gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:29/57)

Pieczona wołowina z warzywami 155

Pyszna wołowina duszona w warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną.   SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 500 g mięsa wołowego Kilka mini marchewek lub 1 duża Kalafior Groszek mrożony 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej

Gotowanie Patki
Gulasz z szynki wieprzowej, ziemniakami i czerwoną kapustą 128

Print Gulasz z szynki wieprzowej, ziemniakami i czerwoną kapustą Przepis dodany przez Marcin Porcje 3 Czas Przygotowania 1 godz  Poziom Średni Składniki 500 g szynki wieprzowej 2 marchewki 1 cebula 1 papryka przyprawy: przyprawa do gulaszu, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski (1/2 łyżeczki) 1 kostka wołowa 1 ząbek czosnku 0.5 kg ziemniaków łyżka śmietany łyżka mąki 2 liście(...)podsmażamy. Mięso z cebulą zalewamy wodą i wrzucamy kostkę wołową, liście laurowe i ziele angielskie oraz ząbek czosnku oraz przyprawy. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę, paprykę. Gotujemy jeszcze 20 minut. Do szklanki dodajemy łyżkę mąki, dodajemy wodę oraz łyżkę śmietany. Wszystko mieszamy. Do gotującego się gulaszu stopniowo dolewamy aby zagęścić nasz gulasz. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy

NieziemskiApetyt.pl
POLĘDWICZKA Z KURKAMI I SZPINAKIEM 129

dłoń i mamy pyszny obiad. INNE PYSZNE DANIA OBIADOWE:   ZRAZY FASZEROWANE KURKAMI     FILET DROBIOWY Z SEREM I SZPARAGAMI     GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI     MIELONE FASZEROWANE PAPRYKAMI     KOFTY WOŁOWE Z RZODKIEWKOWYM TZATZIKI     CIELĘCINA DUSZONA   POLĘDWICZKA Z KURKAMI I SZPINAKIEM JEST: – Pysznym daniem obiadowym – Idealna również na kolację do bukietu

globuskulinarny
Gulasz po węgiersku 193

1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej

Korniszonki
90. Zupa Berdyczowska - karczmarza Jankiela 248

internetem. Poniższy przepis w 100 % odzwierciedla niezapomniany smak zupy z Krakowskiego Kazimierza. Jest to teraz moja ulubiona zupa,  którą z powodzeniem można też nazwać gulaszem, gdyż jest syta i gęsta. 1 kg mięsa wołowego 300 g marchewki 200 g pietruszki 200 g selera 300 g ziemniaków 100 g cebuli 1 czerwona słodka papryka 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 główka

Jadło i czytadło
Gulasz wołowy po węgiersku 251

Tradycyjny gulasz w nieco innym wydaniu, czyli polski obiad z węgierskim pazurem. 500g. mięsa wołowego zielona i czerwona papryka 4 duże cebule 2-3 marchewki świeże zioła: szczypiorek, majeranek przyprawy: papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, sół, pieprz bulionetka wołowa 2-3 łyżki ketchupu olej Mięso myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Obsmażamy dokładnie z każdej strony i przekładamy(...)mieszamy co jakiś czas uważając, by nie przypalić potrawy. Po ok. godzinie dodajemy bulionetkę wołową i 2-3 łyżki ketchupu oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości, w między czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Nie dodawajmy jej za wcześnie, by się całkiem nie rozpadła. Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami doprawionymi ziołowym masłem. Doskonale sprzwdzą się również wszelkiego rodzaju przetwory z ogurków

MarcinChef
Prega wolowa z burbonem w wolnowarze 207

tygodnia żeby nie był wykorzystany do przygotowania obiadu wolnowar. Tym razem obiad robił mąż stąd taki a nie inny dobór składników: pręga wołowa, burbon, trochę przypraw i warzyw. Po kilku godzinach wyszedł pyszny, konkretny gulasz. Zero pracy, pilnowania, wszystko samo się zrobiło przez noc. A nam zostaje danie nałożyć na talerz i cieszyć się smacznym posiłkiem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dania z jednego garnka - przepisy idealne na weekendowy wypad na łono natury 68

Obiad na świeżym powietrzu Gulasz z mielonego mięsa z warzywami Gulasz. Gulasz to idealne danie na kemping, które można przyrządzić szybko i z niewielu składników. To aromatyczne, sycące i łatwe w przygotowaniu danie z pewnością zadowoli głodnych podróżników ceniących sobie prostotę i smak. Zamiast mięsa mielonego można użyć wołowiny lub wieprzowiny pokrojonej w kostkę. Przygotowanie gulaszu będzie wówczas nieco dłuższe(...)Składniki: 500 g mielonego mięsa (wołowego lub wieprzowego) 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 puszka pomidorów krojonych (około 400 g) 1 papryka, pokrojona w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego majeranku bulion lub woda do podlania, aby potrawa nie przywarła do dna Sól i pieprz do smaku

Moja Książka Kucharska
Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka 86

Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Dobrków, gmina Pilzno, powiat dębicki   Klasyczny gulasz kojarzy mi się z aromatem liścia laurowego i ziela angielskiego. Gulasz z jarzynami swój smak zawdzięcza jednak zupełnie innym, lżejszym, choć równie bogatym w aromaty dodatkom. Według przepisu pochodzącego z miejscowości Dobrków mięso obsmaża się, a następnie dusi w towarzystwie cebuli, poszatkowanej białej kapusty oraz startej(...)kolacja. Przepis Pani Beaty Szarowicz z Dobrkowa został opublikowany w wydanej przez Dom Kultury w Pilźnie regionalnej książce kucharskiej pt. „Pilźnieńskie smaki. Przepisy kulinarne”. Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego 100 g cebuli 200 g kapusty słodkiej (białej) 100 g marchewki 50 g pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki tłuszczu (np. oleju

Trzeci talerz
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 205

Stoi na kuchence i właściwie korzystam z niego codziennie.  A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus: wszystkie zupy, gulasze, dania jednogarnkowe, mięsa duszone w ciemnym sosie, kaczka, bitki wołowe, gołąbki, warzywa na parze, warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa, jajecznica, bigos, makarony i pierogi, chleby. Jednakże jak wszystko, także i ten zestaw posiada

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gulasz z wołowiny 183

Post Gulasz z wołowiny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Gulasz z kaczych serc 159

żołądków czy nerek. Niedawno przygotowałam gulasz , którego głównym składnikiem były serca. Ja postawiłam na serca kacze. Dodałam warzywa, śmietankę i świeży estragon. Gulasz był pełen smaku i wcale nie gorszy od tego robionego na dużo droższym mięsie wołowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog

mecooks
Gulasz z Ziemniakami – Danie Jedno Garnkowe 207

Witam serdecznie Propozycja na prosty w przygotowaniu i smaczny gulasz z ziemniakami który stanowi samodzielne danie . Będziemy potrzebować : 500 g mięsa wołowego lub wieprzowego (bez kości) 1 kg ziemniaków 300 g pieczarek 1 puszka 400 g kukurydzy 200 g cebuli 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 pęczka koperku olej do smażenia do smaku : sól , pieprz , pieprz cayenne(...)łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kminku mielonego 2 małe listki laurowe 4 ziarnka ziela angielskiego 1 litra wody Link do filmu z przygotowania : Gulasz z ziemniakami  https://www.youtube.com/watch?v=mWlmQrCtKTw Przygotowanie : Najpierw przygotuję składniki na gulasz : Umyte i osuszone mięso kroję w nie za dużą kostkę . Obrane ziemniaki kroję w nie za dużą kostkę

Uwaga Babcia Gotuje
Gulasz z dzika 204

trzeba jedynie na konserwanty dodawane do wędlin i przetworów. Nie ma specjalnych ograniczeń w spożywaniu dziczyzny. Zatem dziś zapraszam Cię na gulasz z dzika.     Składniki mięso z dzika – 600 g masło klarowane cebula – 2 szt. bulion wołowy – 2 szklanki grzyby suszone mąka pszenna lub ziemniaczana śmietana 36% – 1 szklanka 2 marchewki ziele angielskie liść laurowy owoce jałowca(...)stron. Dodajemy do niego pokrojoną w krążki marchew. W rondlu zagotowujemy szklankę wołowego bulionu. Przekładamy do niego usmażone mięso i dusimy. Na patelni szklimy cebulę pokrojoną w piórka i dodajemy ją do mięsa. Grzyby suszone – najpierw je namaczamy, gotujemy na miękko, kroimy , przesmażamy i dopiero dodajemy do gulaszu. Gulasz podlewamy zredukowanym na patelni bulionem lub wodą z gotowania grzybów

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Bogracz z lanymi kluseczkami 1440

Dzisiaj mamy dla Was danie z kuchni węgierskiej, a jest nim bogracz . U nas bogracz wystąpił jako gulasz, niektórzy robią z niego zupę gulaszową Składniki na bogracz: - 500 g wołowiny - 1 cebula - 3 łyżki oliwy - 3 łyżki mąki - 100 ml czerwonego wytrawnego wina - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 100 g marchewki - 100 g pietruszki - 100 g selera - 150 g czerwonej papryki(...)Składniki na lane kluseczki: - 100 g mąki - 1 jajko - 80 ml wody - szczypta soli Składniki na 4 porcje. W rondelku podgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Mięso wołowe oczyszczamy, kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i dodajemy do cebuli. Gdy mięso się obsmaży z każdej strony to podlewamy go winem i dusimy aż wino się zredukuje. Jeżeli mięso

Kuchenne Wariacje