gulasz - 5976 przepisów (strona:118/399)

Długo duszona wołowina z pieczarkami 214

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 156

największy sztos jadłam w Chiwie. Był to zielony domowy makaron shuvit oshi, który zabarwiono koperkiem. Wzięłam przepis! Składniki: 2 grube pęczki koperku jajko 1,5 kg mąki 500 g gulaszu ugotowanego z baraniny jednej marchewki, cebuli, ziemniaka przyprawionych kolendrą, kuminem, liśćmi laurowymi i solą. Przepis Zagniatamy ciasto i gotujemy z niego kuleczki przypominające spaetzle. Podajemy z gulaszem. Manty Manty

Ugotowane pozamiatane
Lekka Zupa gulaszowa z indykiem i kabaczkiem 128

gulaszowego z indyka  10 pieczarek  1 duży kabaczek  1 Marchewka  4 duże młode ziemniaki 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki  4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/246,przyprawa-do-gulaszu-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  2 łyżki papryki mielonej wędzonej https://www.skworcu.com.pl/593,papryka-wedzona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka majeranku Skworcu https://www.skworcu.com.pl/451,majeranek-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  Olej do smażenia(...)pieprzem. Smacznego ;) Jeżeli wody będzie za mało możemy bez problemu dolać. Wtedy proszę sprawdzić smak jeśli będzie trzeba proszę dodać jeszcze soli i pieprzu lub samej przyprawy do gulaszu

Gotowanie Patki
Smażone gnocchi z bazyliowym gulaszem 146

Danie obiadowe z serii "konkret" - treściwe i sycące. Aromatyczne dzięki bazylii dodanej do gulaszu.  500g gnocchi + 1 łyżka masła 500g szynki wieprzowej  2 czerwone papryki 1 cukinia 1 cebula 1 puszka pomidorów  4 ząbki czosnku 4 duże pieczarki 5 gałązek świeżej bazylii  oliwa z oliwek  sól, pieprz 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej(...)szklankę wody. Przykrywamy, dusimy około 1 godzinę do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku. 4. Gnocchi podsmażamy na rozgrzanym maśle do zarumienienia przez około 5-7 minut. Podajemy z gulaszem

Szefowa kuchni
Gulasz z dzika 116

Gulasze z dziczyzny pojawiają się na naszym blogu co jakiś czas - dlatego, że bardzo lubimy tego typu potrawy i ciągle szukamy tego doskonałego gulaszu, który już zawsze będziemy robić. W efekcie pojawiają się kolejne przepisy - jak ten - które wchodzą nam na stałe do naszej domowej "książki kucharskiej

Milion Smaków
Strogonow drobiowy 472

reguły wykorzystuję bulion drobiowy jaki mi został po rosole). Dodać ziele angielskie, liście laurowe, przecier pomidorowy, słodką paprykę, pieprz chilli cayenne oraz sól i pieprz do smaku. Zagotować gulasz i dusić do czasu aż mięso będzie miękkie i soczyste (ok. 5-7 minut). Wedle uznania gulasz można zagęścić mąką (w tym celu 1-2 łyżki mąki pszennej wymieszać z kilkoma

Kulinarne Przeboje
Indyjski gulasz z kurczakiem, okrą i soczewicą 158

Pyszny obiad, super gulasz, idealny jako danie jednogarnkowe na spotkania przy grillu czy w ogrodzie. Zawsze jednak smakuje wybornie czy to w domu czy w terenie. Polecam do wypróbowania. Gulasz z kurczakiem, okrą i soczewicą po indyjsku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KOTLECIKI Z KALAFIORA : przepis na pyszny obiad 144

obiadu. Kotleciki z kalafiora to genialna opcja na obiad.       Te wyjątkowe kotlety kalafiorowo-ziemniaczane pasują do jajka sadzonego, duszonych  lub pieczonych mięs lub gulaszu. Wyśmienitym dodatkiem do kotletów kalafiorowych będą różnego rodzaju surówki. Przedstawiony przepis gwarantuje pyszny smak, który można dopełnić  sosem ogórkowym. Absolutnie pyszne! Kotleciki z kalafiora - oryginalne danie za grosze. Pyszne, domowe(...)sztuk kotlecików jednocześnie - tak , aby wygodnie obracać je na patelni.  Usmażone kotleciki z kalafiora osączyć na bibule lub papierowym ręczniku. Kotlety podawać z różnego rodzaju mięsem, gulaszem, jajkami sadzonymi, surówkami. Idealnym dodatkiem do kalafiorowych kotlecików jest sos z kiszonych lub konserwowych ogórków . Smacznego :) Kotlety z kalafiora

Moja Książka Kucharska
Gulasz jagnięcy z miętą i kaszą gryczaną 155

Jagnięcina to bardzo zdrowe mięso ale trzeba dobrze je przyprawić aby smakowała obłędnie. Tak właśnie jest przyprawione mięso w moim gulaszu. Danie jest przepyszne i polecam gorąco do wypróbowania. Zachęciłam? no to gotujemy. Jagnięcy gulasz z miętą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Filipińskie adobo – wegański gulasz z grzybów i tofu 126

occie, sosie sojowym, czosnku i ziarnach pieprzu. Po raz pierwszy usłyszałam o nim od naszej znajomej pochodzącej właśnie z Filipin, która przynajmniej raz na tydzień gotowała sobie ten gulasz. W mojej wegańskiej wersji mięso zastępuję grzybami i tofu, ale poza tym oryginalny smak adobo jest zachowany dzięki marynacie, w której je dusimy. A zapach jest bardzo, ale to bardzo smakowity(...)dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Filipińskie adobo – wegański gulasz z grzybów i tofu pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Gulasz piwny 159

Tego typu dania przemówią na pewno do serc i żołądków waszych panów ;) Mojemu mężowi bardzo smakowało. Do tego kasza gryczana i buraczki i pyszny obiad gotowy ;) Gulasz piwny składniki: 150 g chudego mięsa wieprzowego (najlepiej z szynki) 330 ml ciemnego piwa butelkowego 3 ogórki kiszone 1 szklanka bulionu garść suszonych grzybów 1 duża cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz piwny wykonanie

Delusional Trine
szybkowar-gulasz z żołądków kurczaka... 175

smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z cukrem, dodać żołądki, kostkę rosołową, wlać wywar i gotować z 10 minut, przyprawić, pieprzem, maggi. Śmietanę wymieszać z mąką, wywarem i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem - dla smakoszy i amatorów podrobów drobiowych gulasz z żołądków jest bardzo smacznym, sycącym daniem obiadowym, gotowane

W Mojej Kuchni Lubię
Forszmak lubelski 238

wspomnienie forszmaku gotowanego przez babcię. Forszmak to jednogarnkowe danie wywodzące się z lubelszczyzny. Bardzo popularne w latach ’80 i ’90. Wyjątkowo smaczne. Jest to pomidorowo-paprykowy gulasz z mięsem (najczęściej wieprzowiną, wołowiną, indykiem) z dodatkową wkładką z kiełbasy lub boczku. Charakterystyczną cechą forszmaku jest lekko kwaskowy smak, który nadają mu kiszone ogórki. To właśnie dodatek ogórków odróżnia forszmak(...)jeszcze potrzeba) oraz majerankiem. Forszmak możemy zabielić kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki (ja wolę bez) lub dodatkowo zakwasić sokiem z kiszonych ogórków. Jeśli chcemy podać go w formie bardziej gęstego gulaszu, wystarczy zagęścić go zasmażką lub zaprawić 3 łyżkami mąki. Podajemy z pieczywem, kaszą lub parowańcami. Forszmak – podobnie jak żurek – wspaniale smakuje podawany w chlebku. Post Forszmak lubelski pochodzi

Poezja smaku