ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:1089/1520)

Straszliwie smaczne, absolutnie czekoladowe! 62

Mocno czekoladowe donuty z piekarnika to idealna słodkość dla miłośników głębokiego, intensywnego smaku czekolady, która dodatkowo zyskuje na wyrazie dzięki subtelnym nutom czarnego kakao i brązowego cukru. Upieczone w piekarniku, te donuty są lekkie , puszyste i pełne aromatu, a ich wyjątkowy charakter wzmacnia efektowna dekoracja – słodka pajęczyna z rozpuszczonych pianek marshmallow. Czekoladowe donuty pod pajęczyną – halloweenowy deser pełen głębokiego smaku(...)który z pewnością zachwyci domowników oraz gości, a już na pewno dzieci. W odróżnieniu od tradycyjnie smażonych donutów i pączków , czekoladowe donuty z piekarnika są mniej tłuste, zachowują dłużej swieżość, a jednocześnie nie tracą na smaku i pozostają pełne czekoladowego aromatu. Często piekę donuty właśnie w piekarniku, aby ograniczyć tłuszcz. Poza tym forma do donutów robi całą robotę – sprawia

codojedzenia
Tarta truskawkowa z panna cottą 223

jeszcze zdążycie przygotować naszą nową ulubioną tartę truskawkową z panna cottą, a później truskawki możecie zamienić także na inne świeże owoce (maliny, jagody, porzeczki, a nawet wiśnie). Czekoladowy spód (jego wytrawność możecie sami dostosować przez ilość kakao i cukru) doskonale łączy się z niezwykle delikatną i kremową panna cottą, a truskawki stanowią idealny akcent przełamujący wytrawność i słodkość pozostałych warstw(...)łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę. Mąkę i kakao przesiać i zagnieść z masłem. Dodać cukier puder, żółtko i kwaśną śmietanę. Ciasto dobrze zagnieść, uformować kulę i odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Formę do tarty (najlepiej z wyjmowanym dnem) wysmarować masłem, oprószyć mąką, piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto rozwałkować, wyłożyć

Pociąg Do Kuchni
Pączki z nadzieniem adwokatowym 158

tego przepisu możecie też śmiało nadziać różą czy marmoladą. Tu macie dowolność. Podobnie jak z polewą. Ja zaszalałam i proponuję Wam dziś bardzo słodką wersję z białą czekoladą, czekoladowymi kuleczkami i skórką pomarańczową. Jednak Wy możecie pączki oprószyć cukrem pudrem lub po prostu polukrować. Wszystko zależy od Waszych upodobań. Do pączków z nadzieniem adwokatowym polecam Wam pyszną kawę włoską kawę(...)Ciasto wyrabiamy kilka minut, do czasu aż będzie gładkie i miękkie. Uwaga! Ciasto ma się będzie się lekko kleić. Można podsypać ręce mąką, ale nie za mocno. Wyrobione ciasto zostawiamy w misce, przykrywamy i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Po tym czasie ciasto wyjmujemy na dość mocno oprószony mąką blat, krótko wyrabiamy. Z ciasta

Słodkie okruszki
Jabłka pieczone, z serowym nadzieniem 252

Zostawiamy pod skórką około 1,5cm miąższu, a to co wybraliśmy – zjadamy. Jabłka posypujemy w środku przyprawą do piernika i cynamonem. Na dno każdej jabłkowej miseczki wkładamy po łyżeczce czekoladowego kremu (lub kostkę dowolnej czekolady). Serki rozdzielamy po równo, do każdego jabłka, zachowując jednocześnie około centymetra wolnej przestrzeni od góry w każdym napełnionym jabłku. Serek ma w sobie sporo wody(...)czekolady, a dodatkowo dają trochę koloru. Posypujemy nadzienie cynamonem i przyprawą do piernika. Skórkę jabłek delikatnie i równomiernie dziurawimy w kilku miejscach ostrym widelcem (świetnie sprawdzi się widelczyk do ciasta). Gotowe nadziane jabłka rozkładamy w głębokiej blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową i posypujemy z wierzchu płatkami migdałowymi. Wstawiamy blaszkę na środkową półkę do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę

Karo in the Kitchen
Fit Czekoladowe Muffinki Orkiszowe 103

czekoladowe muffinki orkiszowe są wystarczająco zdrowe na śniadanie i wystarczająco słodkie na deser. Są pyszne i gwarantuję, że podpasują smakiem każdemu! Kiedyś miałam ogromną fazę na czekoladowe muffinki z lidla (miły z tego co pamiętam chrupiące kawałki czekolady!). Mogłam je jeść praktycznie codziennie. Wtedy jeszcze robiłam zakupy spożywcze codziennie, więc bardzo często lądowały dodatkowo w koszyku. Był to czas studiów(...)śniadanie. Do przygotowania fit muffinek warto użyć pełnoziarnistej mąki – może być orkiszowa, owsiana lub po prostu pszenna. Dodatek bananów świetnie zastępuje jajka, cukier i nadprogramowy tłuszcz. Dzięki nim ciasto jest bardziej wilgotne, delikatne i słodkie. Muffinki można dosłodzić słodzikiem lub syropem klonowym. Dodatek kakao i gorzkiej czekolady jest opcjonalny, ale jak dla mnie obowiązkowy, bo uwielbiam ten deserowy smak

rabarbarowo
Piernik staropolski 216

Najbardziej czasochłonne ciasto, jakie do tej pory przygotowywałam. Ale było warto, spróbujcie sami - satysfakcja gwarantowana:) Piernik długo zachowuje świeżość, zwłaszcza przechowywany w chłodnym miejscu. Składniki (na 3 blachy 23x39 cm): 500 g miodu naturalnego 2 niepełne szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 1 kg mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej 125 ml mleka szczypta soli(...)piernika (dałam 2 tej firmy ) ok. 300 g bakalii (100 g orzechów, 100 g migdałów, garść rodzynków, garść żurawiny, 50 g skórki pomarańczowej) Do przełożenia: 1. masa śliwkowo-czekoladowa: powidła śliwkowe (2 słoiki po 300 g) pół tabliczki gorzkiej czekolady 2. masa orzechowa: 1 szklanka cukru pudru 250 g zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 10 łyżek mleka 1 łyżka masła

Domowa Cookierenka Agi
Chatka Baby Jagi 237

wiaderka 200 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 36 sztuk herbatników odrobina aromatu waniliowego czerwona galaretka lub 2-3 banany 2-3 łyżeczki żelatyny Idealna czekoladowa polewa: 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki kakao naturalnego 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Galaretkę rozpuścić i pozostawić do całkowitego stężenia. Resztę składników ogrzać do temperatury(...)masę waniliową, a na środek położyć pasek bananów lub galaretki. Całość złożyć w „trójkąt”. Wygładzić i wstawić do lodówki. W międzyczasie, kiedy masa nieco stężeje, można jeszcze poprawić kształt ciasta. Wykonać polewę. Wykonanie polewy: Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody.  Resztę składników doprowadzam do zagotowania.  Gdy żelatyna napęcznieje podgrzewam ją w tej wodzie do całkowitego rozpuszczenia (można

Cukiernia Pychotki
Tort gruszkowy dla alergika 220

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Lodowy tort z porzeczkami i polewą 256

zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać nad kąpielą wodną. Mieszać, aż wszystko dokładnie się połączy. Wystudzić do temperatury pokojowej. Tort lodowy wyjąć(...)róg i polać po torcie lodowym. Na wierzchu rozłożyć świeżą porzeczkę. Można podawać zaraz po polaniu czekoladą lub włożyć ponownie do zamrażarki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Szarpaniec z truskawkami 140

niezawodny i łatwy w przygotowaniu deser, który można przygotować z kilku ogólnodostępnych składników. Ciasto zawsze wychodzi i co najważniejsze smakuje obłędnie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W sezonie truskawkowym w każdym domu powinno znaleźć się ciasto z truskawkami. Nie ważne czy będzie to klasyczne ciasto z truskawkami, czy ciasto przekładane. Ważne, aby w swoim składzie zawierało truskawki – owoce(...)Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki BISZKOPT 4 jaja  ¼ szklanka cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki  40 g proszku budyniu (smak czekoladowy, bez cukru)  MASA Z TRUSKAWKAMI 500 ml śmietanki 30%  ½ szklanki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody 500 g truskawek  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT

Przepiski.pl
Zakręcone drożdżówki z czekoladą i orzechami 78

takie misternie wywijane, z chrupiącą kruszonką na wierzchu. Lecz nie od dziś wiadomo, że kobieta zmienną jest i gdy doszło do pieczenia, pomyślałam, że jednak mam chęć na nadzienie czekoladowo-orzechowe. I to był bardzo dobry wybór - drożdżówki z czekoladą i orzechami smakują wybornie! Polecam przepisy na inne drożdżowe wypieki: Plecionki z powidłami i orzechami Orzechowe bułeczki z kremem(...)łyżki kremu czekoladowego ze słoika 1 łyżeczka cynamonu 50ml śmietanki lub mleka kruszonka: 30g masła 50g mąki 30g cukru opcjonalnie: biała czekolada lub lukier do polania Przygotować rozczyn: drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, dodać ciepłe (nie gorące!) mleko, 1 łyżkę mąki, wymieszać o odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Jajko i żółtko (białko zostawić do posmarowania ciasta) roztrzepać

Obiad gotowy
Piernik Twarogowy 62

polewa czekoladowa marmolada lub kwaśny dżem do przełożenia   1. Masło wraz z cukrem ucieramy, następnie wbijamy po kolei jajka i po każdym  z nich ucieramy, następnie dodajemy twaróg i znów ucieramy. 2. Teraz dodajemy partiami mąkę wraz z proszkiem i sodą, ucieramy, a następnie dodajemy kakao i powidła/dżem. 3. Na sam koniec dodajemy bakalie Ciasto przekładamy

Gotowanie...to proste !
Baby shower – pomysł na słodki prezent 95

gospodyni imprezy jest trudny w przygotowaniu. Sernik to wyjątkowe ciasto. Przygotowanie wymaga cierpliwości i precyzji. Pamiętaj, by biały ser twarogowy zmielić trzykrotnie – to klucz do sukcesu każdego wypieku. Kolejną ważną rzeczą jest pozostawienie sernika w piekarniku do całkowitego wystygnięcia (tutaj właśnie potrzebna jest cierpliwość). Nie otwieraj drzwiczek piekarnika, póki ciasto w środku całkiem nie wystygnie. Dzięki temu mamy pewność(...)Sernik to ciasto kochane przez wszystkich, więc na pewno ucieszy mamę i gości. Po więcej pomysłów na sernik zapraszamy na nasz fanpage Ja Cię SERniczę Artykuł sponsorowany Program „Ja Cię SERniczę” sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową → Sernik z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi → Sernik czekoladowy z musem

Oryginalny smak
Ciasteczka brownie absolutne 87

powoli czekoladowe masło. Teraz do masy przesiewamy mąkę, wcześniej wymieszaną z proszkiem, kakao i solą. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Do masy można wrzucić w tym momencie pokrojoną drobniutko czekoladę ( pół tabliczki ), lub garść poszatkowanych orzechów. Masę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki, na godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem,  kładziemy łyżką porcje ciasta, w sporych

Kronika Piekarnika
8 składnikowy sernik dyniowy 152

dyniowy to ciasto, które ratuje w kryzysowych sytuacjach, np. takiej, gdy masz ogromną ochotę na sernik, ale niestety aktualna dieta nie pozwala na jedzenie sera. Wersja z tofu i dynią jest chyba moją ulubioną wersją tofurnika. Do tej pory dzieliłam się z Wami przepisami na tofurniki w wersji bez pieczenia (gorąco polecam Ci wypróbowanie Dyniowego tofurnika z czekoladowym spodem oraz

365 dni dookoła kuchni
Kwiatuszek 128

mięty Sposób przygotowania: 1.    Galaretki żółte rozpuszczamy w 3 szk. wody gorącej, studzimy. 2.    Galaretkę czerwoną rozpuszczamy 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy. 3.    Kuleczki czekoladowe kruszymy. 4.    Masło rozpuszczamy, studzimy i łączymy z kuleczkami. 5.    Wykładamy dno tortownicy. 6.    Śnieżki ubijamy z mlekiem. 7.    Dodajemy żółtą galaretkę(...)Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 13.                     Ciasto gotowe. 14.                      Smacznego

Kulinarna Chwila
Palaczinki 189

chochli ciasta. Smażcie do momentu gdy rant naleśników zrobi się złotawy (ok 1-3 minut, na średnim ogniu) i wtedy przewróćcie na drugą stronę i smażcie jeszcze ok 1,5 minuty. Możecie je podawac zarówno na ciepło jak i na zimno jak i we wszelakich formach (ja składałam w trójkąty). Mi najbardziej smakowały podane z kremem czekoladowym (cienka warstwa

Szybko Tanio Smacznie
Bananowe sushi z nutellą 171

czekoladowego szaleństwa. Mowa oczywiście o kremie nutella. Smarujemy nią głównie naleśniki, chleb, ale możemy też posmarować nawet wytrawną tortillę. Jest to przepis smaczny i owocowy.   Składniki na bananowe sushi krem nutella 2 tortilla (im delikatniejsze tym lepsze) 2 banany Przepis na bananowe sushi Sprawa jest banalna. Tortillę smarujemy kremem nutella. Nakładamy go tyle, by przykrył ciasto. Na początek tortilli

Kuchennyviral.pl
Karpatka 200

Dzielimy ciasto na pół. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut. Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1/2 litra mleka 200 g masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie masło, po trochu dodajemy wcześniej przygotowany budyń. Karpatka: Upieczone blaty przekładamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady

Różne smaki w kuchni
Mleczna kanapka 690

wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, przekroić ostrym nożem na 2 blaty kakaowe. Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem wanilinowym, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do otrzymania puszystej masy maślanej. Powoli dodawać do niego wystudzone waniliowe mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i utrzeć, do gładkości. Blaty biszkoptowe przełożyć mleczną masą. Wierzch możemy wg gustu udekorować polewę czekoladową

Pyry na Gaz
Babka bananowo - kakaowa 189

Ciasto na niedzielę, nasz cotygodniowy cykl wypieków z dziewczynami na FB, zapraszam chętnych do wspólnej zabawy. Tym razem Bożena namówiła mnie na babkę. Niedługo Wielkanoc i bab będzie mnóstwo więc najpierw powiedziałam nie a potem jak znalazłam tą pyszną pełnoziarnistą babę to upiekłam ją i zajadałam ze smakiem. Na Wielkanoc upiekę jeszcze inną. Babka mocno czekoladowa, z pyszną polewą, pulchna

Moje Małe Czarowanie
Jak zrobić idealne pączki? 3817

paskiem niezrumienionego ciasta. Pączki smażymy po kilka minut z każdej strony, przekładając je na drugą stronę przy pomocy widelca. Temperaturę tłuszczu należy regulować przez cały czas smażenia pączków, zwłaszcza, jeśli smażymy ich sporą ilość. Usmażone pączki wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na grubej warstwie ręcznika papierowego, który wchłonie nadmiar tłuszczu. DEKOROWANIE PĄCZKÓW Pączki można udekorować lukrem, polewą czekoladową lub inną

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania