jabłka - 25490 przepisów (strona:1251/1700)

Podudzia z kurczaka w pomidorach z oliwkami 200

mój wewnętrzny zegar smakowy zgrywa się z sezonem, chociaż nagrzane mieszkanie nie sprzyja kulinarnym eksperymentom. Czasami wolę po prostu chwycić pomidora i na drugi śniadanie zjeść go jak jabłko, ale jeżeli mój pracowity mężczyzna wraca po ciężkim dniu pracy powinnam coś ugotować... To jeden z tych przepisów, które można by opatrzyć hasłem "jak robić, żeby się nie narobić". ;) Idealne danie

Życie zamknięte w smaku
Kasza jaglana z owocami 229

Składniki: kasza jaglana  (1 szklanka) słonecznik (1/4 szklanki) cynamon (łyżeczka) banan ( 1 szt.) jabłko (1 szt.) owoce sezonowe: brzoskwinia, nektarynka,gruszka śliwki (5 sztuk) woda (2 szklanki) 2 łyżki oleju sezamowego lub kokosowego lub z orzechów włoskich Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Kroimy owoce w kostkę. Garnek wstawiamy na średnim ogniu. Wsypujemy słonecznik i kaszę

Weganka gotuje
BISZKOPTOWE PLACUSZKI Z BANANAMI 216

Pyszne, małe lekkie placuszki zachwycą zarówno dorosłych jak i nasze pociechy. Można przygotować je z każdym ulubionym owocem: morelami, brzoskwiniami, jabłkiem czy bananami.  Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, takie lekko ciepłe ... Po usmażeniu możemy posypać je cukrem pudrem lub podać z powidłami czy konfiturą. Składniki :   (na 10 sztuk średniej wielkości) 150 g przesianej mąki 2 łyżki cukru szczypta

Walijskie Pichcenie
Robaczkowy deser 228

konkursu klik deser jest inspirowany grą Big Little Grub , gra sprawiła wielką frajdę dzieciom, ale nie tylko dzieciom, bo jest to także mój powrót do dzieciństwa. Wąż, który zjada jabłko, ale nie można zahaczyć o swój ogon, jedna z najpopularniejszych gier w moim dzieciństwie Z wężem kojarzą mi się dżdżownice, więc pomysł na deser. Nie chciałam, żeby dzieci jadły tłustej

dom-agi.pl
Zielony zastrzyk energii 229

bakterii, których z okazji tak wysokiej temperatury jest w naszym organizmie co nie miara. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 1 duży zielony ogórek 1 duże zielone jabłko pęczek natki pietruszki (same liście) 2 łodygi selera naciowego mała garść liści szpinaku baby 1 kiwi sok z 1 limonki 3 pełne łyżeczki płynnego miodu 1/2 szklanki lodowatej wody kilka kostek

My Culinary Art
Owsianka z bananem, brzoskwinią i rodzynkami 184

sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody) - Pod koniec dodać posiekane daktyle, rodzynki, kawałki orzechów pecan i cynamon - Banana pokroić w plasterki - Jabłko pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę - Z brzoskwini usunąć pestkę, pokroić w kostkę - Do owsianki dodać owoce i miód; wymieszać, przełożyć do miski. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Roladki z pstrąga łososiowego w szynce parmeńskiej oraz kasza gryczana z dodatkami 279

podania lub limonki 100 gram kaszy gryczanej, gotujemy bez soli według przepisu na opakowaniu do miękkości 1 czerwona cebula 3/4 średniej gruszki (lub 1 cała mała) lub słodkie jabłko 50 gram orzechów włoskich+ kilka do posypania tuż przed podaniem 50 ml bulionu garść rukoli 1/3 papryki, kolor dowolny łyżka oliwy z oliwek, u mnie z chili Kasza gryczana z dodatkami

Mango Papaja
Serniczki na zimno z galaretką herbacianą 232

herbacianą Skład: - 300g twarogu (u mnie taki w wiaderku do sernika) - 1/2 małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę, tak około 1/2 litra naparu

Kuchnia co dnia
Granola z żurawiną 192

szkl płatków owsianych 3/4 szkl suszonej żurawiny 1/3 szkl orzechów nerkowca 1/3 szkl wiórków kokosowych 1/3 orzechów laskowych 1/3 szkl płatków migdałowych 2 łyżki łuskanego słonecznika 1 jabłko starte 2 łyżki soku jabłkowego 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju Wszystkie suche składniki mieszamy w misce ( w razie potrzeby orzechy wcześniej posiekać). W drugiej misce mieszamy sok, miód i olej. Łączymy

Moja Galeria Smaku
Kolorowa surówka warzywna 212

Kolorowa bomba witaminowa  Składniki: 1/2 główki białej kapusty, poszatkowanej 1/2 dużej papryki 1 jabłko 1 ogórek 10 rzodkiewek 2 marchewki pęczek koperku 3 łyżki oleju/oliwy 2-3 łyżki octu winnego białego sól, pieprz, cukier do smaku Wszystkie warzywa posiekać lub zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, wymieszać. Doprawić olejem, octem oraz solą, pieprzem i cukrem. Dodać posiekany koperek. Wszystko

Moja Galeria Smaku
Zielone smoothie z natką pietruszki 173

koktajle ze szpinakiem < tutaj > < tutaj > i < tutaj >, teraz czas na natkę pietruszki. Samo zdrowie. Gorąco polecam! Składniki: 1/2 pęczka pietruszki 1 gruszka 1 jabłko 150 ml wody niegazowanej 1 łyżeczka płynnego miodu Owoce obrać ze skórki. Wraz z natką wrzucić do blendera. Dodać wodę i miód. Zmiksować. Smacznego :) Źrodło

Moja Galeria Smaku
Sok z buraka 208

foliowego. Wpływa także na obniżenie ciśnienia oraz może być stosowany jako "napój energetyczny" gdyż zwiększa wydolność organizmu. Samo zdrowie :) Składniki na 1 małą szklaneczkę: 1/2 buraka 2 marchewki 1 jabłko 2 mandarynki  Wszystkie owoce i warzywa obrać ze skórki. Włożyć do sokowirówki i wycisnąć sok. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Koktajl truskawkowy z jarmużem 165

alergików. Niezwykle cenne są także zawarte w tym warzywie związki siarki o działaniu przeciwnowotworowym. Składniki na 3 porcje: Warstwa zielona: 2 szklanki jarmużu, pozbawionego łodyg 1/2 banana 1 zielone jabłko, ze skórką 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka syropu z agawy (lub miodu) Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Przelać do szklanek do połowy wysokości. Warstwa

Moja Galeria Smaku
Sok regenerujący dla ćwiczących. Oczyszcza organizm i reguluje problemy z nadciśnieniem tętniczym. 269

substancji. W 100 g czarnej  porzeczki = 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C !!!  Składniki  (750 ml): 1 szklanka czerwonej porzeczki 1 szklanka czarnej porzeczki 1 jabłko 1 pomarańcza 1 marchewka 24 truskawki 1/2 limonki 3 gałązki melisy Przygotowanie: - wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę do soku. Limonkę, jak zawsze, polecam

Pora na pora i pomidora
Spaghetti na specjalne zamówienie młodego człowieka 187

dodatek dla dorosłego). Wykładać makaron na talerze. Posypać startym parmezanem i rozdrobnioną natką pietruszki.   A ponieważ ktoś ;) zażyczył sobie do tego surówkę, na dokładkę była marchew z jabłkiem, coleslaw i surówka z czerwonej kapusty. Do wykonania spaghetti wykorzystałam zioła z ogródka. Mam mieszankę pietruszek naciowych o karbowanych i płaskich liściach oraz obłędny mix bazylii (chyba 12 odmian

Weekendy w domu i ogrodzie