gołąbki - 2668 przepisów (strona:102/178)

Kiszona biała kapusta 126

rozrywek. Wiem, że nie każdy ma ochotę oraz nie czuje przymusu kiszenia wściekłych ilości kapusty. Chyba, że komuś wyrosły główki pięknej urody i szkoda wywalać, a ile można jeść gołąbki. Podam wam przepis na 4 litrowe słoiczki. Jednak to jest moja kiszona biała kapusta i za cholerę nie może być normalnie. Podam wam ogólne zasady, możliwe połączenia

ladykitchen
Pak choi w sosie paprykowym 175

paprykowy, a na nim ułożyć pak choi. Posolić. Podawać np. z ugotowanym pęczakiem. Liście pak choi można zblanszować na patelni i podać w daniu albo przygotować z nich gołąbki np. z kaszą jaglaną i grzybami

Weekendy w domu i ogrodzie
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka 152

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą - kuchnia podkarpacka Regionalna kuchnia Podkarpacia nie jest kuchnią szerzej znaną, czy popularną. Jako nasze sztandarowe danie zwykle wymienia się proziaki i może jeszcze gołąbki z ziemniakami, czy z kaszą. Jednak podkarpacka kuchnia ma wiele charakterystycznych, typowych dla regionu dań, o których warto mówić i które warto gotować. Ponieważ region nie jest jednorodny

Trzeci talerz
Veg manchurian – test patelni tytanowej WOLL 121

Diamond Pro to głęboka patelnia o średnicy 28 cm, dzięki czemu możemy przygotować w niej większość potraw. Z powodzeniem zmieści się gulasz dla dużej rodziny, leczo, kaszotto czy też gołąbki. Ja przygotowałam Veg Manchurian , czyli warzywne pulpeciki w pikantnym sosie słodko – kwaśnym. To pyszne wegetariańskie danie kuchni indyjsko – chińskiej i podawane z ryżem. Powłoka patelni jest

Oryginalny smak
Gołąbki z grzybami leśnymi 269

szklanki ryżu 1 szklanka kaszy gryczanej 2 duże cebule 1 kg mięsa wieprozwego, u mnie karkówka 0,5 kg odgotowanych grzybów leśnych, u mnie borowiki amerykańskie … Czytaj dalej Gołąbki z grzybami leśnymi

czarrna od kuchni
Kiszona biała kapusta 195

rozrywek. Wiem, że nie każdy ma ochotę oraz nie czuje przymusu kiszenia wściekłych ilości kapusty. Chyba, że komuś wyrosły główki pięknej urody i szkoda wywalać, a ile można jeść gołąbki. Podam wam przepis na 4 litrowe słoiczki. Jednak to jest moja kiszona biała kapusta i za cholerę nie może być normalnie. Podam wam ogólne zasady, możliwe połączenia

ladykitchen
Jak wykorzystać resztki ryżu? 111

jajkiem. To danie to taka carbonara z ryżem. Jak jeszcze wykorzystać resztki ryżu? Oczywiście można ugotować jambalaya . Gotowany ryż można dodać do zupy lub sałatki czy wykorzystać na gołąbki . Reszki ryżu wykorzystuję nie tylko na słono ale też i na słodko. Popularne risi fruiti jest prostym przepisem z ryżem na śniadanie. Smażony ryż – fried rice 2 porcje

codojedzenia
35 pomysłów na obiad z grzybami 171

śmietanie Galette z grzybami Tarta z kurkami Tarta z grzybami suszonymi Drożdżowe ślimaczki z grzybami leśnymi Makaron z pieczarkami Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Pieczarki faszerowane mięsem z dynią Gołąbki po staropolsku Kasza pęczak z kurkami, orzechami laskowymi i szpinakiem Portobello z grilla Cannelloni z pieczarkami i jajkiem Zapiekanka makaronowa z grzybami Lazania z grzybami Zapiekanka ziemniaczana

Dorota Smakuje
FARSZYNKI MARCHEWKOWE Z AKSAMITNYM FARSZEM 111

GROSZKIEM CUKROWYM     SAJGONKI Z WARZYWAMI I GOTOWYM SOSEM     PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI     DYNIA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM     GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z PAK CHOI     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI   FARSZYNKI MARCHEWKOWE Z AKSAMITNYM FARSZEM SĄ: – Przesmaczne – Aksamitne i rozpływające się w ustach – Łatwe

globuskulinarny
KROKIETY PIECZARKOWO – CEBULOWE 112

GROSZKIEM CUKROWYM     SAJGONKI Z WARZYWAMI I GOTOWYM SOSEM     PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI     DYNIA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM     GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z PAK CHOI     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI     PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM     JAJECZNE CHMURKI Z CEBULĄ I SZYNKĄ

globuskulinarny
KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ 148

GROSZKIEM CUKROWYM     SAJGONKI Z WARZYWAMI I GOTOWYM SOSEM     PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI     DYNIA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM     GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z PAK CHOI     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI     PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM     JAJECZNE CHMURKI Z CEBULĄ I SZYNKĄ

globuskulinarny
Zupa gołąbkowa 132

pyszną, sycącą zupę gołąbkową. Zupa, która idealnie smakuje zarówno zaraz po ugotowaniu jak i następnego dnia. Przygotowuje się ją naprawdę szybko, to zupa, która smakiem przypomina nasze tradycyjne gołąbki ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa gołąbkowa Danie Zupa gołąbkowa Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 30 min Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowe lub z indyka 100 g ryżu

To co lubię - gotuję i polecam
Kapuściane roladki 153

Kapuściane roladki Można powiedzieć, że to są gołąbki, ale nie w sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nieważna, ważne, że są pyszne. Składniki: ·        Kapusta pekińska ·        ½ kg mięsa mielonego

Kulinarna Chwila
Kuchnia macedońska - dobar apetit! 126

ryżem Selsko meso,  po prawej stronie  chleb z kozim serem  Z klasyków kuchni macedońskiej należy spróbować tawcze grawcze - czyli duszoną fasolę z przyprawami i sarmę - gołąbki w liściach winogron.  Tawcze grawcze i sarma Będąc w Skopje sprawdziliśmy sałatkę macedońską oraz kolejne potrawy macedońskie - Turli Tava i Sirden. Turli Tava to zapiekane mięso z ziemniakami

psgotujemy
Domowe Sajgonki z Mięsem Mielonym 151

farszu dodajemy jajko, doprawiamy wedle uznania. Dokładnie wyrabiamy. 5. Papier ryżowy na kilka sekund namaczamy w ciepłej wodzie. Przekładamy go na deskę, nakładamy łyżkę farszu, zawijamy jak gołąbki. 6. Gotowe sajgonki pozostawiamy na około 30 minut, aby delikatnie obeschły z wody. Następnie smażymy na złoty kolor. usmażone odsączamy na papierze ręcznikowym. Podajemy z ulubionym sosem, szczerze polecam sweet

Dziś Ja gotuje