyłam polędwiczki, doprawiłam do smaku i na wolniutkim ogniu jeszcze chwilkę ok. 5 minut poddusiłam. Podałam z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków z jabłkiem . Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródmojego domu jest cukiernia, w której sprzedawane są najlepsze kupne drożdżówki świata. Z serem, wiśniami, jabłkiem, jagodami, truskawkami, pączki. Wszystkie wilgotne, maślane, pełne nadzienia,w zasadzie składające się głównie z niego, a nie z suchego, mało słodkiego ciasta. Najlepsze zaraz po domowych słodkich bułach :-) Ale że akurat na zabawę z drożdżowym ciastem dziś miałam czas - wyprodukowałam tradycyjne drożdżówki z pszennej
Słodkie inspiracjejest na tyle smaczne, łatwe do przygotowania i przede wszystkim bardzo szybkie, że to najlepsze rozwiązanie, gdy rano zachciewa się czegoś słodkiego. Możemy dodać różne owoce (np. jagody, wiśnie, jabłko czy nawet banany), super smakuje też z brzoskwiniami (nawet z puszki)! Składniki Kruszonka 100 g cukru 100 g masła 30 g wiórków kokosowych 120 g mąki pszennej Cukier, mąkę
Słodkie inspiracjegazowanej 2 łyżki kakao 1-2 łyżki cukru kokosowego 2 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: 900 ml soku przecierowego z bananem (u mnie: banan-jabłko-brzoskwinia) 2 budynie śmietankowe 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru kokosowego cukier puder (do posypania) Wykonanie: Ciasto: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem
Kuchnia MagdaLeny