imbir - 9508 przepisów (strona:325/634)

Muszle faszerowane dynią i kaszą jaglaną 158

dyni piżmowej  4 łyżki surowej kaszy jaglanej  10 muszelek - makaron Bartolini Eko pełnoziarnisty  2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego Przyprawy wg uznania : Kurkuma Oregano Tymianek Imbir Dynie wydrążamy. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach. Makaron gotujemy. Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy w wodzie z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przecedzamy kasze, do gorącej dodajemy

Szkrab Je Sam
Marchewkowe ciasteczka z piekarnika - bez jaj, cukru i glutenu. 213

Składniki - 2 marchewki  - 1 pomarańcz  - 4 łyżeczki siemienia lnianego  - 3 łyżki płatków owsianych  - 2 łyżki mąki kokosowej - świeży otarty Imbir - ilość wg uznania - pół łyżeczki cynamonu - pół łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka oleju kokosowego  Przygotowanie: Pomarańcz i marchew obieramy i wrzucamy do sokowirowki. Łączymy wiórki z sokiem. Można również pomarańcz zblendowac a marchew zetrzeć. Len mielimy

Szkrab Je Sam
Imbirowe skrzydełka. 159

imbirowym. Nie mogłam nie wykorzystać tego pomysłu :) Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki ciemnego sosu sojowego  4 łyżki białego wina wytrawnego 2 cm startego imbiru sól Wykonanie: Skrzydełka umyć, osuszyć i obciąć końcówki. Oprószyć solą. Składniki na marynatę wymieszać. Skyrzdełka obtoczyć dokładnie w marynacie. Odstawić na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Skrzydełka wraz

zadanie-gotowanie
Muffiny z gruszkami, imbirem i cynamonem 200

jogurtu naturalnego 150 ml oleju rzepakowego 2 jajka 150 g mąki pszennej 100 g mąki orkiszowej jasnej  150 g jasnego brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 nieduże gruszki cukier puder do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Suche składniki mieszamy w jednym naczniu. W drugim łączymy składniki mokre. Składniki mokre wlewamy do suchych

DefinicjaSmaku
Dyniowe ciasteczka nadziane kremowym serkiem 209

Nadzienie: 170g serka Mascarpone 2 łyżki cukru Ciasteczka: 190g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 115g roztopionego masła 150g brązowego cukru 75g dyniowego puree Sposób przyrządzenia: Nadzienie: 1. Serek mascarpone wymieszaj dokładnie z cukrem. 2. Przy pomocy łyżeczek formuj kulki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jesienne ragout z dynii, podgrzybków i żurawiny 151

smakuje jesień! Polecam wypróbowanie przepisu! Składniki: 250-300 g podgrzybków 1 kubek żurawiny 1/2 dyni piżmowej/hokkaido 150 ml śmietany kremówki sól, pieprz tymianek suszony 2 cm kawałek imbiru masło ghee zielenina Wykonanie: kapelusze grzybów oczyścić wilgotną ściereczką, następnie pokroić w grubą kostkę dynię pokroić również w kostkę. Użyłam dynii piżmowej (amerykańskiej), dlatego przed krojeniem obrałam skórę przy pomocy obieraczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto marchewkowe prosty przepis na jesienne ciasto 159

przepis. Ciasto marchewkowe 50 dkg marchewki 5 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 20 dkg posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka mielonego imbiru 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki dżemu z gorzkich pomarańczy   Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Spód okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia

Kuchnia na wzgórzu
Nalewka z czerwonych mirabelek. Mirabelkówka z imbirem 190

małych śliwek jest na drzewach bardzo mało. Taki rok, mało owocowy. Ale coś tam udało się zebrać i kilka butelek mirabelkowych pyszności będzie. Polecam Wam tę wersję podrasowaną imbirem, który do śliwek bardzo pasuje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pieczony kurczak w sosie teriyaki 186

Marynata: łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru (najlepiej trzcinowy) 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu z jabłek ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) pół łyżeczki imbiru sól, pieprz Przygotowanie Wszystkie składniki na marynatę łączymy w rondelku, mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu. Marynatę zagotowujemy i dusimy przez chwilę, aż sos lekko zgęstnieje. W lekko natłuszczonym naczyniu

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak pieczony w sosie rabarbarowo-wiśniowym / Roasted chicken with rhubarb and cherry sauce 211

rabarbaru, pokrojone w kostkę 200 g wiśni lub czereśni, bez pestek (wiśnie mogą być mrożone) 2 cebule, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka gorącej wody lub bulionu cukier, pieprz i sól do smaku świeża kolendra

karmelowy
ZUPA SELEROWO - IMBIROWA 165

selerze furanokumaryny mogą wywoływać reakcje alergiczne i uczulenie na promieniowanie słoneczne.  SKŁADNIKI: 1 duży seler korzeniowy 3 małe ziemniaki 1 cebula około 2 łyżki startego świeżego imbiru 5 kuleczek ziela angielskiego 1 łyżeczka curry sól, pieprz świeżo mielony naturalna przyprawa do zup - mieszanka suszonych warzyw zioła Małgorzatki - kompozycja przypraw i ziół SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pokrojone warzywa gotujemy w litrze

wege i kropka
Koktajl marchewkowo-ananasowy 190

marchewki. To także dodatkowa porcja zdrowia. Koktajl idelalny dla wszystkich dbających o szczupłą sylwetkę! Składniki na 2 porcje: 2 marchewki 1/4 ananasa 1 jabłko 1 banan 1 cm kawałek imbiru 2 plasterki mrożonej cytryny-opcjonalnie 1 szklanka wody mineralnej 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie: wszystkie skladniki na koktajl obrać i pokroić na mniejsze cząstki umieścić w blenderze wraz z woda

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Koktajl z sałatą i awokado 162

Składniki: 1/2 awokado 5 liści sałaty 1 łyżka soku z cytryny 1 jabłko 250 ml wody 1 banan mały kawałek imbiru Jabłko obrać ze skórki usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki zmiksować na jednolity, gęsty koktajl. Przepis pochodzi z książki Beaty Śniechowskiej "Pyszne poranki

Moja Galeria Smaku
Babka z jabłkami i orzechami / Apple walnut bundt cake 218

pokrojone w kostkę 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki soli 180 g brązowego cukru 60 g cukru pudru 250 g masła, miękkiego 3 średnie jajka 1 łyżeczka cukry waniliowego 85 g posiekanych orzechów

karmelowy
Detoksykujący i odżywczy koktajl z soku z buraka 141

porcja) 150 ml soku z buraka (*) 50 ml soku z jabłek (świeżo wyciśniętego) 50 ml soku z grejpfruta (świeżo wyciśniętego) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka startego imbiru  1/2 łyżeczki dobrej oliwy lub oleju (opcjonalnie) (**)  Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać. Koktajl spożywać bezpośrednio po przygotowaniu (jeśli sok z buraka nie był świeżo wyciśnięty). (*) Soku z buraków

Di gotuje