gołąbki - 2664 przepisów (strona:84/178)

Sałatka z botwinką 66

Zarówno liście jak i korzenie wykorzystuje się do przygotowania wielu dań. Jedynym z najbardziej znanych dań z botwiny jest zapewne chłodnik , jednak botwinki używa się także do przygotowania risotto, gołąbków oraz sałatek. Sałatka z botwinką to moja dzisiejsza propozycja na danie z botwiną. Do przygotowania tejże sałatki użyłam botwinki z mojego ogródka warzywnego, co dało mi ogromną satysfakcję, gdyż(...)stwierdzicie przeciwnie dodajcie szczyptę soli oraz szczyptę pieprzu. Sałatkę doprawić można dowolnym rodzajem pesto. Ja użyłam pesto z liści rzodkiewki . Lubisz botwinkę? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Gołąbki z botwiny . Sałatka The post Sałatka z botwinką appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Przecier pomidorowy na zimę 85

Przecier pomidorowy jest na mojej obowiązkowej liście corocznych przetworów na zimę. Przyrządzam z niego mnóstwo potraw: zupę pomidorową, pizzę oraz przede wszystkim sosy do spaghetti, gołąbków lub pulpetów. Jeśli go spróbujesz, już nigdy nie zechcesz sklepowego przecieru. Najlepsze pomidory do przecieru to odmiana Lima, ponieważ ma gęsty miąższ i mało soku. Do przygotowania przecieru pomidorowego możemy wykorzystać praktycznie każdy(...)minut lub w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez 20 minut. Pasteryzuję przecier z pomidor Gęsty przecier pomidorowy najlepiej nadaje się do spaghetti oraz: pizza pulpety w sosie pomidorowym gołąbki z młodej kapusty Artykuł Przecier pomidorowy na zimę pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Zapiekanka gołąbkowa -pyszna i prosta 98

Lubicie gołąbki? Jeśli tak to posmakuje wam również zapiekanka gołąbkowa. Jest z nią trochę mniej pracy bo gołąbków nie trzeba zawijać. nie trzeba również parzyć całej kapusty i zdejmować z niej liści. Pyszna zapiekanka dla całej rodziny. Polecam na obiad

Swojskie jedzonko
Gołąbek w wersji maxi 61

Pomysł na jednego wielkiego gołąbka, który z pewnością zachwyci całą rodzinę i wyglądem i smakiem. Składniki oraz sposób przygotowania kapusta włoska około 15 liści, które trzeba sparzyć w garnku około 10min podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę można wkroić również ząbek czosnku Farsz: suszone grzyby namoczone i ugotowane. Pokroić drobno (mogą być pieczarki) 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego(...)brzegi, na to farsz dobrze ugniatając. Czynność powtórzyć kilka razy na sam wierzch przykryć liśćmi. Piec w piekarniku w 180 stopniach 1 godz. Autor przepisu: Sandra Boczkowska Artykuł Gołąbek w wersji maxi pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
pyszne kotlety ryżowo mięsne z farszu do gołąbków... 118

wystudzenia w garnku.  Do ryżu dodać mieloną łopatkę, posiekany koperek, kucharka, paprykę ostrą, pieprz mielony, pokrojoną cebulę i wbić jajka, wszystko ręką dobrze wymieszać. Tym farszem zawijać gołąbki ( zrobiłam więcej aby zostało na kotlety ), do farszu co zostanie wsypać tartą bułkę i wymieszać, formować kule, obtaczać w mące pszennej.  Na gorący olej rzepakowy kłaść kule(...)lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony. Do farszu do gołąbków daję zawsze więcej ryżu i mniej mięsna, taki bardzo lubimy, i jak farsz zostanie to smażę pyszne kotlety mielone, kotlety smakują na ciepło ale na zimno są lepsze, mają chrupiącą skórkę.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa gołabkowa, czyli gołabki inaczej 150

Alternatywa dla gołąbków, gęsta, sycąca zupa gołąbkowa. Przepisów na nią jest mnóstwo, bo każda gospodyni gołąbki doprawia inaczej, więc i zupę gołąbkową doprawi inaczej. Zapraszam na moją wersję zupy gołąbkowej. Jak dla nas jest genialna! Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo np.z szynki 1/2 główki włoskiej kapusty 100 g ryżu jaśminowego 200 g koncentratu pomidorowego 1 puszka

Życie zaczyna się w kuchni
Gołąbki z warzywnym nadzieniem w sosie 115

łyżeczka soli, pieprz ząbek czosnku 1 szklanka wody 1 łyżeczka rozmarynu suszonego oregano 4 suszone pomidory Koncentrat włożyć do garnka, dodać przyprawy, posiekane suszone pomidory. Wymieszać. Zalać nim podgotowane gołąbki. Gotować jeszcze 10 minut. Na koniec posypać natką pietruszki

AZgotuj!
Zapiekanka gołąbkowa 82

Cześć! Taką wersję gołąbków uwielbiam! Bardzo fajnie przyrządza się taką zapiekankę. Jest mniej pracochłonna niż nasze popularne gołąbki. Smakowo to bomba! Mniej pracy a jakie to dobre! Składniki: * 1 kapusta ok. 1,2 kg * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego * 15 dkg ryżu basmati bądź jaśminowego * sól, pieprz Na sos: * 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Pieprzyć z Fantazją
Zupa gołąbkowa 3930

sama nazwa wskazuje, jest to zupa, która ma dużo wspólnego z polskimi, tradycyjnymi gołąbkami. Możesz ją ugotować w wersji z ryżem lub też bez.  - zupa zamiast gołąbków - szyki i pyszny pomysł na obiad - bardzo sycąca, tania i sezonowa zupa

AniaGotuje.pl
Gołąbki z dynią 92

Próbowaliście już gołąbków w tej wersji? Jeśli nie, to bardzo gorąco Was do tego zachęcam :) Artykuł Gołąbki z dynią pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Młoda kapusta zasmażana 121

również przygotować młodą kapustę po Waszemu. Na FP podpowiadaliście jak przyrządzacie swoją ulubioną wersję młodej kapusty. Wśród nich znalazła się młoda kapusta z bułką tartą, kotlety z kapusty, gołąbki z młodej kapusty, czy bigos z młodej. Już sobie wyobrażam jak muszą być pyszne. Co przyrządzić z kapusty? Kapusta zasmażana do obiadu Bigos mieszany z młodą kapustą Surówka(...)termicznej i wprost rozpływa się w ustach. Kapusta biała jest używana w naszej kuchni do wielu potraw, ja pamiętam ja od zawsze. Przyrządzana na wiele sposobów, choć najczęściej do gołąbków, bigosu, a także jako świeża surówka do niedzielnego obiadu. Jestem też pokoleniem, które pamięta jak to w beczce kisiło się kapustę. Jak ukisić kapustę? Sprawdź! Kapusta jaką dziś przyrządzimy

MamaOskarka
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 144

gryczana zawiera 12 g białka w 100 g i jest ono lepiej przyswajalne niż to ze zbóż 100 g ugotowanej kaszy zawiera 92 kcal Przepisy z kaszą gryczaną 1) GOŁĄBKI WIGILIJNE 2) PULPETY GRYCZANE W SOSIE PIECZARKOWYM 3) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ Z BURACZKAMI 4) ZAPIEKANKA GRYCZANA Z BROKUŁAMI I FETĄ

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 146

gryczana zawiera 12 g białka w 100 g i jest ono lepiej przyswajalne niż to ze zbóż 100 g ugotowanej kaszy zawiera 92 kcal Przepisy z kaszą gryczaną 1) GOŁĄBKI WIGILIJNE 2) PULPETY GRYCZANE W SOSIE PIECZARKOWYM 3) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ Z BURACZKAMI 4) ZAPIEKANKA GRYCZANA Z BROKUŁAMI I FETĄ

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania