SKŁADNIKI 250 g m ą ki pszennej 125 g masła 50 g cukru pudru 50 g puree z dyni 1 żółtko 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta imbiru w proszku szczypta gałki muszkata ł owej szczypta soli **** INGREDIENTI 250 g di farina 125 g di burro 50 g di zucchero a velo 50 g di purea di zucca 1 tuorlo 1/2 cucchiaino di cannella un pizzico di zenzero in polvere un pizzico di noce moscata un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Przesianą mąkę miksujemy z zimnym masłem. Dodajemy cukier puder, żółtko, puree z dyni,&nb... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".