lodów formujemy z ciasta kuleczki i układamy na papierze. Zachowujemy odstępy, aby podczas pieczenia nam się nie złączyły. Pieczemy ok. 12 minut i odstawiamy do ostygnięcia na metalowej kratce. * Można również umieścić kawałki czekolady na wierzchu ciasteczek, już po ułożeniu na papierze. Efekt wizualny jest jednak zdecydowanie lepszy, gdy użyjemy do tego specjalnych kuleczek czekoladowych. Smacznego! :) Wybaczcie, że dodawałam
DominikaDolcidałam 100g groszków czekoladowych, 100g orzechów, 100g rodzynek) dodatkowo 30g roztopionej czekolady do rysowania pajączków Wykonanie: masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, nie przerywając ucierania stopniowo dodajemy mleko i roztrzepane jajka, następnie dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz dodajemy czekoladę, posiekane orzechy i rodzynki, wszystko dokładnie mieszamy z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha
Słodkie zapomnienieciasta drożdżowego ze skórką z pomarańczy w polewie z gorzkiej czekolady z pomarańczową nutą. Czytaj więcej >> 4) FAWORKI PIWNE Kruche i chrupiące faworki na piwie - jedynie z 4 składników! Czytaj więcej >> 5) MINI PĄCZUSIE BANANOWE Ekspresowe mini pączki bananowe z serkiem mascarpone. Szybka alternatywa dla tradycyjnych pączków drożdżowych. Czytaj więcej >> 6) CZEKOLADOWE PĄCZKI
Kuchnia MagdaLenyrobię tylko ciasto a reszta dzieje się "sama" :) Jest podział na role....kto i co ...:) no i po krótkich naradach kuchnia zamienia się w ciastkarnię :) Cały dom pachnie, do kuchni nie ma jak wejść... Najpierw wałkowanie i wycinanie :) potem pieczenie i schładzanie... Rozrabianie lukrów i szykowanie posypek :) ... ...no i w końcu pojawiają się :) czekoladowe, lukrowe... ...białe i różowe
chleba naszegoTakie czekoladki to powrót do dzieciństwa, zabawa z czekoladą, fantazja odnośnie wypełnienia środka brzuszka takiej smacznej czekoladki. Takim "farszem" mogą być wiśnie, maliny, kajmak, orzechy, rodzynki
Zasmakuj Kuchnipysznie smakują z polewą czekoladową. Jeśli wolicie, zamiast niej można smarować ciasteczka domowym powidłem śliwkowym lub dżemem żurawinowym - będą równie smaczne :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka masła orzechowego 1 banan 1 jajko 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu Płatki zmielić na mąkę. Banana rozgnieść widelcem. Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Rozwałkować na placek grubości
Chocolate Muffin Blogorzechowym - czy kremem czekoladowym. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (U mnie wyszły 23 pojedyncze sztuki) 160g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki o wielkości
Di gotujeboki. Naponczować. Wydrążone ciasto pokruszyć. Masa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. 1/2 l śmietanki ubić z cukrem pudrem. Dodać okruszki biszkoptu, czekoladę i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i napełnić środek biszkoptu. Wyrównać powierzchnię. 1/2l śmietanki ubić z cukrem pudrem i śmietanfixami na puch. Ozdobić wierzch i boki torcika. Całość posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi (zrobionymi za pomocą obieraczki
Smakołyki AsiCześć! Planujecie jakąś uroczystość niebawem, a może chodzi za Wami coś słodkiego? Jeżeli tak, to ta propozycja przypadnie Wam do gustu! Pyszny, prosty w wykonaniu torcik
SMYKWKUCHNIśrednicy 24 cm). Przelać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni ok. 45 minut (lub do suchego patyczka). Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać 3 łyżki śmietanki 30% i cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Wystudzoną babkę delikatnie wyłożyć z formy i polać polewą czekoladową
pink enveloperozpuszczonej mlecznej czekolady) - kolorowe, czekoladowe posypki Masło roztapiamy i studzimy. Przygotowujemy zaczyn – w ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże wraz z łyżeczką mąki oraz łyżeczką cukru pudru. Odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy żółtka, pozostały cukier puder oraz szczyptę soli. Mieszamy i na koniec dodajemy przesianą mąkę, a następnie rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie, lśniące
dom-agi.plbudyń waniliowy, do drugiej czekoladowy oraz roztopioną czekoladę, a także posiekane pól tabliczki czekolady masy wylewamy do tortownicy- jako spodu można użyć pokruszonych herbatników- najpierw ciemną potem jasną, pieczemy około 40 minut w temp 180-200"C po upieczeniu, posypujemy pozostałą czekoladą i zostawiamy w ciepłym piekarniku. podajemy oprószony kakao. Smacznego:) P.S jeśli wolicie słodkie ciasto do jasnej masy dodajcie
Luźna Kuchniaczekoladową na musie owocowym. Taki zdrowy zamiennik. Pampuchy z otrębami pszennymi około 10 sztuk Składniki: 300g mieszanki mąki pszennej z otrębami pszennymi; 150 ml mleka 2%; 25g drożdży; 1 łyżka cukru brązowego; 1 jajko; 1 łyżka oleju kokosowego. Dodatkowo: 2 paski czekolady gorzkiej; łyżka mleka 2%; 2 sztuki kiwi; imbir. Zaczynamy. Ciasto
Życie na widelcuKolejnego dnia wyjmij ciasto z lodówki i wyrób, rozwałkuj na grubość 4 mm. Szklanką wykrawaj kółka jak na pierogi. Układaj na każdym kółku po lyżeczce marmolady i składaj na pół. Lekko dociśnij brzegi widelcem. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 – 20 minut, aż pierożki będą rumiane. Posypać cukrem pudrem i dodatkowo można zrobić polewę czekoladową . Zrobić „maziaje” po wierzchu ! Dzień
Z Kuchni Do Kuchnisobota od... no właśnie od kiedy? Straciłam już rachubę. Zamierzamy spędzić w końcu ten weekend wspólnie z eM. Nawet nie wiem jeszcze jak, ważne, że razem :) Przygotowałam już nawet ciasto z tej okazji, ale jeszcze tężeje w lodówce. Aby mimo wszystko podzielić się z Wami nowym przepisem, pochwalę się dzisiejszym deserem. Bez dodatku cukru, więc jak najbardziej OK. Polecam(...)Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i wrzucamy do miski, a następnie blenderem tworzymy mus. Winogrona kroimy na ćwiartki i układamy na dnie naczyń. Następnie posypujemy je crunchy czekoladowym i polewamy bitą śmietaną. Kolejną warstwą jest mus śliwkowy. Dekorujemy chrupiącym crunchy.Smacznego
Słodkie Przyjemności