gołąbki - 2668 przepisów (strona:79/178)

Gołąbki w Sosie Pomidorowym - przepis 1 366

nakładamy dużą łyżkę mięsa mielonego i zawijamy. 6.W dużym garnku spód i boki wykładamy kapustą aby przy gotowaniu gołąbki się nam nie przypaliły, po czym układamy gołąbki jeden koło drugiego. Całość zalewamy koncentratem rozcieńczonym w wodzie. Doprawiamy solą, pieprzem, możemy także dodać kostkę rosołową aby smak był lepszy. Gotujemy na małym ogniu aż do miękkości

Dziś Ja gotuje
Sandacz w liściach kapusty 141

gęsta masa. Zestawić z ognia, dodać kolendrę. Liście kapusty posmarować cienką warstwą masy cebulowej, następnie ułożyć na tym kawałki ryby, zawinąć jak gołąbki, skropić resztą oliwy. Rybne gołąbki ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, umieścić nad wrzącym bulionem, gotować na parze 20 minut. W przepisie proponują, żeby podawać z czerwonym pomidorowym risotto lub pieczonymi, ziołowymi

Pieguskowa Kuchnia
gołąbki z ryżem i warzywami 226

Uwielbiamy gołąbki. Roboty z nimi trochę jest - ale bardziej z kapustą i jej parzeniem niż samym zawijaniem. Ale znalazłam na to sposób - pierwszy raz zrobiłam z kapustą pekińską i już chyba zostanę jej wielką fanką. Nie trzeba parzyć i się męczyć, tylko odwijamy liście(...)gotowe. Jak serwujemy je na obiad, wiadome jest, że szybko znikają. Nawet R zaproponował żebym kiedyś zrobiła ich tak dużo, żeby zamrozić lub zawekować ... Czasami jednak ochota na gołąbki jest, a na mięso nie ma. No, ale od razu pojawia się rozwiązanie. Szczególnie dobre, gdy mamy w rodzinie osobę, która mięsa nie jada. Propozycja idealna na niedzielny obiad

Gotowanie z pasją
oszukane mielone /gołąbki 161

się nie  ma czasu na tradycyjne gołąbki, a jednak ma  się ochotę na nie - polecam serdecznie oszukane gołąbki. A do tego jak się doda kapustę pekińską praca sama się zrobi. Są rewelacyjne w smaku zarówno na ciepło jak i na zimno. można podawać tradycyjnie z sosem pomidorowym. jednak jeśli ktoś chce inaczej to teraz

Gotowanie z pasją
Ryż z mięsem, serem i pieczarkami 167

Jeśli lubicie gołąbki, to z pewnością posmakuje Wam ten ryż. Smakiem przypomina właśnie farsz na gołąbki. Do takiego risotto wystarczy sałatka, ewentualnie jakiś sos np. pieczarkowy lub pomidorowy i obiad gotowy :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (łopatka lub szynka) 1 szklanka suchego ryżu 1 duża cebula 6-7 pieczarek garść tartego żółtego sera sól, pieprz majeranek

Kuchnia domowa Ani
Kasza jaglana w botwince 251

Kasza jaglana z mięsem owinięta w liściach botwinki to swego rodzaju gołąbki. Lekkie, smaczne i zdrowe dzięki kaszy jaglanej. Można je podać z sosem pomidorowym lub po prostu z ketchupem. 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki wody 300 g mięsa drobiowego mielonego 1/4 szklanki przecieru pomidorowego 2-3 dymki szczypior 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka musztardy(...)Większe liście zaparzać przez 5 min. Wyciągnąć z gorącej wody i na chwilę włożyć do zimnej. Osuszyć. Nakładać porcję kaszy na liściu i zwijać podobnie jak gołąbki w kapustę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć liśćmi botwinki. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 30 min. Podawać gorące z sosem pomidorowym. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 186

Bardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno posiekać dodać do mięsa. Dodać majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Przygotowanie kapusty – kapusta nie może być zbyt ścisła. Do garnka wlać wodę, osolić do smaku. Włożyć

Kuchnia Pokoleń
Gołąbki. 161

Farsz formujemy w dłoniach i układamy na liściach, dokładnie zawijamy. Na dnie garnka układamy pozostawione liście kapusty, na nich układamy gołąbki, zalewamy wodą, tak aby przykryć gołąbki, dodajemy masło. przykrywamy jednym liściem kapusty i dusimy około 1,5 godz. pod przykryciem. Od czasu do czasu, jeśli jest taka potrzeba dolewamy wodę

Moje-pitraszenie
Grecka moussaka ( musaka ) 164

kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, Cannelloni przepis Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem to moja dzisiejsza propozycja na smaczny Gołąbki Przepis na tradycyjne gołąbki, znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami Składniki na kurczaka w sosie śmietanowym: 500g piersi z kurczaka 200g .related-post{}.related-post .post

NiePieprz.pl
Wegetariańskie gołąbki, spora dawka błonnika i alternatywa dla zwykłych gołąbków 195

Kiedy jesteśmy świadomi jakie produkty zawierają aminokwasy ograniczające jesteśmy w stanie skomponować całodzienną rację pokarmową najbardziej odpowiadającą potrzebom naszego organizmu. Tak więc przedstawiam wegetariański przepis zawierający pełnowartościowe białko – gołąbki z kaszą i orzechami. Smacznego!!! Składniki: mała kapusta włoska szklanka kaszy pęczak 30g orzechów brazylijskich natka pietruszki jajko 500g pomidorów z puszki duża cebula 5 ząbków czosnku 100ml śmietany(...)posiekaną natką pietruszki. Całość lekko zmiksuj blenderem a następnie wymieszaj z posiekanymi orzechami brazylijskimi. Dopraw do smaku. Takim farszem nadziewaj liście kapusty. Do naczynia żaroodpornego wlej połowę sosu. Ułóż gołąbki i zalej pozostałym sosem. Całość zapiecz (około 45 minut w 180 º C) najlepiej pod przykryciem

wysmienity
Warzywne gołąbki 205

Kotleciki lekko przypominające gołąbki, choć smakują trochę inaczej. Przepis znalazłam w gazetce Przepisy czytelników nr 2/2017. Warto spróbować, jeżeli nie mamy czasu, aby zrobić tradycyjne gołąbki. Składniki: 40 dag mięsa mielonego 3 liście białej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka  mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól  pieprz 90 g koncentratu pomidorowego

Ewusiowe Smaki
Zupa gołąbkowa – moje odkrycie stycznia. 239

roku.      Zupa gołąbkowa – jak smakuje ? jak gołąbki z sosem pomidorowym – nie wierzycie ? zróbcie a przekonacie się, że tak jest. Od zawsze lubiłam gołąbki, ale dla mnie roboty przy nich za dużo zdecydowanie ;) Jak Wam już ostatnio pisałam przeszliśmy ( dorośli mieszkańcy ) na dietę składającą się z zup i szukamy różnych przepisów które

Kuchnia na wzgórzu
Warzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem paprykowym. 152

Warzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich ryżu. Kształtem również różnią się od polskich, sa mniejsze i bardziej owalne. Serwowane są z na obiad gotowanymi ziemniakami. Czy są smaczniejsze? No cóż, każda pliszka swój ogonek chwali, chociaż

dolcevitainmykitchen
Zupa gołąbkowa 524

taka dobra i przywołuje na myśl tytułowe gołąbki. Jak dla mnie pierwsze potwierdziło się w 100%, bardzo nam wszystkim smakowała. Jeśli zaś chodzi o przyrównanie jej z gołąbkami, to pytam siebie wciąż czy gdybym spróbowała jej u kogoś, nie znając nazwy, to czy skojarzyłabym ją właśnie z nimi (pomimo podobieństwa składników)? Pytanie pozostawiam bez odpowiedzi, gdyż

Smaki Na Talerzu
Gołąbki – klasyczne, nieklasyczne 155

jagodzianka" Gołąbki to jedna z ulubionych potraw mojej młodości. Mięso zawinięte w liście kapusty, polane pomidorowym sosem to super polskie, klasyczne … Przeczytaj cały artykuł Post Gołąbki – klasyczne, nieklasyczne pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner