grill - 12274 przepisów (strona:192/819)

Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem 556

wpadła mi w oko podczas przeglądania gazetki „Sałatki i surówki, kwiecień 2016”. Jest prosta w wykonaniu, a zarazem bardzo pyszna ;) Jako kolejna trafia do kategorii sałatki do grilla i sałatki na imprezę ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem – Składniki: 1 duży brokuł 1 duża czerwona cebula 2 pomidory 4 jajka 1 czerwona papryka

Kulinarne Przeboje
grillowane żeberka wieprzowe 158

wstawiamy do lodówki na minimum 60 min. Następnie wyciągamy żeberka z marynaty i grillujemy nag gorącymi węglami przez 10 -15 min. Następnie przesuwamy je na mniej rozgrzaną część grill i pieczemy przez kolejne 15-20 min. od czasu do czasu odwracając je i smarując pozostałą marynatą. Upieczone żeberka podajemy z ulubionymi sałatami, surówkami

Domowy Smak Jedzenia
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z wędzoną papryką 180

Prosty przepis na szaszłyki, który wypatrzyłam w programie  Roberta Makłowicza . Smażyłam je na patelni ale myślę że zrobione na grillu będą jeszcze smaczniejsze. W marynacie należy je trzymać minimum przez 40 minut - moje leżały całą noc. W mojej sałacie zabrakło awokado ale i bez niego była smaczna. Szaszłyki podałam z sałatą i smażonymi ziemniakami. składniki (4 szaszłyki) 1 polędwiczka(...)dokładnie obtoczyć mięso, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na minimum 40 minut. Po tym czasie mięso nadziać na patyczki i posolić. Smażyć na patelni na oliwie lub na grillu tak długo aż mięso nie będzie krwiste. Najlepiej po paru minutach naciąć mięso i w ten sposób sprawdzić czy jest już dobre. sałata: Sok z cytrusów wymieszać z solą. Cały

Stare Gary
Soczysty indyk - jak z grilla. Przepis obiadowy na brzydką majówkę 181

wypędzania diabła u dzieci Mateuszowych. Ponieważ majówka za pasem, a prognozy pogodowe nie są jakoś bardzo optymistyczne - na pierwszy ogień pójdzie pomysł na aromatycznego indyka, który smakuje jak z grilla. Składniki: filet z indyka (ilość w zależności od potrzeb) łyżka lub 2 oliwy łyżka przyprawy grillowej klasycznej 1/2 łyżki ulubionych ziół (u nas mieszanka śródziemnomorska) Przygotowanie: Filet kroimy na kotlety(...)roboty :) Zaradna Siostra wymyśliła naczynie żaroodporne, co okazało się strzałem w 10. Mięso wyszło soczyste (i to wybitnie jak na indyka) i aromatyczne. Panowie stwierdzili, że normalnie jak z grilla. Mięso podałyśmy z tradycyjnymi dodatkami (ziemniaki, buraczki), ale fantastycznie pasowało by to do zieleniny, gotowanych warzyw czy opiekanych ziemniaczków. Słowem do wszystkiego ;) I Tak niewielkim nakładem sił powstał fantastyczny obiad

Kuchnia po mojemu
Quesadilla z kurczakiem, serem i oliwkami 169

pieczona 10 czarnych oliwek 1/2 małego strąka czerwonej papryki 200g tartego, żółtego sera ( u mnie Maasdamer Mlekoma ) kilka łyżek ulubionego sosu pomidorowego lub keczup Przygotowanie: Patelnię grillową lub grilla elektrycznego rozgrzać. Pierś z kurczaka pokroić w paski, oliwki na cztery wzdłuż, paprykę w kosteczkę.  Placki tortilli posmarować sosem pomidorowym, rozdzielić po równo ser, kurczaka, oliwki i paprykę, ułożyć(...)plackach (na jednej stronie), zawinąć na pół. Umieścić na grillu, smażyć do zezłocenia z oby stron

Cakes By Kejt
Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla 257

duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części. Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku na funkcji grill, z każdej strony po 12 min w temperatura grilla - 220-230 stopni C. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Jogurt z malinami i ciasteczkami zbożowymi. 149

Pogoda w weekend nie za bardzo dopisała, ale to nie przeszkodziło mi zaliczyć pierwszych dań z grilla u mojego brata :). Zjadłam kiełbaskę oraz skrzydełka i to właśnie one najbardziej mi smakowały. Powiem Wam, że za grillem za bardzo nie przepadam. Nie mam własnego, ani też często nie raczę się tego typu daniami. Każdy ma swoje jakieś upodobania smakowe

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kurczak z ryżem po włosku / Italian chicken and rice 208

przykrytą folią aluminiową do nagrzanego piekarnika. Jeżeli nie posiadasz takiej patelni, przełóż zawartość do naczynia żaroodpornego. Piecz przez około 40 minut, aż ryż zmięknie. Następnie zdejmij folię, włącz funkcję grilla i piecz przez kolejne 8-10 minut, aż kurczak się zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika dopraw danie jeżeli to konieczne, posyp startym parmezanem i posiekaną pietruszką i podawaj. Smacznego! English(...)boil, cover with foil, place in the oven and allow to bake for about 40 minutes until the rice has softened. Remove cover and change oven settings to grill an bake for a further 8-10 minutes or until the chicken is crispy and golden. Season with a little salt to taste and sprinkle with freshly chopped parsley and grated

karmelowy
Wakacje nad Jeziorem Białym 136

Łowili leszcze, szczupaki, karpie, okonie, sumy i płocie. Raz Młody złowił nawet węgorza. Część każdego połowu wracała do wody, ale kilka razy mieliśmy okazję jeść świeżutką rybkę pieczoną na grillu – na zdjęciu karp i leszcze. Wystarczy sprawioną rybę podzielić na porcje, obtoczyć w oleju, doprawić solą i przyprawą do ryb. Piec na rozgrzanym grillu, uważając przy przekładaniu na drugą stronę

W mojej kuchni
Schabowe z szynką i warzywami. 133

Wieprzowina z grilla, to prawdziwa królowa rusztu. Ja najbardziej lubię przyrządzać chudą karkóweczkę, ale te steki robiłam ze schabu z dodatkiem kawałka wędzonej szynki (może boczek , byłby jeszcze lepszy?) i były pyszne! SKŁADNIKI: 5 kotletów schabowych 5 grubszych plastrów szynki z tłuszczykiem lub boczku wędzonego warzywa z grilla MARYNATA: 1/3 łyżeczki pieprzu białego,  1/3 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka

Kuchnia Beaty
Creme brulee. 136

przeciwnie, jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Nie posiadam w domu specjalnego palnika, służącego do karmelizacji cukru, ale bez niego też można sobie poradzić. Wystarczy mieć piekarnik z funkcją grill. Cóż ja mogę napisać o samym creme brulee? Kremowy, słodki deser z kruchą, karmelową skorupką o wyraźnym waniliowym aromacie. Niebo w gębie :) Składniki: 5 żółtek 4 łyżki drobnego cukru(...)przynajmniej na 3 godziny. Schłodzony deser posypać równomiernie po wierzchu cukrem, nie za grubo. Cukier skarmelizować specjalnym palnikiem lub wstawiając na kilkanaście sekund do nagrzanego piekarnika z ustawioną funkcją grill, jak najbliżej grzałki. Uwaga, łatwo się przypala

zadanie-gotowanie
Chrupiące łódeczki ziemniaczane. 314

rozgrzanym do temperatury 190 stopni. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na pół i wybrać miąższ łyżeczką. Zostawić 3 - 5 mm "ścianki". Posmarować oliwą z solą środki ziemniaków i wstawić pod grill (230 stopni) na 5 - 10 minut (do lekkiego zrumienienia). Wyjąć z piekarnika i wyłożyć łódeczki cienkimi paseczkami boczku i cheddara. Wstawić jeszcze raz pod grill na kilka minut do roztopienia

zadanie-gotowanie
Szaszłyki drobiowe z frytkami z batatów. 202

smaku frytki z batatów i obowiązkowo coś "zielonego" :) Szaszłyki i frytki powędrowały razem do piekarnika. Po około trzydziestu minutach wyjęłam mięso i jeszcze chwilę zapiekałam bataty, ustawiając funkcję grilla. Powoli rozkręcamy się po świątecznym leniuchowaniu. Pogoda nas rozpieszczała :) Pora wyciągnąć rower z piwnicy, odkurzyć kijki do nordic walkingu, ewentualnie wyczyścić buty do joggingu i zadbać o formę :) Składniki: filet(...)wstawić mięso (patyki z szaszłykami ułożyłam na prostokątnym naczyniu żaroodpornym, do którego kapał sok z mięsa i warzyw). Zapiekać około 30 minut. Po tym czasie wyjąć mięso, ustawić funkcję grilla i zapiekać jeszcze około 5 minut

zadanie-gotowanie
Kurczak z czosnkiem, miodem i warzywami z wolnowaru 187

specjalnego szykowania warzyw. Po prostu wszystko do gara i już. Gotowałam w ustawieniu high. Wstawiłam  o 11, a już o 15 obiad był gotowy. Podpiekłam kurczaka pod grillem w piecyku, ale można ten krok pominąć. Ja chciałam mieć chrupiącą skórkę. Miałam tylko fasolkę mrożoną, przed dodaniem do dania rozmroziłam ją. Po 30 minutach była mocno miękka. Myślę że świeża(...)godzin. Pół godziny przed końcem gotowania dodać fasolkę szparagową. Z gotowej potrawy wyjąć kurczaka, ułożyć skórą do góry na blaszce i wstawić na parę minut (3 - 4) pod grill w piekarniku, aby kurczak się ładnie zrumienił. Podawać natychmiast z warzywami z wolnowaru. Smacznego

Stare Gary
Domowa biała kiełbasa 163

biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, ale przecież nie jemy jej tylko raz w roku. W okresie letnim często ląduje na grillu przy boku innych grillowanych smakowitości. Z kolei zimą często jemy pieczoną białą kiełbasę z cebulą i innymi dodatkami, wtedy sprawdza się świetnie jako rozgrzewający, ale i sycący obiad. Dlaczego porwałam(...)strukturze, której nie można nic zarzucić. Swojska biała kiełbasa, zrobiona przez nas od A do Z nie ma sobie równych, dlatego w najbliższym czasie planujemy przygotować kiełbasę na grilla, kabanosy, oraz parówki, które w naszej lodówce są zawsze, ze względu na małego parówko-jada Zachęcam Was do zrobienia swojej kiełbasy w domowych warunkach, bo na prawdę nie trzeba do tego

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania