grill - 12274 przepisów (strona:184/819)

szaszłyki mięsno warzywne 158

dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. wykonanie szaszłyków: Na szpatułki nadziewamy na przemian,grzyby, warzywa i kawałki mięsa. Pieczemy na grillu, przewracając, aż się zrumienią

Domowy Smak Jedzenia
Grillowane kieszonki schabowe 155

kilka godzin, żeby mięso dokładnie przeszło przyprawami. Następnie w środku każdej kieszonki umieścić plaster wędzonego boczku, pomidora suszonego oraz około łyżki sera. Docisnąć. Tak przygotowane mięso ułożyć na grillu, lub w piekarniku z opcją grill i grillować z obu stron, do uzyskania ładnego, rumianego koloru. Paprykę umyć, osuszyć, wydrążyć nasiona i usunąć przerosty. Pokroić w cienkie długie paski i podsmażyć

Świat Domowej Kuchni
Marynowana rzodkiewka 253

coś czuję, że to będzie hit letnich grillów :) Marynowana rzodkiewka, idealnie chrupiąca i do tego delikatna, z nutą korzennych przypraw w smaku. Idealna do potraw z grilla czy do surówek. Spróbujcie! Składniki: - 1 pęczek rzodkiewek - 1 szklanka białego octu winnego - 3/4 szklanki wody - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka ziaren gorczycy - 1 gwiazdka anyżu - 1 strączek kardamonu

CookYourself
Obiad z grillowanego kurczaka, małokaloryczny 239

mocno nagrzanego piekarnika 240 C i piec tak długo aż lekko się przypieką. Przygotowanie piersi kurzych – Piersi przekroić na pół. Mięso doprawić wszystkimi przyprawami i dokładnie wymieszać. Rozgrzać grill i położyć mięsko. Smażyć aż mięso będzie przepieczone i zarumienione. Ja mam elektryczny grill, sprawił się super. Wykonanie – do miski wrzucić umytą i odcedzoną sałatę, pokrojony szczypiorek, przekrojone

Kuchnia Pokoleń
Sos musztardowo-miodowy idealny do mięsa z grilla 215

Witajcie! Sezon grillowy w pełni. A jak mowa o grillu to nie może zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do każdej przekąski np. tortilla, czy jakieś kiełbaski, czy nawet na pizze i wiele różnych potraw.  Smak sosu jest słodko-ostry. Koniecznie spróbujcie!  Składniki: 250 ml majonezu

Gotuj z Mąką
Obsypunki z grilla 176

odpowiednia dla tej grupy czyli, tanio, prosto i wysokokalorycznie. Część elementów tej kuchni już kiedyś robiłem pod innymi nazwami, ale ten bardzo mi się spodobał. No i idealne na grilla. Oczywiście w formie flaka możemy użyć wielu rzeczy, ale folia spożywcza jest najtańsza i najprostsza w obsłudze. Tylko piec w niej nie możemy :) Składniki: - ziemniaki - cebula - majeranek - mąka (opcjonalnie) - kasza(...)dobrze jak byśmy owijali Laurę Palmer lub Medeleine Ferguson, z ostatnio modnego serialu Twin Peaks. Całość wrzucamy do wrzątku i gotujemy godzinę. Na drugi dzień rozwijamy i kładziemy ruszt grilla. Idealne z ogórkiem kiszonym i oczywiście bułką POZNAŃSKĄ

Kryzysowa Książka Kucharska
Karczochy – jak je wybrać, przechowywać i przygotować na parze lub grillu 291

bokiem noża na pastę czosnek. Solimy i pieprzymy (mocno) do smaku. Schładzamy w lodówce. Świetnie pasuje tu też czosnkowy majonez domowej roboty , wzbogacony świeżym lub suszonym tymiankiem. KARCZOCHY Z GRILLA Jeśli chcecie je grillować wyjmijcie je odpowiednio wcześniej , dajcie im odciec, następnie przekrójcie wzdłuż na pół i wyjmijcie wszystkie fioletowe liście wewnętrzne i pierzasty kwiat. Posmarujcie przecięcie oliwą, lekko osólcie(...)popieprzcie, i zgrillujcie je od tej strony do momentu aż skarmelizują się widoczne, ciemne pasy grilla (8-10minut). JAK TO UGRYŹĆ? Z całego karczocha odrywamy po kolei zewnętrzne listki, trzymając za końcówkę liścia maczamy w sosie i zeskrobujemy zębami mięsko spod okrywy łuski. Przy starszych karczochach może się okazać że jest go niewiele, w jaśniejszej części będzie go więcej

Karo in the Kitchen
Cztery przepisy na zdrowe, wiosenne posiłki. 195

ogniu masę jajeczną do czasu aż wierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i  dymką. Bon appetit :)  2. Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz jajkiem(...)świeżej kolendry, 2 rzodkiewki, 1 cytryna. piklowana cebula: 1 czerwona cebula, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 50 ml wody, 50 ml octu z jabłek. Przygotowanie: Bagietki opiecz na grillu.  Piklowana cebula: w rondelku wymieszaj wodę z octem, cukrem, solą i doprowadź do wrzenia. Cebulę pokrój na bardzo cienkie plastry (możesz użyć mandoliny do krojenia warzyw) i przełóż

Poezja Smaków - blog kulinarny
Jak wykorzystać ser mozzarella w kuchni? 147

menu miejsc takich jak restauracja włoska Estella . Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby podobne danie przygotować samodzielnie w domowej kuchni. Wystarczy, że posiadasz patelnię do grillowania lub elektryczny grill. Warzywa – bakłażana Cukinię 3 rodzaje papryk – czerwoną, żółtą i zieloną Małe opakowanie pomidorków koktajlowych 2 czerwone cebule Kulkę mozzarelli Przyprawy – rozmaryn, tymianek i oregano Warzywa pokrój na cienkie plastry, przypraw(...)oliwie z oliwek podsmaż na patelni. Jeśli korzystasz elektrycznego grilla, nie musisz już używać natłuszczenia. Gdy całość nabierze złotego koloru przełóż warzywa do miski i dodaj pokrojony w plastry ser mozzarella. Jabłko z mozzarellą na słodko Dużą zaletą sera mozzarella jest to, że z powodzeniem można go wykorzystać także do przyrządzania tak smacznych i słodkich deserów jak pieczone jabłka

Mojewlasne.pl
Wiosenne przepisy na kolację 207

ogniu masę jajeczną do czasu aż wierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i  dymką. Bon appetit :) 2. Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz jajkiem(...)świeżej kolendry, 2 rzodkiewki, 1 cytryna. piklowana cebula: 1 czerwona cebula, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 50 ml wody, 50 ml octu z jabłek. Przygotowanie: Bagietki opiecz na grillu. Piklowana cebula: w rondelku wymieszaj wodę z octem, cukrem, solą i doprowadź do wrzenia. Cebulę pokrój na bardzo cienkie plastry (możesz użyć mandoliny do krojenia warzyw) i przełóż do miseczki

Tradycyjna Kuchnia
Nalewka z pigwy 254

Wiosna nareszcie dopisała. To idealna pora na zorganizowanie grilla lub pikniku. Do wiosennych potraw czy deserów najlepiej pasuje ulubione wino lub nalewka. Polecam tą z pigwy. Jest bardzo aromatyczna i smaczna. Składniki 2 kg pigwy 1 kg cukru 750 ml wódki 250 ml spirytusu 1. Owoce dokładnie myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)dolewamy alkohol, zakręcamy słój i odstawiamy na 4 tygodnie, od czasu do czasu potrząsamy. 4. Nalewkę odcedzamy. Przelewamy do butelek i odstawiamy na 4-5 miesięcy. 5. Na najbliższym grillu będzie smakowała wybornie. Jej woń z pewnością zachęci wszelkie owady do siadania na kieliszkach lub „pływania” w nich. Firma Tarka i Miarka ma na to doskonałe rozwiązanie: kieliszek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Grillowana cukinia z salsą i piekielnymi kiełbaskami 138

oknem pogodny weekend więc grille dzisiaj z pewnością przeżyją oblężenie, a ja Wam przygotowałam kiełbaskowy raj z dużą ilością warzyw aby urozmaicić Waszą dietę i przy okazji zabłyśniecie przed rodziną i znajomymi. Firma  Hańderek  w swojej ofercie ma przepyszne kiełbaski, które pod względem jakości i smaku polecam z czystym sumieniem. Do moich cukinii i salsy pomidorowej wybrałam pikantne(...)wzdłuż na połowę, łyżeczką wycinamy środek z gniazdami nasiennymi, wcieramy w cukinie małą ilość oliwy lub oleju, oprószamy solą, grillujemy do czasy aż będą al dente. Równolegle przygotowujemy na grillu kiełbaski. Salsa pomidorowa: Do dobrej salsy potrzebujemy bardzo ostrego noża i jędrnych pomidorów, aby pokroić je w bardzo drobną kosteczkę, a nie zmiażdżyć!. - 3 pomidory - 1 czerwona cebula - natka pietruszki

Apetyczna babeczka
Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym 127

już wiele razy wspomniałam. Dzisiaj powstała kolejna, bardzo szybka sałatka, tym razem połączyłam sałatę lodową, soczewicę i krem balsamiczny z burakiem. Bardzo fajna propozycja, idealny dodatek do mięsa z grilla. Sałatka została przygotowana z "resztek", które znalazłam w lodówce, ale efekt bardzo mi się podoba. Możecie dodać ulubione sery, tutaj sprawdzi się mozzarella, ricotta lub kremowy serek z dodatkami. Całość(...)cienkie plasterki, za pomocą obieraczki do warzyw. Układamy na sałacie lodowej razem z odsączoną i przepłukaną pod bieżącą wodą soczewicą. Całość dekorujemy kremem balsamicznym. Świetny dodatek do mięsa z grilla

Moja smaczna kuchnia
Focaccia na grillu 142

chleb, a focacius to palenisko na środku pomieszczenia używane do przygotowywania potraw. W luźnym skojarzeniu - ognisko domowe. Co daje focaccii wyjątkowy rodzinny charakter, prawie jak w obecnych czasach grill na działce przy akompaniamencie brzdęku butelek, w których jest coś, co tylko umownie nazywamy piwem :) Niektórzy powiedzą, że to taka pierwsza pizza i mają trochę racji :) Składniki: - mąka - olej - drożdże - woda(...)trochę rozmarynu oraz dolewamy trochę oleju i tyle wody, aby można było ugnieść ciasto. Należy dobrać takie proporcje, aby ciasto było miękkie, ale nie kleiło się do rąk. Rozpalamy grilla. Kiedy węgle będą dobrze rozżarzone, wkładamy ciasto do foremki, kładziemy ją na ruszt i całość przykrywamy pokrywą. Po 45 minutach kładziemy na to plasterki pomidora, przykrywamy i czekamy jeszcze około

Kryzysowa Książka Kucharska
Kulinarne inspiracje z Almette Davida Gaboriaud 189

ogniu masę jajeczną do czasu aż wierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i dymką. Bon appetit Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz jajkiem w koszulce Składniki(...)świeżej kolendry, 2 rzodkiewki, 1 cytryna. piklowana cebula: 1 czerwona cebula, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 50 ml wody, 50 ml octu z jabłek. Przygotowanie: Bagietki opiecz na grillu. Piklowana cebula: w rondelku wymieszaj wodę z octem, cukrem, solą i doprowadź do wrzenia. Cebulę pokrój na bardzo cienkie plastry (możesz użyć mandoliny do krojenia warzyw) i przełóż do miseczki

karmelowy

Proponowane wyszukiwania