ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:1096/1520)

Pieczone donuty z polewą czekoladową 109

Pieczone donuty z polewą czekoladową Karnawał w pełni, więc obowiązkowo na naszym stole muszą się pojawić karnawałowe słodkości. Dziś zapraszam Was na amerykańskie pączki, czyli donuty. To takie pyszne pączki z dziurką znane nam z różnych sieciówek i kawiarni. Tym razem mam dla Was ich nieco lżejszą wersję. Pieczone donuty z polewą czekoladową są bardzo proste do przygotowania(...)lukrem Donaty (donuts) z piekarnika Donaty (donuts) Pieczone donuty z polewą czekoladową Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na 8 ciastek Składniki:  125 g mąki pszennej 50 g cukru 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka oleju 150 g jogurtu naturalnego Polewa czekoladowa:⁠ ⠀ 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej ⁠⠀ 100 ml śmietanki

Kulinarne przygody Gatity
ORZESZKI Z KREMEM KOKOSOWYM 118

masło czekoladowe, krem orzechowy, krem toffi... pomysłów jest bardzo wiele. Ja swoje nadziewałam kremem kokosowym, który przygotowałam z dodatkiem mleka kokosowego, wyszło mega smacznie :) Składniki na ciastka: * 4 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru pudru * pół kopiatej łyżeczki sody oczyszczonej * 200 g masła * 2 jajka * 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać

Zrób to smacznie
Kolorowe beziki 111

Czy bezy muszą być nudne? BYNAJMNIEJ Kolorowe beziki są tego świetnym potwierdzeniem. To cieszący oko mini deser, na który chyba każdy się skusi A dodatkowo świetna

Słodki sentyment
Babka piaskowa na oleju 180

masy jajecznej. Następnie, nie przerywając miksowania,  wlałam do ciasta cienkim strumieniem olej. Gdy składniki się połączyły, odlałam ok. 1/3 ciasta do innej miseczki i wymieszałam je z kakao. Formę keksówkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Do formy wyłożyłam jasne ciasto, a na nie ciasto ciemne. Widelcem przemieszałam ciasto w formie, żeby powstały esy floresy i wstawiłam babkę do piekarnika. (adsbygoogle(...)temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i wystudziłam w formie a metalowej kratce. Po wystygnięciu, wyjęłam babkę z formy i usunęłam papier. Mleko podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę. Po chwili czekoladę wymieszałam aż zupełnie rozpuściła się w mleku. Czekoladą posmarowałam wierzch i boki ciasta. Babkę można podać po zastygnięciu czekolady. Taką

Waniliowe Improwizacje
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 98

polewą czekoladową, lukrem smakowym, np. cytrynowym. Upieczone ciastka studzę na kratce. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku. PRZYGOTOWANIE: Czekoladę siekam na malutkie kawałki. Miękkie masło ucieram mikserem razem z cukrem i cukrem z wanilią, dodaję jajko, mieszam, powoli wsypuję mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszam do połączenia. Wyłączam mikser, dodaję posiekaną czekoladą oraz posiekane orzechy (opcja). Mieszam łyżką. Z ciasta odrywam

Zasmakuj Kuchni
Kolorowe beziki 115

Czy bezy muszą być nudne? BYNAJMNIEJ Kolorowe beziki są tego świetnym potwierdzeniem. To cieszący oko mini deser, na który chyba każdy się skusi A dodatkowo świetna

Słodki sentyment
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 195

wytrawne ciasta. Samo przygotowanie takiego deseru zajmuje nie więcej niż 20 minut! Jednak przed degustacją musi trochę postać w lodówce, aby masa nieco stężała. Smakuje naprawdę rewelacyjnie i znika w tempie ekspresowym! Składniki: 150 g biszkoptów podłużnych 500 g sera twarogowego (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 3-4 łyżki cappuccino (u mnie: czekoladowe

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 195

wytrawne ciasta. Samo przygotowanie takiego deseru zajmuje nie więcej niż 20 minut! Jednak przed degustacją musi trochę postać w lodówce, aby masa nieco stężała. Smakuje naprawdę rewelacyjnie i znika w tempie ekspresowym! Składniki: 150 g biszkoptów podłużnych 500 g sera twarogowego (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 3-4 łyżki cappuccino (u mnie: czekoladowe

Kuchnia MagdaLeny
Oszukany sernik- zapiekanka twarogowo- makowa o smaku cytryny 184

tłuszczem. Ciasto przełożyć do formy i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Po skończeniu pieczenia zapiekankę zostawić na kilka minut w zamkniętym piekarniku, następnie studzić stopniowo, po trochu otwierając drzwiczki. W końcu wyjąć delikatnie ciepły sernik z piekarnika. Po całkowitym ostudzeniu zdjąć obręcz i posypać sernik cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Smaki Armine
ORZESZKI Z KREMEM KOKOSOWYM 104

masło czekoladowe, krem orzechowy, krem toffi... pomysłów jest bardzo wiele. Ja swoje nadziewałam kremem kokosowym, który przygotowałam z dodatkiem mleka kokosowego, wyszło mega smacznie :) Składniki na ciastka: * 4 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru pudru * pół kopiatej łyżeczki sody oczyszczonej * 200 g masła * 2 jajka * 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać

Zrób to smacznie
Babka "Trzy smaki kawy" 163

ciasto.  3. Do pierwszej dajemy kakao plus prawdziwa kawę mieloną. Do drugiej dajemy kakao plus kawę rozpuszczalną. Do trzeciej dajemy samą inkę. Mieszamy wszystko i wylewamy na blaszkę zaczynając od najciemniejszego koloru. Babkę pieczemy w 180 stop przez około 45-50 minut do tkz. suchego patyczka. Wystudzoną babkę polewamy roztopionymi nad kąpielą wodną czekoladami, oraz obsypujemy np. czekoladowymi kuleczkami

Gotowanie...to proste !
Lebkuchen - najlepsze pierniki na świecie 165

polewę czekoladową: 120 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki Wykonanie: suche składniki wymieszać w misce w garnuszku podgrzać miód z masłem, nie zagotowywać. Odstawić do przestudzenia do suchych składników wlać masę miodowo-maślaną i wymieszać, np. łyżką do połączenia składników. Na końcu dodać skórkę pomarańczową. Ponieważ kandyzowanej skórki cytrynowej nie miałam starłam skórkę ze świeżej cytryny. Ciasto będzie dość

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kokosowe babeczki a la bounty 191

polewa czekoladowa lub cukier puder Przygotowanie: W misce miksujemy masło z cukrem. Następnie dodajemy jajko, dokładnie miksujemy. Kolejno wsypujemy wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem. Składniki mieszamy łyżką tylko do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do niej nasze ciasto. Pieczemy

Słodkie okruszki
Wegańskie, zdrowe batoniki 277

ciasto wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy masę równomiernie i wkładamy do zamrażalki. Składniki drugiej warstwy również miksujemy w blenderze i nakładamy kolejną warstwę na masę w foremce i ponownie całość wkładamy do zamrażalki. Rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu czekoladę, dodajemy olej kokosowy i mieszamy. Wyciągamy masę w lodówki i kroimy w prostokąty. Następnie polewamy je masą czekoladową i zostawiamy

Smaki Przyprawy i Kolory
Halloweenowe czapeczki z niespodzianką 165

W Polsce od kilku lat nasila się moda na Halloween. Oczywiście jest to fajny pretekst do tego żeby spędzić miło wieczór ze znajomymi czy wypuścić swoje

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania