Dziś zabieram Cię w kulinarną podróż do Węgier na langosze z gulaszem wołowym. Składniki na langosze: 2 ugotowane ziemniaki 30g drożdży 1 łyżeczka cukru 400ml ciepłego mleka 400g mąki 3 łyżeczki oleju sól olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Drożdże rozpuść w ok. 100 ml ciepłego mleka i odstaw w ciepłe miejsce na około 10 minut. Ugotowanie i przestygnięte ziemniaki zmiel lub przeciśnij przez praskę. Wsyp mąkę do naczynia, w jej środku zrób zagłębienie, do którego wlej drożdże z mlekiem. Dodaj ziemniaki i... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.