Grillowane podudzia z sosem Sriracha i pomarańczą
Grillowane podudzia z sosem Sriracha i pomarańczą
Wyjątkowe połączenie smaku marmolady pomarańczowej i ostrego sosu Sriracha zachwyci naszych gości zgromadzonych przy grillu. Składniki: 1 kg podudzi z kurczakasól i pieprzoliwa z oliwekna sos:500g marmolady pomarańczowej1/3 szklanki miodu1/3 szklanki brązowego cukru1/3 szklanki sosu sriracha Przygotowanie:Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i ostudzić. Podudzia natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzać grilla do około 190 stopni. Grillować podudzia około 30 mi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu naRuszcie
Autor
piotrbbq
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, pomarańcze, grill, miód, kurczak, podudzia z kurczaka, sos do kurczaka, ostry kurczak, kurczak w miodzie, kurczak grillowany
Inne przepisy z naRuszcie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję