Trzy pyszne warzywka razem z mozzarellą nie tylko fajnie się prezentują ale też wspaniale smakują. Kanapeczki idealne na przekąskę lub też lekki posiłek a nawet dodatek do mięska z grilla. składniki: 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia żółta 3-4 pomidory, u mnie malinowe 250 g mozzarelli (dałam taką z kawałka do zapiekanek) zioła włoskie (młynek Kotanyi) olej Bakłażana(...)temu pozbędziemy sie goryczki. Następnie plastry cukinii i bakłażana oprószyć z obu stron ziołami włoskimi i skropić lekko olejem. Tak przygotowane plastry warzyw ugrillować na patelni grillowej (lub na grillu). Pomidory pokroić w grube plastry i odstawić. Dużą blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszce ułożyć połowę ugrillowanych plasterków, wybierać te większe. Na każdym plasterku ułożyć troszkę
Monia miesza i gotujegrama majonezu. Jest pysznie kwaśna i odświeżająca. Delikatnie pikantna. Po schłodzeniu idealna do grillowanych mięs, albo zamiast klasycznych ziemniaków – do obiadu. Ta sałatka to coś, co robię na każdego grilla i zawsze znika. Bezmięsni jedzą ją równie chętnie i szybko jak mięsożercy do karkówki czy porcji kurczaka. Pasuje do ryby- jest odpowiednio kwaśna i zbalansowana. Ziemniaki sałatkowe- czyli typu(...)najlepsza jest na drugi dzień, gdy już smaki w pełni się połączą. Mocno schłodzona jest świetnym zamiennikiem nudnych ziemniaków podawanych do obiadu. Zawsze zabieram ją ze sobą idąc na grilla. Bardzo lubię ją zamiast pieczywa do pieczonych skrzydełek. Jest lekka i orzeźwiająca i przez kilka ładnych lat zdążyła sobie zaskarbić rzeszę fanów. Spróbujcie! SKŁADNIKI 800g ziemniaków sałatkowych (waga po obraniu
Karo in the Kitchenwcześniej wypłukanymi i osuszonymi liśćmi szpinaku dodajemy pokrojonego w kostkę arbuza bez pestek oraz pokrojone awokado ser smarujemy oliwą z oliwek i układamy na rozgrzanej patelni lub najlepiej na grillu kiedy ser będzie miał złocistobrązowy kolor podważamy go łopatką i przewracamy na chwilkę na druga stronę pokrojony w paski ser układamy na sałatce, doprawiamy wszystko świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy
zobacz ich smaksfotografowałam, zjadłam ze smakiem, a teraz będę zachwalać: Składniki: 1 średnia polędwiczka wieprzowa 1 średnio dojrzała brzoskwinia 2 plastry ananasa świeżego 1/2 cebuli czerwonej ulubiona przyprawa do grilla (u nas jedna z nowości Kamis) pieprz olej Przygotowanie: Umytą i osuszoną polędwicę kroimy w plastry i rozbijamy lekko. Smarujemy oliwą i oprószamy przyprawą do grilla z obu stron
Kuchnia po mojemuJakie są najlepsze imprezy? Spontaniczne! Takie przygotowywane w 1 godzinę. Bo tyle miałam czasu od podjęcia decyzji, że chcę zaprosić gości. Przygotowałam finger food przy pomocy grilla elektrycznego Russell Hobbs z odłączanymi płytami entertaining , które są bardzo wygodne podczas mycia. Schłodziłam wino a potem już było dużo śmiechu :) Nie spodziewałam się, że ten wieczór zakończy się na tańcach(...)każdej strony. Następnie na tak usmażonych cukiniach rozsmarowujemy gotową pastę. I zwijamy. Układamy pionowo na półmisku. Dekorujemy zielonym groszkiem i szczypiorkiem. Idealne finger food :) Grill Russell Hobbs z odłączanymi płytami
Bon Appetit Małgorzatyposolić. Zamarynować na noc dodając dość sporo winegretu z octem balsamicznym. Mięso skruszeje i będzie nad wyraz soczyste, nabierze włoskości i będzie..na każde zęby. Na drugi dzień odpalić grilla. Jeśli się grilla nie ma gdzie zrobić wystarczy patelnia do grillowania. Ja użyłam ogromnej z kopułą. Grillujesz i dusisz jednocześnie- nic się nie ma prawa dymić..na mieszkanie. Tak ugrilowane
Z Kuchni Do Kuchnikilograma wołowiny) - 4 łyżki musztardy sarepskiej (lub rosyjskiej) - sól - pieprz Przygotowanie: Do mięsa dodajemy musztardę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Formujemy płaskie burgery. Grillujemy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub na świeżym powietrzu. Czas grillowania na grillu elektrycznym powinien wynosić około 14 minut - po 7 z każdej strony (ze względu na obecność wieprzowiny, która nie powinna pozostać różowa - jeżeli
Życie zamknięte w smakupostaci świeżej, „wykorzystuję” moją córkę ( kupuje ją w Makro ). Nawet nie pamiętam czy kiedykolwiek w typowym sklepie sieciowym widziałam ją w takiej postaci a szkoda. Ryba jest pyszna. Na grilla idealna, nie jest sucha, ości w minimalnej ilości i oczywiście „dużo ryby w rybie” a nie tylko skóra. A zapomniałabym jeszcze dodać jest tania. Jeżeli macie możliwość jej zakupu(...)brzucha wkładamy gałązkę koperku i gałązkę selera naciowego. Na sam koniec na rybę ścieramy skórkę z cytryny ( oczywiście wyszorowane i sparzonej ). Pozostawiamy do zamarynowania i sami zajmujemy się rozpalaniem grilla J . Warto do grillowania ryby wykorzystać specjalny metalowy ruszt. No i grillujemy aż będzie pięknie przyrumieniona. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewyprzygotowałam. Pod postem swój opis (lub przepis) ze zdjęciem na MOJE SMAKOŁYKI DLA MONIKI dodajcie i o nagrody powalczcie. Kończy się pomału sezon na grillowanie, ale jak grilla ktoś z Was dostanie, to będzie mógł jeszcze grillować i na łonie natury się rozkoszować. A jeśli na piknik wybrać się zamierzacie, to szansę na wygraną kosza piknikowego macie(...)moim blogu i FB wraz z nagrodzonymi przepisami. 9 . Ze wszystkich przepisów wybiorę 2 moim zdaniem najciekawsze zgłoszenia. Nagrodami w konkursie są: I miejsce – kosz piknikowy II miejsce – grill 10. Nagrody zostaną wysłane tylko na terenie Polski. 11. Nagrody zostaną wysłane w ciągu 14 dni roboczych, od otrzymania danych zwycięzców. 12. Możecie wysłać jedno zgłoszenie
Moniki SmakołykiSałatka z brokułami i serem feta to idealny dodatek do Waszych potraw z grilla. Składniki : brokuły 4 duże pomidory 2 małe czerwone cebule puszka kukurydzy 200g ser feta 4 duże łyżki słonecznika łuskanego 150g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Sposób przyrządzenia : brokuły gotujemy al dente w osolonej wodzie
zobacz ich smakodstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Bakłażana myjemy i kroimy w cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut W tym czasie należy rozgrzać piekarnik oraz grill. Osuszamy bakłażany ręcznikiem papierowym, posypujemy pieprzem, przesmarowujemy z obu stron oliwą i układamy na grillu. Następnie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni wkładamy posmarowane oliwą filety sandacza i pieczemy
Miód i pieprzskórki i wyłożyć je balsze posmarowanej olejem. Nad każdym bananem rozprowadzić wymieszany miód z sokiem z cytryny i cynamonem oraz posypać migdałami. Tak przygotowane banany włożyć do piekarnika albo grilla i je zarumienić. Podawać na ciepło z lodami i bitą śmietaną. Wszystkie produkty marki B radley Smoker można kupić w sklepie DYNAMIC Centrum Grilla mieszczącym się w C.H. Gemini Park
naRuszcieskładniki: 2000 g ogórków gruntowych 500g cebuli 3 łyżki soli 270 g cukru 700 ml wody 250 ml octu 1 czubata łyżki przyprawy do grilla 1/2 łyżki gorczycy natka pietruszki baldachimy kopru wykonanie: Ogórki myjemy, (nie obieramy), kroimy w słupki. Cebule obieramy i kropimy w półksiężyce. Ogórki wraz cebulą przekładamy do dużej miski, zasypujemy solą, dokładnie mieszamy i odstawiamy(...)godz. Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy cukier, gorczycę oraz przyprawę do grilla, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do słoików wkładamy po gałązce kopru oraz po 2 gałązki natki pietruszki, napełniamy każdy słoik ogórkami wraz z cebulą i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez
Domowy Smak JedzeniaMielone na patyku to taka moja propozycja mięsna na grilla lub do wykonania w domu na patelni grillowej tak jak zrobiłam to ja. Do tego mięska polecam również sałatkę (przepis) , która świetnie pasuje w duecie z mięsem mielonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki majeranku(...)drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać wraz z mięsem na gładką masę. Z mięsa formować podłużne kotlety i w każdy wsunąć patyczek do szaszłyka. Grillować na grillu lub na patelni grillowej. Podawać z ulubionym sosem. Ja podałam z sosem czosnkowym mielone na patyku
O kuchni z uczuciem