Gruziński smak” . Niestety ledwo udało mi się zrobić jedną rzecz z tej książki. Słowa jednak powinno się dotrzymywać dlatego dzisiaj przepis z tej książki na smażone gołąbki. Autor pisze, że są one wyjątkowe i muszę się z nim zgodzić. Nam bardzo przypadły do gustu. Zawsze też ciut inaczej
Polska Zupagołąbki na szybko, w naszej wersji...oczywiście pogołąbkowej ;) takiej standardowej...czasami farsz zostaje, jedzenia nie wyrzuca się Składniki 1 cebula 100 g wędzonego boczku 300 g karkówki 250 g boczniaków 250 g kapust włoskiej 300 g ryżu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 2 jajka 100 g bułki tartej
R'n'G Kitchenzeszkliłem. Wymieszałem w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiłem farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Liście kapusty osączyłem z zalewy, ściąłem zgrubienia. Nałożyłem farsz, zawinąłem gołąbki. Ułozyłem je ciasno w rondlu, na dnie którego rozłożyłem kilka liści , przekładając je kawałkami wędzonego mięsa. Zalałem wodą wymieszana z sokiem z kiszonej kapusty. Zapiekałem pod przykryciem
R'n'G Kitchenobiadu ? W sumie to dobrze, bo wówczas jest okazja do kreatywnego myślenia kulinarnego. Ugotowany ryż to baza do naprawdę świetnych dań, i nie mówimy tu o klasycznych gołąbkach, choć i te zasługują na miano świetnego dania. Z ugotowanego ryżu szybko zrobicie kotleciki. Żeby kotleciki nie były mdłe i nijakie, warto je odpowiednio doprawić. Przyprawa curry sprawdza się
kolorowotorcikowoPyszny i samo robiący się obiad lub kolacja. Nadziewana papryka z ryżem i mięsem mielonym. Farsz przypomina farsz na gołąbki, lecz przyprawy są nie co inne. Osobiście używam papryk czerwonych, ale też zielonych. Papryka jest tak idealnie ugotowana/upieczona, że skórka odchodzi praktycznie sama, więc nie ma z tym problemu. Polecam bardzo! Składniki: * 250g mięsa mielonego z indyka
Klasyka Gotowaniatego wycieczki, zwiedzanie i wieczorne spacery zakończone kolacją w restauracjach usytuowanych na podestach wysuniętych w głąb jeziora. Jeżeli chodzi o kuchnię macedońską - znajdziemy wiele "zapożyczeń" bałkańskich (np. musaka, gołąbki w liściach winogron), tutejsze ryby (traut, belvica), mięsa wszystkich rodzajów. Do picia polecam pyszne wino Dalvina, piwa Skopsko i Zlaten Dab, no i oczywiście ręcznie robioną
Moja Mama GotujeSpożywając kapustę dostarczamy naszemu organizmowi wapń, magnez oraz potas. Kapusta wpływa również pozytywnie na nasze włosy, skórę oraz paznokcie. Jakie jest Wasze ulubione danie z kapusty? Moje niewątpliwie gołąbki - przepis oraz parę rad jak je zrobić aby było łatwo i szybko już niebawem :) Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku i pozostań ze mną
Pani domowapieczarkowy może być dodatkiem do wielu potraw. W moim domu najczęściej sos pieczarkowy podaje z kasz ą gryczan ą , mięsem, krokietami i gołąbkami. Pieczarki maj ą niesamowite walory smakowe i dodają potrawie rewelacyjnego smaku. Sos z borowików, uważam ż e jest jeszcze bardziej smaczniejszy, wi ę c w sezonie szczerze polecam
kulinarne odsłony patiWszelkiego rodzaju kapustę uwielbiamy. Zasmażaną, gotowaną, duszoną...w gołąbkach, zupach itp itd. Wdzięczny temat kulinarny <3 Tutaj jako dodatek do dania głównego, idealna z kopytkami <3 Składniki 1/4 białej kapusty 1 mała puszka groszku konserwowego 1 cebula 1 łyżka smalcu 100 ml bulionu 1 łyżka mąki sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenwędzonym łososiem, kolorowe jajka na twardo, zimne nóżki z jajem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym i wiele innych kolorowych propozycji :-) przystawki gorące: takie jak mini gołąbki botwinowe z burakiem i orzechami (mam na nie chrapkę), pierogi koronkowa robota (bardzo kolorowe i pomysłowe, obowiązkowo do zrobienia wszystkie). zupa nasza duma narodowa: znajdziemy tutaj chłodnik jagodowy, ogórkowy
kruche babeczkidorzucamy odcedzoną fasolkę i kukurydzę . Dalej smażymy mieszając aż farsz stanie się pozbawiony sosu i gęsty . Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia . Nakładamy obficie na tortille i zawijamy ( tak jak gołąbki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) Wkładamy do nagrzanego do 200 C elektrycznego grilla lub grillujemy na patelni do momentu aż wierzch nabierze ładnego koloru
Ogrodnik w podróżyLubię gołąbki .a że jestem wegetarianką poszukuje innych rozwiązań niż tradycyjne..Tym razem zrobiłam z suszonymi grzybami leśnymi z dodatkiem tymianku..Wyszły nie ziemskie..Polecam nie tylko wegetarianom .. Składniki: 1 główka mała kapusty 1 woreczek ryżu 1 cebula 30 dag pieczarek pół szklanki grzybów suszonych/do gotowania grzybów: 1 liść laurowy.4 ziela angielskie.4 ziarenka pieprzu .sól/ 3-4 gałązki
Ugotujmy Coś