Baranina w warzywach - kuchnia podkarpacka

Baranina w warzywach - kuchnia podkarpacka

Baranina w warzywach - kuchnia podkarpacka

Baranina w warzywach – kuchnia podkarpacka Górzyste tereny południowego Podkarpacia charakteryzują się sprzyjającymi warunki do wypasu owiec. Naturalnym jest więc, że tak w Beskidzie Niskim, jak i w Bieszczadach mięso baranie i jagnięce jest popularne i bardzo lubiane. Na mięsie tym gotuje się różnego rodzaju wywary i polewki, zapieka się jako mięsiwo, ale przede wszystkim podawane jest w formie gulaszu z dużą ilością warzyw. W kuchni Bieszczadu, naznaczonej silnymi wpływami kultury Bojkowskiej i Łemkowskiej, mięso ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję