jabłka - 25490 przepisów (strona:1104/1700)

Konfitura żurawinowo-jabłkowa - idealna na śniadanie lub dodatek do dań 176

smarowidło", ale dodatek do wielu dań - kilka przepisów na pewno znajdziecie już niedługo na moim blogu. ... takie śniadanie, to wspaniały początek dnia Składniki: (na mały słoiczek) 1 średnie soczyste jabłko 3 1/2 łyżki suszonej żurawiny 5 łyżek wody 2 łyżeczki cukru (można pominąć lub użyć mniejszą ilość cukru) Przygotowanie: Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w misie blendera

Słodkie okruszki
Bzy pachną tak samo mimo lat 90

Zapach napłynął dziś niespodziewanie, kiedy to odsłuchałam utwór przesłany przez M. Lubię, dużo. Spróbujcie, najlepiej w słuchawkach. Smakowity! http://dobrymis.wrzuta.pl/audio/aqwtOVvAC7c/mira_breakout_-_do_kogo_idziesz Wczoraj miałam wielką ochotę na papierówki. Smak tych jabłek kojarzy mi się nierozłącznie z domem na skraju lasu mojego wuja i przyklejonym do niego, pachnącym sadem. Wielkie drzewo lata temu górowało nad zielenią sadu i dawało przyjemny cień

Spektrum Smaku
Naleśnikowy torcik amarantusowy / Amarantus b-day pancakes 198

białkowej czekoladowej 1 łyżeczka mielonego lnu 1 łyżka otrębów owsianych 4 łyżki amarantusa  1 łyżka oleju arganowego  dadatkowo: jogurt naturalny 1 banan nasionka granatu Do dzieła: Nieobrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy pozostałe podstawowe składniki i wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy króciutko na średnio rozgrzanym, suchym teflonie lub ceramice. Każdy naleśnik przekładamy

Spektrum Smaku
Jaglanka z maślanką i truskawkami 156

zdrowe śniadanko. Jest to jaglanka podana na zimno z maślanką i truskawkami. Jaglanka to nic innego jak ekspandowana kasza jaglana z dodatkiem miodu, jabłka i cynamonu. Jest to gotowy produkt do spożycia do którego możecie dodać dowolnie: mleko, jogurt, sok oraz ulubione owoce. W zaledwie kilka chwil

Marta Gotuje
Sałatka ze smażonym porem 186

Składniki : 3 marchewki biała część pora 1 duże jabłko sok z cytryny szczypiorek, miód, musztarda, sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Pokrojony por przesmażyć krótko na maśle Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a obrane jabłko w kostkę i zaraz polać je sokiem z cytryny, by nie ściemniało Gdy por przestygnie, dodać do niego w/w składniki i wymieszać, posypać

Proste Potrawy
Surówka z kiszonej kapusty 140

Surówka jest idealnym dodatkiem do ryb i dań   mięsnych. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 cebula 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę lekko odcisnąć z soku, a następnie pokroić.  Obrane jabłko i   marchewkę zetrzeć na tarce o grubych

magiczna kuchnia Kasi
Dżem truskawkowo-porzeczkowy 178

Próbowaliście kiedyś dżemu z truskawek i czerwonych porzeczek? To jeden z moich ulubionych. Przyrządzany według starej receptury polegającej na łączeniu owoców z dużą zawartością pektyn (czyli np. kwaśne jabłka, porzeczki, agrest żurawina) z tymi, które pektyn mają mniej (np. truskawki, jagody, maliny, morele). Pektyny występują głównie w skórce i nasionach owoców, a także niektórych warzyw. Gdy połączą się

Pełny talerz
Kaczka faszerowana po niemiecku 204

estragonu półtora łyżeczki majeranku sól , pieprz Sos : 1 pęczek włoszczyzny 1 cebula 125 ml czerwonego wina 150 ml bulionu drobiowego Czerwona kapusta : 1/2 kg czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 100 ml czerwonego wina 2 łyżki masła 1 liść laurowy 2 goździki szczypta ziela angielskiego sól mielony biały pieprz Przygotowanie Czerwona kapusta : Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkowałem. Jabłko

R'n'G Kitchen
Mus z mango i porzeczek 124

wdrożyć do swojej diety różne owoce, które są bogatym źródłem polifenoli! Mus z mango i porzeczek Przepis na ok. 750 ml Potrzebujemy: - 1 dojrzale mango - 1 dojrzały banan - 1 jabłko - 1 garść agrestu, czarnych i czerwonych porzeczek - odrobina wody Przygotowanie: 1. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mój ulubiony sposób na obieranie tego owocu wygląda tak :) 2. Jabłko

Bananowe Pole
Kleik ryżowy z musem owocowym dla niemowlaka 164

można samodzielnie zmiksować na papkę owoce lub użyć deserku owocowego ze słoiczka. Składniki: porcja przygotowanego kleiku - tyle ile zje wasz maluch 4 łyżeczki dowolnego musu owocowego np. z banana, jabłka, moreli itp. Sposób przygotowania: 1. Przygotować porcję kleiku według przepisu na opakowaniu. Polecam zrobić gorący kleik, ponieważ po dodaniu zimnych owoców będzie w sam raz do podania

Kuchnia domowa Ani
Grillowana wieprzowina z nadziewanymi papryczkami, cukinią, bobem i chipsami z buraka 152

godz. do lodówki. Oliwki nadziewamy kaparami. Papryczki myjemy, odcinamy ogonki i czyścimy z pestek. Do papryczek wkładamy kawałeczki sera, oliwki i pomidory suszone. Z cukinii, drylownicą do jabłek wycinamy miąższ (jeśli nie mamy możemy pokroić ją w prostokąty) i nabijamy na wykałaczkę. Spryskujemy oliwą i posypujemy solą. Buraki myjemy, kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z ananasa. Bób

Moniki Smakołyki
Wątróbka z cydrem jabłkowym 143

sterydami wątróbkę (jak i samo mięso) serwuję rzadko :( Jest to moja ulubiona wersja, z ogromną ilością cebuli duszonej w cydrze jabłkowym, który nadaje lekko słodkawego smaku i aromatu jabłka, podana z ziemniakami posypanymi koperkiem i- obowiązkowo- z ogórkiem kiszonym, mniam! :) A sama wątróbka jest delikatnie pikantna w smaku, krucha i miękka, jednakże należy pamiętać, ażeby jej nie solić przed

Kraina Miodem Płynąca
Najlepsze bitki wołowe 211

być aksamitny i zawiesisty. Nie trzeba wymyślnych składników ani wielu przypraw - tutaj w prostocie jest siła. Jeśli macie bardziej poprzerastany kawałek wołowiny możecie zrobić gulasz wołowy z cydrem i jabłkami - to bardzo smaczne danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
12. Pudding z nasionami chia i mango 321

przyjemne odczucia smakowe. Tak naprawdę podaję tylko propozycję podania, gdyż oprócz bazy (nasionka i mleka) możemy dodać wszystko, na co tylko mamy ochotę np. mus z malin, brzoskwini, banana, jabłek itp.  Mi wyszło 5 porcji, z czego 1 porcja to 115g - 124kcal . Składniki: - 30g nasion chia - 165ml mleczka kokosowego - 1 szklanka mleka sojowego (lub ryżowego, migdałowego, nawet zwykłego

Be Fit Be Strong
RATAFIA CZYLI TUTTI-FRUTTI 179

wielką różnorodność przepisów dotyczących nalewki.  Podstawowa zasada jest taka, że do słoja wrzucamy kolejno sezonowo dojrzewające owoce: truskawki, maliny, jagody, wiśnie, czereśnie, porzeczki, agrest, morele, gruszki, śliwki, jabłka, jarzębinę, owoce cytrusowe, a niektórzy dorzucają nawet nawet posiekane orzechy czy migdały. Musimy pamiętać, aby owoce posiadające pestki wydrylować, a duże owoce podzielić na mniejsze cząstki. Każdą warstwę owoców zasypujemy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania