Było letnie sobotnie popołudnie. Rano wybraliśmy się wszyscy na nasze miejskie targowisko, nakupiliśmy pomidorów malinówek, ogórków gruntowych, jabłek, śliwek, trochę malin i jeżyn. Obiad zjedzony, dzieci się bawią, mąż operuje pilotem. A ja zabieram się za wyczekane ciasto ze śliwkami. Wyczekane, bo galette chodzi za mną od zeszłego roku... Od kiedy poznałam taką formę ciasta kruchego, od czasu
bistro mamapyszny koktajl ,idealny na dobranoc! Dobry również...na dzień dobry! Oczyszczający, bo gdy wypijecie wieczorem, to na drugi dzień wstaniecie jak nowi! Składniki -Natka pietruszki -jabłka -szklanka chłodnego naparu z czystka Owocowy Raj łyżeczka ksylitolu Owocowy Raj 3 kiwi 1 ogórek gruntowy Wszystkie składniki odpowiednio oczyścić, upchać do blendera. Zalać zimnym naparem z czystka-ma niesamowite właściwości
Z Kuchni Do Kuchnisamo w sobie też je wytwarza. Szybciej, niż leżąc samotnie na półmisku, dojrzeje zamknięte w papierowej torbie i pozostawione w temperaturze pokojowej. Jego dojrzewanie w widoczny sposób przyspieszą też jabłka, banany, brzoskwinie i pomidory. Jeśli nie chce Wam się bawić w papierowe torebki- połóżcie awokado razem z nimi. Dojrzeje w 3-4 dni. Jak sprawdzić, czy już osiągnęło odpowiedni
Karo in the Kitchenużywacie innych suszonych owoców. W dużej misce wymieszajcie ze sobą suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, przyprawy, bakalie. Zetrzyjcie na drobnej tarce obrane marchewki i jabłko.W mniejszej misce połączcie składniki płynne – ubijcie albo zmiksujcie jajka z olejem (lub wystudzonym, rozpuszczonym masłem) i sokiem z pomarańczy oraz z otartą z pomarańczy skórką. Przelejcie składniki(...)pełnoziarnistej (u mnie Lubella 3 ziarna) lub zwykłej białej 150-200g startej marchewki (młode, słodkie karotki będą najlepsze) garść suszonej żurawiny wielkoowocowej 1 duże starte na drobnej tarce jabłko, obrane (150-200g) 100g cukru – biały lub trzcinowy 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka ekstraktu wanilii (nie olejku!) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki
Karo in the Kitchennasza narodowa potrawa. Ile domów, tyle sposobów jego przyrządzenia i wariacji podania. Mój dzisiejszy przepis łączy w sobie od razu dwa dobra narodowe – naszą polską wieprzowinę i polskie jabłka w płynnej postaci – cydru. Soczyste kotlety schabowe w błyszczącej, jabłkowej glazurze – nie mają w sosie mąki czy masła. Podgrzewany cydr podczas odparowywania sam zamienia się w gęsty, słodko-kwaśny syrop
Karo in the Kitchenwina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita i pomarańczy. Do już wybranego wina i owoców dobieramy „wzmacniacz smaku”. Tutaj
Karo in the Kitchenopakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Ja formy do swoich ciast nie smaruję masłem i nie wysypuję ani bułką
Karo in the Kitchenciasto osiądzie. Tak, to jest takie ciasto jak lubię –zwarte ale lekkie, delikatne i puszyste. Możecie użyć do niego każdych wybranych owoców – np. truskawek, jagód, porzeczek, borówek amerykańskich czy jabłek. Owoce nie mogą być mrożone SKŁADNIKI 1 kubek jogurtu 125-150ml (w zależności od firmy waży najczęściej 150-200g) 2 kubki mąki pszennej tortowej 1 kubek skrobi
Karo in the KitchenBardzo smaczne i zdecydowanie mniej słodkie jest bez niego. Świetny przepis na lato – lekki i orzeźwiający. Jeśli najdzie Was w zimie ochota na ten prosty sernik, zróbcie go z jabłkami obtoczonymi mielonym anyżem gwiaździstym i cynamonem. Proporcje w przepisie łatwo możecie podzielić na pół i upiec sernik w mniejszej, np. 18cm tortownicy. SKŁADNIKI 800g jogurtu greckiego, bardzo gęstego
Karo in the Kitchenpoczątek zapraszam na klasyczne ciasto do którego wprowadziłam małą zmianę - dodałam galaretkę, dzięki której ciasto nie jest suche. Zamiast gruszek można użyć innych owoców, np. jabłek czy wiśni. Składniki: Ciasto: 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 4 łyżki mleka 5 jajek 2 płaskie łyżki kakao
Na Ciasteczkowych Papierachużywa też gęsiny, ale ciężko ją zdobyć. W każdym razie do mięsa wkrajamy dużą ilość cebuli. Nie żałujmy cebuli i czosnku. Będzie pysznie. Farsze bywają też słodkie – z jabłkami, rodzynkami i cynamonem albo z twarogiem. Wg mnie jednak jedyne słuszne rozwiązanie to farsz mięsny Polecam upiec, to jest naprawdę dobre! Pierekaczewnik z indykiem Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi
CoolinarniePLSkładniki: * 6 plastrów szynki * słoik ciętego selera w zalewie * 1 kwaśne jabłko * pół dużej cebuli * 2 płaskie łyżki posiekanych orzechów włoskich * 2 łyżki posiekanego szczypiorku * 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania : Jabłko, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki farszu mieszamy i zawijamy w plastry szynki w roladki. Podajemy po schłodzeniu w lodówce. Źródło: Przepis od mojej mamy
Pobite gary Barbaryroku w naszej folii mamy wysyp pomidorów. Jemy je bez niczego jak jabłka, ale większą ich część musimy zamknąć w słoikach tyle ich jest. Moja propozycja na ich wykorzystanie to delikatnie pikantny ketchup. Domowy ketchup ze świeżych pom idorów wyszedł idealny w smaku, powiem szczerze, a to co nie zmieściło się do słoików wyjadłam łyżeczką. Jeden letni poranek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZjadać gorące np. z salsą pomidorową. W daniu wykorzystałam zioła z własnego ogródka:) Mix pietruszek naciowych Fenkuł (koper włoski) ------------- Podobne: Papryka z warzywami i pęczakiem Placki ziemniaczano-jaglane Jabłka z amarantusem i bakaliami
Weekendy w domu i ogrodzieponieważ można z niej zrobić wiele wspaniałych rzeczy, dzisiaj mam dla was przepis na zupę krem z dyni, juro natomiast zapraszam was na pyszny mus z dyni i jabłek z dodatkiem nasion chia, a także na pyszny wegański pasztet. Składniki : - 1 dynia (ok 1 kg) - 2 szklanki wywaru warzywnego - 2 cebule - 3-4 ząbki
zdrowa vege kuchnia