ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:1078/1520)

pierniczki świąteczne 140

robię tylko ciasto a reszta dzieje się "sama" :)  Jest podział na role....kto i co ...:) no i po krótkich naradach kuchnia zamienia się w ciastkarnię :) Cały dom pachnie, do kuchni nie ma jak wejść... Najpierw wałkowanie i wycinanie :) potem pieczenie i schładzanie... Rozrabianie  lukrów i szykowanie posypek :) ... ...no i w końcu pojawiają się :) czekoladowe, lukrowe... ...białe i różowe

chleba naszego
Owsiane ciasteczka czekoladowo-cynamonowe 175

pysznie smakują z polewą czekoladową. Jeśli wolicie, zamiast niej można smarować ciasteczka domowym powidłem śliwkowym lub dżemem żurawinowym - będą równie smaczne :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka masła orzechowego 1 banan 1 jajko 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu Płatki zmielić na mąkę. Banana rozgnieść widelcem. Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Rozwałkować na placek grubości

Chocolate Muffin Blog
Żytnie kruche ciasteczka (nadziewane) 186

orzechowym - czy kremem czekoladowym. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (U mnie wyszły 23 pojedyncze sztuki) 160g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru  1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki o wielkości

Di gotuje
Torcik kokosowy na 1 rok "Smakołyków..." 182

boki. Naponczować. Wydrążone ciasto pokruszyć. Masa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. 1/2 l śmietanki ubić z cukrem pudrem. Dodać okruszki biszkoptu, czekoladę i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i napełnić środek biszkoptu. Wyrównać powierzchnię. 1/2l śmietanki ubić z cukrem pudrem i śmietanfixami na puch. Ozdobić wierzch i boki torcika. Całość posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi (zrobionymi za pomocą obieraczki

Smakołyki Asi
Torcik na zimno z biszkoptami! 183

Cześć! Planujecie jakąś uroczystość niebawem, a może chodzi za Wami coś słodkiego? Jeżeli tak, to ta propozycja przypadnie Wam do gustu! Pyszny, prosty w wykonaniu torcik

SMYKWKUCHNI
Kawowa babka z polewą czekoladową 224

średnicy 24 cm). Przelać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni ok. 45 minut (lub do suchego patyczka). Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać 3 łyżki śmietanki 30% i cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Wystudzoną babkę delikatnie wyłożyć z formy i polać polewą czekoladową

pink envelope
Doughnats light 170

rozpuszczonej mlecznej czekolady) - kolorowe, czekoladowe posypki Masło roztapiamy i studzimy. Przygotowujemy zaczyn – w ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże wraz z łyżeczką mąki oraz łyżeczką cukru pudru. Odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy żółtka, pozostały cukier puder oraz szczyptę soli. Mieszamy i na koniec dodajemy przesianą mąkę, a następnie rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie, lśniące

dom-agi.pl
Sernik czekoladowy 238

budyń waniliowy, do drugiej czekoladowy oraz roztopioną czekoladę, a także posiekane pól tabliczki czekolady masy wylewamy do tortownicy- jako spodu można użyć pokruszonych herbatników- najpierw ciemną potem jasną, pieczemy około 40 minut w temp 180-200"C po upieczeniu, posypujemy pozostałą czekoladą i zostawiamy w ciepłym piekarniku. podajemy oprószony kakao. Smacznego:) P.S jeśli wolicie słodkie ciasto do jasnej masy dodajcie

Luźna Kuchnia
Pampuchy. Zamiennik dla pączków 200

czekoladową na musie owocowym. Taki zdrowy zamiennik. Pampuchy z otrębami pszennymi około 10 sztuk Składniki: 300g mieszanki mąki pszennej z otrębami pszennymi; 150 ml mleka 2%; 25g drożdży; 1 łyżka cukru brązowego; 1 jajko; 1 łyżka oleju kokosowego. Dodatkowo: 2 paski czekolady gorzkiej; łyżka mleka 2%; 2 sztuki kiwi; imbir. Zaczynamy.            Ciasto

Życie na widelcu
Krucho -drożdżowe pierożki z marmoladą 221

Kolejnego dnia wyjmij ciasto z lodówki i wyrób, rozwałkuj na grubość 4 mm. Szklanką wykrawaj kółka jak na pierogi. Układaj na każdym kółku po lyżeczce marmolady i składaj na pół. Lekko dociśnij brzegi widelcem. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 – 20 minut, aż pierożki będą rumiane. Posypać cukrem pudrem i dodatkowo można zrobić polewę czekoladową . Zrobić „maziaje” po wierzchu ! Dzień

Z Kuchni Do Kuchni
Na jesienne wieczory 168

sobota od... no właśnie od kiedy? Straciłam już rachubę. Zamierzamy spędzić w końcu ten weekend wspólnie z eM. Nawet nie wiem jeszcze jak, ważne, że razem :) Przygotowałam już nawet ciasto z tej okazji, ale jeszcze tężeje w lodówce. Aby mimo wszystko podzielić się z Wami nowym przepisem, pochwalę się dzisiejszym deserem. Bez dodatku cukru, więc jak najbardziej OK. Polecam(...)Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i wrzucamy do miski, a następnie blenderem tworzymy mus. Winogrona kroimy na ćwiartki i układamy na dnie naczyń. Następnie posypujemy je  crunchy czekoladowym i polewamy bitą śmietaną. Kolejną warstwą jest mus śliwkowy. Dekorujemy chrupiącym crunchy.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Herbaty ze sklepu Richmont - testujemy i smakujemy :-) 197

dosłownie kilka sekund a czekoladowy posmak pozostaje w ustach jeszcze długo po odstawieniu szklanki i zmusza do myślenia: jaka to czekolada? Biała? Mleczna? Fantastyczne doznania. :-) Idealna, rozgrzewająca herbata na zimowe wieczory. 3. Herbata Mexican Dream - "efektowna kompozycja owoców, hibiskusa, płatków dzikiej róży i korzennych przypraw" Spróbowałam ją w jeden z przedświątecznych wieczorów. Choinka, zapach pieczonego ciasta. I brakujący element, czyli

Szefowa kuchni
Pierniczki nadziewane 585

razu po upieczeniu są miękkie i nie twardnieją, a schowane do szczelnego pojemnika, nabiorą jeszcze większej miękkości.Pierniczki można pozostawić nieudekorowane, polukrować lub pokryć, tak jak ja, polewą czekoladową. Jako nadzienia użyłam gęstych powideł śliwkowych.Z poniższego przepisu upiekłam około 60 sztuk, średnica każdego pierniczka to około 4-4,5cm.Pierniczki nadziewane Składniki:300g mąki pszennej50g mąki ziemniaczanej75g masła75g miodu75g cukru(...)dodać miód (jeśli jest twardy, rozpuścić go i ostudzić), posiekane zimne masło, jajko, przyprawę do piernika i sodę roztartą ze śmietaną- składniki najpierw posiekać nożem, następnie zagnieść gładkie, elastycznie ciasto- nie podsypywać mąką (chyba że za mocno się klei, ale nie powinno), gotowe ciasto zafoliować, schłodzić przez 1-2 godziny w lodówce- piekarnik rozgrzać do temperatury 175-180 stopni - schłodzone

Smakołyki Bereniki
Proste orkiszowe pierniczki 184

dokładnie mieszamy kolorowe groszkipolewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy z podgrzanym miodem, cukrem, sodą, przyprawą do piernika oraz nasionami wanilii. Dodajemy kakao i całość dokładnie mieszamy. Olej kokosowy rozpuszczamy i również dodajemy do mąki, po chwili wbijamy jedno jajko. Dokładnie mieszamy całość rękami, łyżką lub nożem i powoli dodajemy mleko (z pewnością nie wykorzystamy całego). Ciasto zagniatamy kilka minut, formujemy

Mango Papaja
Świąteczny piernik 2 208

Składniki:2,5 szklanki mąki,4 łyżki powideł śliwkowych,3-4 łyżki kakao,1/2 kostki margaryny,1 łyżeczka sody,4 łyżeczki przyprawy do piernika,2 szklanki

Aga w kuchni