Pyszna prosta jesienna surówka Ciekawa w smaku połączenie kwaśnych ogórków z słodkim winogronem Składniki • 1 cukinia 20 cm żółta • biała część pora • 1 jabłko ze skórką • 2 mniejsze ogórki kiszone • 15 kulek winogrona • 2 łyżki śmietany • sos sałatkowy grecki Sposób przygotowania 1. Cukinię jabłko i ogórki zetrzeć na grubej tarce.Dodać pokrojony w paski por i połówki
W królestwie smaków Beatywitamin! Równie dobrze możecie zamiast śmietany użyć oleju, ale to już nie będzie to samo... :) Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 mała główka czerwonej kapusty 1 jabłko 1 duża marchewka 1 mały por 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce(...)średnich oczkach. Ja użyłam elektrycznej tarki. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Kuchnia w czekoladziewitamin . Takie smoothie możecie zabrać ze sobą nawet do pracy i tam też zasięgnąć trochę ciepełka wakacyjnego. Składniki: 100 g borówek sok z dwóch pomarańczy 1 duże jabłko 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka miodu Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Jabłko myjemy, obieramy i pozbywamy się z niego nasienia, tniemy na mniejsze kawałki i dorzucamy pozostałe składniki
Niezły Młynekowoce przełożyć do garnka,zalać litrem wody i gotować do miękkości.Następnie przetrzeć przez sito,by otrzymać mus.Mus można połączyć ze startymi na tarce lub drobno pokrojonymi i podduszonymi jabłkami,wymieszać i ewentualnie dodać odrobinę cukru.Całość zagotować,gorący mus włożyć do słoików i krótko pasteryzować.Taki mus jest wspaniałym dodatkiem do naleśników,ciast....mniam mniam...u mnie się
Niespełnione zdolności kulinarnesmalec stoi teraz na podium i pokazuje, czym smalec być powinien. Jak nie wierzycie to wpadnijcie do nas na degustację :) 1 kg słoniny 0,5kg podgardla 4 szalotki 1 jabłko 1,5 łyżki chili w proszku 1 łyżka mielonego pieprzu kolorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka soli Słoninę i podgardle mielimy w maszynce na sitku o średnich oczkach albo kroimy(...)rondlu na średnim ogniu przez około 0,5 godziny. Musimy wszystko dokładnie wytopić, jednocześnie uważając, aby nie przypalić skwarek. Po przetopieniu dodajemy naraz: posiekane szalotki, starte na dużych oczkach jabłko, pieprz, chili, oregano i sól. Mieszamy dokładnie i przelewamy do słoiczków lub kamionkowego naczynia. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce lub innym chłodnym miejscu. Smacznego
Marder&Marder ManufactureSkładniki : dużo jabłko kilka gałązek selera naciowego puszka kukurydzy 4 jajka gotowane Przygotowanie : Obrane jajka pokroić w kostkę, to samo uczynić z obranym jabłkiem Kukurydzę osączyć na sicie, umyte gałązki selera pokroić w kostkę Składniki połączyć, posypać solą, pieprzem czarnym, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Zapewniam, ze sałatka jest smaczna, a zrobimy ją wyjątkowo szybko. Polecam i smacznego :) Majonez można
Proste PotrawyNapiszemy wprost...Pycha! Składniki 500 g filetów śledziowych 2 cebule 150 ml śmietany 18 % 2 łyżki majonezu 4 łyżki musztardy rosyjskiej 1 łyżeczka curry 1 jabłko sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie (ok. 3 godz) kilka razy zmieniając wodę. Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy(...)godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenkruchych, serowych pierożkach. Są one pyszne zaraz po upieczeniu, jak i następnego dnia. Nadzienie możemy modyfikować wg uznania, bo równie smaczne są z marmoladą lub nadzieniem z jabłek :)) Składniki: 1,5 szkl. mąki pszennej 100g roztopionego masła 100g białego sera 1 całe jajko i 1 żółtko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl
Walijskie Pichceniesuszonymi pomidorami. Składniki: 1 mała główka białej kapusty 100 gram wędzonego boczku Garść suszonej żurawiny Kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju Sól Pieprz Ocet winny ( oczywiście z polskich jabłek ) 2 łyżki maki pszennej woda Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Boczek wędzony kroimy w kostkę. W wysokiej patelni podsmażamy boczek, dodajemy kapustę. Przykrywamy i chwilę razem smażymy. Po chwili podlewamy niewielką ilością
Smaki Ewymożemy też dać owoce lub zostawić je w takiej postaci. Pieczemy w 200 stopniach przez 40 minut. Zajadamy z czym tylko dusza zapragnie np. szybką konfiturą z gruszek i jabłek :) Smacznego
Gotowanie...to proste !kakao jeśli chcecie WYKONANIE W KAŻDYM PRZYPADKU 1) Jeśli nie masz gotowych suchych wiórków po wyciśnietym soku: -zetrzyj marchew na tarce (polecam np. 3 marchewki + jedno jabłko!) - odstaw - odsącz od soku -sok wypij! - pozostałość zostaw w spokoju 2) UBIJ BIAŁKA Z SODĄ OCZYSZCZONĄ 3) Do białek dodaj resztę składników 4) Wstaw do piekarnika na 180* do suchego patyczka(...)inny jogurt!) +8-10g żelatyny MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 2 -twarożek mielony polecam EMILKI ok 250g + słodzik do smaku lub 150g twarożku wraz ze 150g jogurtu np. tutti (jabłko-cynamon) +10g żelatyny MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 3 - 250g dowolnego jogurtu (nadal polecam tutti! :D) +10 g żelatyny WYKONANIE MASY SEROWEJ: 1)Gdy omlet wystygnie przetnij go na pół
fitolarun.blogspot.comwlać wrzątek i nakryc wieczkiem, parzyć do 10 minut, wlać do filiżanki i delektować się smakiem mozna posłodzic miodem, cukrem - herbatka ma wyjątkowy smak owoców..............SMACZNEGO!!! skład:ekologiczne cząstki jabłka,ekologiczne kwiaty hibiskusa, ekologiczna skórka pomarańczowa, ekologiczny owoc dzikiej róży hibiskus ma lekko kwaskowaty smak i piekny fioletowy kolor, jest bogaty w wit. C i liczne sole mineralne, owoce
W Mojej Kuchni Lubiędzięki temu powstał ten pyszny jabłecznik. Bożena utworzyła wydarzenie [ klik ] i upiekliśmy. Ciasta są przecudne i przepyszne bo jakże by inaczej, jesienią jemy dużo jabłkowych deserów bo wtedy jabłka są najpyszniejsze. Zachęcam do zaglądania na blogi moich kolegów i koleżanek którzy piekli razem ze mną. Lista na dole strony. Jabłecznik z kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierodzaje mąki, doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy aż masa będzie gładka, lekko klejąca. W między czasie w dużym garnku gotujemy wodę, solimy. Z masy ziemniaczanej odrywamy kawałki wielkości jabłka i na posypanej mąką stolnicy formujemy z nich wałeczki mniej więcej grubości palca, lekko je spłaszczamy nożem. Z wałeczków kroimy ukośne kluski szerokości ok. 1,5 cm w każdym robimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzupa Kolejna błyskawicznie zupa, przy której nic wielkiego czynić nie trzeba, a która potrafi rozgrzać i nasycić w czasie deszczowej jesieni. Przepis na zupę krem z marchewki, pomarańczy, jabłka i imbiru - bez żadnego smażenia i dla zabieganych! Przepis: Pomarańczowa zupa Zachęcamy do wypróbowania naszych przepisów :) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Pole