jabłka - 25490 przepisów (strona:1095/1700)

Surówka z pora i marchwi. 275

Składniki: 2 sztuki pora, 1 duża marchew, 1 jabłko, garsć natki pietruszki, 2 łyżki śmietany 18%, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz. Przygotowanie: Por przekroić wzdłuż, umyć i dość cienko pokroić. Obrane jabłko i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i śmietaną oraz doprawić solą i pieprzem. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kolorowa sałatka z pieczonymi w miodzie migdałami i zdrowym dresingiem z kiełkami - idealny i zdrowy lunch do pracy 141

łyżeczki miodu lipowego 1 1/2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki kiełków rzodkiewki 3/4 łyżki oleju lnianego 1/2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku 1 średnie jabłko (soczyste) Przygotowanie: Czerwoną paprykę kroimy najpierw na 4 kawałki, uważając by nie pozostawić białych, gorzkich części (odkrawamy "4 ścianki"). Każdy kawałek kroimy na cienkie paski. Mieszankę sałat wrzucamy do miski(...)minut. Pod koniec pieczenia płatków migdałowych próbujemy naszą sałatkę i opcjonalnie dodajemy więcej przypraw. Gotowymi płatkami migdałowymi od razu posypujemy wierzch sałatki, dodajemy pocięte w kostkę jabłko i wszystko jeszcze raz mieszamy. Na koniec bierzemy 1/3 łyżeczki płynnego miodu lipowego i tworzymy słodkie nitki na wierzchu sałatki ("polewamy delikatnie" sałatkę). Sałatkę zabieramy do pracy np. w plastikowym pudełku z przykrywką

Słodkie okruszki
Przetwory tradycyjnie zakręcone by Spiżarnia Lidla. Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim. 190

jakiś czas mieszając. Gdy śliwki się rozpadną i zaczną gęstnieć wtedy częściej mieszamy. Pod koniec smażenia powideł dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i cynamon. Gorące powidła rozkładamy do słoików. Jabłka karmelizowane - 5 składników, trochę czasu i kolejny genialny, domowy dodatek do ciast i deserów trafia na półkę :) Konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną to ciekawa alternatywa dla nutelli

SzczyptaSmaQ
Ciasto jogurtowe z gruszką 156

Czas na ciasta z gruszkami nadszedł. Gruszki idealnie nadają się do deserów jesiennych, letnich również ale te jabłka i gruszki jesienne są jedyne i niepowtarzalne. Popróbujcie upiec a sami się przekonacie. Ciasto jogurtowe z gruszką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zdjęcia od czytelników 120

Sernik z jogurtów greckich w wykonaniu Pani Agaty           Sernik z jogurtów greckich w wykonaniu Pani Danuty Szarlotka z połówkami jabłek w wykonaniu Pani Danuty

Passion of Cooking
Rolady serowo-kawowe bez pieczenia 137

skosie np. do kawy :) Po kilku godzinach tężenia w lodówce masa nadal jest puszysta. Wafle są wilgotne. Uwaga!  Jedzenie tych roladek niesamowicie wciąga! -------------- Podobne: Rolada biszkoptowa z jabłkami lub galaretką Bananowce bez pieczenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Surówka z białej kapusty na dwa sposoby 174

główki kapusty 1 marchew 1/2 dużej czerwonej papryki 1/2 cebuli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu winnego sól siekany koperek Wersja II: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 1 jabłko 1 czerwona papryka siekana natka pietruszki i selera sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno poszatkować, lekko posolić, odstawić na kwadrans. 2. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki: marchew (i jabłko) zetrzeć

Kuchnia domowa Ani
Babka majonezowa 101

szkl maku lub płatków migdałowych lub wiórków kokosowych. 2. Jeżeli dodatkowo doda się 1/4 szklanki mąki pszennej, to na wierzchu można ułożyć np. jabłka i wtedy wylewamy ciasto na płaską blaszkę i mamy pyszności z owocami. 3. Można też do części ciasta dać kakao lub kawę i tą częścią polać po wierzchu - przy

cucinare
Babeczki z masą krówkową 113

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ szklanka cukru 1 duże jajko 45 g masła 250 ml maślanki (użyłam mojej ulubionej o smaku pieczonego jabłka) masa krówkowa z puszki   Wykonanie : Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. W misce mieszamy mąkę, proszek, sodę i cukier. W drugiej misce wbijamy jajko, miksujemy z stopionym

cucinare
Koktajl: banan, gruszka, cynamon 115

zmiksować wraz z nimi banana, zasłodzenie mamy gwarantowane. :-) Na powierzchni napoju tworzy się mleczna pianka, która dodaje całości uroku. A cynamon... kto by pomyślał, że pasuje nie tylko do jabłka? ;-) My spróbowaliśmy i gorąco polecamy! 1 dojrzały banan 1 gruszka 200ml mleka szczypta cynamonu do smaku 1. Gruszkę i banana obieramy i kroimy na mniejsze części. 2. Wszystkie składniki

Szefowa kuchni
Letni torcik owocowy 151

Lato kończy się wielkimi krokami. Nawiedzają nas już chłodne wieczory, nawłoć i astry kwitną na potęgę, jesienne winogrono dojrzewa, a jabłka spadają z drzew. Dlatego postanowiłam wykorzystać letni, owocowy powiew i przygotowałam delikatny, owocowy torcik o smaku i zapachu mojej ulubionej pory roku. Składniki: (tortownica 24cm) BISZKOPT: 7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka

Cakes By Kejt
Jabłkowe naleśniki z indykiem, mimolette i surówką na zdrowy lunch 147

całej rodziny. Celowo użyłam 2 rodzajów surówek ponieważ ja lubię bardziej z kukurydzą a mąż z pomidorami ;) 2 szklanki ekologicznej mąki pszennej szklanka wody gazowanej świeży sok z jabłek i owoców granatu Marwit (250ml) 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego   10 plasterków sera mimolette 2-3 plastry filetu z indyka łyżka oliwy łyżeczka słodkiej papryki łyżka suszonych pomidorów

Mienta blog
Smażona mozzarella na konfiturze z aronii 129

Dziś po południu trochę się zachmurzyło i ochłodziło, więc pozostaję w tonie dań ciepłych. W tym tygodniu przygotowywałam konfiturę z aronii, jabłek i pigwowców . Zabrakło mi słoików na nią i zostało kilka łyżek niewykorzystanej konfitury. Pomyślałam, że można byłoby zrobić do niej smażony ser. I w ten sposób powstała pyszna przekąska, totalnie wykręcone caprese. Składniki : kulka (125 g) mozzarelli

Weekendy w domu i ogrodzie
Wiśnie w syropie (do ciast i deserów) - kompot wiśniowy na zimę. 165

Kompot wiśniowy na zimę czy inaczej wiśnie w syropie. Jeden z najlepszych jaki można mieć w spiżarni. Żadne brzoskwinie, mirabelki, śliwki, jabłka, gruszki nie dorównują wiśniowemu kompotowi. Jest intensywny w smaku, wręcz szlachetny, pachnie latem i ma piękny kolor.  Wiśnie można pozostawić w całości, z pestkami, jeżeli nie będą wykorzystane do np. ciast, a tylko do pojedzenia

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania