gołąbki - 2688 przepisów (strona:93/180)

Łazanki z makiem na Wigilię z babcinego zeszytu 89

przed wymieszaniem z łazankami). Zobacz również inne przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne : przepis na tradycyjną kapustę z grzybami wigilijny bigos bez mięsa przepis na kulebiak i barszcz czerwony wigilijne gołąbki z kaszą i grzybami sałatka jarzynowa bez jajek piernik długodojrzewający Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Gołąbki wigilijne 62

Pyszne i całkiem inne gołąbki, specjalnie na wigilię, Pachnące świętami... Pełne suszonych grzybów, pyszną kaszą i dla przełamania i podkręcenia smaku kiszona kapusta. Polecam .... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Obiad do odgrzania na drugi dzień 95

Kotlety z kurczaka siekane Indyk w sosie kokosowym z ryżem Zapiekanka chlebowa z pieczarkami Zapiekanka chlebowa z brokułem pod beszamelem Ryż z brokułami Lasagne bolognese Wieprzowina w grzybowym sosie Gołąbki po staropolsku Bigos pieczony – przepis Kurczak gyros Kurczak w boczku Kurczak pieczony z pomidorkami Kurczak pieczony z jabłkami Kurczak duszony Klopsiki – przepis Ryż po bolońsku Jambalaya z kiełbasą

Dorota Smakuje
Obiad z grzybami leśnymi 82

cebulą Grzyby duszone w śmietanie Galette z grzybami Tarta z kurkami Tarta z grzybami suszonymi Drożdżowe ślimaczki z grzybami leśnymi Grzyby z patelni Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Gołąbki po staropolsku Kasza pęczak z kurkami, orzechami laskowymi i szpinakiem Zapiekanka makaronowa z grzybami Lazania z grzybami Zapiekanka ziemniaczana z grzybami pod beszamelem Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą

Dorota Smakuje
Pasztet z fasoli i grzybów – kuchnia podkarpacka 76

kolbuszowski  W naszej regionalnej kuchni suszone grzyby dodajemy do różnych potraw, wzbogacając ich smak, zapach i wygląd. Gotujemy na nich barszcze, dodajemy do kapusty lub do farszu na gołąbki. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Komorowianki” polecają suszone grzyby jako składnik pieczonego pasztetu z fasoli. Dzięki temu prosty warzywny pasztet nabiera smaku i charakteru. Jeśli więc lubicie tego

Trzeci talerz
Kapusta zasmażana z marchewką i boczkiem 139

było grudek. Zawartość patelni przełożyć do kapusty, dodać sok cytryny, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Pieczona kapusta Faszerowana główka kapusty włoskiej Gołąbki bez zawijania Kimchi Młode ziemniaczki w boczku zapiekane w kapuście kiszonej Artykuł Kapusta zasmażana z marchewką i boczkiem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Cevapcici – bałkańskie kotleciki z ajvarem 74

mozzarellą Spaghetti bolognese – przepis podstawowy Meksykańska lasagne Naleśniki meksykańskie Burrito z chilli con carne Gnocchi bolognese Chilli con carne Zupa gołąbkowa Mousaka (musaka) bułgarska Lasagne (lasagne bolognese) Zupa taco Gołąbki bez zawijania CEVAPCICI – BAŁKAŃSKIE KOTLECIKI PRZYGOTOWANIE: 50 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI CEVAPCICI: – 250 g mielonej wołowiny – 250 g mielonego mięsa wieprzowego (możesz użyć dobrej

nietylkopasta.pl
Młoda kapusta duszona z kiełbasą i boczkiem 62

zmielonym pieprzem, dodajemy sok cytryny i poszatkowany koperek, mieszamy. Inne przepisy z wykorzystaniem młodej kapusty: Młoda kapusta z ziemniakami Młoda kapusta zasmażana Bigos z młodej kapusty i kiełbasy Pieczone gołąbki z młodej kapusty Łazanki z młodą kapustą i boczkiem Duszona młoda kapusta Młoda kapusta po węgiersku Chłopski garnek z młodą kapustą Jarzynowa z młodą kapustą i kalarepą Kopytka

Kardamonovy
Gołąbki z młodej kapusty z brokułem 78

Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to eleganckie połączenie smaków, które rozgrzewa serce i podbija podniebienie. Zamiast tradycyjnego nadzienia z ryżu, wykorzystujemy tu zdrowy i aromatyczny brokuł, który nadaje potrawie niezwykłą świeżość i chrupkość. Rozpoczynamy od starannie przygotowanej młodej kapusty, której liście po sparzeniu w gorącej wodzie stają się miękkie i gotowe do formowania. Następnie

Kulinarna Chwila
Sajgonki pieczone w Air Fryer 78

tarce jarzynowej o dużych oczkach, solimy i pozostawiamy na durszlaku, odciskamy z nadmiaru płynu. Mięso mielone mieszamy z warzywami, doprawiamy do smaku. Jak zawijać sajgonki? Jeśli wcześniej zwijaliście gołąbki z pewnością zrobicie sajgonki! Kilka wskazówek: 1. Pierwszy krok , należy zmoczyć papier ryżowy najlepiej według opisu na opakowaniu, papier powinien delikatnie zmięknąć . Ułożyć na desce. 2. Drugi krok . Zacznijcie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną jak u babci 75

kiszoną jak u babci   Zobacz inne przepisy na tradycyjne, domowe obiady: Roladki schabowe z pieczarkami – pyszny pomysł na obiad Kluski ziemniaczane z kapustą kiszoną – pyszny pomysł na obiad Gołąbki z ziemniakami i boczkiem – stary, domowy przepis Hreczanyki – podkarpackie kotlety z mięsa i kaszy gryczanej Schab pieczony w plastrach z cebulą – soczysty i mięciutki   Artykuł Pierogi

e-PrzepisyKulinarne
Co można zamrozić po świętach 96

żurek, chrzanowa, barszcz, rosół – choć można też je zawekować by nie zajmowały miejsca w zamrażarce sosy – te gotowane ugotowane warzywa z rosołu bigos, kapusta z grochem, gulasz, strogonow, gołąbki pieczywo – najlepiej pokrojone w porcje pasztecik, kulebiaki ciasta np babki, mazurki, serniki, makowce oprócz tych z galaretką czy z kremem czekoladę – jeśli dostaniecie nadmiar czekoladowych zajączków pierogi

Dorota Smakuje
Co to jest blanszowanie? 85

podawane jako samodzielne dania z ulubionymi dodatkami. Zobacz kilka przepisów, w których możesz użyć zblanszowane warzywa : sałatka z brukselką i serem feta zblanszować możesz liście kapusty w przepisie na gołąbki z kapustą kiszoną do tej surówki z cukinii, papryki i marchewki możesz użyć zblanszowanych warzyw, zamiast świeżych – dzięki temu surówka będzie bardziej miękka do sałatki z mozzarellą

Via Gusto
Warzywa na patelnię z jajkiem sadzonym, czyli zdrowy obiad w 15 minut 86

wszyscy mają w zamrażarce "coś" na takie właśnie sytuacje. Ja sama nie mrożę posiłków i staram się wszystko przyrządzać na bieżąco. Czasami zawekuję lub zamrożę odrobinę bigosu lub gołąbki, ale to naprawdę rzadko. Co prawda w sklepach bywają gotowe posiłki z przyzwoitym składem, ale przyznajmy się szczerze, domowe jedzenie jest nie tylko smaczniejsze, ale również ekonomiczne. Dlatego też

Di gotuje
Koktajl z pomarańczami, kiwi i selerem naciowym 73

bardzo kombinowała, po prostu często coś nie gra. A to konsystencja, a to smak, zdjęcie. Parę dni temu na przykład zrobiłam bigos, została mi akurat mała główka kapusty po gołąbkach (zdjęcia których wyszły tragiczne, więc zaniechałam publikacji). Robiłam ten bigos bez większego przekonania, bo przecież bigos, który najbardziej mi smakuje jest jedynie na kiszonej kapuście, bez grama koncentratu

Kardamonovy