gołąbki - 2668 przepisów (strona:87/178)

Kapuściowa ze skwarkami. Kuchenny recykling i zupa bez gotowania, czyli drugie życie gołąbków. 127

wcale i w ogóle nie trzeba jej gotować. Pod warunkiem oczywiście, że kilka dni wcześniej robiliśmy gołąbki zwane kapustą faszerowaną . Składniki (na 2-3 osoby): pozostałości z gołąbków - liście kapusty w pomidorach.  1-2 łyżki skwarek z chudego podgardla  3-4 ziemniaki Przygotowanie: Każdy kto już je robił wie, że zawsze zostają liście kapusty

Kuchnia po mojemu
Gołąbki na odwrót 164

Jakiś czas temu dostałam pytanie, czy mam przepis na odwrócone gołąbki. Tak się składa, że moja Babcia robi najlepsze. Wzięłam od niej szczegółowe(...)instrukcje, ale wstrzymywałam się z ich wykonaniem. Jak zawsze towarzyszyła mi obawa przed zepsuciem czegoś. No bo co bym później zrobiła z całą główką kapusty? Okazało się, że przygotowanie gołąbków na odwrót jest bardzo łatwe

Pink Envelope
Bigos z młodej kapusty 178

Jakiś czas temu chciałam zrobić gołąbki, ale, gdy mój mąż wrócił z zakupami, stwierdziłam, że z tej kapusty gołąbków to raczej nie będzie. Kapusta okazała się strasznie maleńka. A, że główki były dwie, tak więc ugotowałam bigos z młodziutkiej kapusty. Składniki: 2 główki kapusty 1/2 kg cienkiej kiełbasy 1/2 kg żeberek 1 mały koncentrat pomidorowy

Bea(u)ty kitchen
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem 175

Mięso mielone dokładnie wymieszać z grzybami, cebulą, marchewką z ryżem, jajkami, bułką tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 6.        Formować gołąbki i zawinąć w liście kapusty. Obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Wszystko zalać wodą rozrobioną z mąką, koncentratem pomidorowym, bazylią, sola i pieprzem. Dusić około 30 minut pod przykryciem

VioletoweKucharzenie
Gołąbki dla leniwych 215

Szybkie, proste i smaczne. Dobra alternatywa dla tych, którzy nie mają czasu na gołąbki w kapuście. Odpowiednik gołąbków zawijanych w kapuście choć tak naprawdę chyba w smaku dużo wspólnego nie mają. Są pyszne. Idealne rozwiązanie gdy znudziły nam się klasyczne mielone. Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego 1/4 główki kapusty 200 g bułki tartej 2 jajka

Garnkowe fanaberie
Sos grzybowy 183

przepis z mojej książki kucharskiej :) teraz gdy zostało mnóstwo jedzenia ze świąt, z tym sosem jem prawie wszystko: gołąbki, pierogi ruskie, pierogi z kapustą...  i wszystko to smakuje wspaniale :) Składniki: -40-50 g suszonych grzybów -1 mała cebula -2 łyżki masła -1 łyżeczka mąki -pół kostki bulionowej -100-120 ml kwaśnej lub słodkiej śmietany -sól, pieprz Wykonanie(...)łączymy z kilkoma łyżkami sosu, dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do reszty. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Gdy sos się zagotuje, jest już gotowy. Pyszny dodatek do klusek, gołąbków, mięs, itp. :). Smacznego

KasiekGotuje
Gołąbki po tuningu ;) 150

mnie kochamy gołąbki....każdy kto choć raz zmierzył się z nimi wie, że są one dość czasochłonne, dlatego czasami trzeba pójść na łatwiznę i zamiast tradycyjnych gołąbków upichcić szybszą ich wersję ... Składniki: 500 gram miesa mielonego u mnie indycze 500 gram Przecieru z pomidorów 1 marchewka 170 gram ryżu (szkl.) przyprawy: czosnek, chili, natka pietruszki, rozmaryn, bazyli(...)każdej strony...Zalewamy przecierem pomidorowym...i dusimy na bardzo małym ogniu przez okolo 30- 40 min. w razie konieczności podlewamy woda gdy część przecieru wyparuje...Po tym czasie wyjmujemy gołąbki...sos doprawiamy do smaku przyprawami... Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol

NaKońcuJęzyka
oszukane gołąbki na szybki obia... 21

mąką bez grudek i wlac do sosu, delikatnie wymieszać do zagęszczenia sosu, zdjąć z ognia. Można podać z ryżem, makaronem, kaszą, ja podałam z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem - oszukane gołąbki na szybki obiad........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Karmelizowana kapusta z imbirem i tymiankiem 61

imbirem – całkiem fajna przystawka do obiadu Kapusta to jedno z warzyw, które można jeść przez cały rok. Ja mogę, bo bardzo lubię kapustę. Przyrządzam z niej nie tylko gołąbki wszelkiej maści, ale też surówki i zupy . Biała kapusta karmelizowana z imbirem i tymiankiem to danie, które świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Można je podać jako dodatek

codojedzenia
Zapiekanka z mięsa mielonego i kapusty 74

Zapiekanka z mięsa mielonego i kapusty Takie trochę gołąbki z piekarnika. Pyszna i treściwa zapiekanka, którą spokojnie naje się cała rodzinka. Jak zazwyczaj przy daniach przyrządzanych w piekarniku, tak i teraz polecam jednocześnie upiec ziemniaczki, dzięki czemu będziemy mieć cały obiad za jednym zamachem. Przepis na ziemniaczki znajdziecie TUTAJ (KLIK)     Składniki: ok 800g wieprzowego mięsa mielonego

Blog z Apetytem
Gołąbki z sosem jabłkowo-pomidorowym 100

naczyniu żaroodpornym.     Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, podsmażamy, zalewamy sokiem jabłkowym i passatą. Dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną estragonu.   Sosem zalewamy gołąbki, zapiekamy 45 minut w temperaturze 180°C     Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Zapiekanka gołąbkowa 274

Tradycyjne gołąbki podane w formie zapiekanki. To pyszny i prosty sposób na przygotowanie tego popularnego dania. Artykuł Zapiekanka gołąbkowa pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Gołąbki z mięsem i soczewicą 140

szynki wieprzowej 2 szklanki ryżu 1 szklanka czerwonej soczewicy 500 g pieczarek 3 cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Mięso pokroić na … Czytaj dalej Gołąbki z mięsem i soczewicą

czarrna od kuchni
Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym 219

Mieszamy *** *** Następnie dodajemy przestudzoną kapustę i kaszę *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy okrągłe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy gołąbki z każdej strony na złoty kolor *** *** Podsmażone klopsiki zalewamy bulionem, dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i dusimy na niewielkim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas obracając mięso

Blog z Apetytem
Gołąbki panierowane 108

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki mały eksperyment, a nadaje gołąbkom nowego, smakowego wymiaru. Składniki:  1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka

R'n'G Kitchen