stopni C i piecz przez około 30- minut. Kiedy babeczki się upieką, wystudź je. Po środku zrób otworek na konfiturę. Użyłam wycinarki do gniazd nasiennych jabłek. Sprawdza się znakomicie. Otwór napełniłam konfiturą Wierzch dekorowałam lukrem plastycznym. Babeczki są wyśmienite. Pyszne i słodkie
AZgotuj!formy na muffiny wysmarowane wcześniej masłem. Piecz 190 stopniach 20-25 minut. Wystudź babeczki, w środku zrób dziurkę ( pisałam kiedyś, że dziurkę zrobiłam drylownicą do wycinania gniazd z jabłek). opakowanie serka mascarpone 2 czubate łyżki mrożonych jagód 2 łyżki cukru pudru Jagody podgrzej aby puściły sok, wystudź. Do wystudzonych dodaj serek mascarpone i cukier - zbledniej. Jeśli
AZgotuj!lekkie i puszyste. Zanurzaj krążki w cieście i smaż na złoto. Odsącz na papierowym ręczniku. Jedz ciepłe, Są lepsze od zimnych. Mnie zostało ciasta i zrobiłam w tym cieście jabłka- pokażę je w następnym odcinku
AZgotuj!możliwości doprawienia jej są ogromne. Sama także smakuje świetnie. 250 gram kiszonej czerwonej kapusty szczypta cynamonu olej rzepakowy opakowanie śledzi mało solonych czerwony pieprz winne jabłko szalotka koperek śledzie pokrój na małe kawałki ( ok 4 z jednego płata) jabłko i szalotkę pokrój w kosteczkę, wymieszaj z olejem wymieszaj ze śledziami na przemian kapustę dopraw cynamonem, oliwą
AZgotuj!znajdziecie na mądrych stronach :) Moje propozycje na wykorzystanie buraków: Carpaccio z marynowanych buraków Sałatka z pieczonych warzyw i fety Sałatka śledziowa z burakami Składniki (2 porcje): - 4 buraki - 1 jabłko - 1/2 limonki - 1 łyżka startego imbiru Buraki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. To samo zrób z jabłkiem, ale nie musisz go obierać. Limonkę obierz ze skórki. Wszystkie składniki
Corner With Recipesłyżki oleju - 3 łyżki płatków owsianych - 1 kromka czerstwego pieczywa razowego - sól, pieprz do smaku, bazylia suszona, papryka słodka, chili cayenne Surówka: - 1 marchew - 1 seler - 1 jabłko - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka majonezu - cytryna do skropienia - sól, pieprz do smaku Kurczaka pokrój w paseczki, zamarynuj w łyżce oleju z przyprawami. Włóż do lodówki, chociaż na 20 minut(...)następnie w panierce i smaż na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. Smaż z obu stron po 3 minuty. Do zrobienia surówki utrzyj na cienkich oczkach umytą marchewkę, seler i jabłko. Wymieszaj, dodaj jogurt, majonez, skrop cytryną. Dopraw solą, pieprzem, ewentualnie suszoną bazylią
Corner With RecipesCzereśnie pasowały tu idealnie! Świeże, słodkie truskawki, lekko kwaskowe jabłko, soczyste czereśnie i wanilia z białka roślinnego Sunwarrior sprawiły, że całość smakowała przepysznie! Koktajl jest niezwykle puszysty, aksamitny i bardzo odżywczy. Z powodzeniem zastąpisz nim posiłek! Składniki (2-3 porcje) 400 g truskawek 1 szklanka wypestkowanych czereśni 1 jabłko 1 miarka waniliowego białka roślinnego Sunwarrior - Warrior Blend (Mieszanka
Zdrowie na języku :Pbędę musiała być, na szczęście bez konieczności zachodzenia w ciąże moje moce wróciły. Zrobiłam ciasto z nektarynkami, do którego można wykorzystać wszystkie twardawe owoce, tj śliwki, morele, a nawet jabłka- gwarantuję, że wyjdzie! Składniki: 260 g przesianej mąki pszennej 110 d cukru 30 g brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia 120 g miękkiego masła roślinnego 1 dojrzały banan szczypta
greenscarfSkładniki: 2 liście sałaty rzymskiej garść świeżego szpinaku 1 jabłko 1 gruszka 1/2 szklanki zimnej wody Warzywa i owoce umyć, jabłko i gruszkę obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria SmakuParę dni temu na blogu pojawił się już koktajl z selerem naciowym < klik >, zawierał w składzie trochę egzotyczne mango. Dzisiaj wymieniłam je na bardziej swojskie jabłko i wyszedł równie pyszny koktajl. Polecam! Składniki: 1 łodyga selera naciowego świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy 1 jabłko 1 marchewka 1 szklanka wody niegazowanej Owoce i warzywa obrać. Wszystkie składniki umieścić
Moja Galeria Smakuwszystkich spóźnialskich pierniczki na ostatnią chwilę:) Zamknięte w puszce zmiękną w 3 dni. Jeżeli chcemy, żeby pierniczki szybciej zmiękły trzeba dodać do puszki skórkę od jabłka lub skórkę od chleba. Składniki na około 2 blaszki: 60 g masła 1/4 szklanki miodu 60 g cukru 250 g mąki 1 jajko 1,5 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku
Moja Galeria Smakututaj . Imbir natomiast doda orzeźwiającego smaku oraz rozgrzeje nas w te mrozy:) Gorąco polecam! Składniki na 2-3 koktajle: 1 szklanka świeżo wyciskanego soku z pomarańczy 1 duże jabłko 1 kiwi garść brokuła (ok. 3 duże różyczki) 1 łyżeczka startego imbiru Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 2 łyżeczki oleju lnianego zimnotłoczonego LenVitol(...)firmy Oleofarm kilka kostek lodu lub 1/2 szklanki bardzo zimnej wody Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Wycisnąć sok z pomarańczy. Jabłko i kiwi obrać ze skórki. Owoce umieścić w blenderze, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Smacznego! Inspiracja
Moja Galeria SmakuPyszny krem z selera z dodatkiem grzanek czosnkowych Składniki: z bloga Jadłonomia 800 g selera (korzeń) 1 duży ziemniak 1 por (biała część) 1 jabłko 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżki oleju sól, pieprz gałka muszkatołowa Grzanki: 2 kromki pieczywa 1 ząbek czosnku odrobina majeranku i tymianku 2 łyżki oleju sól Por pokroić na talarki. W dużym garnku rozgrzać(...)olej, dodać pora i dusić na małym ogniu przez 8 minut. Ziemniaki, seler, jabłko pokroić w kostkę. Dodać do pora wraz z bulionem. Gotować pod przykryciem przez 20 minut. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać z grzankami. W międzyczasie przygotować grzanki. Chleb pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. W misce połączyć czosnek, olej, zioła i sól. Dodać grzanki, dokładnie
Moja Galeria SmakuJakiś czas temu proponowałam Wam owsiankę z orzechami laskowymi i prażonymi jabłkami ( klik ), dzisiaj jej uproszczona wersja. Równie pyszna :) Składniki na 1 porcję: 1 szklanka mleka 2 łyżki płatków owsianych 1-2 łyżki syropu klonowego 1/4 łyżeczki cynamonu garść orzechów laskowych 1. W rondelku wymieszać mleko z płatkami owsianymi i cynamonem. Zagotować zgodnie z zaleceniem producenta płatków
Moja Galeria Smaku