grill - 12274 przepisów (strona:188/819)

,,Pieczone ziemniaki w koszulce z szynką parmeńską ’’ 247

Aromatyczne i chrupiące ziemniaki pieczone z szynką parmeńską i ziołami smakują doskonale solo lub jako dodatek do dań obiadowych oraz mięs z grilla! Składniki: 4 małe ziemniaczki 4 plastry szynki parmeńskiej zioła: rozmaryn, oregano sól, pieprz, łyżka przyprawy ziołowej do grilla oliwa z oliwek Przygotowanie: Ziemniaki dobrze szorujemy i podgotowujemy – ok. 10 minut w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki dokładnie odcedzamy

Podróż w kulinaria
Ogórki małosolne! Najważniejsze zasady przy robieniu ogórków! 1701

Ogórki małosolne! Kto ich nie lubi? Ja uwielbiam! Jak zrobić ogórki małosolne samemu w domu? Nic prostszego! Wystarczy jeden dzień i mamy ogóraski. Idealne na kanapki, do obiadu, na grilla, na imprezy. Do czego dusza zapragnie! To czego potrzebujesz to dobrej jakości ogórki, zwróć uwagę aby były jędrne i ładnie zielone (nie kupuj nigdy w kolorze idącym ku żółci). Koper(...)ciemnym miejscu.  Jeśli ogórki będą stały na słońcu będą gorzkie! To najważniejsze zasady przy przygotowaniu ogórków małosolnych. Jak widzicie nic trudnego! Zróbcie sobie na weekend, może będziecie mieć grilla albo imprezkę ze znajomymi, będą wtedy idealne

SMYKWKUCHNI
Podpłomyki grillowane faszerowane 209

wodą i solą, tworząc elastyczne ciasto. Dzielimy ciasto na 2 części, formuje my z nich 2 koła. Ciasto grillujemy z obu stron, aż odbiją się na nim paski z grilla. Gorące podpłomyki smarujemy sosem, obkładamy sałatą, plasterkami pomidora, oraz plasterkami sera, doprawiamy solą i pieprzem, składamy razem, dociskamy i kroimy podpłomyki na ćwiartki. Kanapki z grillowanych podpłomyków są świetną, sycącą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czatnej z mango i cebuli 323

około garść, tyle miałem akurat w kuchni. Możecie dać więcej, dzięki czemu smak będzie bardziej orzeźwiający. Całość jeszcze chwile dusimy, a następnie blendujemy na gładką masę. Doskonały dodatek do grilla i pieczonych mięs. Do podawania na ciepło i na zimno. Smacznego!   Jeśli chcecie, możecie zrobić bardziej złożoną wersję tego sosu, dodając do niego 1/3 szklanki rodzynek, nieco imbiru

MarcinChef
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 178

jakie znalazłam na Ceneo było za ok. 130 zł 2. Frytkownica beztłuszczowa - świetna, lżejsza alternatywa dla miłośników frytek :D Cena również atrakcyjna, na allegro minimum 300 zł 3.   Grill elektryczny- 1 kW- dobra cena, ale nie powala. Tak  mniej więcej kosztują. Wrzucam go tu do okazji, bo słyszę że często ktoś ostatnio poszukuje grilli elektrycznych, więc może się

Tradycyjna Kuchnia
14 LIPCA – COOK UP NA GRILLU – WARSZTATY KULINARNE – WARSZAWA 238

lipca Cook Up zaprasza na wyjątkowo treściwe warsztaty kulinarne.... Artykuł 14 LIPCA – COOK UP NA GRILLU – WARSZTATY KULINARNE – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Recenzja książki "Dania i potrawy z grilla Siostry Marii" 209

podzielić się z Wami moją opinia na temat tych książek oraz moimi nowymi przepisami.  Sezon grillowy w pełni, więc na pierwszy ogień pójdzie książka "Dania i potrawy z grilla Siostry Marii". Lato sprzyja grillowaniu, dlatego zachęcam Was do eksperymentowania w kuchni podczas grillowania potraw. Przydatną inspiracją będzie książką autorstwa s. Marii Goretti Guziak pt. "Dania i potrawy z grilla

Z miłości do słodkości
RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI 286

Statystyczny Polak zjada 12 kg ryb rocznie, a Portugalczyk 50... Artykuł RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Caprese z grilla. 157

Sałatka caprese to częsty gość na moim stole. Pomyślałam, że skoro tak chętnie ją jemy, to może warto ją przygotować na grillu i powiem Wam warto było! SKŁADNIKI: 3-4 dojrzałe pomidory kulka młodej mozzarelli  1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz z moździerza grubo mielony WYKONANIE: folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, układamy naprzemiennie pomidory z mozzarellą, posypujemy(...)solą i pieprzem, na wierzch kładziemy krążki cebuli, skrapiamy oliwą z oliwek,  zawijamy w folię, kładziemy na grillu(na boku- nie w centrum), smażymy 15 min. następnie otwieramy i grillujemy do odparowania płynu-gotowe

Kuchnia Beaty
Warsztaty grillowe z firmą Sokołów 214

towarzystwie ogromnej ilości warzyw i owoców.  Zastaliśmy przywitani kieliszkiem szampana i pysznymi wędlinami z mnóstwem owoców. Obejrzeliśmy film firmy Sokołów o jakości jaką charakteryzują się produkty Sokołowa. Grille Webera zostały "odpalone" a my ruszyliśmy przygotowywać dania do grillowania.  Każdy z nas wylosował przepis i miał sam lub w teamie pracować na nasz wspólny sukces.  Nasze menu zawierało(...)grzanki z masłem czosnkowym, sałatkę z arbuzem i fetą, żeberka z grilla, szaszłyki,  grillowane warzywa, ziemniaczki pieczone z boczkiem i z oscypkiem, sałatka z rostbefem i wiele dodatków w  postaci sosów i dipów.  Stoły uginały się od bardzo dobrej jakości produktów.  Sommelier z firmy Czerwona Oliwka profesjonalnie doradzał nam jak łączyć wino z poszczególnymi smakami

AZgotuj!
PORK BUNS – SLEEPING DOGS – chińskie bułeczki z grillowaną wieprzowiną 257

wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc, ale po kilku godzinach też będzie ok. 2. PIECZENIE MIĘSA (40 min) Wieprzowinę należy upiec – my zrobiliśmy to przy okazji na rozpalonym grillu, ale można też skorzystać z piekarnika. Mięso kładziemy na ruszcie, lekko smarujemy pozostałą marynatą i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Pod rusztem układamy blaszkę, która posłuży jako(...)minut z każdej strony). Najlepiej kontrolować stan mięsa pod koniec pieczenia, gdyż w zależności od rodzaju i grubości kawałka, czas pieczenia może ulec zmianie. Podobnie postępujemy w przypadku grilla. Gotowe mięso odstawiamy do ostygnięcia. 3. ZACZYN NA CIASTO (2 min) Do głębokiej miski wrzucamy pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru, 2 łyżki mąki i nieco wody (ok. 1/5 szklanki). Mieszamy do uzyskania

Nerds Kitchen
SAŁATKA MAKARONOWA Z SERKIEM WIEJSKIM I SZYNKĄ 196

świderki  Lubella 2 serki wiejskie po 150 g 2 ząbki czosnku 1 brokuł ugotowany na parze 200 g chudej szynki wędzonej lub mała pierś z kurczaka Przyprawa do grilla 3 łyżki oleju Sól, cukier, pieprz do smaku Sałata, oliwki, pomidorki koktajlowe(...)Przygotowanie :  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy.  Szynkę lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do grilla i podpiekamy na oleju.  Serki wiejskie odcedzamy na sitku, do granulatu dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, cukier i pieprz, mieszamy.  Sałatę, oliwki i pomidorki kroimy.  Brokuł gotujemy na parze, studzimy. Do średniej wielkości miseczek

Kulinarne Fantazje Marioli
Cannelloni nadziewane szparagami. 220

Nadziewane szparagami Cannelloni to świetna przekąska, która pasuje niemal do wszystkiego. Czy postawimy je do dań z grilla, czy do stołu zastawionego sałatkami, czy przy talerzu pełnym szynek i serów to zawsze będzie się świetnie komponować. Ja swoje przekąski przygotowałam na czwartkowy mecz Polski ze Szwajcarią i podałam je miedzy innymi z kiełbaskami z grilla. Więc jeżeli zamierzacie robić strefę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pizza z grilla z camembert i szynką dojrzewającą 319

camembert poukładałam,  ciasto  w przerwach  pozaginałam i fajny kształt pizzy uzyskałam. Środek ketchupem zmieszanym z sosem chili posmarowałam, oliwki i pomidorki cherry tylko dodałam. Pizza na grillu piekła  się  idealnie, a po dodaniu szynki dojrzewającej, cebulki ze szczypiorkiem i bazylii smakowała genialnie. Pizzą tą można kilka osób na raz częstować i pozostało Wam tylko(...)Ketchup mieszamy z sosem chili. Smarujemy nim środek ciasta, następnie posypujemy startym żółtym serem, dodajemy oliwki pokrojone w plasterki i pomidorki w ćwiartki. Pizzę pieczemy na grillu pod pokrywą, ok. 20 min w temp 220°C. Kilka min (ok.2-5 min)przed końcem dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki szynkę. Przed podaniem pizzy dodajemy listki świeżej bazylii i pokrojoną w plasterki cebulkę

Moniki Smakołyki