grill - 12274 przepisów (strona:187/819)

Pokemony i pająki - spiderburger 175

jakbyśmy chcieli zrobić z nich coś na kształt domowej roboty pocisków dum-dum. Nacinamy tak prawie do połowy zostawiając ok 1-2 cm nienaciętej części w środku. Kładziemy na grilla. Możemy to również przygotować nad ogniskiem jeśli nie mamy grilla w pobliżu. Pod wpływem ciepła nacięte końcówki się rozkładają i parówka zaczyna wyglądać jak pająk. Nawet ilość nóg się zgadza

Kryzysowa Książka Kucharska
Pieczone krążki koziego sera, pieczona gruszka, soczyste owoce granatu, marakui i lychee 269

wyjątkowy smak lychee łączy się z słodko kwaskowymi owocami granatu i marakui na zimno. Kremowy lekko ostry smak pieczonych krążków koziego sera i słodki delikatny smak gruszki z grilla łączy się na ciepło. Wszystko ułożone jest na podpieczonej na grillu rzymskiej sałacie, a tymianek uzupełnia wyjżtkowość całej tej uczty smakowej. Na koniec wszystko polałam delikatnym winegretem na bazie jasnego balsamico

Sztuka gotowania w/g Samiry
"Lizaki" z kurczaka w maśle orzechowym 153

folią spożywczą i odstawić na około 30 minut.  Mięso nadziewać wzdłuż na patyczki do szaszłyków i grillować po kilka minut z każdej strony. Można to robić na tradycyjnym grillu lub grillu elektrycznym w domu. Można też upiec je w piekarniku pod górna grzałką.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Tortille z wędzonym łososiem i chrzanowym serkiem 259

posypujemy go cząstkami cytryny i garścią mieszanki sałat. Lekko wszystko pieprzymy. Zakładamy na nadzienie boki tortilli, następnie z jednego końca rolujemy – zawijamy burrito. Gotowe, nadziane tortille grillujemy na elektrycznym grillu, grillowej patelni albo na kratce klasycznego, węglowego grilla. Przecinamy na ukos albo kroimy w mniejsze kawałki, takie na jeden kęs i od razu podajemy. Białe wino lub lekkie jasne piwo

Karo in the Kitchen
Karkówka z grilla 133

Dziś mięso lubiane szczególnie przez Panów :) Składniki na karkówkę z grilla (8 porcji): karkówka około 1 kg 3 - 4 łyżki oleju pieprz ostra papryka curry przyprawa do karkówki Mięso pokroić w średniej wielkości kawałki. Zalać olejem i doprawić wedle uznania. Dokładnie wymieszać. Marynować minimum 3 godziny. Grillować od 5 do 8 minut z każdej strony (im bardziej rozgrzany grill

Karola gotuje
Mielone z niespodzianką i sosem tzatziki 100

Pomimo deszczu rozpaliliśmy grilla. To znaczy podczas rozpalania jeszcze go nie było, ale nie zniechęcił nas on do ucztowania. Tym razem na ruszczcie znowu pojawiło się coś nowego, choć sos był nam już dobrze znany. Składniki na mielone z niespodzianką (4 kulki): mięso mielone 500 g 2 łyżki bułki tartej cebula ząbek czosnku 4 jajka sól pieprz Vegeta opcjonalnie pietruszka(...)czosnkiem i doprawić (wedle uznania). Obtaczać obrane, ugotowane (ostudzone!) jajka mięsem i odstawić do lodówki. Mięso ma mieć kształt kulki. Grillować 10 - 20 minut (w zależności od stopnia rozpalenia grilla; ja miałam już żar, a więc zajęło mi to około 20 minut) - najlepiej sprawdzać na bieżąco! Sos tzatziki: ogórek szklarniowy długi 2 ząbki czosnku duży jogurt naturalny typu greckiego kilka

Karola gotuje
Grillowany bakłażan z oscypkiem i pieczarkami 89

grillowanego bakłażana z oscypkiem i pieczarkami (4 porcje - przystawki): średniej wielkości bakłażan pieczarki około 200 g oscypek (takie niteczki, makaroniki - 1/2 pęczka) 1/4 pęczka szczypiorku przyprawa klasyczna do grilla sól Pokrojone w paski pieczarki podsmażyć na maśle. Ja dodałam do nich na koniec jeszcze odrobinę soli i przemieszałam. Bakłażana umyć i pokroić w plastry. Obficie posolić i odstawić(...)minut. Umyć i osuszyć, przed samym wyłożeniem na ruszt posypać przyprawą do grilla. Grillować z obu stron do uzyskania chrupkości, wyłożyć na niego oscypek. Poczekać aż ser zacznie się rozpuszczać. Ja dodatkowo polałam na koniec (już na talerzu) bakłażana oliwą z oliwek z patelni z pieczarkami (po ich uprzednim podgrzaniu). Posypać szczypiorkiem

Karola gotuje
Pstrąg tęczowy z grilla 124

Wrzucam obiecany przeze mnie kilka dni temu przepis na grillowaną rybę. Prosty, a przy tym smaczny i zdrowy. Kolejna alternatywa dla grillowanych mięs. Składniki na pstrąga tęczowego z grilla (4 porcje): 4 pstrągi tęczowe (patroszone) przyprawa do ryb lub jeśli ktoś nie ma: sól, zioła, opcjonalnie papryka sok z 1/2 cytryny 1/2 pęczka pietruszki masło Rybę umyć. Ja zawsze odkrawam(...)koniec dodać kawałki (niewielkie; po dwa lub trzy) masła. Rybę złożyć i szczelnie owinąć folią aluminiową. Grillować około 20 minut. Na końcu grillowania najlepiej jest otworzyć ryby na grillu, wciąż leżące na folii i zobaczyć czy są one już gotowe, a przy tym wycieknie z nich nadmiar nagromadzonego masła i wody

Karola gotuje
Szparagi z grilla z sosem bazyliowym 155

Szparagi z grilla które robi się bardzo szybko i nie wymagają długiego grillowania. Polecam na party i spotkania rodzinne i nie tylko. 6 szparagów zielonych 3 szparagi białe 3 plastry boczku wędzonego 1/3 piersi z kurczaka sól, pieprz papryka wędzona 3 pomidorki koktajlowe oliwa sos bazyliowy: 1 garść liści bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny(...)plastry cienkie i wąskie. Dwie szparagi zielone i jedną białą zawijam w paski piersi i paski boczku, spinam wykałaczkami. Doprawiam solą, pieprzem, papryką, smaruję oliwą i układam na grillu razem z pomidorkami. Sos: Liści bazylii miksuję z oliwą z oliwek,  sokiem z cytryny. Dodaję sól, pieprz, jogurt grecki i mieszam całość. Szparagi podaję z sosem

wesoła kuchnia
awokado w grillowanej tortilli 180

pieprz i sól,  Następnie całość mieszamy (blenderem lub widelcem) na jednolitą masę . Pastą z awokado smarujemy tortille, na wierzch układamy liść salaty, po czym rolujemy placek. Teraz  grilla smarujemy łyżką oliwy i układamy na nim tortille, grillując z obu stron przez kilka minut ( ja użyłem do tego elektrycznego grilla, ale możemy tortille również ułożyć na dużej patelni). Podajemy

Miód i pieprz
SPAGHETTI BOLOGNESE – HITMAN: EPISODE 2 – SAPIENZA – makaron z sosem mięsnym na winie 260

miasteczka – możemy wejść do lodziarni lub sklepu z lokalnymi produktami mięsnymi. W samej willi Caruso znajdziemy zarówno wyposażoną, pełną produktów spożywczych kuchnię ze spiżarnią, jak i ogródek z grillem czy lodówki z deserami w piwnicy. Trzeba przyznać, że twórcy bardzo wiernie i szczegółowo nakreślili gastronomiczne punkty typowe dla włoskiej kuchni, niby mała rzecz, ale znacznie poprawia immersję gry. Słoneczna(...)pogoda dopisuje. Pora zatem na porcję lodów z Gelaterii Bella! A może kiełbaskę z grilla? Naszym zadaniem w zleceniu jest m.in. zabicie Silvio Caruso, bioinżyniera, który miał bardzo specyficzne stosunki ze swoją zmarłą matką, kochał ją i nienawidził jednocześnie. Nie będziemy opisywać ich relacji bliżej gdyż zepsuło by Wam to rozgrywkę, niemniej matka Silvio, Isabella, była także autorką przepisu

Nerds Kitchen
Ekspresowy chleb z mąki krupczatki 134

ilka miesięcy temu przygotowałem ten chleb na urodzinowego grilla dla znajomych. Pamiętam, że rozszedł się w trymiga. Wszyscy wcinali kromki pieczywa, zanim grill zdążył się rozgrzać. I prawdę mówiąc, później już niewiele go zostało. Jako, że tak bardzo wszystkim posmakował, to postanowiłem podzielić się przepisem na niego. Samą recepturę dostałem wiele lat temu od koleżanki ze szkoły. Był to pierwszy

Food Square
Ryba inspirowana orientem 158

proszku - pół łyżeczki ocet ryżowy - łyżka /sok z połowy cytryny sos ostrygowy - łyżeczka oliwa - łyżka lub 2  tymianek - opcjonalnie olej sezamowy - opcjonalnie kilka kropli tacka aluminiowa do grilla Rybę myjemy i osuszamy, jeśli jest mrożona musi być dokładnie rozmrożona i osuszona. Do pojemnika wrzucamy składniki marynaty i nacieramy nimi rybę z każdej strony. Ja do swojej ryby używam zalewy(...)półkę od góry. Ważne, aby pod kratkę włożyć blaszkę, ponieważ z ryby może ściekać marynata. Pieczemy przez 5 min z jednej i drugiej strony. Po tym czasie włączamy funkcję grilla na 2 min. Aby stała się chrupiąca od zewnątrz. Na tym etapie nie zostawiamy ryby "samej", bo może bardzo łatwo sie przypalić, Wyciągamy z piekarnika i pozwalamy odpocząć przez kilka

Kuchnia od dwojga
Śniadaniowa quesillada 132

śniadaniowej quesillady będziecie czuć się najedzeni przez wiele godzin. Polecam! Składniki :  1 tortilla (pszenna lub kukurydziana) kilka plastrów zgrilowanego bekonu awokado 1 nieduże jajko Przygotowanie :  Na nagrzanym grillu elektrycznym (można też na zwykłej patelni, jednak grill jest wygodniejszy, bo tortilla zapieka się od razu z obu stron, na patelni trzeba ja ostrożnie przewrócić, aby podpiekła się

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania