grill - 12274 przepisów (strona:204/819)

Szisza kebab z warzywami 153

wieprzowe)  2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka oregano  przyprawa jarzynka  1 łyżka sosu chili słodko-kwaśny  2 ziemniaki  1 mała marchewka przyprawa do grilla mix sałat do podania kukurydza konserwowa 2 łyżki PRZYGOTOWANIE:  Do miski przekładamy mięso, dodajemy mąkę ziemniaczaną, oregano, jarzynkę i wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiani na około 30 minut(...)wyrabiamy. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Na długie patyczki do szaszłyków nabijamy ziemniaki oraz marchew i małe kuleczki z farszu mięsnego. Całość przyprószamy przyprawą do grilla, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez około 30 - 35 minut do uzyskania złocistego koloru. Podajemy z sałatami i kukurydza konserwową. Opcja szisz kebaba bez warzyw również świetnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Crème brûlée z lawendą 185

masą. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut - masa się lekko zetnie. Usunąć naczynka z blachy z wodą, ostudzić.  W piekarniku włączyć funkcję grill, foremki umieścić ponownie na blaszce (już bez wody), deser posypać drobnym cukrem i wstawić pod grill na 30 -60 sek. do czasu aż cukier się skarmelizuje. Najprościej użyć specjalnej opalarki. Wstawić

Stare Gary
Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty 136

grillowania/wędzenia. Składniki: 1/3 szklanki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka miodu 2 łyżki świeżo startego imbiru Marynatę przygotować mieszać wszystkie składniki. Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty is a post from: naRuszcie.pl The post Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Sosy i inne dodatki do steków 173

octem i cukrem. Podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Aromatyzowane masła Smakowe masła (masła złożone) są doskonałym dodatkiem do steków. Ale równie dobrze smakują z innymi daniami z grilla: z tostami, kukurydzą czy ziemniakami z grilla. Składniki: 4 łyżki miękkiego masła ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu plus składniki do wyboru: 1 bardzo drobno posiekana szalotka/cebula i ¼ szklanki świeżych posiekanych ziół

naRuszcie
Szukanie i powroty. Focaccia na początek. 174

ciepło w oliwie.  Okrągłą focaccię odkładam na później. Kroję na pół, smaruję oliwą, nadziewam szynką, pomidorami, bazylią, czosnkiem i mozarellą. Składam tą dużą kanapkę i opiekam na grillu. Powstaje okrągła, chrupka panini, która znika równie szybko jak małe bułeczki. I co najważniejsze smakuje tak, jak powinna, tak jak lubię, tak jak pamiętam! A zatem wróciły smaki i ja wracam(...)przez 15 - 20 minut na złoty kolor. Podawać z oliwą z oliwek. Można także przekroić na pół, wysmarować oliwą, obłożyć np. mozarellą, szynką, pomidorami, bazylią, złożyć i opiekać na grillu - powstanie pyszna, chrupiąca kanapka panini. Smacznego! P.S . Dziękuję wszystkim osobom, które podzieliły się ze mną w komentarzach lub mailach swoimi wspomnieniami o randkach.  Upominek-niespodziankę otrzyma Evitaa. Proszę

KUCHARNIA
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 209

mlekiem i posypujemy sezamem,makiem suszonymi pomidorami ,co kto woli Pierożki pieczemy 25 minut w 180 stopniach - ciasto powinno się zrumienić, więc można ostatnie 5 minut włączyć opcję grilla. Świetne są do szklaneczki gorącego barszczyku. Smacznego polecam gorąco..... :) z netu .................................................................... Gnocchi russo torta cotta .......... * 600 g di farina * 2 cucchiaini di sale * 180 g di panna(...)semi di papavero secco pomodori , che si preferisce gnocchi cuocere 25 minuti a 180 ° - l'impasto deve essere marrone esso , in modo da poter ultimi cinque minuti accendere il grill Grandi occhiali sono barszczyku caldo consigliamo vivamente ..... Enjoy

w mojej kuchni
Szaszłyki słodko-kwaśne 161

lodówki na m.in. pól godziny, a najlepiej na całą noc.   Nabijamy na duże patyczki do szaszłyka na przemian paprykę, marchewkę, mięso i pomarańczę. Kończymy papryką. Smażymy na tradycyjnym grillu (na specjalnej tacce) lub na grillu elektrycznym. Szaszłyki ze względu na drób są szybko gotowe. Smacznego

Humanistka w kuchni
Crème brûlée kawowy i bez cukru 152

masą. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut - masa się lekko zetnie. Usunąć naczynka z blachy z wodą, ostudzić.  W piekarniku włączyć funkcję grill, foremki umieścić ponownie na blaszce (już bez wody), deser posypać drobnym cukrem i wstawić pod grill na 30 -60 sek. do czasu aż cukier się skarmelizuje. Najprościej użyć specjalnej opalarki. Wstawić

Stare Gary
Typowo włoski obiad dla małych... i dużych ! 527

jadałam tak w regionie Piemont. Jak Sycylia preferowała drób i koninę, Friuli Wenecja Julijska kochała czerwone mięso i żeberka, tak Piemont mi utkwił w pamięci jako..schab! Schabik z grilla! Składniki sos pomidorowy robiony w domu, znajdziecie go pod tym przepisem SALSA tutaj makaron penne u mnie  Czanieckie Makarony mięso mielone na 4 kulki przyprawy do mielonego 2 plastry(...)bazylia, mieszanka sałat-umyte gotowe do spożycia parmezan Ugotuj sos pomidorowy według   TEGO PRZEPISU Mięso mielone dopraw jak lubisz.Ja te kulki zrobiłam dla dzieci, gdyż one schabu z grilla mi nie pogryzą. Ugotuj kulki w sosie pomidorowym. Międzyczasie ugrilluj kotlety schabowe. Ugotuj penne al dente. Przygotuj sałatkę. Wymieszaj ja z odrobiną soli i oleju lnianego. Dobry, zdrowy, aromatyczny

Z Kuchni Do Kuchni
Karkowka pieczona w warzywach z ziemniakami 181

gorące urządzenie nie zbiegło się z jego przyjazdem. Karkowka pieczona w warzywach z ziemniakami 1 kg karkówki (dobrej jakości, u mnie rasa puławska) 1-2 łyżeczki pikantnej przyprawy do grilla kilka łyżek oliwy z oliwek 1 mały seler 2 pietruszki 3 średnie marchewki 6 dużych pieczarek 1 czerwona papryka 2 średnie cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz(...)rozmaryn, tymianek Karkówkę kroimy w spora kostkę i posypujemy przyprawą do grilla. Odstawiamy na ok 20 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry. Ja użyłam do tego robota kuchennego. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i rumienimy na niej mięso. Na dnie naczynia do zapiekania układamy warstwę warzyw, przyprawiamy sola, pieprzem i tymiankiem, ew. chili. Układamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
BOMBARDINO 107

mija tegoroczna Majówka? Miało być ciepło, pięknie, grille rozpalone do czerwoności, a tu co zimno i deszczowo, karkóweczka zamiast na grillu smaży się na patelni. Nie ma co załamywać rąk i trzeba jakoś się odnaleźć w zaistniałej sytuacji. Jako upiększacz otoczenia i rozgrzewacz zarazem polecam BOMBARDINO. I niech Wam się nie wydaje, że zdjęcie jest lekko rozmazane, to jedynie efekt

Kuchnia w opałach
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 127

oknem piękna pogoda, idealna na biesiadowanie przy grillu.  No ale niestety nie każdemu taki wypoczynek jest dany. U mnie dzisiaj namiastka grillowania. Zamiast tradycyjnego grilla , patelnia grillowa :) Ale też było smacznie. Ps. uciekam do pracy. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka sos sojowy ocet balsamiczny pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i oczyścić z błonek. Jeśli są duże

Kuchnia w opałach
GRILLOWANY KARCZEK 113

lodówce, cóż było robić - patelnia grillowa znów poszła w ruch. SKŁADNIKI: 6 plastrów karczku 3 łyżki ketchupu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżeczka papryki w proszku przyprawa do grilla sól  pieprz 2 ząbki czosnku A jak to zrobić: Ze wszystkich składników przygotować marynatę, w której bardzo dobrze obtoczyć mięso. Przełożyć do szklanej miski, zakryć folią i włożyć do lodówki(...)kilka godzin. Patelnię dobrze rozgrzać i smażyć mięso z obu stron po 2-3 minuty. Tak przygotowane mięso nadaje się na każdego rodzaju grilla

Kuchnia w opałach
SZNYCLE Z SZYNKI W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ 134

marynatę do mięsa. Bo jak by to powiedział mój mąż, obiad bez mięsa to nie obiad. Przedstawiam cudnie pachnące sznycle z szynki, które równie dobrze możecie przygotować na majowego grilla. SKŁADNIKI: 4 sznycle z szynki wieprzowej 1 duża łyżka miodu (jasnego) 1 duża łyżka musztardy (ostrej) szczypta ostrej papryki w proszku tymianek, rozmaryn do smaku olej A jak to zrobić(...)pięści je "roztłuc". Przygotować marynatę z miodu, musztardy i przypraw, w której bardzo dokładnie obtoczyć mięso. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Mięso smażyć (na patelni grillowej lub grillu) z dwóch stron na złoty kolor, aż zmięknie.  Przed smażeniem delikatnie natłuścić patelnię olejem. Całości dopełniają pieczone w piecu ziemniaki i marynowane mini patisony

Kuchnia w opałach
GRILLOWANE WARZYWA 150

wreszcie pogoda nas rozpieszcza :) Chętniej niż jeszcze tydzień temu, wychodzimy z budynków. Spacery, rowery, rolki..........grille. Tak właśnie lubimy spędzać wolny czas. Po czterech godzinach na rowerze lekka kolacja, przygotowana na patelni grillowej. Polecam również przetestować na grillu. SKŁADNIKI: 6 plastrów bakłażana 6 plastrów cukinii 6 plastrów pomidora 6 plastrów papryki żółty ser sól morska ziołowa pieprz kolorowy świeża bazylia

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania